Keresés

Részletes keresés

onobody Creative Commons License 2001.05.20 0 0 795
Felénk a szél kiadós esőt hozott.
Egy -két napig most nem kell locsolni .

Üdv Onobody

outdownS Creative Commons License 2001.05.19 0 0 794
Mi megusztuk nehany lomb leszaggatasaval. Eso viszont nem jott. Ma valahogy nem volt kedvem a kerthez ebben a szelben. Helyette kertesz-konyveket nezegettem. Na de majd holnap! Elszaradt tulipanlevelek es frissen zoldello gazok varnak.
Caryota Creative Commons License 2001.05.18 0 0 793
Nálunk is óriási szélvihar volt, az utcán több fát kidöntött a szél, a botanikus kertben is most néztünk körül, több fát is tönkretett, derékbatört, főleg a vasfák károsodtak, meg azok, amikre rászakadtak. A teljes kárt csak holnap reggel tudjuk megállapítani, mert már sötét van. A birtokon a sátrunkat biztosan megint elvitte a szél... (de a kettőnek a vázából csak össze tudunk állítani egy újat).
Előzmény: onobody (792)
onobody Creative Commons License 2001.05.18 0 0 792
Sziasztok!
Hozzánk egy félórával ezelőtt jött meg a
szélvihar. Eső még nem esett.
Áramszünet viszont már volt , el is szállt a
munkám , hiába no ,menteni , menteni, ötpercenként!!!

Üdv Onobody

outdownS Creative Commons License 2001.05.18 0 0 791
Olyan szelvihar jott, hogy meg az Internetet is kifujta a gepbol. (-:) Meg gyorsan vetek egy kis babot, had azzon az ejjel.
Előzmény: outdownS (790)
outdownS Creative Commons License 2001.05.18 0 0 790
A Husvet tenyleg bolyong a Holddal, de a novenyzet a rendes Nap-naptar szerint is siet.

Egyebkent mehesz nagymamam "jo mezelo idonek" szokta nevezni az ilyen fulledt meleget, mint ami most van.

Előzmény: Grimbi (788)
barnetto Creative Commons License 2001.05.16 0 0 789
OutdownS, én is így tudom, de mi van akkor, ha nem teljesen vágom vissza a díszfűvet ősszel, Ő meg betakargatja jól avarral, hmm? Blamában hagyott a szemét posta, és tudod, jó tett helyébe addig várni...

Más: Igen, minden siet.

Előzmény: outdownS (786)
Grimbi Creative Commons License 2001.05.16 0 0 788
És Húsvét minden évben máskor van
Előzmény: pireisz (787)
pireisz Creative Commons License 2001.05.16 0 0 787
Sziasztok! Tényleg minden előbb virágzik, az enyhe tél, a meleg tavasz, mind előbbre hozta a virágok kinyílását. Például a jácintok húsvétra szoktak kinyílni és húsvétkor már semmi nem volt belőle. Az orgona egy hét alatt teljesen levirágzott. A bazsarózsáim a hétvégén még olyan kicsik voltak, hogy nem gondoltam volna, de már ki is nyíltak. Sajnos úgy nézem, igen rövid ideig fognak virágozni ők is. A rózsák is igen bimbóznak, a sarkon már elnyílt virágokat is láttam. Például a mező tele van pipaccsal. Ez inkább júniusi, sőt júliusi virág, hol lesz már akkor! Ez a felmelegedés.
outdownS Creative Commons License 2001.05.16 0 0 786
Ne haragudjatok, hogy belétek szólok, de díszfüvek átültetésére csakis a tavasz ajánlott.

Más: ti nem úgy veszitek észre, hogy minden előbb virágzik a szokottnál? Reggelre kinyílt
egy klematiszvirág (nyár közepén van az ideje) feslenek az első rózsabimbók, és a júniusban virágzó évelők is ugrásra készen... Talán az enyhe tél miatt van?

onobody Creative Commons License 2001.05.15 0 0 785
Szia Barnetto!
Rendben , jó lesz összel is.

Onobody

Előzmény: barnetto (784)
barnetto Creative Commons License 2001.05.15 0 0 784
Kedves Onobody!
Az eltűnt füvet csak ősszel pótolhatom már, mert az anyanövény nagyon megugrott. Ígérem kapsz.
Előzmény: onobody (783)
onobody Creative Commons License 2001.05.14 0 0 783
Ma már jobb idő volt, Mártélyon gazoltam kertet.
Égigérő acatok , lengenádak , disznóparék ,
fujj , hogy utálom!!
Kedves Frint és bd , ma nem volt időm feladni
a szurokfüvet , de holnap megteszem .

dv Onobody

onobody Creative Commons License 2001.05.12 0 0 782
Hogy milyen piszok hideg lett!!
Be kellett gyujtanom a kazánba , behajigáltam
a szőlő gallyakat , legalább az is eltünik.
Eső nem sok esett , bár sötét felhők gyülekeztek délután is.

