Keresés

Részletes keresés

EOSTiti Creative Commons License 2006.02.28 0 0 209

Sziasztok!

Hogy sikerült a project? Érdemes volt kimenni?

Ma reggel felénk olyan szép téli képeket lehetett volna csinálni, hogy csak na.

De természetesen mint mindíg ilyen esetben ma is otthonhagytam a technikát.

Ráadásul, ha otthonmarad akkor mindíg akadna téma. Ez az én formám :(

Lemaradtam az őszröl. Egy darab szép őszi képet nem csináltam...

Ma még az út is szép havas volt nem latyakos, koszos, de ... Úgy látom a télröl is lemaradok :(

Előzmény: aewin (203)
Oregcsako Creative Commons License 2006.02.28 0 0 208
Artur, szép a kilátás az ablakodból! A kompaktodat meg ne bántsd, én is évekig használtam nagy megelégedéssel (mármint nem a tiédet :) ) - még most is megvan. Annak is megvannak előnyei, ha az ember zsebre tudja vágni a gépét, főleg olyan kirándulások alkalmával, amilyenekre nyaraláskor szoktunk menni - még most sem vagyok biztos benne, hogy idén a 300D-t viszem (pedig biztos ez lesz a vége, csak kell egy atomkoffer). :)
Előzmény: artur66 (201)
aewin Creative Commons License 2006.02.28 0 0 207
Ok.
Előzmény: Oregcsako (206)
Oregcsako Creative Commons License 2006.02.28 0 0 206
Rendicsek. Már töltöm is az akksit! Dél körül rádcsörgök, hogy pontosan hol, mikor fussunk össze.
Előzmény: aewin (205)
aewin Creative Commons License 2006.02.28 0 0 205

Jó ötlet, du. 1 körül visszaérek Miskolcra, jó lenne neked?

Előzmény: Oregcsako (204)
Oregcsako Creative Commons License 2006.02.28 0 0 204
Nincs mit :) A közös projekt részemről OK. A hétvégén nem leszek itthon, de hétközben is bármikor el tudok szabadulni. Pl. most is süt a nap... :)
Előzmény: aewin (203)
aewin Creative Commons License 2006.02.28 0 0 203

Oregcsako, köszi a részletes beszámolót :)

A képek is nagyon meggyőzőek, a második meggyvágós kép naggyon tecc. Azt hiszem, hamarosan én is kilátogatok arra a helyre. Arra gondoltam, viszek ki nekik kaját, hátha akkor még többen lesznek.

Esetleg egy közös projectet is összehozhatnánk, ha kisüt a nap.

Előzmény: Oregcsako (199)
artur66 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 202
Bocs, de most látom ugyanaz 2x ment el, úgyhogy itt a másik:-)
Előzmény: artur66 (201)
artur66 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 201
Hmmm....
Hát igen...,igen jók, látszik hogy nem kompakt kategória:-)
Különben én is az Avason lakom, ezt az ablakomból lőttem :-)))
Üdv:
ARTUR
szkzze Creative Commons License 2006.02.27 0 0 200

Ügyes!  : ))

Oregcsako Creative Commons License 2006.02.27 0 0 199

Igen, ez az, bár ahol én voltam, ott nem volt görnyedt hátú kisfiú... :) Jó képek nekem sajnos egyáltalán nem sikerültek (pontosabban nagy ISO miatt elég zajosak lettek), mert nemhogy nem sütött a nap, de majdnem szürkületi sötétség volt délben, a hirtelen jött fekete hófelhő és a szakadó hó miatt. De az élmény miatt mindenképp megérte a fegyoskodás! Neked úgy látszik, több szerencséd volt az idővel.

Egyszer még biztos kimegyek napsütésben is, muszáj lesz szép képeket csinálni... Csak akkor is ennyi téma legyen! :)

Előzmény: artur66 (194)
Sj Creative Commons License 2006.02.27 0 0 198

Köszi :o) !

Előzmény: szkzze (197)
szkzze Creative Commons License 2006.02.27 0 0 197
Üdv itthon. Jók a képek. : )))
Előzmény: Sj (196)
Sj Creative Commons License 2006.02.27 0 0 196

Megjöttem a karneválról. Sajnos az időjárás nem velünk volt, napot nem láttunk és hideg is volt, ezért éjszakai képekkel próbáltam meg kárpótólni magam. Pár neekem tetsző kép ízelítőbe:

artur66 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 195
Ja,...:-)
És ezek is ott készültek:-)))
Előzmény: artur66 (194)
artur66 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 194
Szia Oregcsako:-)
Ez az a hely?
Bocs a nem túl jó képért, de nekem csak egy kis kompaktom van:-(
Üdv:
ARTUR
Előzmény: Oregcsako (193)
Oregcsako Creative Commons License 2006.02.27 0 0 193
Szia!

