én nem attól félek, hogy kevés emberrel indul... Inkább attól, hogy sokan nem tudnak róla... gulu és elfborg is tőlem tudta meg. Sajna ezt a fórumot sem mindenki olvassa. Én is kb fél év után néztem ide most először. Jó ez egyéni szoc.problémám, de szerintem jobban kéne ezt hirdetni. Na jó, persze nekem nincs akkora tapasztalatom, szóval lehet hogy csak túlaggódom magam. n azért szólok mindenkinek, akinek csak tudok :)
Nyugi. A WTTC nem kezdődik el csak úgy hipp-hopp. A csapat összeállításhoz friss Élő lista kell, márpedig az kb január óta nem frissült... az elmúlt években pedig mindig legalább két hét volt a csapatok összeszedésére, a friss adatok birtokában.
(Zárójelben: annál, hogy túl hirtelen kezdődik, én sokkal jobban tartok attól, hogy annyira megcsúszik, hogy nem fejeződne be a vébé előtt és ezért halasztás lesz, megint...)
Azért aki szeretne játszani, az szóljon (mondjuk írjon levelet a pepének meg nekem). Persze a már amúgy is jelentkezettek listáját magam is látom, szóval aki oda felírta magát, nyugodtan ne írjon.
némi aggodalmat szeretnék kifejezni a WTTC-vel kapcsolatban. Két éve mi már 4 csapattal indultunk, és bizony idén még csak 11 jelentkező van. És hát ellenfelek sincsenek túl sokan. Vagy én értem félre, és nem is kell mindenkinek ide regisztrálnia? Hát hogy lesz ez az idén? :D A jelentkezési határidő 5 nap múlva lejár...
Gyere el és kalandozz a színes vonalak labirintusában! "Ahogy tekeregnek a lapkákon az ívek, úgy csavarodnak a fejedben a gondolatok: a Tantrix egy fejlesztõ játék ovisoknak és iskolásoknak, kellemes kikapcsolódás nagyoknak és nagyiknak!
Egy családi játék, amelyben mindenki megtalálja az örömét! Érdeklõdõ pedagógusok számára szakmai fortélyokat is elárulhatok. Tantrix - a világ legcsavarosabb stratégiai játéka!"
Egyébként a Tantrix lobbyban minden arra érdemes nyelvű bejelentkezésnél kiírja. Azért kösz, ha tudjátok, reklámozzátok a lobbyban is azoknak, akik jó eséllyel eljönnének.
Érdemes lenne a Tantrix Fórumon is meghirdetni a Magyar Bajnokságon, mert sokan nem tudják, hogy lehet már rá jelentkezni, pl a franciák sem, sőt a pontos időpontot sem tudták.
Szakítva a hagyománnyal megtörtem a Francia Nyílt Bajnokságok bojkottját ;-) (Szerencsére az asszonypajtás nagyon el akart már menni Párizsba, így sikerült megfelelő időpontot találni hozzá ;-))
Sajnos nem sikerült folytatnom a sikeres magyar jó szereplést, bár az első nap utolsó meccsén Mike ellen már egy döntetlennel is a döntőbe jutottam volna. Kikaptam... A verseny nagyon jó hangulatú volt, a franciák aranyosak voltak, frankón nem tudnak angolul ;-) Yanm, francois, Lorene tők jó fejek. Valószínűleg jó humora van jacgir-nak, sajnos nem értek franicául. Lorene, francois, jacgir jönnek a HO-re.
Most így hirtelen ennyi, ha valaki további részletekre is kíváncsi, állok elébe.
Amit leírtam a Blitz-hez, az egyelőre mind csak javaslat. Ha csak arról van szó, hogy az idei Blitz-en ki jut a döntőbe, akkor én sem vagyok híve a több selejtezőn való indulásnak. Ha viszont beindul egy független Blitz rendszer, akkor az általam tett javaslat alapján lehetne eldönteni, hogy az évközi tornák résztvevői közül ki jut a döntőbe.
Z!
Ha viszont kikötjük, hogy ember csak egy selejtezőn indulhat, akkor nem biztos, hogy a "nagymenők" mind az elsőn indulnak. Persze azt nem lehet megoldani, hogy az egyik selejtező ne legyen erősebb, mint egy másik (mint ahogy a fociban sem).
Továbbra is kérek mindenkit, akiben felmerül, hogy szeretne Villámtornákon részt venni, írjon nekem. Ez most nem konkrét selejtezőre (dátumra) való jelentkezés, hanem csupán "szándéknyilatkozat"
Szerintem azért nem csapatot lehet regelni, hogy minden játékos egyénileg jelezze szándékát a játékra, másrészt meg ne lehessen engedély nélkül egy adott csapatba belépni, igy csak késöbb rakják be csapatokba a neveket, gondolom a jelentkezök megerösitésével. De az is lehet, hogy még nincs teljesen kész a regform, aztán lesz ez még másképp is (-:
Nem akarunk türelmetlennek látszani, de az ezévi csapatvilágbajnokságnak az időtartamára Május-Július van írva, és most már azért jócskán benne járunk a Májusban, és még mindig nem lehet jelentkezni rá. Tud róla valaki valamit ?
vegyetek ehavi LogiKoktélt, abban van néhány Tantrix rejtvény is (pont olyan alakúak, mint a Sirpi iménti ábrája, de a feladat a szokásos, rendezzük el a lapkákat színhelyesen).
