Feltételezem, kaposvari olyan valakire gondolt, aki már elkövetett néhány beírást ebbe a topikba. Mindenesetre akárki írta is, én örülök neki, jó lenne, ha idetalálna még egy-két (tíz-húsz) Rákóczi-drukker!
A ma megjelent Somogy Sportjában a Rákóczival kapcsolatos cikkben megemlítik topikunkat, sőt a Vasas topikból idéznek is. Csak nem közülünk való a szerző?:-)
Skorpió, Lecsó, kösz a választ! Nekem ugyan elég nagy sávszélességem van, mégse jön le soha az oldal, úgyhogy szerintem a honlapot befogadó szerverrel lehet valami gubanc.
Mementóul említsük meg a heti edzőmeccseket: a Dunaújvárost Székesfehérváron 4-3-ra vertük, ma pedig Zalaegerszegen játszottunk egy 1-1-et a hazaiakkal.
Én teljesen meg lettem volna lepve, ha az eredetileg kiírt időpontokban rendben megindultak volna a versengések, de a meglepi elmarad, az MLSZ (és az MLL) hozta a formáját. Rögzítsük tehát a változásokat:
- március 12-én kezdünk a bajnokságban a Fáy utcában
- március 16-án nem a Fradi elleni kupameccsre kerül sor, hanem otthon fogadjuk bajnokin a Sopront
- március 19-én pedig Újpestre látogatunk bajnokira.
A Liga Kupát teljesen törölték idén, a Fradi elleni Magyar Kupa meccsünk pedig április 6-án (szerdán) lesz.
Már csak másfél hét és folytatódik a bajnokság. Nehéz lesz, de az edzőmeccsek alapján én optimista vagyok. Nagyon mennék Angyalföldre, de úgy néz ki jövő szombaton nem tudok menni. Jó lenne, ha áttennék vasárnapra:-)
Győzött a Prukner-csapat
Szerda délelőtt a világhírű horvát sztárcsapat, a Dinamo Zagreb U 21-es alakulata ellen már gólokat is lőtt a somogyi NB I-s. Az esőben lejátszott találkozón a kaposváriak végig uralták a játékot a rendkívül szívós fiatalok ellen.
Dinamo Zagreb U 21 – NABI Kaposvári Rákóczi FC 2-3 (0-2)
Rákóczi: Szűcs - Farkas, Mező, Nagypál, Körösi - Maróti, Hegedűs, Jovánczai, Szakály P. - Oláh, Horváth R. Vezetőedző: Prukner László.
Közvetlenül a találkozó lefújása után már edzést is vezényelt segítőivel Prukner. Az együttesben szerencsére nincs sérült és beteg sem. A tervek szerint még két tréning szerepel a horvátországi programban. Így holnap, a délelőtti gyakorlás és az ebéd után vesznek búcsút a somogyi különítmény tagjai Medulintól, s indulnak el Kaposvárra - mondta el telefonon a kapos.hu érdeklődésére a Rákóczi technikai vezetője, a ligacsapat edzője, Meksz Gyula.
Ikszelt a Rákóczi
Előkészületi mérkőzés: NABI Kaposvári Rákóczi FC - Jiul Petrosani (Petrozsény román II. ligás) 0-0.
Medulin: 100 néző.
Rákóczi, I. félidő: Balajcza - Finta, Zahorecz, Hegedűs - Kovácsevics, Máté, Bank, Tóth B., Andruskó - Zsolnai, Kardos. II. félidő: Szűcs - Mező, Petrók, Kőrösi - Farkas, Nagypál, Szakály, Maróti, Kardos - Oláh, Horváth R. Vezetőedző: Prukner László.
Hajtós, rendkívül küzdelmes meccset játszott szombat délután a horvát tengerparti városkában edzőtáborozó somogyi alakulat. Az Erdély déli részéről érkezett gárda, nemhiába vezeti a román bajnokság három csoportos másodosztályának III. területi csoportját, szívós ellenfélnek bizonyult. A találkozó jó iramú volt, játékosainkra nem lehetett panasz - értékelt Prukner László vezetőedző.
