Keresés

Részletes keresés

kehin Creative Commons License 2009.12.27 0 0 59
Arra majd én is kíváncsi leszek:-)) ! Rajta vagyok az állvány projekten ,már elkezdtem . Mivel ez a tele M-42-es , ha van átalakítód hozzá ha érdekel majd oda tudom adni . A Ps -t majd ha itt lesz a tesóm akkor nézem meg ,mert ő telepítette. Valószínű csak valami beállítási dolog lesz . Üdv!
Előzmény: kalorobi (58)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.27 0 0 58

Hű ez brutális... :) Kíváncsi lennék hogy milyen képeket produkál.

PS CS4-re válaszoltam, remélem tudtam segíteni.

Előzmény: kehin (57)
kehin Creative Commons License 2009.12.23 0 0 57
Szia Robi! Lefotóztam ,de ebben a sötétben már nem egyszerű itt . De csináltam egy "maszek" diffúzort ,hogy ne egy nagy csillogás legyen . Itt olvastam ,hogy filmes dobozt kivágva rá lehet húzni a vakura és tompítja a fényt . Látszik is a lencsén:-) .Viszont maj mélbe kérdezni akarok a cs4-el kapcsolatban .
Előzmény: kalorobi (56)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 56

Leírnád annak a telének a pontos típusát amiről beszéltél. Kíváncsi vagyok rá, utána akarok nézni a neten.

Előzmény: kehin (54)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 55
Ment egy mail...
Előzmény: kehin (54)
kehin Creative Commons License 2009.12.22 0 0 54
Oké! Tudsz adni egy teló számot esetleg ? Merre leszel megtalálható?
Előzmény: kalorobi (53)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.22 0 0 53
DVD-n van meg, ha kéred oda tudom adni. Holnap (12.23) 13ig Szolnokon vagyok, nálam lesz...
Előzmény: kehin (49)
kehin Creative Commons License 2009.12.21 0 0 52
Köszi ,majd megkérdezem a tesómat ,mert amint írtam mostanában kezdem kapisgálni a letöltösdit is . Kész amatőr vagyok:-) De majdcsak alakulok.
Előzmény: rollin46 (51)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 51
ha szeretnéd ingyen, és van torrented, akkor szívesen küldök egy filet, amin elérheted
saját regem, de így megoldható a letöltés
Előzmény: kehin (50)
kehin Creative Commons License 2009.12.21 0 0 50
Üdv Misi! Csak szólj ha ha a hunniát jobban szereted:-) . Köszi az infót ,azt hiszem majd megpróbálom ezt a megoldást . Az öcsém szokott segíteni a letöltésekben ,egyedül néha elb@szom . Már írtam az előbb is hogy én mindenben tanulófélben vagyok :-) . De amint írtam is már a múltkor,biztosan lesz még sok kérdésem. De amint tapasztalom vagytok azért páran akik segítőkészek . Nálunk nem nagyon van zúzmara és nem is volt ,csak kúúva hideg :-)
Előzmény: hunnia1988 (47)
kehin Creative Commons License 2009.12.21 0 0 49
Mármint hogy programként van meg? Érdekel ha ide tudod adni . Szolnokról vagy? Bár most Misi leírta a letöltés lehetőségét ,de az a biztos ami már megvan . Mert ugye a letöltésben sem vagyok egy zseni . Én mindent későn tanulok meg ,biztosan későn érő típus vagyok:-)) Ma én is kiugrottam egy kis időre a határba ,de más esteledett is meg zúzmara sincs ,az őzek meg eléggé megközelíthetetlenek:-)
Előzmény: kalorobi (46)
hunnia1988 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 48
Én két napja csináltam néhány fotót a nagy zúzmarában! :)

Bogyó
Út az ismeretlenbe...

meg még 1-2 hamarosan feltöltésre kerül..amiket itt megnézhettek: blogom :)
hunnia1988 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 47
Szia! Én egy ftp szerverről szedtem le a magyar változatot. vévévé(pont)filmek2(pont)retroweb(pont)hu itt regelni kell, majd sms.ben is regisztrálni. A legolcsóbb 400ft+ÁFA=500ft. 40 GB adatforgalom 2 hónap felhasználhatóság. Ez egész korrekt szerintem. Ezek után bármit le tudsz tölteni az ott leírtak alapján. A programok között megtalálod a ps 4-et is! :)

Ha elakadtál valahol akkor csak szólj! :)
Előzmény: kehin (45)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.21 0 0 46
Nekem megvan a magyar PS CS4, kölcsön tudom adni. A LightRoom-ról nem is tudtam, hogy van magyar verzió is. Tegnap próbáltam fotózni párat, de nagyon hideg volt :( ,pedig nem vagyok egy fázós típus.
Előzmény: kehin (45)
kehin Creative Commons License 2009.12.19 0 0 45
Szia! Kíváncsivá tettél ! Az a magyar verzió érdekelne . Honnan lehet letölteni vagy megszerezni? Esetleg tudsz ebben segíteni? Már elmentettem egy-két oldalt ahol az angol -magyar fordítást meg lehet találni ,de a magyar az azért mégiscsak magyar:-) . Az ünnepek alatt csak lesz olyan idő amikor nem lesz túl rossz idő. De amint látom megfordulunk itt sokan naponta ,tehát úgyis tudunk beszélni! Üdv!
Előzmény: hunnia1988 (42)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 44
nekem vannak ps gyakorló dvd-im, elég sokmindent, eljárásokat elmutogatnak, tippeket adnak, persze angolul.
ha ugyanezt meg kellett volna csinálnom magyarul, elakadtam volna. próbáltam magamtól, de nem ment. el lehet annyira sajátítani az angolt, hogy felhasználói szinten tudd kezelni.

szvsz fotózzunk.... :P
kalorobi Creative Commons License 2009.12.19 0 0 43

Remélem összejön a két ünnep közötti fotózás, én benne vagyok.

