Na, megvettem a videómat!
Panasonic 622-es, 6 fejes. Feladtam minden igényemet (még szerencse) ami a kreativitást, vagy hasznos funkciókat illeti. Így aztán elégedett is lehetek. a videó alkalmas arra, hogy a tévébôl filmeket vegyek fel, és azokat stereó hanggal meghallgassam.
Lapos, ezüst szinű, kellemes a távja, bár a tv-t nem viszi. A kijelzôje szépséges, nagy fehér számokkal, másodperc kijelzéssel.
A futóműve a szokásos halál primitív egy darab vaslemez, pár műanyag vacakkal. szinte se egy rugó, se egy csavar sehol, az egész patent elven megy. A mechanika funkciók csendesek, gyorsak, irtó gyorsan csévél, csak a hangja ugye az utánégetôt rányomott MIG-29-eshez hasonlít. A stop tényleg tovább fut, de a szalag helyében ezt én sem bánnám. Indexjelet nem lehet vele rakni csak automatikusan, és MIN 5 PERC kell legyen egy snitt, hogy megtalálja az index keresô. Ez nem tetszik. Ami miatt hála és hála, hogy a görgô nem nyomja félre a szalagot sem elôre sem hátra keresés közben (fel nem foghatom, hogy ez egyszerű mázli, vagy tudatosan elért eredmény?) ugyhogy minden elismerésem a Panasonic futóműbeszerzô részlegének.
A tv-tuner képe a szokásosan gyengébb, mint a TV-é, de ezt már megszokhattuk, végülis 3 deka alkatrészbôl nem jön ki éles kép. Van 2 SCART-ja, és Hifi hang kimenete.
A menü magyar, megint köszönet és hála, az automata hangolás gombnyomás nélkül mindent bevitt, csak elnevezgetni kellett, ami nem ment automatikusan, és átszámozni tetszés szerint. Óra, dátum minden automatice beállítódott.
Amúgy állítani semmit nem lehet, pl képélesség, jet csévélés ki-be, semmi. Kizárólag kézi trackingra van lehetôség, csak szükség nincs, mert az automata kiváló, gyors és pontos.
A képminôség elfogadható, LP-ben is elég jó, és EP-ben is teljesen megfelelô arra célra amire kell. A hifi hang minden sebességnél kifogástalanul megegyezik az eredetivel, NORMAL hangsáv SP-ben elégszar, LP-ben igenszar, EP-ben pedig kritikán aluli szemét.
Na szóval a Pana szerintem csak a küllemével és a kivitelezés minôségével indokolhatja meg az árát, belül ez is egy töküres műanyagdoboz, egy darab panellel. Már az elôlapba át sem megy semmilyen áramkör, 6 centis belógó amôbalábakkal tapogatnak rá az elôlapi kezelôgombok a fekvô nyákon lévô nyomógombocskákra. Dráma.
Nagyon örülök, mert nem vettem meg az S-VHS változatot, csak ezt, és 62-ért kaptam meg, így még spóroltam 5ezret. Ennyit megért a dolog, ahogy a világ mai állását elnézem...
Hát nem könnyű a feladat...de nem is nehéz. Azt hiszem, a nagyi nem kifejezetten az a típus, aki összehasonlítgatja a különbözô videók képminôségét, így bátran merem ajánlani bármelyik Keravillt, ott rendesek az árak, és a választék is MAMIS.
Legfontosabb: A távirányító! Azt fogja a kezében tartani, világos, egyszerű gombelhelyezés, OLYAN REC GOMB, AMIT NEM LEHET VÉLETLENÜL BENYOMNI PL PLAY HELYETT, és viszonylag nagy feliratokkal.
Nem árt a MAGYAR MENÜ.
A kijelzô a gépen minél erôsebben világító pl zöld ledes legyen, hogy jól lássa messzirôl is.
Tehát: 2 fej, mono: LG, Samsung, esetleg Aiwa. Semmi extra, ezüst szín, az bírja a port, nem kell naponta lemosni, és jól nézd meg, hogy milyen kábellel kell a tv-re rácsatlakoztatni, mert könnyen lehet, hogy teljesen más, mint az a régi JVC! Tehát kábelt is kell venned, legjobb ott helyben! 1000Huf.
Sok szerencsét a vásárláshoz, aztán Kellemes Ünnepeket a maminak is!
