A lakók véleményét szeretném kénri a lakásokkal és a közösséggel kapcsolatban, mert éppen lakásvásárlás előtt állok, és egyre esélyesebb ez a hely, de szeretném megtudni a véleményeteket! A válaszokat előre is köszönöm! szép estét! :)
Engem rettentően idegesít, de az még jobban, hogy egyszerűen nem tudok rájönni, honnan jön a zaj. Pedig jelenleg is folyik a munka, a hétvégén mindkét nap 10-11 körül kezdte, ami szerintem már túllép a tolerálható szinten.
Ha kell, én hajlandó vagyok tanúskodni, de szeretném, ha első körben ez megoldható lenne egyszerűbben, pl. az elfogadható kompromisszumként, ha lemond a hétvégi munkáról.
Alapvetően teljesen oké ebben a házban lakni, nem különösebben volt eddig bajom senkivel - meg egyébként sem szoktam mindenért háborogni -, de ez nonszensz.
Van valakinek fogalma arról, ki az, aki a D épületben egész nap fúr-farag? Eddig csak a hétköznapokra terjedt ki a dolog, de most már szombat-vasárnap is ügyködik a szaki.
Halványan rémlik, hogy mintha szóba került volna valami asztalosműhely a házban, de ez annyira durván hangzik, hogy inkább el is hessegetem magamtól a gondolatot. Biztos én vagyok a hülye, de nem tudom elképzelni, hogy egy lakóházban bárkinek eszébe jusson műhelyt nyitni.
Sziasztok, először én is megijedtem ettől a felhívástól, de az igazság az, hogy akinek lakástulajdona van, azt kerületi lakosnak számítják, és mindenkivel foglalkoznak, aki most szeretné bejelenteni a lakcímét ide állandóra.
Az ügyintézők szabiról is bejöttek a rendeletmódosítás miatt, de kisebb roham volt karácsony előtt, mint amire számítottak, (vsz azért, mert csak az Újbuda újságban volt egy nagyon apróbetűs cikként meghirdetve)úgyhogyadélelőttiórákban(11-13óraközött)nemiskellettsorbanállni.
Köszönjük szépen az infokat! Azt láttam az önkormányzat honlapján, hogy két ünnep között csak kerületi lakosok ügyeit intézik. Van valakinek erről tapasztalata? Szeretnénk átjelentkezni, de jelenleg nem vagyunk 11-ker lakosok.
41/2010./XII.20./ XI.ÖK sz. rendelet az építmény- és telekadóról
(Hatályba lép: 2011. január 1.)
1. A XI. kerületi önk. elfogadott egy olyan határozatot, mely szerint, akinek itt van lakása, de nincs XI. kerületi állandó lakcíme (2011.01.01. állapot szerint), az ingatlanra 1500 Ft/nm/év, telekre 287 Ft/nm/évadót köteles fizetni (egy 50nm lakás esetén kb. 80 ezer Ft!)
2. Jelentkezz be még idén. Neten foglalható időpont már nincs, viszont az ügyintézés nagyon gyors, mindenképp érdemes személyesen próbálkozni. 25 fő kb 30 perc alatt lement előttem.
3. Az átjelentkezés ingyenes, a helyszínen csak egy rövid adatlapot kell kitölteni; de kellhet hozzá pl. adás-vételi szerződés bemutatása. (Pontos feltételek az okmányiroda honlapján.)
Nem emlékszem, hogy nagyon állítgatnom kellett volna bármi ilyent is. A lokalizáció: Magyarország.
Szerintem nem az országbeállítást kell állítani, hanem amikor van a digitális csatorna scanning, akkor a teljesre kell állítani, hogy a teljes tartományon végigmenjen. Egyébként a digitális csatornák keresése jóval lassabb, mint az analógé. Akár fél óráig is eltarthat.
Nem feltétlen a TV-vel van gond. Érdemes a dekódert is megvizsgálni.
hadd kerdezzem meg, hogy milyen orszagra allitottad a digitalis csatonabeallitasnal a TV-t mert nekem sehogy nem akarja felismerni a digitalis csatornakat. TV márkaszervíz szerint az orszagot kell atallitani.
a B aljában láttam kiadó lakásokat a faliújságon, ott a telefonszámuk is. Mondjuk azt nem tudom, hogy még aktuálisak-e, de gondolom igen, különben biztos levették volna.
Szeretne Ön is tiszta,rendszeresen takarított társasházban élni? . Ebben az esetben rendelje meg szolgáltatásunkat. Társasházhoz tartozó kert, és zöldterület ápolásában is segítséget nyújtunk.
Érdeklődöm, hogy szerepel-e lakáskiadás valakinek a tervei között. Min. 1,5 szobás érdekel. Az alábbi számon, vagy mailen elérhető vagyok: 30-388-1816, kriszta.tibor@t-online.hu
UPD.: Kis korrekció: működhet más márkákkal is együtt a smart kártya, azonban a kapott dekódert akkor is meg kell tartani bérlés esetén, mert ők összekódolták és egy részegységnek tekintik. Tehát ha bérled és vettél egy másikat helyette, akkor is meg kell tartanod és fizetni rá a bérleti díjat (plusz kaució). Ha megvetted a comunique-st, akkor meg gondolom nem kell másik. Szerintem hülyeség tőlük venni, mert elég gyorsan fejlődik a technológia és kihozhatnak másik szabványt. Másrészt a Comunique iszonyat nagy árréssel dolgozik, igaz ez a dekóderükre is. Ugyanazért a pénzért egy nagyobb műszaki áruházban sokkal jobbat és márkásabbat lehet kapni.
Igen, én ezt az utat megjártam már. Csak és kizárólag Comunique-s set-top-box-szal működik, tőlük veheted meg vagy bérelheted (a bérlést javaslom). Ha minden igaz van külön SD-s és HD-s dekóderük is, persze a HD-s kauciója és bérleti díja magasabb.
Amennyiben olyan HD TV-d van, mely rendelkezik CI nyílással és beépített DVB-C dekóderrel ( nem keverendő össze a DVB-T-vel!), akkor a Comunique-nál lehet egy úgynevezett CAM modult kérni, amit a CI nyílásba kell helyezni a smart kártyával együtt.
Nekem működik, tökéletes kép és hangminőség SD-ben és persze HD-ban is!
Mi is előfizettünk a digitális csatornákra a Comunique-nál. Az ügyfélszolgálaton azt mondták, h a dekódoló kártya csak az ő általuk adott settopbox-szal működik. (ami nem hd-s és nem tud felvenni stb..) :s
Az lenne a kérdésem, h Nektek, akiknek már van ilyen előfizetése, Comunique-os settopboxotok van, v vettetek sajátot - utóbbit hogyan tudjátok használni? Előre is kösz a választ!