Hát nemtudom , lehet a himek tépték ki a szőrüket
párzáskor . Teljesen járatlan vagyok a hörcsögök
nemi életében , csak onnan jutott eszembe ,
hogy Negro macskám nyaka mindig kopasz tavasszal
az intenziv szexuális élettől.
De ciki, olyasmit írtam, amire határozottan emlékszem, de semmi nyomát nem találom, sőt egyik könyvem sem írja, hogy védett lenne a darázspók. Azért folytatom a keresgélést...
Annyi bizonyos, hogy szakértők szerint a darázspók ez egyik legszebb pók hazánkban (én sajnos nem osztom ezt a véleményt, szerintem egyáltalán nem léteznek szép pókok). Barnetto, teljesen megértem a pókokhoz való viszonyulásodat!
bocs
Szia Onobody!
De milyen igazad van! Tavaly alig voltak.
Van egy kertnaptáram, amiben följegyzem az évenkénti túlkapásokat. Volt már pockos év, mint ahogy tücskös, bodobácsos és békás is.
A granulátumból sokfajta van, használom is, de nagyon sokan vannak a pockok, a granulátum meg esőben elázik. Abban bízom, hogy betegek azok, amiknek nincsen szőr a nyakán.
Szia Barnetto!
Van ellenük méreg , valami granulátum szerüség.
Nem jut eszembe a neve , de növényvédő boltban
biztosan tudnak róla.
Egyébként érdekes módon , maguktol is megritkulnak , jövőre valószinüleg alig lesz ,
aztán néhány év mulva ujra elszaporodnak.
Biztos kár volt, de mindig irtózattal menni arra se jó. A lakásban sem viselem el és a teraszon sem. Nem tudom, hogy lehet az ilyen erőteljes irtózást csökkenteni, de tényleg rosszul érzem magam a közelükben.
Barnetto, most olvasom, hogy megölted a darázspókodat. Kár volt, védett pókjaink egyike.
Egyébként én is irtózom mindenféle ízeltlábútól, kellemetlen élményeim vannak velük kapcsolatban, családtagjaimat többször halálra ijesztettem sikolyommal, mikor az óriási nyolclábúak váratlanul felbukkantak.
Nálunk nagyon sok a pocok. Rég volt ennyi. Olyanokat láttam, amiknek a nyakán nem volt szőr, mint a kopasznyakú csirkének. Ez betegség lehet, vagy fajta?
Vany a kertünkben egy öreg fűzfa, amit az előző tulajtól örököltünk. Eléggé korhadt már szegényke, a harkály redszeresen kopogtatja. Párzás idején 3-5 db visszatérő szarvasbogár várja a párját a fán. Nagyon szépek. Mikor repülnek, olyanok, mint egy kis miniatűr bombázók (mármint a repülők:-) ). Már messziről lehet őket hallani. A macskákat is hamar megtanították arra, hogy ők 'tiltott gyümölcsök'. Azóta csak nézegetik őket! :-)
Nézd a jó oldalát.
Ha te vidrát akarsz látni kapod a csónakod, hip-hop, és máris láthatod. Bezzeg mi...vidra nélküliek :) Nekünk csak a tv marad ;)
Te már azt is tudod, hogyan fúj egy vidra.
De jó nekeeed...
Szia,Barnetto!És a vidra a fújáson kívül még csinál valamit?Estleg a cicákkal megbeszélhetnéd,hogy a bolhákért cserébe foghatnának egeret.Én sem szeretek minden állatot,most léptem egy darázsra az erkélyen,kell nekem este ruhákat beszednem mezítláb.A házimunka a végzetem.Tozatu
Nehogy egyedül érezd magad, mesélek 1 állatról. A csónakkal átmentünk a túlpartra, ami már igazán nem kert, de állatos.
Szóval ott van 1 bedőlt fa és ott lakik a vidra. Mikor este meglátott, közel a fészkéhez, fújkált (most megmutattam hogyan, mert leírni nem tudom). Kimászott a fára és ott is. A fát is ő dönthette be a járatával. Nem bánom, hogy a túlparton van. A darázspókomat megöltem. Az idén nagyon kevés sünt látok, viszont az egér/pocok állomány tetemes.
A betonozással kizártuk a macskákat a ház alól. Szegények, minden este jöttek. De muszáj volt, mert a macskákból a házba is följött 1-2 bolha. Na, ezt is tudom már milyen, mikor éjjel csíp. És hogy viszket..
Azt hiszem, nem vagyok minden állatnak barátja.
Közben kiderült,hogy az érdekes cérnás pók a darázspók./Jól elvagyok itt a topicban./A sünigazdaság is tartogat veszélyeket.Kertkaput nem lehet nyitvahagyni,mert vagy a kutyák mennek ki,vagy a süni oson az almafa alá és akkor égtelen kutyaugatás.Sünimentés miatt mosolyszünet van,mert a páromat riasztottam úgy beszorult a süni az ereszcsatorna alá meccs időben.Aztán zseblámpa a szájában,kesztyű,nagy ordítás,mivel belülről a kaktusztüske szúrta a kezét,kivülről a süni.Mindez kutyaugatással,gyerekkiabálással,süni kaffogással együtt.Ma észleltem,hogy a fűnyesedékek eltüntek a bokrok tövéről.A fal tövénél nagy kupacban összehordta,gondoltam a kisebbik fiam.Jól megmarkoltam és kiderült a sünike vackolta be magát,ami igen érzékenyen érintett.Tozatu
Csoda egy gusztusod van Pupák,ha nincs mást simogatni,mint a lótetűt.Elég randa egy jószág.Egy barátom használt Arvalint,de csak híztak és sokasodtak.A vakondok sem szerencsés,mert utána keresheted a vakondok ellenségét.Tozatu
Az baj ha a fű gyökerét is megeszi! Az arvalinnal az a gond , hogy bekellene a talajba dolgozni!Liar szerintem a lótetünek szurkol:-)
Idomított vakondok kellene . (Hű már csak az kéne a fűbe.)
Azt hiszem, láttam már ilyet, a díszfű szálait szokta összefonni. Olyan a hálója, mintha 1 göndör cérnát is belefonna?
Nekem nincs szép pók. Gyerekkoromban, homokozás közben átszaladt a kezemen 1 nagy +-es pók méretű, vajszínű és az érbe mart. Azt az érzést nem felejtem el, légszomj, szívszorítás. Sokáig azt sem tudtam megmondani, mi történt.
Talán ezek a jó kis emlékeim (van 1 pár)tették, hogy sok állattól írtózom.