Miután megvettem mamámnak karácsonyra azt a filmet, amire vágyott, most 7végén véglegesen kilehelte a lelkét az öreg JVC videónk (bővebbet ne kérdezzetek, hogy milyen volt, lövésem nincs meg nem is lakom a mamival), úgyhogy most előállt a gombhoz vásárolni a kabátot esete:
szeretnék neki venni valamilyen videomagnót, de fogalmam sincs, hogy milyet. Tudni kell, hogy mami nyugdíjas, úgyhogy nem "kreatívkodik" a videoval, hanem időnként megnézi kedvenc filmjeit. Szóval olyat szeretnék, ami viszonylag egyszerűen kezelhető egy idősebb ember által (mondjuk nem hülye a műszaki dolgokhoz, de ne legyen túl bonyolult azért), nem kellenek különleges funkciók csak jól játsszon le és vegyen fel. És természetesen ne legyen drága, szóval valami olyan alapmodell kellene, ami viszonylag kevés pénzért normális alapdolgokat tud.
És ha még el is mondanátok, hogy ezt hol lehet kapni, figyelemmel a karácsony vészes közelségére, rettentő boldog lennék!
Jaja, egy barátom 1985-ben kapott egy akkora AIWA Walkmant USÁbol, hogy épp két mikro ceruzaelem fért bele a kazi alá. Akkora volt, mint egy kazitok, csak oda játszott, de olyan hangja volt, hogy nem hittük el. full fém és króm volt, bele lehetett tenni egy rádiókazettát, ami a gépról akapta az áramot, és akkor rádiózhattál is vele. Volt hozzá két aktív hangfal...szuper volt. Olyan fülese volt, mint Marty-nak a vissza a jövôbe 1-ben. Ez a típus kb két évvel azelôtti lehetett, tehát 1983-as. Házibuli során ellopták természetesen.
Nekem ma is van R450-es Aiwa deckem, amire a HiFi magazinban egyszer azt írták (1987) hogy a magyar kereskedelmi forgalomban valaha kapható legjobb magnó volt. Hát jobb oda-vissza játszó futómű nem hiszem, hogy készült a világon. Alkatrész még most is van hozzájuk, Hornos Kft vác.
Na de a videók:
Végignéztem sok boltot, prosit és szórólapot a témában.
A régi sorozatból megmaradt JVC-ket kedvezô áron adják, leszámítva, hogy csak a nagykörúton egymástól 50 méterre levô két boltban 89900 illetve 107900-as áron adták ugyanazt az arany szinű S-VHS ET típust. Tehát a JVC abszolút kifutó típusokat ad, az újak jól felismerhetôk a design-ról, alul valami plexilap van ráeszkábálva végig. Namost ezt az új S-VHS-ET-t pl a Herta ugyanannyiért adja 89900- mint a Keravill a kétéves aranyszinű legutolsó példányait. Naná, hogy inkább ezt kellene választani...vagy nem?
Távjuk 1200 gombot tartalmaz, mikrosütôhöz is jó, csak a beosztása és a formája nem teszi élménnyé a kézbevételét...
A Sonyk szépek, de eleve nem foglalkozom velük.
A Philipsek marharonda műanyagburkolatán bekukucskálva az biztos, hogy mindegyiknek egyforma a futóműve, ami azt jelenti, hogy egyik se lehet túl gagyi, vagy azt, hogy a legdrágább is szar. Ez egyébként minden nagyobb gyártónál így van azt hiszem. De a philipseknek szép, jó fogású, minden tv-t irányító távja van. NEM ELHANYAGOLANDÓ!
A Panasonic szerintem még mindig a leg elfogadhatóbb alternatíva, ha az ember lemond pár dologról, pl insert, audio dub, jog/shuttle, vagyis ha soha nem akar filmet összevágni, vagy bármiféle kreatív célra használni mondjuk egy S-VHS magnót.
NA DE akkor mire használja, kérdem én? A tv-tunerjén keresztül vegye fel a rém rendes családot, ha nem bírja kivárni a végét? Erre éppen megfelel egy LG kétfejes is, csak tudjon felvenni.
Panasonoc táv KIZÁRÓLAG Pana tv-ket viszi...kedves figyelmesség, nem?
