Mi megusztuk nehany lomb leszaggatasaval. Eso viszont nem jott. Ma valahogy nem volt kedvem a kerthez ebben a szelben. Helyette kertesz-konyveket nezegettem. Na de majd holnap! Elszaradt tulipanlevelek es frissen zoldello gazok varnak.
Nálunk is óriási szélvihar volt, az utcán több fát kidöntött a szél, a botanikus kertben is most néztünk körül, több fát is tönkretett, derékbatört, főleg a vasfák károsodtak, meg azok, amikre rászakadtak. A teljes kárt csak holnap reggel tudjuk megállapítani, mert már sötét van. A birtokon a sátrunkat biztosan megint elvitte a szél... (de a kettőnek a vázából csak össze tudunk állítani egy újat).
Sziasztok!
Hozzánk egy félórával ezelőtt jött meg a
szélvihar. Eső még nem esett.
Áramszünet viszont már volt , el is szállt a
munkám , hiába no ,menteni , menteni, ötpercenként!!!
OutdownS, én is így tudom, de mi van akkor, ha nem teljesen vágom vissza a díszfűvet ősszel, Ő meg betakargatja jól avarral, hmm? Blamában hagyott a szemét posta, és tudod, jó tett helyébe addig várni...
Sziasztok! Tényleg minden előbb virágzik, az enyhe tél, a meleg tavasz, mind előbbre hozta a virágok kinyílását. Például a jácintok húsvétra szoktak kinyílni és húsvétkor már semmi nem volt belőle. Az orgona egy hét alatt teljesen levirágzott. A bazsarózsáim a hétvégén még olyan kicsik voltak, hogy nem gondoltam volna, de már ki is nyíltak. Sajnos úgy nézem, igen rövid ideig fognak virágozni ők is. A rózsák is igen bimbóznak, a sarkon már elnyílt virágokat is láttam. Például a mező tele van pipaccsal. Ez inkább júniusi, sőt júliusi virág, hol lesz már akkor! Ez a felmelegedés.
Ne haragudjatok, hogy belétek szólok, de díszfüvek átültetésére csakis a tavasz ajánlott.
Más: ti nem úgy veszitek észre, hogy minden előbb virágzik a szokottnál? Reggelre kinyílt
egy klematiszvirág (nyár közepén van az ideje) feslenek az első rózsabimbók, és a júniusban virágzó évelők is ugrásra készen... Talán az enyhe tél miatt van?
Ma már jobb idő volt, Mártélyon gazoltam kertet.
Égigérő acatok , lengenádak , disznóparék ,
fujj , hogy utálom!!
Kedves Frint és bd , ma nem volt időm feladni
a szurokfüvet , de holnap megteszem .
Hogy milyen piszok hideg lett!!
Be kellett gyujtanom a kazánba , behajigáltam
a szőlő gallyakat , legalább az is eltünik.
Eső nem sok esett , bár sötét felhők gyülekeztek délután is.
Tegnap este rettenetes felhők jöttek, szélvihar volt, de csak 4mm esett, bár ez is jól fog jönni a végelszámolásnál. A talaj felső 80-120cm közötti rétege továbbra is rettenetesen száraz.
Ma hallottam reggel a falurádióban, hogy Fagyosszentek nem hoznak hideget. Az éjszakai lehűlés mértéke max. 4-5 fokban várható.
Dél-alföldiek egyébként pakkot a szomszédnak is be szokták adni vagy a kerítésen dobják be, ha a gazda nincs éppen otthon. :)
Szia Onobody! Hát ez a csomag el volt átkozva. 3x próbáltuk meg föladni, egyszer sem ért oda. Az a furcsája, hogy 30-án Vásárhelyen voltunk. A férjem javasolta, hogy vigyük el, írjak Neked és gyere érte, ha tudsz, ott 1 helyre. De én ezt nem találtam jónak, meg nem is akartam bonyolítani a dolgot. Most rajtam röhögnek az egyszerű megoldásomon.
Rossz napjaim vannak, kell már valami jónak is következni.
üdv.barnetto
Hétvégén megnézem, lehet-e még kiszedni.
Ma sem érkezett meg , ennek annyi , abban
bizom , hogy valaki ellopta , és nem pusztult el.
Szépen virit valaki kertjében , száradjon le
a tolvaj keze!!!!
Kérek másikat ha lehet , levélben add fel ,
szerintem az gyorsabb és olcsobb.
Ha ugy látod , hogy már tul nagy , jólesz
jövőre is .
Türelmes vagyok !
A disznó posta! Csütörtök du-tól nem tudták hétfőre leszállítani. Most már biztos elpusztult. Mind1, ha nem érkezik meg, küldök másikat. Már nagyon magas lesz, szerinted lehet még bolygatni?
Nem vagyok miépes (se), de tapasztalatból mondon, hogy a hagyományos "magyar" az igazi. Nekem. Ill. a csigák is valahogy jobbakat alszanak rajta.
Tényleg Levendula-barátom, csigázni (mármint csigát gyűjteni) nem szoktál?
Üdv :) Már elvetettem, de tudod a családnak a spenót az úgy néz ki, ahogy a hagyományos spenót...de legalább ESZIK!!!
Nem tudom elégszer leírni: kikelt a kerti labodám, gyönyörű halványzöld színével elüt minden mástól. Jártamban-keltemben bekapok 1-1 levelet, felesben lehet keverni a spenóttal. Szerintem balkonládában is megél.
Készítettem 15 fotót a kertről analóg technikával, előhívatom, beszkennelem oszt közkincs lesz belőle. De profi fotósok ne cikizzenek aztán engem... :)))
Hétfő délelőtt-délután Dél-Békésben szeszélyes területi eloszlással 5-25mm eső hullott le, leginkább felhőszakadás szerű tempóban. A kertemre délelőtt 1 óra alatt 19mm esett, mit esett szakadt. Ahogy a mondás tartja: májusi eső aranyat ér! (jön is a gaz rendesen...)Este piszokul borult, de csak pár csepp volt.
Mindezzel együtt túl meleg van, a spenót rövidesen bedobja a türcsit és felmagzik...