A hírekben néhányan biztos hallottátok, hogy Dunaújváros mellett a nyaralójukban fényes nappal, betörők addig rugdostak egy idős állatorvost és a feleségét, hogy a kórházba szállítás közben meghaltak...sajnos.
Dr. Szenttornyai volt az állatorvosunk. Az ő keze és tudása mentette meg az előző uszkáromat kétszer a haláltól, nem tudom elhinni h nincs többé. Az uszkárok különösen közelálltak a szívéhez neki is volt mindíg legalább kettő. Ha baj volt akár éjszaka is mehettünk, mindíg szeretettel fogadta a beteg állatokat, egy éjszaka még a teknősömet is vittem hozzá és mosolyogva, álmosan csak annyit mondott "na mutassa azt a nagy beteget". Minden állatomat hozzá vittem, vajas dobozban még az aranyhalamat is.
Nyugodjanak békében. Azokkal pedig akik ezt tették nem írom le mit kellene tenni mert a fórum moderátorai örökre kitiltanának....
Bolha ellen sok szer van én is a Frontlinet használom minden kutyámra. Szerintem is a macskáktól van. A macska ellen nekem a németjuhászom a legjobb ellenszer, messze elkerülnek minket, erre tantottuk (nem bánt senkit csak a macskákat). Lehet h nem szép dolog de másképp nem lehet ellenük védekezni és mindenféle nyavaját terjesztenek (férgek, bolhák, bőrbetegségek...stb).
Bolhák és kullancsok ellen FRONTLINE spot on. Ezt a marra kell csepegtetni, közvetlenül a bőrre. Ez felszívódik, a véráramba kerül. Ez után is mehet kullancs-bolha a kutyába, de csípés közben meghalnak. Mi ezt használjuk. 3-4-6 hetente kell csepegtetni. Tavasztól őszig.
Szia! Olyan igazi, régi "nagymama receptje": a kutya-macska hálóhelyére diófaleveleket kell tenni. Annak az illatanyagai nagyon "nemszeretem" a bolháknak. Nálunk bevált, sőt menhelyen is alkalmaztuk. (Sőt, ha a kutyus az ágyunkban alszik, célszerű a lepedő alá is jócskán tenni, hogy elkerüljük a szaporodásukat.)
Ez eléggé ismerős téma. Mi állandóan védekezünk, mivel nem csak bolha veszély, hanem kullancs is van a környékünkön. Az állatorvos szokta adni a kuttyoknak, csepp formájában a lapocka és a nyaktájékra a bőrre cseppentve. Nevet nem tudok mondani, mert több is van. Az állatorvossal biztos találtok megfelelőt, ami árban, méretben és hatékonyságban is megfelel. Általában 1-3 hónapot védenek bolha ellen, kullancs ellen pedig 1 hónapot. A fürdetés nem javasolt 1-2 hétig a kezelés után, és 2 napig a nyakörvet is kerülni kell, mert akkor az szívja fel a szert és nem kerül be a kutya vérkeringésébe ezáltal a bolha is vígan fog tovább élni.
Mi egyszer még odakint vettünk egy spray-t, azzal befújtuk szerencsétlen Jeremy-t, aztán nagyon nem volt neki jó, biztosan csipte, vagy ilyesmi. De a bolhák is kipusztultak! Azt mondják nagyon szivós rovarok...
Hát ilyen eddig még nemigen volt. Pontosabban Pepinek egyszer volt bolhája a nyolc év alatt, Kokonak meg még sosem.
Nagyon arra tippelek, hogy a szomszéd macskaszaporulata hordja át a bolhákat a kertünkbe:( Hogy ott mi van, nem tudjátok elképzelni. A sövény mögül átlátok a hátsó udvarukba, hát had nem mondjam, hogy a macskáik milyen körülmények között tanyáznak pár ocska cucc között:((((
Az egész környéken mindenkinek szépen rendbe az udvara, hát pont ezek laknak mögöttünk... nagyon mérges vagyok.
Ma megnyírtam az ebeket (jó rövidre), aztán alapos fürdés (uszkáltak is a bolhák a vízben), fekhely porszívózás, pléd kimosva... mit tudok még tenni???
Föleg a macskákkal? Ha ki is írtom most a bolhákat, nagy valószínüséggel újra összeszedik öket a kertben:(
Mivel még csak 6 napja operálták, sok változást nem tapasztalunk, mert a hormonok lassan bomlanak le a szervezetéből, kb 2 hét kell hozzá...
A legnagyobb változás az evésben van, melléültem a széknek, mikor megette a parizert! Soha nem vette el, csak az aranyárban levő Sága pulykavirslit, meg a farhát ment idáig. Többet enne, mint idáig, többet kunyerál, erre majd vigyázni kell.
A pisilés az felemelt lábbal megy továbbra is, asszem ez már igy is marad, viszont kevesebb fánál állunk meg, és többet is pisil egy-egy alkalommal. A többi kutya pisije már nemigen érdekli, néha hosszabban szagolgat, de az anyósom kutyija is nyugodtan végezheti a dolgát.
