Tegnap Izgaga már látott egy bábot. Lassan kezdődik a buli, bár a felső-Tiszavidékiek hamarébb fogják látni. Én már alig várom. Nem a látvány miatt, hanem hogy süthessem a kérészettekárászt.
Huza-vona. Hagyjuk. Hát még két hete volt akcióban neoprén, 3 milis 4500-ért. Hogy most van e még nemtom. Tegnap nálunk már csak női volt. Mentőmellényt nem adtak hozzá, csak egy ilyet, de én nem kértem, mert nem volt nálam épp trailer, meg egyébként is sokat fogyaszt.
Tuggyáróla van itt olyan aki látta sokszor, csak nem szól hozzá:)))
No de a technika már csak illen. Ha nincs nálad egy rugó ami a gázkart viszahúzza a karbin, akkor nincs alapjárat, hanem ott marad ahun kedve van. Lehet próbálkozni, minden esetre nagy látvány:)))))
Zhajó. Voltam a Lidl-ben. Sajna neoprén már csak női volt .:(((( Mellesleg mentsél már ki, hogy ki tudok kötni, ha van valaki- mint Te- aki visszatolja a gázkart:))))
Baal:Na jól lefokoztál capo-ból hadnaggyá...:(((( Ez van. Pedig ki tudok kötni akár több tonnás lavórral is, akár tengeren, csak hát azok rendbe vótak...:))
Kitzoli,: Biztos hogy a bikák , és korlátok felfúrásával keletkezett helyeken tudott bemenni a víz. Mondjuk gyanúsan tiszta volt. Minden esetre az első út után kiderül, az pedig már közel van:))))
Fura jószág a víz. Nekem a motortartó csavaroknál jött be, pedig azt hittem jól tömitettük szilóval. A fedélzet megfurása után különösen jól tömíteni, alulról is! Ha a két réteg közé is bekerült vízet a kereszt és hosszbordák miatt észre se veszed. Egy becsavart facsavar mellett simán beszívárog a víz, pláne ha OSB lap van. Már pedig a kiüllös fedélzete abból készült.
SAjna a víz az oldalsó testekben teljesen más volt mint a középsőben. Nem volt benne homok, stb. Tehát korábban kerülhetett bele. A lényeg hogy tényleg kezd beállni a cucc. Ha még megemeljük a motort, és beépítem a "trimmtesteket" teljesen hajóként ígérkezik viselkedni. No akkor lehet építeni a Tiszán a vízibuszmegállókat:))))
Irányváltó hajóra? Minek? Alapjárat sem kell. Kérdezd már meg " privátban" !!!! a dokit, hogy kötöttem ma ki??????
A minitopiktali megvolt:) Doktor4,Sügér,Zhajó,Beer-ci, és Cruiser (rövid) részvételével. Hajókat a vízre csúsztattam, majd Cruiser Zhajó tanácsai mellett elviharzott Csongrádra. Mi meg neki láttunk a halászlének. Délután Zhajó vissza, majd rövid hajókázás. Dokiék komótosan, mi meg Zhajóval gyorsan. Esetünkben rádumáltuk a hajót egy uszadékra. Nagy ugratás, kupak a vízbe, talált, süllyedt.( Tudd valaki egy eladó motofedélről Cr 45-re?) Közben Sügérpapáék Tkécskén a thermálban a kisdokikkal. Este kaja-pia-nosztalgia. Ma kényelmes ébredés, reggeli, orrkiülős-szervíz.délben tárcsán sütögetés. Délután rövid hajókázás. Ennyi röviden.
Tudtommal Cruiser is túl van az első önálló sólyázásán , haza ért, és sikeresen , baj nélkül túl van az első hajós hétvégéjén.
No pár kép. Az elsőn Doki-sügér-Beer-ci, a háttérben Dokiné, na és a főszereplő műhelyfőnök Zsombor:))) A második orrbehányósfúrás, a harmadikom vízpumpálás. Dokival fél óra kézerősítő gyakorlat, és kb 50 liter kipumpált víz után, kajüt előre. Az eredmény: Az orrbehányós 16 cm-t emelekedett hátul. A jövő hétvégén a motoron még emelünk, és a buszmegálló átképződik hajóvá:))))
valakinek kellene kiirni. mondtam szivesen irok ki es utana felteszem ide a linket hogy a topictarsak tudjanak szavazni de eloszor kellene hogy mire lehetseges idopontok, egyebkent mire irod ki. osszeirtatak mi az ami mar tuti kiesett a nyarbol? ha igen a maradekot kuld at maganban es aznap este indul a szavazas, modjuk egy het alatt gondolom aki jonni akar tudja majd ott jelezni neki mely idopontok a megfeleloek... matel
A sójázás a legegyszerűbb a panzió pályáján, csörlővel, de pénzbe kerül. Ha a vízállás kedvez, akkor a strandnál is megoldható. Általában én szoktam a terepjáróval letenni és kivenni a hajókat. Ez ingyenes, de csak ha épp ott vagyok:))
a Tiszavirágzásról időben értesítek mindenkit. De egyelőre csak a hétvégi spontán topiktalira koncentrálok. Zhajó is velünk tart. Kezdünk gyülekezni:)))