Tejtermék-feldolgozók konferenciája Mai téma: vaj-tan.
És a helyszín : Tajvan.
Korabeli kritika Gaugin képe nem mű. Életszagú, na!
Érződik, mit szeret: művészet, lagúna...
Szerzetes, hívassa ide a Lazac műsorvezetőjét, vagy különben itthagyjuk az énekkart! Rögtön szerződést bont a kar, barát,
ha nem láthatjuk a Konta Barbarát!
Így folyamatosan kecske. Vagyis az 1-2, 2-3, 3-4, 4-5, 5-6, 6-7 sorok kecskerímelnek!
Csak néhol van egy kis döccenő, hogy 1 'l'-ből 2 lett, 'o'-ból 'ó' és egy 'a'-ból 'á'. Sajnos ezeket nem tudtam kiküszöbölni.
Idd e mérget, drágám!
Kínlódsz este egy nagy bajjal; oka csel.
Azt hiszik majd mind, tán agybaj; csalóka jel.
Komor világ lesz amellyel, szerelmünknek rút csalója kel.
Az a sors, mi reggel rá jut, csalóra kell.
Bedobja hamar a kulcsát, óra kell.
Mondom újra, nem tart hosszan, csak óra tell.
Könnyet tán csak a harmadik, Ancsa szórat el.
Tavasszal mindig előkerülnek a kert lumpen tüskései Ha melegszik s a hó tűnik,
ébrednek a tahó sünik.
Szegény Csaba királyfi Attila, a hun szerfelett
gyakran ereszt unfair szelet.
Az ideges szomszédok miatt a földönkívüli csak a várostól távol gyakorolhat kedvenc hangszerén Ha sok lakó majréz, külterület,
ahol ezért a rézkürttel ül ET.
Szultánok divatja Népszerűek padisahok
körében a hadi sapók.
Ki kell hívni az ifjú állatorvost Aggódásra van ok, doktorka,
Piros lett a vakondok torka.
Jó régen jártam már erre. Sajnos valahogy nincs olyan sok időm ilyen rímeket ötölgetni. Ti vagy nagyon sokat foglalkoztok ezzel, vagy irgalmatlanul profin, gyorsan csináljátok! Fantasztikus!
Ma mégis fabrikáltam egyet. Mindenképp Valihoz akartam írni, de persze nem az lett belőle, amit szerettem volna. :-) Pl. nem is Hatvanban lakik, dehát ilyen apróságokra nem adok. :-) De legalább van dallama. Az is fontos volt! :-)
Munkahelyi álom
Szép is lenne, most azonnal lepattani Valihoz.
Tündérmese éke mind mit e hatvani tali hoz.
Egy melléütésem kecskévé cseperedett, ezért ide írom be. S ha már nem csak olvasok, megragadom az alkalmat sűrített tetszésnyilvánításra is: jóóók vagytok!!:-))
Vihar a filiszteusok kertjében Vad hideg szél gázol fóliát
nem csoda, ha fázol, Góliát!
A különösen sok szakemberrel elkövetett üzletszerű kéjelgést szigorúan büntetik Mert végigment rajta egy iparos-had,
most a börtön mélyén Elvira poshad.
Bőhm Aranka leendő apósát - a lány családfájának kutatása közben - a levéltáros felfedezése megdöbbenti: Nézze csak, volt néger őse Bőhmnek!!
Ez nekem erős, de még erősebb Önnek...
Ha rajtam kívül ma más nincs, nincs más hátra, jöjjön, aminek jönnie kell:-)
Az ingatlanközvetítő mindenképp valamit rá szeretne sózni ügyfelére Nincs egy jó épület sem a látóhatáron,
így házat nem vesz ön... hát ólat, Áron?
Lassú ma a net Bár elküldte a cég a mélt
de nem érte el még a célt.
A grafikus bemutatja tervét a focidöntő emblémájáról, ha ez a két csapat kerülne be (csak kiejtve) Itt ez a zebra, csillogó
lehetne a cseh-brazil logó.
Szikora Robi szorult helyzetbe kerül, mikor a sötét utcán néhányan körbeveszik, s egyikük így szól: Kezemben egy dikics ám,
most mondjad, hogy csikidám!
A kukta válasza a szakács sürgetésére Itt a krumpli, hámozom,
néhány perc, és má' hozom!
Feledékenység A padlásra akart menni fel, ebéd után,
de ezt a tervét hamar feledé, bután...
Elég bátor-e a szélkutató meteorológusnő? (ihlet by Twister:-) Ismeri ő mind, lehet az passzát, nemere, bóra,
de a tornádó közepébe menni be mer-e Nóra?
Mátyás király környezetében nem volt vitaminhiány Visegrádi várában sok lakoma volt s bor-kút,
elkerülte így őt s udvarát a skorbut.
Reggel egy kész kínrímmel a fejemben ébredtem, és esküdni mertem volna, hogy a legjobb a világon (mert akkor még nem olvastam a tiédet :-) hát nem elfelejtettem...? Fenébe... :-)
Vurugya:-))
Danczi, ez rossz hír, de ugye csak átmenetileg szűnik meg a netelérésed?:-(((
Vigasztalásul:
Egy illetővel beszélgetve kiderül, hogy téged csak átmenetileg engedtek ki a börtönből, s hallatszik, hogy ő meglepődik Míg kérdi, hangja reked: "Ön ül?"
Nem biztos, hogy neked örül...
A javasasszony completát szór a szőrmére, s látja belőle, hogy az milyen régi Megmondja a krémpora,
hogy mennyi a prém kora!
Edzz, hogy erősödj! Megmondom én, te oktondi,
hogy mi növel izmot: kondi!