Ezért most a 622-es típusra gondoltam, az sima vhs, 6fej, A2 Nicam, nincs az elején bemenet, de hátul van 2 scart. Valami diszkontban 63-ért kaphatódik 5E-rel olcsóbb mint a Videópart Panaboltban. Kiírja a másodperceket (éjjen! ez már valami!).
>AIWA, ugye erre mondják, hogy egyszer kell egy márkanevet jó minôséggel bevezetni,
>aztán észrevétlenül át lehet menni a világ legszemetebb gagyi szarságainak a gyártásába,
> akkor már a márkanév miatt megveszik...szánalmas!"
Na, ennek ugrottam be en is. Az Aiwa nev hallatan egybol a jo kis AD-F 250-es meg az AD-R 450-es deckem ugrott be, meg volt annak idejen egy mini-hifi tornyunk is. Emiatt szavaztam bizalmat annak a videonak meg akkor is, amikor az elso peldany hibas volt. Egyebkent a Hertaban az elado azt allitotta, hogy a Sony megvette az Aiwat. Ha ez tenyleg igy van, akkor az Aiwanak szerintem vege, mert a Sony most mar nyilvan maga ala fogja beloni minosegben.
A Panasonic sem szent. Egyik baratomnak van egy regebbi meg egy ujabb hifi sztereo Panasonic videoja. A regivel szinte semmi gond nincs, az ujabb mar tobszor volt szervizben. Egy masik baratom keteves negyfejes Panasonicja most volt szervizben, mert elfelejtett par funkciot - ezt en sem ertem, hogy tortenhetett. Mindenesetre alkatreszt nem kellett cserelni rajta, csak egy hardware resetet csinaltak, ettol rendbejott. Ezen a videon legalabb ki lehetett kapcsolni ezt a nagyon gyors tekerest, az enyemen sajnos nem.
Kinek va' tapasztalata a Thomson Chroma Pro (II) áramkört tartalmazó gépeivel? Állítólag ez a fejdobon forgó lejátszóerősítőt (nagyon jó jel-zaj vioszonyt) jelent. Igaz ez? Milyen képe va' egy ilyennek?
Na most körülnéztem a piacon, és akkor a közönség segítségét kérném az alábbiakban:
Van 90-ért JVC S-VHS arany szinű, nagy kerek play gomb a JOG közepén, illetve
Panasonic HS-820 S-VHS ezüst szinű. Ezek közül vajon melyik jobb? Hangerőszintet jelezni egyik sem tud, és szerintem insertet sem, tehát egyik sem 7 fejes. A Pana távja bír Philips Tv-t irányítani?
Szerintetek melyik lenne kúl?
Esetleg van még Philips VR766 de ez nem S-VHS, viszont sok klassz funkciója van. Ez is kb 85.
De Zolikám! Én szeretnék egy videót! Most a munkahelyemen van egy 7 fejes SLV SE1000 Sonym, ami tényleg egy kellemes darab, bár nem mai gyerek ugye. Nade otthon nem tudom megnézni amiket felveszek vele. Ráadásul van digit videókamerám, amivel néha filmezgetek. Csakhát az összevágott muster minőségétől elmegy a kedvem a továbbiaktól. (DV-in nincs rajta, számtógébbe nincs videókártya, szóval nem vagyok profi) Szerinted próbáljak meg venni majd tavasztájt egy SVHS magnót? Abból például szerinted melyik felelne meg nekem? (JVC-t meg se említsd) Az írásaimból megismerhetted a vágyaimat. Van, ami ezt kiszolgálhatja? Jó, az INSERT lehetőségről lemondok, ha muszáj. Tudnál tanácsolni valamit? Te olyan sok okosat írtál ide a fórumba, szerintem sok típust ismersz, mert szervizben dolgozol, ha jól emlékszem. SEGÍTS!!!!!
Köszi
"AIWA, ugye erre mondják, hogy egyszer kell egy márkanevet jó minôséggel bevezetni, aztán észrevétlenül át lehet menni a világ legszemetebb gagyi szarságainak a gyártásába, akkor már a márkanév miatt megveszik...szánalmas!"
Igazad van, ez az a cég amelyik a Philips-el egyetemben a világ szarainak gyártásában az élen jár.
A videoi igazából egy nagy átlag de a többi terméke, arra inkább nem mondok semmit.
