Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1336

Mószeroltak fideszék is és mószerolnak itt sokkal többen.

A Konrád Gyuri bácsi ugye, meg az onkli Paul Lendvai, hogy két nevet említsek.

Na látod, kicsiny Vallató Madaram, éppen csak a többség nem mószerol, mert az ilyen alattomosság nem sajátja ennek a népnek.

Előzmény: Törölt nick (1317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1335

>>és megítélésem meg szándékom szerint a zsidó sem).

Ez itt problémás egy kicsit, mert én készséggel elhiszem, hogy olyan zsidó vallású, de magyar etnikumúak is vannak, akik számára ez kellemetlen választási helyzetet jelentene.

Nekik esetleg kiskapu??

Előzmény: Állományjavító (1332)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1334
Nem tom te hogyan vagyol vele, de én ezt nagyon egyszerűen meg tudom válszolni. A néha furcsán és tört magyarsággal beszélő csángók magyarok. A kínai gyerekek, akik magyar iskolába járnak, magyar közösségekben szocializálódnak, akiket már bölcsis korukban is felfogadott magyar nyudíjas tanárnők és ovónők vigyáztak, azok magyarok.
A származás szerint szláv keverék barátom az asztaltól felállva és üvöltve a jó kurva anyjába elküldött felvidéki magyar vezetéknévvel rendelkező, magyarul anyanyelvi szinten beszélő szlovák sovinizmussal azonosuló renegát meg nem az. Most mond, hogy nem érted.:-)
Előzmény: Or Kán (1322)
Állományjavító Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1333
Bocs, az előző hozzászólás első bekezdése idézet Ejelhartól.
Előzmény: Állományjavító (1332)
Állományjavító Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1332

A magyar "politikai nemzet" abszurd, hisz ellentétes az elfogadott nemzetfogalommal, az állampolgárságot következetesen és élesen elválasztja ettől mindenki ( egy felvidéki magyar az magyar, egy amúgy jóravaló és szorgalams vietnámi betelepült magyar állampolgár meg nem. és ez az ami bevett és elfogadott.).

De hisz a politikai nemzet nem más, mint az állampolgári közösség, és ez a te leírásodban is különbözik a 'magyar nemzettől' (amely maga az etnokulturális nemzet, hiszen beletartozik természetesen a felvidéki magyar, de nem tartozik bele a vietnámi és megítélésem meg szándékom szerint a zsidó sem).

A te leírásod is tartalmazza ezt a különbséget, én ehhez csak azt fűzöm, hogy ez a kétféle módon definiált  nemzet (az állampolgári közösség ill. az etnokulturális nemzet) szubsztanciálisan is különbözik egymástól, más funkciói és céltételezései vannak és így tovább, még akkor is, ha egyébként az általuk meghatározott  halmazok nagyjából egybeesnek, ha pedig nem, akkor még inkább.

Ja, és kedvcsinálóul hozzáfűzöm, hogy mindez természetesen azzal is járna, hogy a magyarországi zsidóságra senki nem hivatkozhatna sem támadólag, sem védelmezőleg, anélkül, hogy erre valamilyen különleges helyzetben a maqgyarországi zsidóság fel ne kérné, és így megszűnne ürügye és politikai zsákmánya  lenni jobb- és baloldalnak, és ebből adódóan politikai választásaiban is sokkal heterogénebb lenne, mivel a jobboldalt nem tételezné ellenségnek, a baloldalt meg védelmezőnek, vagy megfordítva (hiszen ténylegesen Európa, de talán a világ legérdekérvényesítőképesebb és nemzetközi egyensúlyok által legvédettebb kisebbsége, s nem szorul a maszopra, hogy megvédje), illetve a jobboldal sem és a baloldal se vonná bele a maga politikai arculatába a metaforikus zsidókérdést, és ettől aztán a magamdajta radikális jobboldali atlantista liberális nyilván nem nyálas balos-hatvannyolcas-jogvédő illúziókban élő pártokban keresné az identitását...

Előzmény: Törölt nick (1331)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1331
Én fordítva látom ezt is, mivel (ha a cigányokat nem vesszük), mi etnikailag teljesen homogén nemzet vagyunk (mindenki keverék:-)), és az ici-pici kulturális szigeteket kivéve totálisan beolvadt mindenki.
Ezért trianon után a többi Közép-európai állammal ellentétben nekünk soha nem is volt ingerünk egy nyelvileg és etnikailag heterogén ország pacifikálására/betörésére, merthogy már eleve ilyenek vagyunk. A magyar "politikai nemzet" abszurd, hisz ellentétes az elfogadott nemzetfogalommal, az állampolgárságot következetesen és élesen elválasztja ettől mindenki ( egy felvidéki magyar az magyar, egy amúgy jóravaló és szorgalams vietnámi betelepült magyar állampolgár meg nem. és ez az ami bevett és elfogadott.).
Előzmény: Törölt nick (1321)
drzyx Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1330
vicces fijú vagy te ejelhar:))
már amikor éppen önmegtartóztattok:)
Előzmény: Törölt nick (1324)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1329
"A jövő héten, április 19-én,szombaton 17-20 óra között a budapesti szlovák nagykövetség
elé várunk minden hazafit akinek fáj, hogy még mindig érvényben vannak a Benes dekrétumok.
/1143 Budapest, Stefánia út 22-24./