Na, nem olvasom, amit írok. Szóval "beforgatós" feladványnak azokat hívjuk, amikor minden lapka helye fix, csak forgatni szabad őket. Így már értelmes, amit írtam (remélem :-) ).
Hátha valakit megfog a téma, itt egy feladvány, nemrég találtam ki:
Helyezzünk el az itt látható ábrába 7 lapkát úgy, hogy a kialakuló "beforgatós" feladványnak (tehát minden lapka pozíciója fix, csak a forgási szöge más) legyen legalább 2 olyan megoldása, melyeknél minden lapka más állásban van az egyikben, mint a másikban. Remélem, nem voltam túl érthetetlen.
A feladatot az a tény szülte, hogy általában a beforgatós feladványok igen nagy hányada egyértelműen oldható meg.
Nem, hanem az, hogy egy ember többön is indulhat. Sehol sincs olyan, hogy "na jó, akkor én indulok a focivébé Európai-selejtezőjében is, meg mondjuk az óceániaiban is, valahonnan csak kijut az ember fia a vébére.
Mi érthetetlen? Az, hogy miért kell több selejtező? (időzónák miatt)
vagy az, hogy miért okoz problémát, ha valaki több selejtezőn is továbbjutó helyen végez? Azért, mert ha (példa) a TommG megnyeri az "A" selejtezőt, ahol a Pekko ötödik helyen végez, majd megnyeri a "B" selejtezőt is, ahol te végzel az ötödik helyen, akkor a TommG-nek kell eldöntenie, hogy melyik selejtezőből tekinti magát továbbjutottnak, és ezzel praktikusan eldönti azt is, hogy te jutsz tovább, vagy pedig a Pekko. Ez kissé fura, nem?
Ugyanakkor megtiltani sem érdemes, hogy bárki többször is részt vehessen. Egyrészt ha akarja, játszhasson. Másfelől meg akkor az első kört megnyerő négy nagymenő a további selejtezőkben már nem játszik, magyarul ennyivel könnyebb lesz az összes többi selejtező, azaz aki az első körben ötödik lett, valószínűleg röhögve továbbjuthatott volna valamelyik későbbi körben.
Remélem, most már a megoldás homályos és nem a probléma. ;-)
Az idén is szeretnénk megtartani a sikeres Blitz(Villám)-tornát. A korábbi évekhez hasonlóan most is svájci-rendszerben fogjuk lebonyolítani, annyi eltéréssel, hogy döntõt is svájci-rendszerben rendeznénk meg. Ehhez elegendõ lenne 16 továbbjutó, amihez kb 4 selejtezõre van szükség. A szabályok röviden összefoglalva: - játékosonként 7 perc áll rendelkezésre, - aki elsõként átlépi a 7 percet, automatikusan veszít, - ha mindkét játékos a 7 percen belül marad, akkor a hagyományos meccshez hasonlóan az nyer, aki hosszabb vonalat (hurkot) épít, a különbség viszont nem számít, - a gyõztes 1 pontot kap, a vesztes semmit, döntetlennél 0,5-0,5 pont jár.
A korábbi években többször volt vita arról, hogy mennyire fair, ha valaki több selejtezõn is indul, annak a reményében, hogy az egyiken kiharcolja a továbbjutást, míg akinek nem engedi az ideje a több selejtezõn való, kisebb az esélye. Erre a következõ ötlet született: a selejtezõkön helyezési pontokat osztunk (elsõ hely: 1 pont, második: 2 pont, stb.). Az utolsó selejtezõ után átlagoljuk minden játékos helyezési pontjait és az alapján dõl el, ki jut a döntõbe.
Mivel a játékosok nagy része európai, ezért valószínûleg 3 selejtezõt tartunk európai idõ szerint napközben (szombat délután) és egyet az ausztrál-új-zélandi délután idején (esetleg ha lesz elég amerikai jelentkezõ, akkor lesz egy amerikai idp szerinti is). A tervezett idõpontok: június 10. június 24. július 15. július 29. A döntõ szeptember elsõ hétvégéjén lehetne, egy héttel a Magyar Nyílt Bajnokság után.
Kérek mindenkit, akinek bármilyen ötlete van, vagy éppen nem ért egyet a javaslatokkal írjon nekem, vagy inkább a 4. Blitz <a href="http://tournaments.tantrix.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=845" target="_blank">hivatalos fórumára</a>.
Emellett kérek mindenkit, aki úgy gondolja, szeretne játszani a Villámtornán, hogy jelezze nekem e-mailben (szkipetar@gmail.com), esetleg azt is megjelölve, melyik dátum(ok) lenn(én)e(k) megfelelõ(ek).
Bocsi, hogy nem tudtam menni talira, suliban ballagás volt :oS De azért kiváncsi lennék, hogy milyen volt!! Netem sajna még mindig nincs ugyhogy ha bárkinek is olyan elvetemült ötlete támadna hogy keresne, adja fel :o).