A LightRoom azért nem bonyolult annyira, csak nagyon gépigényes. Én nem szoktam kötegelve feldolgozni a fotóimat, szépen egyesével. Persze a profik akik ebből élnek nem érnek rá a több ezer képpel külön-külön babrálni. Kötegelve egy dolgot szoktam: TÖRÖLNI :)

hunnia1988 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 42
Na én most cáfolnám egy kicsit azt amit 3 írt! :) Nekem a lightroom és a ps4 is magyarul van meg. az angolt nagyon nem vágom, németül meg érdekes lehet a ps :D Eddig remekül elboldogultam így is velük, sokmindenre magamtól rájöttem, ha elakadtam megkérdeztem másokat vagy neten néztem utána. Többnyire meg is találtam amit kerestem, ha angol leírás volt akkor webforditas pont hu és máris magyar leírásom van :D
h.romtól is sok segítséget kaptam, és másoktól is. Nem kell ehhez nagy agynak lenni, sok gyakorlással simán bele lehet tanulni pár hónap alatt a ps használatába. :) A lightroomot annyira nem szeretem, nekem az túl bonyolult. :)

Ünnepek közt fotózás? :) Bár ahogy hallom igen csúnya idő lesz! :(
Előzmény: kehin (28)
kehin Creative Commons License 2009.12.18 0 0 41
Köszi a könyvajánlót .jövő héten ,de lehet még a hétvégén megveszem. Ha jól néztem Szolnokon a pelikánnál van olyan könyvesbolt amelyik ahhoz a könyvesbolt hálózathoz tartozik ahol lehet kapni.
Előzmény: rollin46 (38)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 40
viszont LR tudja a kötegelt szerkesztést, ami nálam, pár száz kép feldolgozásánál, elengedhetetlen.
ha már nikon progi kell, akkor ott a Nikon Capture NX. Sokan szeretik, kicsik macerás megtanulni, de ha sikerült, akkor könnyen szerethető. Nem lehet ugyan kötegelve, csak egyesével képet szerkeszteni, viszont tud olyan, hogy egy képen többféle wb-t állítasz be és még sorolhatnám. Próbálkoztam vele korábban, de nem volt türelmem :)

tudom, minden progit becsületből érdemes megvenni, de vannak "kiskapuk".. főleg ha nem munkára használod. a káposzta is jóllakik és a kecske is megmarad :)
Előzmény: kalorobi (39)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.18 0 0 39
Ezt a könyvet ismerem, mert megvan. Nagyon jó és részletes. A LightRoom-ban azt nem szeretem, hogy nagyon lassú (nálam, lehet komolyabb gép kellene. De annak az árából inkább objektívet veszek :) ). A ViewNX-ben nincs annyi lehetőség. Főleg kép válogatásra használom, meg az alap dolgok beállítására: expokorrekció... A többire meg ott a PS.
Előzmény: rollin46 (38)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 38
tudok ehhez is könyvet ajánlani :)

Kézikönyv
Előzmény: kehin (36)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 37
a viewNX-et szerkesztésre használod? ha igen, tud annyit mint a LR?
én csak a raw megjelenítésére, h lássam hova raktam a fókuszt adott szituációban
Előzmény: kalorobi (35)
kehin Creative Commons License 2009.12.17 0 0 36
Gondolom akkor van a Canonnak is ? Én biztosan nem ismerem . Egyenlőre ezzel a Lightroommal fogok megismerkedni , már az is jó lesz ha ezt tudom némiképpen kezelni:-) .
Előzmény: kalorobi (35)
kalorobi Creative Commons License 2009.12.16 0 0 35
Én a Nikon saját RAW feldolgozó progiját a ViewNX-et használom. Sokkal gyorsabb a működése.
Előzmény: kehin (34)
kehin Creative Commons License 2009.12.15 0 0 34
Köszi a linket le lett töltve a Lightroom. A cím amiben volt a "4.1b2 elküldtem az öcsémnek ,hogy töltse le a programot ,és abból is 2.5 lett Na nem is forszíroztam tovább amit küldtél a hétvégétől elkezdek vele barátkozni . Valószínű lesz néhány hülye kérdésem itt a fórumon :-) .
Előzmény: rollin46 (33)
rollin46 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 33
mifene, már van 4.1b?? :P
én leragadtam a 2eseknél.

ha szeretnéd a teljes, kipróbált verziót használni, akkor töltsd le innen:
Lightroom
Előzmény: kehin (32)
kehin Creative Commons License 2009.12.14 0 0 32
Én is úgy gondoltam ,hogy azt kell megtanulni ami a ps. használatával kapcsolatos. Kérdezném ,hogy ez a verzió jó lehet? http://download.chip.eu/hu/Adobe-Lightroom-4.1-Beta_162077.html
Előzmény: h.rom (31)
h.rom Creative Commons License 2009.12.13 0 0 31
Én sem tudok angolul. ;) De a PS-t ismerem. Amúgy a neten ott a szótár, a PS guru oldalakon meg leírják mi micsoda. Ha sokat használod belédivódik.
Előzmény: kehin (30)
kehin Creative Commons License 2009.12.13 0 0 30
Ezek szerint meg kell tanulnom angolul? :-) Azt hiszem bele kell húznom , ha boldogulni akarok . Ebből is látszik hogy nem olyan egyszerű a fotózás mint a kis kompaktos világban ,hogy csak nyomni kell az expo gombot:-) . A télen belevetem magam egy kicsit a könyvekbe ,talán azokból is tudok hasznosítani sok mindent.
Előzmény: h.rom (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!