Mi úgy gondoljuk, hogy a magyar nép nem bűnös nép!
Töröltessük el együtt ezt a megalázó törvényt!
Kivételesen a mi akaratunkat ezúttal támogatja Brüsszel is!

Tegyünk továbbra is közösen a magyargyűlölet ellen!
"
zabfaló Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1328
Erről írtam. A szászok inkább elhúztak a román király felé, mert azt "német" eredete miatt megbízhatóbbnak vélték, mint a leendő és leszegényített magyar államot. Benne van az is, hogy a román megszállók osztották őket rendesen. Pl. olvastam arról, hogy a brassói szász polgármester ott maradt a helyén és komoly értékeket szedett be mindenféle címen a román katonaság tőle. (a várostól) Ma van talán 300 szász család ott, ahol a magyar időkben a lakosság harmada volt az.
Előzmény: korieander (1302)
Állományjavító Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1327

Nem felcserélésről van szó, hanem tisztázásról. Arról, hogy van az állampolgári közösség, amelynek tagjaitól ez a politikai közösség hűséget várhat el, de ugyanakkor létezik egy ettől nem független, mégis elkülönülő magyar etnokulturális közösség, amely részben tágabb (határontúl és diaszpóra), részben szűkebb (nemzetiségek), mint a magyar politikai közösség.

Ebből az következne, hogy a megítélésem szerint még ki nem alakult körvonalú magyar nemzettudat önmagára reflektálva és nem az elkülönülési szándékon keresztül határozná meg önmagát (azaz kikerülne a nemzetfogalomból mindenekelőtt a zsidókkal (pontosabban a zsidók metaforájával) szembeni illetve a szentistváni birodalomhoz képesti önmeghatározás, és a nemzet felismerhetné a maga szubsztanciális sajátosságait, szembenézhetne végre a békeszerződések nyomán kialakult valóságos helyzettel, valóságos határaival, hatókörével, lehetőségeivel, erőforrásaival, szövetségeivel, civil szférája, azaz önmaga állapotával és így tovább. És mindehhez egy szót sem kellene vesztegetnie a zsidókérdésre, ami viszont így leválna a valóban égető és valóban létező etnikai problémáról, a cigánykérdésről (aminek egyébként szerintem - és tegnap Sólyom is ezt mondta, meglepetésemre és tetszett - szintén a nemzettéválás és így az elkülönülésben való együttműködés irányában van egyedül megoldása).

A maqgyarországi zsidók meg számot tudnának vetni, bújkálás ("éppolyan magyar vagyok, de mégse éppolyan, mert hisz zsidó vagyok, a zsidóság vallás, de én zsidó vagyok, bár nem vallásos, te nem mondhatod rám, hogy zsidó vagyok, csak akkor, ha én neked erre külön engedélyt adtam stb., a te etnokulturális szimbólumrendszeredet a magam magyarságból való kitagadásaként értelmezem és tiltakozom ellene stb.") és mindeféle definiáltságtól való irritált menekülés helyett azzal, hogy sajátos etnokulturális közösséget alkotnak, amelynek az érdekköre és kiterjedése jóval nagyobb, mint Magyarország, hogy sajátos, el nem választható, de felismerhető kulturális örökséggel bírnak és ezzel prrhuzamosan nem szólnának bele a magyar etnokulurális közösség nemzettudatába és szimbólumrendszerébe, azon az alapon, hogy az ő magyarságukba az nem fér bele, viszont a politikai közösség teljes jogú tagjaiként nyilvánvalóan az ország ügyeiben hallatnák hangjukat, amely hangban nyilvánvalóvá válna és valószínűleg harmonizálhatóvá az a nem nagyon nagyszámú sajátos politikai-gazdasági érdek, ami a többségi etnokulturális nemzetétől különbözik...

I had a dream...

Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1326

>>Ez egy nagyon érdekes kérdés, hogy a magyar nép egységes népként értelmezhető-e, illetve ennek vannak-e meghatározó következményei a kulturális értelemben vett nemzetre nézve.