Üdv onobody

Frint Creative Commons License 2001.05.09 0 0 781
Tegnap este rettenetes felhők jöttek, szélvihar volt, de csak 4mm esett, bár ez is jól fog jönni a végelszámolásnál. A talaj felső 80-120cm közötti rétege továbbra is rettenetesen száraz.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 780
Ma hallottam reggel a falurádióban, hogy Fagyosszentek nem hoznak hideget. Az éjszakai lehűlés mértéke max. 4-5 fokban várható.
Dél-alföldiek egyébként pakkot a szomszédnak is be szokták adni vagy a kerítésen dobják be, ha a gazda nincs éppen otthon. :)
Előzmény: barnetto (779)
barnetto Creative Commons License 2001.05.08 0 0 779
Szia Onobody! Hát ez a csomag el volt átkozva. 3x próbáltuk meg föladni, egyszer sem ért oda. Az a furcsája, hogy 30-án Vásárhelyen voltunk. A férjem javasolta, hogy vigyük el, írjak Neked és gyere érte, ha tudsz, ott 1 helyre. De én ezt nem találtam jónak, meg nem is akartam bonyolítani a dolgot. Most rajtam röhögnek az egyszerű megoldásomon.
Rossz napjaim vannak, kell már valami jónak is következni.
üdv.barnetto
Hétvégén megnézem, lehet-e még kiszedni.
Előzmény: onobody (778)
onobody Creative Commons License 2001.05.08 0 0 778
Szia kedves Barnetto!

Ma sem érkezett meg , ennek annyi , abban
bizom , hogy valaki ellopta , és nem pusztult el.
Szépen virit valaki kertjében , száradjon le
a tolvaj keze!!!!

Kérek másikat ha lehet , levélben add fel ,
szerintem az gyorsabb és olcsobb.
Ha ugy látod , hogy már tul nagy , jólesz
jövőre is .
Türelmes vagyok !

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (777)
barnetto Creative Commons License 2001.05.08 0 0 777
A disznó posta! Csütörtök du-tól nem tudták hétfőre leszállítani. Most már biztos elpusztult. Mind1, ha nem érkezik meg, küldök másikat. Már nagyon magas lesz, szerinted lehet még bolygatni?
Előzmény: onobody (769)
edelweis Creative Commons License 2001.05.08 0 0 776
A ma déli jégeső (Budán) laposra verte a rezedámat. Idén ültettem először, szerettem volna megtudni, hogy milyen illata van.
Levendula Creative Commons License 2001.05.08 0 0 775
Csak enni szoktam!:)))
Előzmény: Törölt nick (774)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 774
Nem vagyok miépes (se), de tapasztalatból mondon, hogy a hagyományos "magyar" az igazi. Nekem. Ill. a csigák is valahogy jobbakat alszanak rajta.
Tényleg Levendula-barátom, csigázni (mármint csigát gyűjteni) nem szoktál?
Előzmény: Levendula (773)
Levendula Creative Commons License 2001.05.08 0 0 773
Akartam írni hogy kell-e anyag kerti labodáról? De neked is van! Ha lesz memóriakártyám, akkor tudok anyagot küldeni! Bocs ha kések!
Előzmény: Frint (772)
Frint Creative Commons License 2001.05.08 0 0 772
Üdv :) Már elvetettem, de tudod a családnak a spenót az úgy néz ki, ahogy a hagyományos spenót...de legalább ESZIK!!!
Nem tudom elégszer leírni: kikelt a kerti labodám, gyönyörű halványzöld színével elüt minden mástól. Jártamban-keltemben bekapok 1-1 levelet, felesben lehet keverni a spenóttal. Szerintem balkonládában is megél.
Készítettem 15 fotót a kertről analóg technikával, előhívatom, beszkennelem oszt közkincs lesz belőle. De profi fotósok ne cikizzenek aztán engem... :)))
Előzmény: Levendula (771)
Levendula Creative Commons License 2001.05.08 0 0 771
Miért nem újzélandi spenótot nevelsz? Jó nagy és finom?
Előzmény: Frint (770)
Frint Creative Commons License 2001.05.08 0 0 770
Hétfő délelőtt-délután Dél-Békésben szeszélyes területi eloszlással 5-25mm eső hullott le, leginkább felhőszakadás szerű tempóban. A kertemre délelőtt 1 óra alatt 19mm esett, mit esett szakadt. Ahogy a mondás tartja: májusi eső aranyat ér! (jön is a gaz rendesen...)Este piszokul borult, de csak pár csepp volt.
Mindezzel együtt túl meleg van, a spenót rövidesen bedobja a türcsit és felmagzik...
onobody Creative Commons License 2001.05.07 0 0 769
Képzeld kedves Barnetto , ma sem érkezett meg.
Hátha holnap!!!

Kiadós eső volt délután nálunk is .
Dörgés és villámlással kisérve , fél ór alatt
10 fokot esett a hőmérséklet.

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (768)
barnetto Creative Commons License 2001.05.07 0 0 768
Szia Onobody!
Megkaptad a csomagot, maradt-e belőle valami?
Grimbi Creative Commons License 2001.05.07 0 0 767
tekintélyes zivatarunk volt délután, tekintélyes csapadékkal. 29,5 mm esett.
outdownS Creative Commons License 2001.05.07 0 0 766
Mindjárt indulok megázni. (Remélem, otthon a kert is kapott!)
Előzmény: Törölt nick (765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!