Egyébként a mai videókat igazából már kár hasonlítgatni a pár évvel ezelött típusokhoz. Sajnos eme szerkezeteknek már nem sok van hátra. Egy két év és max a sztereo típusok fognak fentmaradni, valamint néhány SVHS darab.
Erre jó példa a Sony aki a 2 fejes típusait megszüntette, a Mitsubishi aki bezárta az angliai gyárát, valamint a Philips aki jövőre már a Funai-al gyártatja a modelljeit.
Nekem egy HD-680 Panasonic-om van és mechanikailag, valamint a felépítése semmivel sem jobb mint az akkori alap sztereo Panasonic modellé. A tudásszint ami különbözik, a képminöségben sem találtam jellentős különbséget a 630-as és a 680 között.
Ez van, tudomásúl kell venni.
Hadd mondjam el, hogy kettő JVC videót szemeltem ki megvevésre egy éve, és mind a kettőnek olyan szinten volt szar a képe, hogy egyszerűen NÉZHETETLEN volt! Vízszintesen szétcsúszott a képük bizonyos helyeken, tehát ha egy filmen pl egy villanypózna volt, akkor az olyan girbegurba volt a képen, mint az állat! Egyszerűen a függőleges sorok szerteszét torzultak, ilyet még semmilyen videón nem láttam azelőtt. A saját felvételük tehát csak saját magukon lejátszva volt élvezhető, minden más magnóban értelemszerűen girbegurba lett a kép. Zseniális!!!
Az egyik 68, a másik 128ezerbe került VOLNA... A 128ezres vadonatuj korában úgy gyúrte a szalagot kép vissza keresés üzemmódben, (REW) hogy hallatszott, ahogy recseg a szalag, miközben kicsipkézte az alsó szélét. A normál hangsávon pedig olyan minősíthetetlen, halk, sistergő fos volt a hangja, hogy nem hifi felvételt egyáltalán nem lehetett élvezni rajta, még SP-ben sem!
Egy barátom pedig egy SONY-t kapott szegény karácsonyra tavaly, aminek a fejcspágyát elfelejtették megolajozni, így egy hatalmas pléddel letakarva lehetett csak lejátszani rajta kazikat, mert úgy zörgött! Visszavitte, mondták, hogy ja igen mindegyik gyári hibás, kicseréljük? Mivel állókép funkció nem volt rajta, csak egy olyan, amkor a kép alsó felén egy 8 centis keresztirányú zavarcsík volt látható, és ezt azzal magyarázták, hogy HÁT KÉT FEJES VIDEÓ NEM TUD ÁLLÓKÉPET, akkor bevitte a kirájutcába és jó szarul eladta.
Azóta egy kurvajó panasonicja van, és már majdnem megtanulta, hogy hogy kell 17 perccel a keresett rész előtt a stopot megnyomni csévéléskor.
Nem lehet, hogy azért nem lehet nálunk Toshiba meg Mitsubishi videókat kapni, mert azok a cégek nem gyártanak annyira szart, amit erre a piacra kell szállítani? Hol lenne érdemes videót venni? Németországban talán?
AIWA, ugye erre mondják, hogy egyszer kell egy márkanevet jó minôséggel bevezetni, aztán észrevétlenül át lehet menni a világ legszemetebb gagyi szarságainak a gyártásába, akkor már a márkanév miatt megveszik...szánalmas!
Amúgy köszönöm, felbuzdítottál, kurvára megkívántam egy panasonic videómagnót!
Az a meglátásom, hogy egy kilencéves, húszezer forintos, németországban kukába dobott APRÓNETES hifi videóval jobban járnék, mert az bár nem A2 NICAM HIFI STEREO, viszont lehet, hogy ott áll meg, ahol az indexjel van, és nem 17 perccel a stop gomb megnyomása után áll le a csévélés.
Sajnos megerôsítetted a gyanúmat, hogy minden mai középáras videómagnó egy rakás szar, teljesen felesleges szolgáltatásokkal, miközben a képe pedig életlen szemét. És épp ez a legbrutálisabb, hogy ha valaki nem tud mondjuk százharminc vagy netán száznyolcvanezret adni egy videóért, akkor szart kaphat kizárólag. Én a gyártók típusaiból a csúcskészülék és az eggyel az alattiakra mondom azt, hogy TALÁN... Annyiért ugyanis talán már másodpercet is mér a szalagszámláló szerkezet, és nem csak menübôl lehet lenullázni, urambocsá még felvételiszint-kijelzô is van rajta (Na nem olyan, mint egy tízéves gépen, hogy kb 7 cm hosszú, és a 0 Db felett piros szegmenseket is tartalmaz).