Azért érdekes volna összevetést készíteni, hogy hol is helyezkedünk el az etnikai egység tekintetében másokhoz képest.

Előzmény: Or Kán (1322)
Or Kán Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1325
Leegyszerűsítve Állományjavító javaslatát, képzeld el mondjuk Szlovákiát, ahol magyarok és szlovákok élnek egymás mellett, politikailag egységesen, szlovák állampolgárokként, de két, eltérő nemzettudatú népként. Ha ez megvan, helyezd át ugyanezt Magyarországra, a szlovákot pedig cseréld fel itt élő zsidó nemzettudatú népre és a kettő együttélésére egy hazában...
Előzmény: Törölt nick (1323)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1324
Ha már mindenképpen szükségét érzed a lefideszezésnek, akkor javaslom szerény személyemet és rockert erre a célra.
Mint látszik nyomkereső lányunkat nagyon frusztrálta az a tény, hogy fideszes körökben sem szalonképes zsidózni.
Előzmény: Törölt nick (1317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1323
Lehet, hogy én kifejezetten rosszindulatú voltam veled szemben, és ez teljes alaptalan gyanakvás. De nem látom be, miért is lenne jobb a zsidóknak, ha a magyarok felcserélnék aktuális nemzetfogalmukat. Mert számukra ez nem volna nyereség, annál inkább a nem magyar, nem zsidó, többséggyűlölő beteges szubkultúrák izéit.
Ez a(z) -magyarok helyén létrejött- akármi még a zsidóknak is kárára volna, hisz egy egészséges magyar nemzet egészséges nemzettudattal legbelül természetes módon támogatja Izrael Államot, a közös értékrend és kultúra okán ez adja magát. De egy ilyen faszom-baszom mesterséges izé nem tom mire lenne jó, egy atomizált és széteset akármi legfeljebb szeméttelepnek megfelelő.
Előzmény: Állományjavító (1278)
Or Kán Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1322
"Mert a magyar nemzet összefogó ereje nem az állam, hanem a közös nyelv, a közös történelmi tudat, a közös kultúra és közös hagyomány. És ezért mi nem politikai, hanem kultúrális értelemben alkotunk nemzetet.
De nem etnokultúrális értelemben, hisz a magyarok esetében a közös származás -ellentétben mondjuk a németekkel vagy a zsidókkal- nem játszik."

Ez egy nagyon érdekes kérdés, hogy a magyar nép egységes népként értelmezhető-e, illetve ennek vannak-e meghatározó következményei a kulturális értelemben vett nemzetre nézve.

A genetikailag közös tudat jöhet itt szóba, de én ezt azért nem tartom elsőrendűen fontosnak, mert legkevesebb 500 éve ez a tudat erős eróziónak lett alávetve, és mára talán már ki is lúgozódott a génjeinkből.
Előzmény: Törölt nick (1292)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1321

>>És ezért mi nem politikai, hanem kultúrális értelemben alkotunk nemzetet.

Politikai szinten mindenképpen alkotunk egy nemzetet, ebbe még a marslakók is beleférnek, hiszem ittlakóként házukat, szeretteiket, buldogulásukat épp úgy érdekükben áll védeni mint a többinek.

Ezen kívül van az, amit kulturális értelemben tekintesz nemzetnek és az itt élő mindenféle nemzetiség közös tudata határoz meg a nüansznyi eltérések ellenére is magyarnak, de szerintem ezen túl, vagy inkább már a kultúrális nemzetet is felülírva van egy etnikai, etnokultúrális nemzet, aki magát született magyarnak tekinti a svábbállal, a rácponttyal is a tarsolyában.

Asszimilálódási boomnak vagyunk tanui éppen, a következő generációkban nagyítóval kell majd keresni a nemzetiségeket, persze kivétel a cigányok.

Előzmény: Törölt nick (1292)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1320

"Az iszlamistákról most nem jutott semmi az eszembe."

Ez tetszik, ez jó!

:-)

Előzmény: Törölt nick (1319)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1319

Hál'istennek, amit tudok, nem tőled tanultam.

Az iszlamistákról most nem jutott semmi az eszembe. Majd egy másik alkalommal.

Előzmény: Törölt nick (1313)
Zézé Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1318
arrol mar nem is beszelve, hogy nem kepviselhetunk olyanokat akik nem tartanak erre igenyt, es olyan eszmek menten, amiket ok tagadnak, sot megvetnek  ... errol egykori nemzetisegeink egy resze 1918 korul lemondott ... minden oket kepviselni akaro kivulrol jovo kezdemenyezest ellensegesnek ertekelnek ...
Előzmény: Törölt nick (1310)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1317

A fideszesek elmúlt években sorozatban elkövetett Bruxelles-be történő kirohangálásai, mószerolásai után a kérdésre egyértelmű a válasz: jelenleg (ameddig ez a nyomoronc kormány van hatalmon) a hozzád hasonlóknak.

