Keresés

Részletes keresés

Hehe164 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1483

Valóban nem véd meg mindentől.

Attól amit leírtál, viszont pont igen.

Előzmény: Krinyo (1482)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1482

A villámvédelem nem véd mindentől, mint ahogy írtam is korábban, attól sem védett volna meg. Csak a javíthatatlan Ethernetű NAS több mint 80 rugó volt.

Előzmény: Hehe164 (1481)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1481

A villámvédelem sem került volna többe. Sőt.

Előzmény: istvanq01 (1479)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1480

Igazándiból szerintem erre nem igazán. :-)

Az évente néhány napos mélypontokra érdemesebb egy generátort beszerezni mint az akkupakkot akkorára bővíteni.

Az a generátor valószínűleg "örökéletű" lesz, és akkor az akkukat csak az átlagos éjszakai használatra kell méretezni.

Évente a generátor nem valószínű hogy egytanknyi gázolajnál többet fogyasztana.

Előzmény: szilvatövis (1463)
istvanq01 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1479

villámlás kár

cégünknél, földszintes iroda épülettől 10m-re egy magas fába csapott a villám, telefon, PC-hálózat tönkrement, router, 8 PC-ben Ethernet bemenet füstölt el, Javítás, csere, szakértői vélemények, munkadíj, összegyűjtve ahogy a kárfelmérő szaki kijött és kérte, a végösszeg 380eFt, beküldtük, 3hónap után nagy kegyesen térítettek 65eFt-ot, És ennek a biztosítónak fizetett a cég évi 900eFt biztosítást, mindenféle káreseményre. Ma már másik biztosítóval van szerződésük.

Előzmény: Krinyo (1474)
zWatt Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1478

Ez ment át?

Előzmény: tamas1000 (1476)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1477

K&H-t akkor sem, ha pisztolyt tartanak a fejemhez, soha többet. A lakásbiztosítási díjak között meg ugye vannak differenciáló tényezők. Nem mindegy, hogy egy 55 nm-es panel, vagy egy 10x10-es kockaház az alany, meg az sem, hogy hol van, milyen értékek vannak benne, stb... nekem ez ennyit megér simán, hogy nyugodtan aludjak, nem lehet baj. Havi 1500 Ft-ról beszélünk, nem tétel. 

Előzmény: tamas1000 (1475)
tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1476

Nade figyi, most akkor szerinted aki kinai napelemet vesz annak kinaba kell reklamalni?

ugye nem :)

nah ezt meg is beszeltuk. :)

Előzmény: zWatt (1472)
tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1475

Nem reklam, de a KH honlapjan online tudsz nevetseges aron jo biztositast kotni, en oda kotottem, FELE lett mint volt, JOBB feltetelekkel!

Előzmény: Krinyo (1471)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1474

Ja, a biztosításos sztorihoz hozzátartozik, hogy apósoméknál 300e Ft-nyi kár keletkezett tavaly, pedig még csak nem is az áramhálózatba, hanem a telefonos oszlopba csapott bele a villám a ház előtt. A komplett telefonos, netes cuccok mellett meghaltak a műholdas set-top-boxok meg két tv is, egyszerűen az indukciós áramtól. Számítani kell erre, nincs mese.

Előzmény: Krinyo (1471)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1473

December 12-23 között 25 kWh termelődött összesen a nagy nyálban, ebből egyetlen nap, 20-a volt majdnem teljesen zavarmentes, akkor jött össze önmagában 9,6 kWh a 25-ből. Egy 4,6 kWp mező termelt ennyit.

zWatt Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1472

A garanciat a gyarto vallalja, de neked mint felhasznalonak a Magyarorszagi forgalmazohoz, vagy megadott szervizhez kell fordulnod.

Nem.

A fogyasztó -szabad választása szerint- szabadon dönthet a gyártó, az importőr és a forgalmazó között a terkék felelősségének kérdésében. (Termékfelelősségi törvény)

A kivitelezővel szemben pedig az általa vállalt (végzett) munka mellett a beépített anyagok tekintetében is szavatosság jogok illetik meg a szerződés joogosultját.

Magyarul.

A kivitelező felel az általa beszerzett és beépített napelemek szerződésben vállalt tulajdonságaiért. (Azért, ami a napelemek papírjain van, vagy amit mond)

Nem bántani akarlak, de ebben a körben azért még van hová fejlődnöd. :)

Előzmény: tamas1000 (1470)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1471

Nekem megér egy évre egy panel harmadának árát a rendszer biztosítása. A lakásbiztosításom meg örülnék, ha annyi lenne.

Előzmény: tamas1000 (1461)
tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1470

Sharp az japán tudtommal.

Egyebkent csak hogy ezt is megtudd.

A garanciat a gyarto vallalja, de neked mint felhasznalonak a Magyarorszagi forgalmazohoz, vagy megadott szervizhez kell fordulnod.

nyilvan ezert kell olyan termeket valasztani, ahol ez maradektalanul biztositott.

ilyen intervallumban ha tonkremegy egy ceg, akkor gondok lehetnek.

