Szisztok! Egy villanásra vagyok csak, de le kell írnom: Pünkösdhétfőn 60 azaz hatvan mm eső esett, viharos széllel és 7 fokos reggeli hideggel...Nem akartam hinni a szememnek. Ma Medárd van, a legismertebb esőjósló nap. Ránk férne egy Medárdos év.
Nem szólok időben, de tegnap kezdte újra adni a Duna "Az élet megpróbáltatásai" c. Attenborough-sorozatot. Úgy látszik, kedd lesz az tudományos napjuk - szemmel kell tartani őket, meg az "ismeretterjesztő háromságot", ha tudod fogni .
Hazazavart az eső és a vihar. Szombat, vasárnap 30 mm esett, de ma éjjel (az előző) félig lett a kint felejtett talicska.
Olyan szárazság volt, hogy a sziklakertben is több növény elszáradt. 2 napig locsoltam az eső előtt. Csak holnap kellett volna hazajönni, de nagyon barátságtalan novemberi hideg volt.
Kedves OutdownS, ajánlásnak sem rossz, amiket ide írtál, ne hagyd abba! Tényleg, ha tudtok vmi jó természeti, környezettel kapcs. filmekről, pláne előre, szerintem érdemes felhívni rá a figyelmet.
Vonnegutot is szeretem (bar neha hajmereszto! - de annyira okos!) most viszont az "Izmael"-t vettem ujra elo (Daniel Quinn), mert nyilt rola egy topic a Filozofiaban es naprakesz akartam lenni. Ha ismered, latogass el... meg amugyis. Es most meg eloszedem Lovelocktol a "GAIA"-t okologia es effelek miatt. Volt a kozelmultban egy remek BBC-sorozat a Duna TV-n, a Fold elete, a geologian kivul az is foglalkozott az elovilag kornyezeti hatasaival (pl. az eghajlatot szabalyozo szerepevel), nagyon sajnalom, hogy mar vege, en elelnek csupa ilyesmin...
A mai idojaras: reggel szakado eso, a tovabbiakban piszok szel = mar megint egy lustalkodonap!
Sziasztok!
Nálunk is esett délelőtt , no nem tul sok , holnap
mindenesetre nem kell a füvet locsolnom .
Ahogy Grimbi , én is dolgozom egész hétvégén . :(
Mit olvastál outdownS?
Nekem Vonnegut a kedvencem.
Nalunk reggel is, delben is, delutan is esett. Tehat, amit mar reg nem tettem: reggel lustalkodas, delben szilvasgomboc (s.k.!), delutan lustalkodas egy regi kedves konyv tarsasagaban. Meg egy esos vasarnap is lehet jo!
:) Köszi , ez kedves volt!
Nem annyira vészes a dolog , de nagyon felbosszantott
ez az áremelés. Már eddig is jóval drágább
volt mint a Matáv , és most egy ezressel még többe
kerül és kevesebbet kapok érte, mint eddig.
Na jo ez ugysem ide tartozik!
Szóval eső semmi , de estére nagyon lehült a levegő. Ma szüreteltünk egy tonna borsót ,
nagyon finom .
Ahogy elnézem napokig pucolhatjuk.
Sziasztok!
Nálunk szintén , dörgés-villámlás aztán
meg semmi. Telepitettem a csöpögtető rendszeremet
a telekre , aztán egész nap járattam a szivattyut.
Hálásan köszönöm azt a majdnem fél mm-t is.Esetleg rendelhetek egy világkörüli utat is?Cserébe elárulom,hogy Kisujon min.12 fok,max.28 fok,1018 Hgmm légnyomás volt tegnap.Tozatu
Ismeritek azt, a Petőfi verset, amely úgy kezdődik, hogy: Komor, mogorva férfiú volt Orbán/Pedig oly' vidám hajnal pirult az orrán...?
Hétvégén gyermeknap, e tény még Orbánunkat is arra készteté, hogy felmelegedjen és elmosolyintsa magát.
Engem meg, hogy pipára gyújtsak, mert május van.
Őszintén együttérzek veled...remélem nem pótolhatatlan a kár. Nálunk is hatalmas szélvihar volt, de szerencsére rövid ideig tartott. Olyan érzés volt, mintha egy hatalmas ventillátort bekapcsoltak vona, annyira a semmiből jött. Pár éve ilyentájt egy orkánszerű szél 40 éves fákat tört derékba.