De utána persze fordul a kocka...

Előzmény: Törölt nick (1314)
Or Kán Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1316
Tonnaszámra ontják a mérgező anyagokat a kipufogócsövek a pesti flaszterra. Eggyel több, vagy kevesebb, mit számít?
Előzmény: Törölt nick (1309)
Állományjavító Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1315

Interrogator:

Ez a mentalitás az, amely miatt ott tartunk, ahol tartunk, ez az igazi turáni átok...

Hajh, turáni lovas, hajh szép selymes lóding, hajh régi dicsőségünk, hajh a meghitt nagyváradi kávéház délibábos romantikája, ott, ahol zúg az a négy folyó s kékellenek a dédpapa szabadkai fűszerüzletének dicső ormai, kedves interrogator....

A jelen politikai tébolydájában összekeveredik az eszmék, idológiák, hitvallások és vallások, az irónia, az önirónia holmi eszementek magyarságtudatával

Azon vagyunk, hogy kibogozzuk.

Előzmény: Törölt nick (1309)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1314

Újra és újra szeretném megkérdezni: kik irányítják Magyarországon a többségi társadalmat? Kik írják a sajtóját, kik vezetik a közintézményeit, kik a hangadók?

Kiknek fűződik érdeke ahhoz, hogy nemzetközileg lejárassák az országot?

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1313

Csillagocska! Kis Szimatlányka!

Van több topik is Izrael és az USA szidalmazására. Ott is találkozhatunk...

Mindenesetre neked valami nagyon leegyszerűsített (pontosabban: primitív) fogalmaid vannak a fasizmusról, és semmit sem tudsz sem Izrael, sem az USA társadalmáról (mindkettőnek van hibája bőven, de hogy fsiszta lenne, azt csak az iszlamista vagy szélsőbalos propagandától agymosottak hite).

Mondd Szimatka, jártál te az általad oly "merészen" jellemzett országokban (én mindkettőben)?

Érdekes, az iszlamistákról, az általuk folyamatosan elkövetett, illetve elkövetni akart terrorról és népírtásokról elfeledtél itt szólni (mi ez a szelekció? csak nem véletlen)?

Előzmény: Törölt nick (1306)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1312

>>Édes szívem, te naponta vérszerződsz?
:))))

Nem babám, valamelyik dédapám vállalta be mindenfajta artériás faxni nélkül, én már beleszülettem.

Előzmény: Törölt nick (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1310

>>így elveszíti a folyamatosságot a magyar államiság lényegével, felcserélev azt egy utódnemzeti etnikai nemzetfogalomra.

Véleményem szerint amíg jelentőssége van az etnokultúrális tartalmaknak, addig csak azt a célt lehet szem elé tűzni, ami ebbe a keretrendszerbe belefér.

Bármiféle soknemzetiségű államot elsősorban érdkei felismerése tarthat csak egyben és az ehhez tehető legnagyobb szolgálat egy olyan központ biztosítása, ami képes kiszolgálni a feladatot a legjobb helyen és legjobb állapotban.

Az a híd viszont még túl messze van.

Előzmény: Állományjavító (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1309

Újra és újra szeretném felhívni a figyelmet ennek a topiknak a károsan értelmetlen voltára.

A jelen politikai tébolydájában összekeveredik az eszmék, idológiák, hitvallások és vallások, az irónia, az önirónia holmi eszementek magyarságtudatával, amely persze nem több, mint melldöngető gyűlölködés.

Ez a mentalitás az, amely miatt ott tartunk, ahol tartunk, ez az igazi turáni átok...

Or Kán Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1308
Nem elég?
Előzmény: Törölt nick (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1306

Attól, hogy te nem titulálsz két nemzetet fasisztának, attól az még nem lesz fasiszta?

Attól, hogy a magyarországi sajtó nem számol be a jelenlegi népirtásokról tényszerűen, és nem a CNN, MSN stb. szája íze szerint, csak a felületet kapirgálva, attól azok még vannak!

Mi ellen is tiltakoztam én harsányan? Hogy a Tomcat egy fasiszta? Őt felőlem annak hívod, aminek akarod. A Bayerzsótit is nevezheted annak. Nem az én fajtám, bizonyosan (Copyright by M. Hisztike).

De úgy ám, Mókuska!

Előzmény: Törölt nick (1296)
Or Kán Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1305
Oké, nagyon szívesen részt veszek egy ilyen vitában ott, ha módot adtok rá (és remélem mások is eljönnek a topikból erre a vitára oda.)
Előzmény: Állományjavító (1301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!