Ha jól látom, Klogg be is tartja ezt a szabályt. Szép könnyed rímei vannak, ügyes! De azt megmondhatná nekem Lomposloncsosésbozontospiszénpiszeéskitudjamégmiféle, hogy mi az, hogy "fezér'"!
Hát, az ember a belét is kialkotja, aztán újra és újra csak kritika jön. Nehéz a kecskézők élete! :-)
Ráadásul most akkor hogyan is van ez? A kecskéző betű csak szó elején lehet? Vagy a kecskebetű előtt azért kínrím-szakasz lehet, csak annak szóhatártól kell kezdődnie? Ez így például jó lenne neked?
Nevetgél a kismotoros, miért olyan csikis ujjon. (Bú, ciki sakkban.)
Beszorult a sikátorba, ó, Jancsi (ki kujon) buci sisakban.
Vagy csak ez jó, hogy:
Kujon Jancsi csikis ujjon.
Begörnyed egy kicsi súlyon.
Vagy még ez sem, mert innentől nekem még a duplázás vagy az ékezetbeli eltérés sem megengedett? Ejnye, ejnye! :-)
Persze, nem jó, mert mi az, hogy "Begörnyed a súlyon", mikor a súly alatt szokás az. Ó, hová is kerültem! :-)
Bár a topikgazdi szabja meg a szabályokat, és a kiírásnak elvben megfelelnek a kecskéid, javaslom, próbálkozz meg nehezítésképp olyan kecskepárokkal, ahol a kecskés szakasz szóhatáron kezdődik mindkét sorban (eccer már emlegettem ezt a kritériumot itt a topikban, de nem jutott el a javaslatom az alkotmánymódosításig). Azért valahogy szerintem mégiscsak azok az igaziak...
Halihó!
Hunor, látom, jól elvagy...:-) Azért jókat írsz!:-)
A melós felesége dicsekszik Az uram nem is bárgyú,
sokat lop a gyárbú'!
Kérdések Natalia Oreiro-ról Mi az, amit szeret a Vad Angyal, úzó?
Milyen is Ő, spanyol, vagy andalúz, ó?
Szüleink próbálnak barátkozni a mai zenékkel, noha ők nem ezen nőttek fel Ma már ez a pop más...
de azért még pompás!
A fiú már dűlőre vinné a dolgot Vágyik már a kéjre,
de ezt hogyan kérje?
Két egér fogadott, hogy fel lehet-e mászni a fejéshez használt edény szárítására való oszlopra, az egyik elindult, a másik... ...csak ámuldozott fajtársán,
mikor az felinalt a sajtárfán.
Ezeknek a rímeknek semmi közük e rovathoz. Ezek nem kecskerímek, se kínrímek, se más néven nevezhető típusok, kizárólag rímek. Nos, ha gondolod, egy másik rovatot nyithatsz nekik, melynek címe pl. ez lehetne: Keressünk kecskétlen rímeket, nehéz! :)
E rovat szaokásának megfelelően megírom, hogyan lehetett volna rímeidet kecskékre javítani, pl. így:
Kecske mellett a híd lába,
s ő beleszeret Hildába.
Itt a nő és itt az este,
ettől csupa víz a teste.
Nagyon vágyom rá, hogy átölelj, ó,
ha hátul izzad a hát, elől jó.
...satöbbi. Jöhetnek sikamlós soraid, ha kecskékbe vannak öntve. Itt a példa, nem is oly nehéz.
Járok ide, kérdem egyre. Mi sok?
Ha nem ír más, én sem írok.
Hol vagytok?
Hárfa! Bocs, hogy szólok, de az utóbbi versedben csupán csak egyszerű rím van, kecske sehol. De azért én azt mondom, a lényeg az alkotás öröme, és nem az, hogy mi sül ki belőle! :-)