Keresés

Részletes keresés

Archimédesz Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4577

az állami apanázs mértéke meg attól függ, van-e diplomája Kulkának, Jordánnak, Lázár Katinak.

Hát az mondjuk eléggé nagy marhaság, az biztos.

Előzmény: Goldman Emma (4576)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4576

Persze, csak az állam aztán mégis fellép ezzel a követelménnyel akkor, amikor a kőszínházakat (többek között) aszerint finanszírozza, hogy hány diplomás színészük van. Mondjuk dől a nép Kaposvárra, Zsámbékiék az ország legjobb művészszínházát csinálják meg ott, a nézőtér dugig, a kritika elragadtatott, a fesztiválmeghívások sorjáznak, az állami apanázs mértéke meg attól függ, van-e diplomája Kulkának, Jordánnak, Lázár Katinak. Nem mondom, hogy nem lehet emellett is felhozni érveket, de konzervál egy olyan rendszert, amely szerintem alapvetően tévút a felősoktatás szemszögéből nézve.

Előzmény: Archimédesz (4575)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4575

miért köll egy kőfaragónak vagy balett-táncosnak diploma ahhoz, hogy kifejtse a művészetét. Szerintem nem kell, de ha az állam szerint igen

Az állam szerint sem kell, csak aki úgy akarja, annak megvan a lehetősége.

Előzmény: Goldman Emma (4574)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4574

Exkluzív infókat kaptam azóta, ki mindenkinek nincs még érettségije a magyar színművészetben, de még arról is, hány színművészetis egyetemi tanár nem doktorált sohasem. Persze - erről eddig nem beszéltünk - az alapkérdés mégiscsak az, hogy miért köll egy kőfaragónak vagy balett-táncosnak diploma ahhoz, hogy kifejtse a művészetét. Szerintem nem kell, de ha az állam szerint igen, akkor kéretik a szabályok szerint játszani - de legalábbis nem kérkedni a csalással.

Előzmény: Törölt nick (4573)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4573

"Biztosan igaz, mert benne volt a Népszabadságban!"

Bocs GEmma :)

Előzmény: Krampulák (4569)
Krampulák Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4572

Bocs, a jogosítványt és a mozgássbérültek parkolási igazolását kifelejtettem. (Tovább is van, mondjam még?)

Előzmény: Archimédesz (4571)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4571

A bizonyítvány megvásárlása eléggé általános. (Ide tartozik a vizsgáztató lefizetése, a különböző dolgozatok mással megíratása és minden hasonló.)

Előzmény: Krampulák (4569)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4570

Aki a bliknek nyilatkozik az nálam már 0 kategória.

Előzmény: nofRETRO (4568)
Krampulák Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4569

A pasas közismert botrányhős, amúgy egy senki. (Színészként az ötödik alabárdos vagy a második lakáj.) A lelkét eladná azért, hogy bármelyik címlapon hír legyen. De éppen a senkisége miatt fontos Emma mai cikke. Eddig joggal hihettük, hogy csak "valakik" vásároltak bizonyítványokat - érettségi, nyelvvizsga, diploma, doktori stb. -, de ez az ügy azt jelzi, hogy a legközönségesebb hülyék is. No, ettől ciki ez egész a magyar oktatási rendszerre nézve. (Már ha igaz a sztori. Mert az illető igazságmondásban sem jeleskedik.)

Előzmény: Boszorka (4564)
nofRETRO Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4568

Láttam én is napközben a hírt, meg is néztem google-val, hogy tudjam kiről van szó.

Inkább nem kommentálom. De aki megvédte ma (egyetlennek tűnik eddig) sem piskóta.

Előzmény: Boszorka (4565)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4567

Csöndben vagyunk.

(Amennyit láttam belőle - inkább szinkronstúdióban -, az nem volt kirívóan rossz, de különösen jó sem.)

Előzmény: Boszorka (4565)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4566

Nemzeti Sajnos, e...

Előzmény: Krampulák (4563)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4565

PS. azért ha egy Páger Antal, vagy Darvas Iván formátumu szinész, akkor szóljatok mert megnézem!:-)

Előzmény: Boszorka (4564)
Boszorka Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4564

Csak olvasgatok itt csendben, de tényleg fogalmam sincs ki az illető. Szinművész azt már látom, de hol és mit játszik? Le vagyok maradva. Magyar tv-t nem nézek és szinházba se nagyon járok. Klasszikus zene hangversenyekben még otthon vagyok.

Előzmény: Krampulák (4563)
Krampulák Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4563

És egyáltalán: ki a franc az a Hujber Feri?

Alsó hangon

Mit szólsz Ibike, nyolcezerért! Omlik a világ össze. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Törölt nick (4558)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4562

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy bennem nem merült föl a kétség, de a nevezett színművész nem látszik olyan rafinált atomtudósnak, aki ilyesfajta beismerést valami duplacsavart szándékkal tesz. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a válófélben lévő felesége megfenyegette, eladja a sztorit a bulvárnak - ezért inkább ő adta el. De ha kiderül, hogy valójában kitüntetéssel érettségizett Pannonhalmán, aztán olyan szakdolgozatot írt, amelyet rögtön elfogadtak PhD-nek, és a gyakorlat célja az volt, hogy bebizonyosodjék, milyen felületes a média, akkor ígérem, megkövetem.