A kaposváriak a tervek szerint vasárnap a környék látnivalóival, nevezetességeivel ismerkednek, majd hétfőtől újabb napi két edzéssel illetve előkészületi találkozókkal készülnek. A Rákóczi következő ellenfele a szlovén első osztályban szereplő Celje lesz.
forrás:www.kapos.hu
Örülök, hogy civil összefogás segítségével sikerült összehozni ezt az edzőtábort! Kevésbé jó hír, hogy főszponzorunk, a NABI Rt, a negyedik negyedévben 45 millió dollár veszteséget jelentett, és állítólag csődközelben van. Attól tartok, hogy nemsokára felfüggesztik a sportcélú támogatásaikat, az pedig gondokhoz vezethet nálunk.
Négy meccsre számít Prukner!
Csütörtökön este felé megérkezett a horvát tengerparti edzőtáborba, Medulinba a Kaposvári Rákóczi. Szinte végig esett a hó az autópályán, csak mire az Adria közelébe ért az autóbusz, akkor állt el - mesélte a kapos.hu-nak a vezetőedző. Prukner László csapata aztán pénteken kellemes, de kissé szeles időre ébredt a nívós szálloda kétágyas szobáiban eltöltött első éjszaka után.
Reggelente fél nyolcra tervezik az ébresztőt, viszont minden este 11-kor van a takarodó. A két időpont között pedig - általában - napi két edzés vagy, ami még fontosabb időről-időre egy-egy előkészületi mérkőzés van műsoron.
A napi három, svédasztalos étkezést tehát ledolgozzák a futballisták, akiket jól megdolgoztat a Prukner-Meksz Gyula-Barna László-Házi László különítmény.
Jó hír, hogy mindenki egészséges - senkinek nincs még honvágya -, így a szombaton érkező Jovánczai Zoltán is, aki orvosi vizsgálat miatt nem utazott együtt a csapattal.
A küldöttséget vezető ügyvezető elnök Illés János pedig szervezi a gárda dolgait, keresi az ellenfeleket. Szombatra már talált is: az első edzőmérkőzést a tervek szerint a román másodosztályt vezető Petrozsény ellen vívják a kaposváriak.
Sok csapat van Medulinban, így a hat, nagyon jó minőségű edzőpályát pontos beosztással lehet használni - újságolta Prukner Laci. A fiatal mester arra számít, hogy négy találkozót tudnak játszani, s akkor a „két komplett csapatnak is felfogható” kerettel táborozó Rákóczi minden játékosa, többször is pályára léphet.
Végülis az sem baj, ha a padon is vannak bevethető épkézláb játékosok, nem csak sztárnak nevezett játékosokat lehet igazolni, csapatemberek is kellenek és csapatként kell működni. Úgyhogy nem igazoltunk rosszul.
Egy ex-Vasas játékost, Marótit is elvittünk a ma kezdődő horvátországi edzőtáborba, ez valószínűleg azt jelenti, hogy ő is szerződést fog kapni. Az újakat én még nem láttam, ennek ellenére az a gyanúm, hogy posztjukon mindegyik csak második ember lesz, magyarán inkább a kispadra igazoltunk a télen.
Ettől még nem vagyok elégedetlen, a nem túl merész célokat (bentmaradás, egy-két bravúr a bajnokságban valamint akár a Kupában is, továbbá a pécsiek kötelező legyőzése) így is el kell tudnunk érni.
Kova az egyik legmegbízhatóbb játékosunk, de a gyorsasága tényleg nem legendás, és hosszabb sérülését követően valószínűtlen, hogy ezen valamit is javítani tudjon. Nem ő a csapat esze, pengés megoldások sem igazán jellemzik, de még egyszer mondom, hogy az egyik legmegbízhatóbb spíler.
Üdv a topikban! Mint látod, így télvíz idején elég erős itt a pangás, de remélem, más csatornákon keresztül eljut a felhívásod néhány drukkerhez, és legalább egy busznyi szurkoló eljön majd az Üllői útra. Én is szeretnék ott lenni, de ehhez biztos nem lesz szükségem a buszre, ugyanis Budapesten élek.
A Magyar Kupa-meccsig már csak bő egy hónap van hátra,nem ártana elkezdeni szervezni a túrát,mondjuk felmérhetnénk,hogy nagyjából hányan szeretnénk menni. Ha megtöltünk egy buszt (40-50 fő),azzal történelmet írnánk :),de ha kiverjük a Fradit,azzal is,szóval ugye nem szeretnétek lemaradni róla!? Ezért hát mindenki,aki kacérkodik a gondolattal,írjon privibe egy nevet meg e-mailt (vagy telefonszámot),hogy fel tudjuk mérni és annak megfelelően gondolkodni. geogr.csak@freemail.hu