Szerintetek milyen nemzetek felett álló mindenható bizottság dönti el, hogy a világ összes gyártója csakis szemét videókat gyárthat X összegért? Ki határozza meg, hogy jó, akkor a videók egy része ne írja ki a másodperceket, hiszen tök felesleges, spórolhatnánk két centet ezen is! KIK EZEK? Vagy egyszerűen azon versengenek a gyártók, hogy még épp a csôdbe jutás határán lavírozva ki tud szemetebb terméket rásózni a számára kijelölt országok vásárlóira, és vannak ilyen közös cég-világröhögések, amikor elôadják egymásnak, hogy ki mit meg nem mert csinálni a vásárlókkal? És akkor így egymást kell felüllicitálni, hogy ki mert tenyérbemászóbb módon szart adni egy halom pénzért? Szerintetek egy 0,5 kg-os AIWA márkanevű videó elôállítása hány dollárba kerül? tippelek: 8 És mennyiért árulják? 99-ért. Mit akarnak még? Azt vizsgálják, hogy meddig lehet a színvonalat süllyeszteni, miközben nemzetközi egyezményekben biztosítják magukat, hogy egy gyártó sem adhat ilyen áron éles képű videómagnót? Vagy ha ad, akkor nem rakhatja bele a menübe a finomhangolás funkciót, és a számlálóra a másodperceket? Vagy ha mindent tud, akkor csakis egyetlenegy darab SCART csatlakozó lehet a hátulján? Szerintetek van különbség az éles és az életlen kép elôállítási költségei között? 50 cent, vagy egy másképp programozott IC?
Mikor ér már véget ez a szemét világ, hogy a termékek ilyen szinten szarok, és magyarországra pedig csak a leges leg alját hozzák, hogy ki se alakulhasson az igényesség a vásárlókban? Vagy ez most az agymosás évtizede, amikor meg kell várniuk, hogy minden nagytudású régi magnó kukába kerüljön, és akkor már csak az apukák mesélhetnek róla, hogy jaj, képzeld kisfiam, mikor az elsô videómat vettem akkor az hifi sztereó volt, 7 fejes, és lehetett vele inzertálni, és nem lett lila a beszúrt rész, mert törlôfej is volt a fejdobon, és külön volt RCA kimenete a hifihez, és bemenet a kamerához, és a trackingot egy potméterrel tudtam állítani, közvetlenül a REC LEVEL és a SLOW potméter között? És a távirányítóján is volt jog shuttle karika, és LCD kijelzô is, és gombnyomásra átküldte a programot? És legalább hét kiló volt, és úgy vittük át egymáshoz a hatos villamoson, nejlontáskában, és mikor bedugtuk a konnektorba, akkor nem 0:00 villogott a kijelzôlén! De jó is volt, legalább tzenhat évig jó volt, és egyszer fejet is cserélt benne egy ismerôsünk 4ezerért...
Aki ezt a világot még nem ismerte, annak nem is hiányzik, de akinek most kell leszoknia róla, az elég keservesen éli meg. Talán nem véletlen, hogy egy húsz éves BMW-vel járok?...