Nem titok, sőt, biztos te is ismered. A Barlangfürdő bejáratától ha elindulsz a tó felé, van egy háromszög alakú, parkos terület, aminek az egyik csücskében az az új , azt hiszem, Anna-terasz nevű hely van. A háromszög tó felőli csücskéhez közel (ahol a pucér nénis szobor is van / volt?), van egy fából épített, csúcsos tetejű, és elég nagy etető. Az etetőhöz közel vannak a bokrok, mellette pedig egy csomó flakonból készített madárkajálda. Hát erről írtam korábban. Nem a legtermészetesebb környezet a mesterséges etető, de evés előtt úgyis valamelyik közeli ágról néznek szét, így még ott is el lehet kapni őket. A bokorban viszont elég jól el lehet bújni.

Mi vasárnap voltunk, és elég sokan mászkáltak arrafelé. Az egyik anyuka pl. chips-es zacsival 500 decibelen csörömpölve, ultrahangon visította a kisgyerekének, hogy "Nézd csak, ott kamerázik a bácsi!". A hasonló esetek után van 10-20 perc témamentes isdőszak akksit, vagy kártyát cserélni. Sajnos a hely nem mindig ilyen zsúfolt, már ami a madarakat illeti, mert következő vasárnap napsütésben mentem ki, és egy darab madár sem volt sehol. Mondjuk ekkor már erősen olvadt, lehet, hogy máshol is találtak kaját.

Az arborétum itt van az avas tetején, a kertünk mögött. Ha érdekel, egyeztessünk időpontot és beviszlek. Most pl. 12 db meggyvágó ül a szomszédunk fűzfájának a tetején. Amikor napsütésben várom őket, direkt nem jönnek :)
Előzmény: aewin (191)
EOSTiti Creative Commons License 2006.02.24 0 0 192

Jól emlékszel. Szerintem lesz ott madár az idén is, de ami tavaly ott volt...

Az hihetetlen... (képet elfelejtettem) Mostanában sas van arrafelé elég sok.

Ha valamit látok, akkor riasztalak benneteket.

Addig is üdv. Nektek

Előzmény: aewin (191)
aewin Creative Commons License 2006.02.24 0 0 191

Sziasztok!

Én is azt hittem, hogy teljesen kihalt a topik, de hálistennek még 2 új tagunk is van (üdv!)

Jómagam sítáborban múlattam az időt, azért nem jelentkeztem, de úgy látom elég gyér volt az emberek fotózási hajlama mostanság.

EOSTiti: jól emlékszem, hogy pálfalai vagy ? Sokat bóklászok arrafelé (nagyjából az Onga-Ócsanálos-Szikszó-Vámos négyszögben), apámék vadászterülete, elég jól ismerem. Fura, hogy még nem találkoztunk a határban, ha te is jársz ki. Ezt a lessátras dolgot összehozhatnánk, ha gondolod és lesz majd madár azon a belvízes részen.

Oregcsako : titok, hogy melyik ez a bokor tapolcán? :)) Meg az "arborétum"?

akkdomedee Creative Commons License 2006.02.23 0 0 190
Hellóka mindenkinek! Bejelentkeznék én is. Tősgyökeres miskóci vagyok :), imádok fotózgatni, etc... Jelen pillanatban egy S7000-rel nyomom, majd egyszer lesz csere is egy dslr-re, de addig ezzel szerzek magamnak örömet. (Úgy néz ki mindkét analógom megadta magát...:( el se merem vinni szervízbe őket, de mivel az utóbbi időben már nem is nagyon használtam őket, majd ha lesz sok pénzem, akkor meggyógyítom őket Jó fényeket mindenkinek... döme
EOSTiti Creative Commons License 2006.02.23 0 0 189

Ha gondolod... én részemröl mehet. Nem hiszem, hogy félteni kéne Tőled. (én sem vagyok egy obigyilkos, ezt láthattad)

Nem barcika felé... Sajósenye, és Boldva között. Egy belvízzel, árvízzel elöntött

terület. Most csak egy két sas van ott nap, mint nap, de tavasszal tuti, hogy

ottlesznek a tavalyi madarak. Majd otthonrol dobok fel egy pár képet, hogy lássátok

mekkora volt ott a kavalkád tavaly. Egyébként a sast szoktam stírölni, de ahoz

kevés a 200. :( Főleg mikor elreppen a fárol.

