Egy melléütésem kecskévé cseperedett, ezért ide írom be. S ha már nem csak olvasok, megragadom az alkalmat sűrített tetszésnyilvánításra is: jóóók vagytok!!:-))
Vihar a filiszteusok kertjében Vad hideg szél gázol fóliát
nem csoda, ha fázol, Góliát!
A különösen sok szakemberrel elkövetett üzletszerű kéjelgést szigorúan büntetik Mert végigment rajta egy iparos-had,
most a börtön mélyén Elvira poshad.
Bőhm Aranka leendő apósát - a lány családfájának kutatása közben - a levéltáros felfedezése megdöbbenti: Nézze csak, volt néger őse Bőhmnek!!
Ez nekem erős, de még erősebb Önnek...
Ha rajtam kívül ma más nincs, nincs más hátra, jöjjön, aminek jönnie kell:-)
Az ingatlanközvetítő mindenképp valamit rá szeretne sózni ügyfelére Nincs egy jó épület sem a látóhatáron,
így házat nem vesz ön... hát ólat, Áron?
Lassú ma a net Bár elküldte a cég a mélt
de nem érte el még a célt.
A grafikus bemutatja tervét a focidöntő emblémájáról, ha ez a két csapat kerülne be (csak kiejtve) Itt ez a zebra, csillogó
lehetne a cseh-brazil logó.
Szikora Robi szorult helyzetbe kerül, mikor a sötét utcán néhányan körbeveszik, s egyikük így szól: Kezemben egy dikics ám,
most mondjad, hogy csikidám!
A kukta válasza a szakács sürgetésére Itt a krumpli, hámozom,
néhány perc, és má' hozom!
Feledékenység A padlásra akart menni fel, ebéd után,
de ezt a tervét hamar feledé, bután...
Elég bátor-e a szélkutató meteorológusnő? (ihlet by Twister:-) Ismeri ő mind, lehet az passzát, nemere, bóra,
de a tornádó közepébe menni be mer-e Nóra?
Mátyás király környezetében nem volt vitaminhiány Visegrádi várában sok lakoma volt s bor-kút,
elkerülte így őt s udvarát a skorbut.
Reggel egy kész kínrímmel a fejemben ébredtem, és esküdni mertem volna, hogy a legjobb a világon (mert akkor még nem olvastam a tiédet :-) hát nem elfelejtettem...? Fenébe... :-)
Vurugya:-))
Danczi, ez rossz hír, de ugye csak átmenetileg szűnik meg a netelérésed?:-(((
Vigasztalásul:
Egy illetővel beszélgetve kiderül, hogy téged csak átmenetileg engedtek ki a börtönből, s hallatszik, hogy ő meglepődik Míg kérdi, hangja reked: "Ön ül?"
Nem biztos, hogy neked örül...
A javasasszony completát szór a szőrmére, s látja belőle, hogy az milyen régi Megmondja a krémpora,
hogy mennyi a prém kora!
Edzz, hogy erősödj! Megmondom én, te oktondi,
hogy mi növel izmot: kondi!
Kedves hárfa,
elküldtem mélben a segítséget.
A továbbiakban a többiek jóindulatára kell hogy bízzalak, mert hétfőtől nem lesz internetem :-((((((((((((( sajnos nem tudok majd segíteni neked.
Azt azért ígérd meg, hogy nem adod fel egykönnyen :-)
danczi
ON! DonQ megkövetetve, megnéztem a hozzászólásait, tényleg több jót írt ide régebben is, tehát én néztem csak újnak, én, aki újként itt felbukkantam. (Bár a régijei között is van egypár hibás kecske...:)
Betűtípusválasztás Most amiatt mar a gond,
jó lesz-e a Garamond.
Orvosi kísérlet Meglökte a szer a Pált,
ágya ezért szeparált.
Hasfelmetsző Jack albérletben lakik Otthonom ez a kis bérlemény,
esténként éltet a bél-remény...
(tudom, volt már bérlakás-bélrakás kettős, de ez nem ugyanaz:-)
Szegény családról folyik a szó Egy malacon kívül nincs egyebük, Böske,
azért járnak ki makkért a bükkösbe.
Letakarja frizuráját, mert az új hajfesték furcsa színeket produkált Azért lesz haján, amit most befon, sál,
mert különben a röhögéstől befosnál!
A haknikörúton, a francia reformátusok városába érve (ahol kissé népiesen beszélnek) a csehszlovák énekes valahova eltűnik előadás helyett Mongya má' meg valaki, hun e Gott, a
kultúrházba' várja a sok hugenotta!
