Ha hézagos emlékezetem nem csal, jó tíz éve csináltak valakik ilyet. Madarászásban pont ez az egyik élvezet, a lombok rejtekében megtalálni őket. Nem is értem egyébként, hogy ének-zene órán miért is nem tanítják az ő tudományukat is. Beethovenről olvastam valahol, hogy a VII. szimfónia készítésekor kijárt az erdőbe madárdalokat hallgatni.
Szegeden hál' istennek újra esik, szépen, lassan, csöndösen. Madaraknál külön élvezet hallgatni, amikor esőben énekelnek, megfigyelted már kedves barnetto?
BiZony jó kis eső volt ma is .
Lesz itt gomba , az biztos.
A feketenadályd én is kedvelem , néhány évvel
ezelőtt csunyán eltörtem a lábam.
Gyökeréből készitettem pakolást rá , gyorsan
meggyogyult töle.
Felénk a lila viráguak nőnek , mult évben
a Bükkben fehér viráguakat láttam.
Alig ismertem rá!
Szerintem a madarakat kazettán is be lehetne mutatni. Csinálhatnának ilyet. Nekem is van újabban kedvenc dalosom, de a dús lombban még nem sikerült látnom.
A rádióban szombatonként du. van az "Oxigén" öko magazin, abban szoktak madárhangokat bemutatni.
Ha tud valaki segítsen ötletekkel a líceium kiírtásához.
Reggelre (7:45-ig) 8,7 mm esett nálunk, most kimegyek megnézni mennyi jött össze nappal, a csúcshőmérséklet 16 fok körül lehetett, de ezt is mindjárt megtudom.
De ma esik kedves onobodym, reménykedjünk. Jó lenne az idén, ha bejönne a medárdi esőciklus. Nagyon bízom benne.
Vasárnap az m1-en a Főtér c. műsorban Hódmezővásárhely és környéke. Mártély is. A tájvédelmi körzet bemutatásánál Sárga vizililomot és az én kedvencemet is megmutatatták; a Fekete nadálytövet.
Sokkal szebb ez a rész, mint ahogy filmben lehet, de így sem volt rossz.
barnetto, kirándultunk vasárnap, gyönyörű kócsagot, egerészölyvet, rengeteg barázdabillegetőt láttam. És még rengeteg madár hangját hallottam, de a sárgarigón kívül alig ismerek valamit is.
Én is voltam gombászni , de én sem találtam
semmit.
Ma délután is esett , néhány nap mulva
ujra megnézem .
Hihetetlen , ennyi eső után még mindig csont
száraz minden. A kislányommal
egy kiszáradt csatorna alján csigaházakat
gyüjtöttünk, ... gomba helyett!!
Szinte hihetetlen! Az elmúlt napok erőteljes esőzései ellenére a Szeged-környéki erdők, gátak csontszárazak. Gombászni szerettem volna, csupán néhány szegfügombát találtam a kedvenc helyeken.
Jó lenne, ha Medárd-időszak rendszeres esővel járna - errefelé. Most csöpörög az eső Szegeden.
Megvagyunk!
Fürödni is tudtam tegnap este!
Nem volt mindenki ilyen szerencsés , sokak házát
elöntötte a viz.
Fertőtlenitik a város egyes
részeit.
Sok eső esett , 80-90 mm-ről beszélnek.
Sziasztok!Akkor mérséklettel örvendezek,hogy esik az eső,végre nálunk is. 14mm esett eddig szép csendesen és még csepereg.Kár,hogy máshol ilyen galibát okoz.Tozatu
Állitolag 20 éve nem esett ennyi egyszerre.
Kiváncsi vagyok hány miliméter , és még mindig
esik.
Ugy esett egész nap , mint a trópusi eső ,
csak hideg is van .
Remélem még lemegy a viz , mindjárt fürödni
akarok!
Remélem, nem az egész évit kaptátok egyben.
Itt ma nagyon hűvös volt, de csak este 6 után kezdett esni. Ma erősen gondoltam az ablakpucolásra, jó, hogy nem volt rá időm, kezdhetném újra. Ablakpuc=eső
Szia Barnetto!
Hihetetlen pofátlanok ,és még kértek
is 300 Ft-ot ez jó! Azért sajnálom a füvet ,
a másik nagyonszépen megfogta.
Képzeljétek Hodmezővásárhelyet elmosta a mai eső!
Egész nap szakadt , egy másodpercre sem hagyta
abba.
Valami 3 foku belvizvédelmi riadó van , a fél város
viz alatt.
A rádioban csak erről van szó.
A polgárvédelem szivattyuzik mindenfelé , de
már nincs hova.
Na szoval , igazi katasztrófa hangulat van!!
A csatornákból visszafelé jön a viz , meg
persze a szenny.
Nálunk ugyan még nincs gond , de a szomszéd
egy félórával ezelőtt mondta , hogy nála
nem lehet lehuzni a vécét.
Még jó hogy magas lábazattal épitkeztünk.
Mindenesetre a szomszédnál magasabbra.
Szia Onobody!
Igazolom az esődet, éppen ott jártam.
Képzeld, ma hozta vissza a postás a Neked küldött füvet, címzett nem kereste okkal. Kért még tőlem 3százvmennyit, de nem fizettem ki. Ráadásul kézbesítve adtam föl. Szegény fű, mi lehetett a dobozban ennyi idő után... Na, legközelebb levélként megy. A komlód 2 helyen kihajtott, kettőn nem, és még a citromfű szép.
üdv. barnetto
Hogy lehült a levegő!!!
Reggel fáztam .
Ma voltam Mártélyon a kertben , szép minden.
Jót tett az eső.
Gyönyörüek a gabonatáblák , asszem nemsokára
aratnak .
Be-be-be , nálunk most is esik .
A délután során többször is rákezdte.
Néha szakadt.
A hőmérséklet vagy 10 fokot esett , itt a hidegfront.
Mindenesetre megspórolták az égiek nekem a locsolást.
Nálunk is esett hétfőn 30mm,de csak az emlék maradt,ma annyi pöttyent,hogy éppen vizes lett a beton.A szomszédunknál több eső esik mindig,mert többet mér a mérője.Ha-ha-ha Tozatu