Előzmény: Sj (187)
Sj Creative Commons License 2006.02.23 0 0 188

Kösz, de inkább jó fényeket, mert ahogy elnézem borus idő a valószinűbb sajnos!

Raktam fel a fotózzra ma egy szépidős emléket , ide is feldobom nektek:

Előzmény: Cool(R) (186)
Sj Creative Commons License 2006.02.23 0 0 187

Ha van kedved cserélhetünk! Nekem szerintem nem kell 500mm a városban, meg cipelni se sok kedvem van egész nap, viszont tele azért jó lenne. De csak estig vagyok mert már hajnalban utazom.

Barcika felé mondtad azt a helyet?

Előzmény: EOSTiti (184)
Cool(R) Creative Commons License 2006.02.23 0 0 186

Sj

Biztos nagy élmény lesz részed! Témában nem lessz hiány az biztos!

Ha lesz 70-200-am szólok! :)

Jó utat!

Előzmény: Sj (182)
EOSTiti Creative Commons License 2006.02.23 0 0 185

Gondoltam, hogy ismered ennyi van a városban. De, ha ilyen gyakran bejársz akkor

nem szóltam. :)

Előzmény: Cool(R) (183)
EOSTiti Creative Commons License 2006.02.23 0 0 184
Cseréljünk? :)
Előzmény: Sj (182)
Cool(R) Creative Commons License 2006.02.23 0 0 183

Szia!

Ismerem a helyet.... (legálabb 1x benézek hetente) , de mostanában nem sok semmi....

Na Üdv nektek!

Előzmény: EOSTiti (181)
Sj Creative Commons License 2006.02.23 0 0 182

Örülök, hogy megvagytok!

Én éjszaka utazom velencére, remélem jó lesz, csak az időt nem mondják a legjobbnak, de még drukkolok!

Oregcsako: akkor jó helyet mutattam? Örülök, hogy ilyen élménybe volt részed, sajna őszapót én még csak egyszer láttam arra, akkor is csak a földön volt vagy fél percig, úgyhogy csak úgy készült egy fotó. Egyébként csak családi házban laksz az arborétumnál? Mert akkor lenne ötletem a kertvég hasznosítására :o) !

Cool(R): akkor az egyik szemed sír a másik nevet. Ezzel én is így vagyok, mert jó lett volna a 70-200 a mostani utazásomra, így cipelhetem a bigmát... Ha valaki cserélni akar hétvégére szóljon!

EOSTiti Creative Commons License 2006.02.23 0 0 181

Helló!

Szerintem nézz be néha a Prizmafotóba, ahogy a talin mondtam én már kifogtam ott

egy két értelmes cuccot. Ráadásul nagyon jó áron. (főleg Oldtimer-ek vannak. :)

Sajnos kattingatni nekem sincs sok időm. Hétközbe lehetetlen, hétvégén meg rohangálok mint a mérgezett egér. Viszont az a hely (nap mint nap ott járok el)

amit említettem nektek, hogy sok gólya, szürkegém, récék, stb volt tavaly az

úgy látom, hogy az idén is jó lesz. Ha már látok ott madarakat akkor kiáltok Nektek.

Szerintem ott ilyen lessátras balhé is tuti lehet.

Addig is üdv. Mindenkinek.

Előzmény: Cool(R) (180)
Cool(R) Creative Commons License 2006.02.23 0 0 180

Sziasztok!

Mostanában eléggé el vagyok havazva...

Szerettem volna azzal jelentkezni, hogy meg van a 24-105 - és teszteljünk 1000-el, de sajnos nincs és szerintem még egy darabig nem is lesz...- Ez az üröm..., de van öröm is mert jeletem beüzemeltem az EF emulátoromat és még működik is!!!! :))))

Szerintem rettentően jó és költséghatékony megoldás lehet.. főleg aki hozzá tud jutni m42 obikhoz...! (Ha valami tud forrást jelezze hátha ráakadok egy-két jó darabra...)

Akit érdekel a dolog az szóljon, hogy leegyeztessünk egy időpontot!!!

Üdv nektek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!