Dehogy sürgetlek, kiabálni sem szoktam, azt viszont nehezen tűröm, ha valaki nehéz eset :-)))
Számítok némi önállóságra, már csak azért is, mert meghalni sincs időm, de szívesen elküldöm a doktornak leírt útmutatót. Nincs más dolgod, mint az alapján próbálkozni. Mélben jöhet a produktum, aztán majd meglátjuk. Ha rábólintok, jöhet ide is :-))
Végülis ha nagyon nem megy, annyi sok szép dolog van még, amivel próbálkozhatsz... :-)
Ui: Nem danszi, hanem danci. C-vel :-) Nekem így olyan, mintha pösze lennél :-)
Danszika!
nagyon jólesik, hogy azt mondod, hogy megnevettettelek, simogatod a májamat, és el is fogadnám a segítést, csak félek, hogy szégyent hozok rád, én nem vagyok doktor, nagyon nehezen és lassan tanulok, és nem szeretem, ha kiabálnak velem - és félek attól is, hogy a többiek haragszanak majd, hogy elvonlak a komoly dolgoktól és egy ilyen pasival töröd magad -
de ha megigéred, hogy nem sürgetsz, szivesen leszek a tanitványod, nagy megtiszteltetésnek és szerencsének tartom, hálás is vagyok érte -majd szólj kérlek, hogy mikor kezdjük.
Azt meg kell hagyni, érdekes színfolt voltál :-)
Olyan jókat röhögtem :-)))
Szerintem nyugodtan folytasd a próbálkozást :-) ha akarod, segítek.
Például DR.YES is az én tanítványom volt, és azt kell hogy mondjam, határozottan nem rossz!! :-))
csak csendesen -
én nem keresem a bajt, de visszavonulok kissé, mert amilyen jókedvvel kezdtem itt irogatni, látom, hogy ezeken a merev szabályokon én összetöröm magam, valóban belátom, nem áll közel hozzám a faragás, sajnálom - ha idegesítettelek benneteket :))) nincs bennem rossz érzés - talán az idő? ki tudja?
Nem tudom mivel érdemeltem ki a feddésedet, de azért ha rámkeresnél ebben a topikban, akadhatnál néhány hozzászólásomra. Így láthattad volna, hogy jól tudom a kecskésítés szabályait és nem is egy saját poénnal jelentkeztem itt. Volt közöttük többszörös (pék marok bárkában/barok(k) kép márkában), többsoros is (f..sz Ári, szafári, fa szári), sőt több idegennyelvű példa is (Let It Be/bet it Lee). Nem hiszem tehát, hogy újnak minősülnék. Nem írok olyan gyakran, ez tény.
Az ominózus hozzászólásom OFF volt, amit jeleztem is, talán elsiklottál felette. Ráadásul a fő témája éppen az volt, hogyan kerülheti el az ember, hogy lopósnak minősítsék, pl. Te, ha egyszer semmi esélyem arra, hogy az általam kitalálni vélt kecskét leellenőrizzem.
Majd 7200 bejegyzés van itt, ugye Te sem gondolod, hogy mielőtt beír valaki egyet, elolvassa mind a 7200-at.
A Mártamásé beírása csupán lényegtelen kérdés volt, ami egyszerűen a témához kötött.
Örülnék, ha megmondanád, hogyan lehet áttekinteni a topikot Index részletes szövegkereső nélkül.
A "kirúgáshoz" tán a topikgazdának sincs joga, nekem meg aztán pláne! Elvégre ez egy demokratikus fórum... Mindössze a nem túl szigorú "játékszabályokra" szerettem volna felhívni a figyelmedet. Ha sikerül az ezeknek megfelelő rímeket találnod, közösen mulathatunk rajtuk (hisz ahogy említettem, ez egy játék...)
Sok sikert kívánok Neked a rímfaragáshoz!
Ha jobban megnézed, a nagybetűvel írt M és V cserélődött csupán meg a két sorban, a többi betű sorrendje változatlan maradt, bár az értelmük más.
Vagy magamtól idézve:
Másnaposan történt a tükör-eset
egy arcot láttam benne, töküreset.
Itt a tÜkÖr-eset és tÖkÜreset szavakban az Ü és az Ö cserélt csak helyet.
De az is lehet, hogy csupán egyetlen betű "csúszik" arrébb, lásd vurugya legutóbbiját:
Míg a tervem kieszeltem,
megnéztem, hogy kimeszelt-e?
A kieszelteM és kiMeszelt-e szavakban csak az M változtatta meg a helyét, viszont a két szó így már más értelmet nyert (ez lenne itt a poén...:-)
A tieidben ezeknek nyoma sincs, rímelni ugyan rímelnek, de akkor inkább egy verses topikban a helyük.