Nyugottabb, de maradt ugyanolyan kölykösen-játékos, mint volt. A lakásba jövő idegent ugyanúgy ugatja, hétvégén a vadászösztöneit fitogtatta, minden, mint régen... :)
A többi kutyákkal kicsit nyugottabb, de még mindig elég agressziv. Spillo mondta egyszer, hogy ha agyilag defektes és azért agressziv, akkor tök mindegy, hogy van-e golyója, vagy nincsen! Remélem túl nagy gyári hibája nincsen és egy hét múlva már barátságosabb lesz.
Fürdetés- ha sűrűn vannak a kiállítások, akkor akár minden héten, ha több hónapig nem megyünk sehová, akkor 2-3 hetente. De ez a 2-3 hét azért, mert utcára megyünk sétálni, városba is sokat megyünk, ahol órási a kosz. Ha kertes házunk lenne, akkor lehet, hogy én is csak havonta fürdetnék.
mi újság Jeremyvel? Már nagyon szeretném Pocoknak megcsináltatni így teljesen "antiszociális" pedig a társaságok akikkel összejárunk mind kutyások és olyan jól eljátszanak a kutyák, csak az enyém akar mást csinálni :(
Emberek, nem találjátok ki, hogy ki lesz az Uszkárgaléria következő tagja... :))) Hát nem más, mint Picim egyik testvére. Na mit szóltok??? Rá talált a honlapomra a gazdája... Éljen az internet!!! Hát ő Tipsy: (Muszály megmutatnom, olyan szépséges!)
Szia! Nem éppen Miskolc, de szeptember 3-án Veresegyházon lesz verseny. Reggel nyolctól a kistestű és közepes kutyusok, délután a maxi kutyák futamai. Idén már közelebb nem lesz.
:)) Köszi, hogy helyettem is "dolgozol". Mostanában nagyon el vagyok havazva, de van nagyon sok jó képem. Még kb. másfél hét, aztán ráérek jobban, akkor bepótolom!!
Szentesei CAC eredmények: Nem tudom névről ismered-e az uszikat, egy apricot középkan CAC, BOB, ResBOG lett, egy fekete közép szuka CAC, BOB, egy apricot közép szuka CAC, volt még veterán kutya, volt fekete közép, ők CAC-ot kaptak. Egy képet már láthatsz az uszkar.hu-n, később talán kettőt is, vagy hármat. De a www.dogline.hu-n is van egy kép a dobogós usziról.
Legközelebbi kiállítás Debrecen CACIB, uszkárok vasárnap lesznek. Én mint néző ott leszek.
Igazán jó lenne, ha legalább az uszkár.hu-n lehetne olvasni a kiállításokon induló összes - amit sokszor egy kézen meg lehet számolni - uszkár elért eredményeiről amit gondolom a klub elnöke hivatalosan is megkérhetne a MEOE-től. Erre szolgálna a "kiállítási eredmények rovat", ami a kezdetek óta feltöltés alatt van. Talán ezen belül kellene a saját kutya ereményeit is - minden hangzatos, egekbekiálltó jelzőktől mentesen - feltüntetni és nem a Hírek között. Elnézést, hogy ezt az észrevételt Neked írtam, de sajnos a MUK-nak nincs fóruma, a levelek meg eltünnek az éterben.
Igen, láttam már róla fényképeket. Tényleg jó lehet. Innen is az uszkártalálkozó gondolata. De talán a topictalit könnyebb lenne összehozni, bár így is elég elszórtan vagyunk az országban... :) Nekünk tökéletesek a vasárnapok is (már ha nincs gond az apróságokkal)!
Hát igen, nem történt velük semmi extra... Én is gondoltam erre a kan témára, de Tamira most éppen rájött a menekülhetnék, meglátta a szomszéd ebet és usgyi befelé... Épp az ellenkezője, mint a nyár elején...
Szerintem ez még nem tüzelés, de pici babáknál is előfordul pár csepp vér, minden ok nélkül... Bár nem vagyok orvos, Spillo megmondja majd a frankót, ő az illetékes.
Sziasztok! Mennyi minden történik itt! Most alig van időm idelátogatni és nem győzök visszaolvasni! De ez nagyon jó! De a lényeg, hogy egy olyan uszis találkozóban én is benne lennék! Valahogy meg kellene szervezni! Pl. hogy kinek merre lenne jó? Ezt értem úgy is, hogy az ország keleti, vagy nyugati felén? Vagy Pest környéke? Ki mit mond? Már nincs az a rettentő meleg, az időjáráson már nem múlhat annyira...
Valószínűleg mindenkinek a hétvége lenne a jó. Most szombaton Győrbe megyünk elvileg. Mit szólnátok a jövő hét szombathoz? Bár nem tudom, hogy milyen idő lesz... :(
Tami az, ő valahogy vékonyabb, vagy inkább kecsesebb, mint a testvére, bár ez lehet annak "köszönhető" is, hogy Tami nagyon picikének született, az állatorvos azt mondta, hogy meg sem fog maradni... Hát megmaradt, és engem boldogít! :)))