Előzmény: zWatt (1468)
tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1469

Ne aggodj belolem nem.

en is szolgaltatasbol elek hosszu evek ota.

elotte hosszu evekig beszerzo voltam....multiknal.

te biztos muszaki szakember vagy.., mernok, ha tippelnem kene...

Minden kivitelezo egyben Kereskedo is, csak hogy vilagosabba tegyem a kepet.

En nem egy szerelesi/kivitelezesi munkara kertem ajanlatot, hanem egy komplett rendszerre kulcsrakeszen.

ha bejonnek az ajanlatok nyilvan meg fogom kerdezni, hogy Miert ennyi, mert tenyleg erdekel. Szabad piac van, de azert a zsebmetszestol felall a hatamon a szor...

termeszetesen osszehasonlitottam a muszaki tartalmat, ahogy irtam a napelem es az inverter ugyanaz, ha tisztaban lennel vele, akkor tudnad, hogy ez a ketto onmagaban 80% a rendszer anyagaranak. Persze a tobbi 20 % is szamit, azt is megneztem.

Előzmény: zWatt (1467)
zWatt Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1468

Garanciat meg a gyarto vallal nem a forglamazo.

Az, persze. :)

Kína melyik tartományába kell írnod a panaszodat, azt tudod?

Előzmény: tamas1000 (1466)
zWatt Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1467

Na ne viccelj.

ezt te sem gondolod komolyan, hogy egy kivitelezo brutto kisker ar + 20-30 %-al számol?

Nem viccelek, ez nem kötelező. Utánajárkálkatsz magad is az anyagoknak, szerzel fuvarost, vagy fuvarozol magad.

Vállalod a közben megjelenő kockázatot, és a többi terhet is, amiket felsoroltam.

Persze, abba nem látsz bele, hogy melyiknek mennyibe kerül a forrása, te összehasonlítottad egy kivitelező nettóját egy kereskedő bruttójával.

Mintha egy nevezőn lennének.

a kerdeses helyrol 2200 e Ft os komplett ajanlatot kaptam egy 9 panelos, azaz 2,25 os rendszerre, ha talasz ilyn dragan a neten, meg fogok lepodni !!!!

Te már megtaláltad. :)

mashol a honlapon talalhato komplett ar ugyanilyen markaju napelemmel es inverterrel, termeszetesen kompletten 1680 e Ft.

A műszaki tartalmakat is összehasonlítottad?

Egészen biztos vagyok benne, hogy nem.

nem akarlak bantani, de nagyon komoly fogalmi es piaci teveszmeid vannak, uzleti vallakozasba ne kezdj! :)

Azért nem én kérdeztem rá, hogy miért adja a kivitelező a nettó ajánlatát a kereskedelmi bruttó áron. :)

Amíg ilyen együgyű kérdések foglalkoztatnak, addig igyekezz nem kioktatni senkit ebben a körben, mert az ilyen együgyű polémiákat megfogalmazó balekok tartják el a dörzsöltebb vállalkozóknak még a szőkéit is.

Egyébként a kérdésedet tedd fel nyugodtan annak, akitől az ajánlatot kaptad.

Annak is beszóltál, hogy nem akarod bántani?

DE egyebkent is mi utan jarkal barki is?

megrendeli a ceg aztan annyi,

Nagyjából erről beszéltem az előbb.

Előzmény: tamas1000 (1466)
tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1466

Na ne viccelj.

ezt te sem gondolod komolyan, hogy egy kivitelezo brutto kisker ar + 20-30 %-al számol?

a kerdeses helyrol 2200 e Ft os komplett ajanlatot kaptam egy 9 panelos, azaz 2,25 os rendszerre, ha talasz ilyn dragan a neten, meg fogok lepodni !!!!

mashol a honlapon talalhato komplett ar ugyanilyen markaju napelemmel es inverterrel, termeszetesen kompletten 1680 e Ft.

azert ez nagyon durva kulonbseg, es a 2. ar csak kiindulo, meghirdetett ar, abbol lehet meg kicsit faragni.

DE egyebkent is mi utan jarkal barki is?

megrendeli a ceg aztan annyi, kiviszi a futar raadasul meg eloleget is kell fizetni, gyakorlatilag velem kifizettetik a megrendelt arut.

Garanciat meg a gyarto vallal nem a forglamazo.

nem akarlak bantani, de nagyon komoly fogalmi es piaci teveszmeid vannak, uzleti vallakozasba ne kezdj! :)

Előzmény: zWatt (1464)
zWatt Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1465

Ebből következtetni lehetne egy teoretikus szigetüzem esetére szükséges akkukapacitásra.

A minimális teljesítményigényt 14 órán keresztül kielégítő kapacitás.