A heten esetem tul videomagno vasarlason. Korabban negyfejes Sonykat nyuztam 6 evig, eloszor egy 436-ost majd egy 510-est , de ez utobbi ket hete elromlott es a 27 ezres javitas helyett inkabb ujat neztem 40-50 ezer kozott, de mar a Sony markat kizarva. Erre az idore volt nalam kolcsonbe egy negyfejes Philips VR-471-es, annak teljesen korrekt kepe volt, de a szalagidot csak ora/percben irta ki, ami eleg zavaro volt. Vegul a boltokat korbejarva egy hi-fi sztereo Aiwa 5850-es volt a legszimpatikusabb 45 ezerert. Hetfon megvettem, kedden visszavittem mert harom masodpercenkent kikapcsolt. Elhoztam egy ujat, ez mar jol mukodott, ket napig hasznaltam, de annyival vackabb volt a kepe a korabbi Sonyknal, hogy nem birtam tovabb, ezt is visszavittem. Gondoltam akkor most mas markakkal nem kiserletezek, veszek egy Panasonicot. A negyfejes 422-es most 45 ezer. Ez mar teljesen nezheto ugyhogy megtartom, de a minosege a Sony alatt van. LP-ben az allokepe fekete-feher, SP-ben is a pause-t megnyomva ugrik picit a kep. Leptetes csak elore lehetseges es csak fix sebesseggel. A gombok a taviranyiton es a keszuleken is gagyik. A menurendszere lassu es nehezkes, kulsejeben leginkabb egy C64-esre emlekeztet. A csatornakat mindenaron DK hangnormaval hangolta be, hiaba probaltam ravenni BG hasznalatara, emiatt az automatikusan programozott csatornakat egyenkent kell atallitani. Az index searchot hasznalva sosem a jelolt helynel all meg, hanem ugy 5-10 masodperccel elotte. A gyors tekerese tenyleg nagyon gyors, de a hangja mint egy felszallni keszulo helikoptere es ha kazetta kozepen probalom megallitani, akkor - nyilvan a szalag kimelese miatt - fokozatosan lassulva ugy 10 perccel arrebb all meg. Szoval az a tapasztalatom, hogy egy 4.5 eves negyfejes Sony minosegben, kezelhetosegben siman leveri a vaduj negyfejes Panasonicot es ha ez is bedoglik 5 even belul akkor majd verem a fejem a falba, hogy megis a Sonyt kellett volna vennem.
Hmm... hát az biztos, hogy a SONY márkanevet kiejteni is tilos, akkor pedig más aligha marad... Segítsetek, melyik típust lenne érdemes? Nehogy beszopódjak vele...
Nekem A2 nicam kellene, mert szobaantennával fogott 4db adó van ott, ahol majd használódik. Ugye, így lehetôség lenne a stereo vételre? Pl a Fábry só asszem stereó. Nem azt akarom felvenni, csak az elv miatt mondom, hátha egyszer lesz egy film... mittudomén!
Típust tudtok ajánlani?
Szervusztok kedves videótopikozók!
Én is épp most szeretnék szerezni egy 6 fejes videómagnót, kb 55KHUF áll rendelkezésre.
Az a gondom, hogy az alábbi márkanevektôl félek: LG, Samsung, Funai, JVC, AIWA, Philips. A Thomsont pedig csak úgy, utálom, csattogós szar.
Kivált most, hogy már megint kihoztak néhány förtelmes hulladékhegyet, aminek még fluoreszcens kijelzôt sem csináltak, (JVC) csak ilyen zöld ledes szar van benne, 4db szám részére. Az mit bír kiírni? Mert pl szalag idôt nyilvánvalóan nem. Vagy úgy írja, hogy 01 óra 14 perce nézed a filmet? És másodperc sehol? Az is jó lenne, ha pl egy számjegy írna ki mindent. Lenne egy gomb, amit megnyomsz, és akkor egyesével egymás után írná, hogy 0-1-5-9-3-7 és ez azt jelentené, hogy egy óra 59 perc 37 másodperc. Na jó, nem adok tippeket, mert még megtetszik valamelyik konstruktôrnek!
Szóval: MELYIK A LEGKEVÉSBÉ SZAR? Melyik gyűri legkevésbé a szalag szélét kép vissza funkciónál, melyik kattog és zörög kevésbé, melyik a LEGCSENDESEBB PLAY üzemmódban, Melyiknek nem DURVÁN életlen a képe? Ebben segítsetek, lécci!
Amúgy nagyon gyűlölök minden mai terméket, mert nekem még volt jó videóm is, amelyik 6 kiló volt, és full fém, és olyan képe volt, amilyennek lennie kell.
Most van egyébként egy PHILIPS-em, azt hiszem valami VR-255 vagy ilyesmi, totál alap, használtan vettem 5 éve a királyutcában, 2 fejes, de rezgésmentes profi állóképe és remek léptetése van, igénytelen, csendes és gyors. Csakhát nem tud stereot és LP-t. Úgyhogy a régebbi philipsek, még a félkilósak sem voltak olyan szemetek, mint manapság!
Én is keresek egy SVHS videot a középárkategóriban. A JVC HR-S7850 pont azért nem szimpatikus mivel nincs benne a Digipure, az elődbe a HR-S7700 még benne volt.