Archimédesz Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4561

Azt nem tudom, de attól függetlenül simlis, vagy mondjuk finomabban: öntörvényű.

Előzmény: Törölt nick (4560)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4560

Olvastam, azért is kérdezem.

Amennyiben valaki azt mondja, hogy pénzért vett érettségi bizonyítványt, akkor több lehetőség is van: hazug vagy csaló, vagy akár mindkettő.

De: van bizonyíték akár az érettségi bizonyítványra, akár a másolt dolgozatra?

Előzmény: Archimédesz (4559)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4559

Tényleg, de Emma már megírta.

Előzmény: Törölt nick (4558)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4558

Tessenek mondani (azaz írni) ez a Hujber gyerek tényleg simlis?

manhattani Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4557

>Audi alkatrészekből vajh mikor láthatunk?

Az majd a hátsó híd lesz.

Előzmény: Divrotcé (4553)
tehtube Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4556

Gyakran trappoltam át, mert tornaóraként a termálban való úszást választottam. Meg egyébként is a K3-ból arra is érdemes volt menni.

Lehet hogy a kábelsodrony az Erzsébetből maradt, a többi meg inkább a kismérvű hasonlóság, mint fehér, pálcás korlát, kábel tartja, szögletes kapu.

Előzmény: scsabi (4555)
scsabi Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4555

A győri hidat egyértelműen a kinézeti hasonlóság, pontosabban a pilon kapuzata alakjának és a felső kábel bekötésének hasonló kinézete miatt nevezték kis-Erzsébet-hídnak. Az emberek kb. 80%-a nem is tudta, hogy hivatalosan Vásárhelyi Pál gyaloghíd a neve. A budapesti híd építésénél elég sok anyag megmaradt, bár szerintem a kb. 1000 t-nyi csillapítatlan, ridegtörésre hajlamos acélanyagot másik hegesztett hídba sem engedték volna beépíteni. Amit én el tudok képzelni, hogy a győri híd tartó- és a budapesti híd függesztőkábelei lehettek esetleg azonosak. Bár számtalanszor átmentem mindkét hídon, egyébre nem emlékszem, ami kialakításában azonos lett volna a két hídon. Esetleg még a korlát elemei, de az nem különösebben nagy szám egyiken sem.

Amúgy a járműforgalmi alkalmasság tekintetében vitatkoznék a Wikipédiával, borítsa a feledés jótékony homálya azon évfolyamtársam nevét, aki fogadásból kétszer áthajtott Fiat 126p személygépkocsijával (lévén nagyobb autó nem fért el a járműforgalmat megakadályozni hivatott oszlopok között) a Vásárhelyi hídon, gyakorlatban bizonyítva ezzel a híd gépjárműforgalomra való alkalmasságát.

Előzmény: Archimédesz (4552)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4554

Ne csak ironizáljunk itten, kérem. Találjuk ki, honnan jöhet egy olyan köztudomás, hogy az Erzsébet híd maradékából - már ha nem igaz. A formája miatt?

Előzmény: Divrotcé (4553)
Divrotcé Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4553

Jó kis hidak vannak Győrött. Vasúti kocsiból visszamaradt, Erzsébet hídból visszamaradt alkatrészekből. Audi alkatrészekből vajh mikor láthatunk?

Előzmény: manhattani (4551)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4552

Lehet, hogy a budapesti Erzsébet amolyan zöldséges-stílusban készült:

– Egy dinnyét kérek.

– Hoppá, kettő lett, maradhat?

Vásárhelyi Pál híd

De most már engem is érdekelne a valóság.

Előzmény: manhattani (4551)
manhattani Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4551

>... amit állítólag az új pesti Erzsébet maradék anyagaiból építettek.

Ezt hogy? Hosszabbra vágták a pesti híd pilonját, aztán a maradékot elvitték Győrbe? :-)

Tudom hogy a tervgazdálkodásban minden lehetséges volt (a paksi ácsszekercék ügyében miniszterhelyettes intézkedett), de ez a hídépítési maradék nem stimmel nekem.

Előzmény: Archimédesz (4550)
Archimédesz Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4550

Igen, most utánanéztem én is: valószínűleg a győri kis Erzsébet-híd miatt, amit állítólag az új pesti Erzsébet maradék anyagaiból építettek.

Előzmény: Törölt nick (4549)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4549

Vajjon miért Győr ugrott be?

(talán az ottani Erzsébet híd miatt)

Előzmény: tehtube (4547)
tehtube Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4548

Hogy melyik kék az eredeti, nehéz megmondani, van a korláton mindenféle belőle. Inkább a Közlekedési Múzeum kertjében tárolnám mint itt a hurokban.

És ha már Városliget, a hidat elnézve nem lett volna rossz az sem, ha a Margitunkat merték volna eredeti kékre festeni.

Előzmény: Goldman Emma (4542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!