Össze kell szedni, hogy mik azok a fogyasztók, amiket mindeképpen működtetni akarunk. (Szivattyú, kazán, riasztó, lélegeztetőgép...)

Ezeket azért 14 órán keresztüli üzemeltetésre méretezzük, mert télen kb. ennyi idő telik el estétől reggelig fény nélkül.

Az akkuk ezen felüli kapacitása csak javít a helyzeten műszaki értelemben, anyagilag viszont ront.

zWatt Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1464

Van ahol a cég Nettó anyagára annyira jött ki mint amennyiért én meg tudom venni a Bótba Bruttó áron.

Egyszerűen fel nem foghatom!!!!!

Ez egy teljesen elfogadott üzleti megoldás.

Ha én veszem meg neked, akkor én járkálok utána, és szállítom.

A garanciát is rajtam keresztül érvényesíted, ha baj van a cuccal, megint én járkálok utána.

Ha magad szerzed be, akkor mindez téged terhel.

szilvatövis Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1463

Szia!

Érdekesek nagyon a termelési adatok.

A decemberiek alapján egy szerény napi 10 kWh fogyasztású háztartás energiaellátásához ebben a hónapban nagyjából elég lett volna egy 10 kWp rendszer.

Nem tudnád esetleg megmondani, hogy a dec.12-23-ig tartó borús időszak alatt számszerűen mennyit termelt a rendszer?

Ebből következtetni lehetne egy teoretikus szigetüzem esetére szükséges akkukapacitásra.

Előzmény: Krinyo (1452)
W_B Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1462

"Van ahol a cég Nettó anyagára annyira jött ki mint amennyiért én meg tudom venni a Bótba Bruttó áron.

Egyszerűen fel nem foghatom!!!!!"

Rá kell kérdezni !!

Tehát hogy Önök erre és erre a cuccra ilyen árat írtak, holott az XY boltban brutto ennyibe kerül.

tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1461

az nem kevés, pláne hogy nekem pl. 35 ezer az egész éves díjam....

elviszi majd 2 havi termelését egy 2 kWp-s rendszernek.

A Napelem Rendszer:

Kértem több helyről ajánlatot, nagyon durva szórás van.

Van ahol a cég Nettó anyagára annyira jött ki mint amennyiért én meg tudom venni a Bótba Bruttó áron.

Egyszerűen fel nem foghatom!!!!!

Egy Schletter rögzítőkészlet  magas tetőre mennyibe kerül??

(ebből kell 9 - 9 panelhez..)

üdv

t

Előzmény: Krinyo (1460)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1460

+18e egesz evre.

Előzmény: tamas1000 (1459)
tamas1000 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1459

Mi!

mennyivel lett tobb a biztositas dija?

koszi

t

Előzmény: Krinyo (1458)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1458

Ez engem is erdekelne, bar gyorsan belerakattam a lakasbiztositasba is, villam, jeg, lopas, mindenre...

Előzmény: istvanq01 (1457)
istvanq01 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1457

Én is erre gyanakszom, ha fordítva lenne az lenne a kellemetlenebb. Az EHE-ben én nem tudok semmit sem állítani, de nem is szeretnék. Szoktam figyelni egy-két online napelem termelési site-ot, azokhoz képest eddig az inverterem termelte kWh-t mindig kevesebbnek láttam, persze fajlagosan és a tájolásomat is belekalkulálva, 43fok lejtés, és 30fok déltől nyugati irány.

Másik kérdésem és aggályom a táblákkal kapcsolatban. Szerelők/felhasználók Magyarországon milyen gyakorisággal találkoztak jégverés okozta panelsérüléssel, illetve villám általi meghibásodással?

Előzmény: Krinyo (1456)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.02 0 0 1456

Ha tobbet mutat az ora, az csak jo, nem? :)

Az inverter merese csak hozzavetoleges szamitas. Abban is lehet allitani korrekcios erteket, lehet, hogy az van elallitva. A 15-20% hiba kicsit sok lenne.

Előzmény: istvanq01 (1455)
istvanq01 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 1455

Köszi, erre már én is rátaltam.

A halmozott hálózatból fogyasztást az 1.80, a halmozott hálózatba termelést a 2.80 kód mutatja egész kWh-ban, de csak remélem, mert például az inverter halmozó KWh-ja kevesebbet mutat, kb 15-20%-al. (persze a mérő felszerelése óta számolt-figyelt értékek szerint) Az inverter olyan fázison van, amin nincs belső fogyasztó, de akárhogy is, az ACE6000 fogyasztásmérő miért mutat ennyivel többet mint az inverter?

Előzmény: Krinyo (1454)
Krinyo Creative Commons License 2014.01.02 0 0 1454

Ezt találtam, e szerint a kijelző is programozható. Próbáld figyelni a kijelzett paramétereket, rájönni mi mit jelent, ennél többet én sem találtam egyelőre.

http://www.merestechnikakft.hu/doks/ace6000.pdf

Előzmény: istvanq01 (1453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!