Egyébként csibesz-nek nem voltak túl jó tapasztalatai a HR-S6600ról amiben nincs is benne a Digipure.
Bocs a késői válaszért, de nem voltam a közelben...
Melyik adóról akartál felvenni? Ugyanis a magyar adók egyike sem sugároz VPS/PDC jelet! Ha ezt "beikszelted", akkor a gép az idő beállításától függetlenül ezt a jelet várja, mint tényleges indítót. Ha nincs: állva marad.
csíkos
Nincs valakinek tippje arra, hogy miert nem veszi fel neha az elore beprogramozott musort a Philips videom? (a tipusat fejbol nem tudom, 2 hetes a gep, Hifi Stereo). Lehet a VPS/PDC-nek koze hozza? (be szoktam ikszelni)
A Philips VR969-es editáló S-VHS magnóval volt már valakinek dolga? Mennyivel jobb a képminôsége, mint a JVC 6600-asé? (Fôleg S-VHS LP módban, mert ott a 6600 képe nagyon zajos, még elsôrangú szalagról is). Mennyivel rosszabb, mint a digipure technológiával felszerelt JVC középkategóriás vagy jobb modelleké? Igaz az, amit a Home-Entertainment ír óla Teletext-ügyben? tényleg normálisan felveszi és lejátssza a teletext jelet?
Most egy JVC 8850 és egy Philips VR969 között vacillálok. Legfrontosabb számomra a képminôség, amiben, gyanítom, a 8850 jobb, tekintettel a DigiPure-ra. Viszont ha a VR969 képminôsége sokkal jobb a 6600-asnál, amit szinte mindenki rossz képminôségű magnónak tart, akkor már lehet, hogy kiegyeznék a 969-essel is. EP-re, ill. SVHS-ET-re annyira nincs szükségem, a lényeg a kép zajossága és a teletext. Editálásra nem igazán akarom használni, bár ki tudja, lehet, hogy egyszer még jól jönnek ezek a 969-funkciók.
Apropó, teletext. A 6600 elég szépen rögzíti a teletext jelet. A DigiPure nem nyomja azt agyon? Mi a tapasztalatotok ez ügyben, 7700+, 8500+, 9500+-tulajdonosok?
A mechanikai zaj is szempont. A JVC 6600-as mechnaikai zaja meglehetôsen magas (ugyanez a helyzet a többi, sokkal drágább JVC videóval is? Gondolom a mechanika tök ugyanaz a gépekben, csak az elektronika más), remélem, a Philipsé kisebb. Vélemény?
Video vasarlas elott allok, a topikot vegigolvasva ugy tunik, felejtos pl. a Philips. :( A celra max 60e ft-ot aldoznek, a szobajoheto markak:
Panasonic, JVC, Thomson, LG, Samsung, Philips (bar ettol kezd elmenni a kedvem az olvasottak alapjan)
Az LG-nek mar 40-ert van 4+2 fejes videoja, a tobbi 50 es 60 kozott kinalja ugyanezt.
Egy technikai kerdes: mi a kulonbseg a 4+2 illetve a 6 fej kozott? Mit erdemes meg figyelembe venni? (Azon tulmenoen, hogy menjen a tevehez meg a butorhoz, szinben... :)))
Mi a velemenyetek errol? JVC HRJ580 Auchanban akcioban 50k HUF. Megeri? Otthoni normal hasznalatra lesz, foleg TV-bol felvenni. Fontos, hogy szep kepe, hangja legyen.
Olyasvalakinek szeretném a segítségét kérni, akinek olyan Thomson videója van, amelyik tud műholdvevő beltérit kezelni. Nekem egy VTH6250C típusú videóm van és úgy tűnik, hogy kifelejtették a leírásból a műholdvevő típusokhoz tartozó kódokat. Ha valakinek van hozzá leírása, akkor kérem, hogy a Columbia L típusú műholdvevőhöz tartozó kódot írja le ide nekem. Előre is köszönöm.
Bocs, de kereskedelmi célzatú:
Gazdiját keresi egy Pana VW-EC500 edit. vezérlő használatlan állapotban biankó garjeggyel és az eredeti ár kevesebb mint feléért, 60.000HUF. Ha nincs DV-d, meg PCerőműved, ez is lehet megoldás. Gazdája a kisero@freemail.hu címen érhető el.