Egy hat napos, majdnem minden kultúrális igényt kielégítő firenzei utazás megvalósítható terveit szeretnénk bemutatni sok képpel és sok információval.
Később további és egyéb tényekkel gyarapíthatjuk firenzei tudásanyagunkat, de a hat nap maradjon meg művészeti egységként.
Az a baj, h. itt tényleg tilos fotózni és talán nem is kellett volna erőltetni, elég ha az ember elteszi a látványt a retinájába, de nehéz megállni... :)
Az oltár picit a homályba vész, viszont jól látszik az álványzat :)
Persze itt is építkeztek, de azért nem volt érdektelen a dolog. Azt nem mondom, hogy hú, de érdekes, különleges élmény ott leülni és elgondolkozni ezen a mérhetetlen pazarláson meg csak úgy általában a világ múlandóságán:-)
Rögtön az ajtóból valami ilyet lehet látni, sajna nem túl jó sikerült fotó. A jegyet is ott lehet megvenni, ahogy belépsz jobbra van a pénztár, mi 15 percet álltunk sorban, csúcsidőszakban.
Hát menjünk! Ha van sok pénzünk! De nekünk szerencsénk volt, mert ide ingyen mehettünk be, amúgy talán 6 €. Persze olyat, amit itt nem mindennap lát az ember, úgyhogy ha fizetni kellett volna, akkor is bemegyünk és akor talán nincs akkora tömeg, mert az most volt. Meg esett az eső és mindenki párolgott.
Ennek a képnek a felső sarkán van az a nagy zöld, az az új vásárcsarnok, voltam benne, elég szép, sok fincsi dolog, rengeteg tengeri herkentyű. A vásárcsarnok melletti téren van aztán az igazi nagy bolhapiac, ott aztán minden kacatot lehet vásárolni. Én nem mentem oda, csak amikor megérkeztünk akkor keresztülmentünk rajta. Én nem vagyok piackedvelő, de azért külföldön körül szoktam nézni, de bolhapiacokon akkor sem.
Köszi! Amellet, hogy nagyon jó kép, számomra azért is érdekes, mert ahogy a kép tetején befordul az a kis utca, abban laktunk és kb, ahol véget ér az utcakép abban a magasságban, csak azon az oldalon, ami nem látszik. Akkor az utcácskában (Borgo la Noce) nem voltak árusok.
A tágas épületkomplexus, a Medici család temetkezési helye, a San Lorenzo templom mögött emelkedik, részben kihasználva annak alagsorát és néhány más termét is.
Belépve egy alacsony, széles helyiségbe érünk (Buontalenti): itt találjuk I. Cosimo, az Öreg; Donatello; a Lotharingiai-dinasztia és más nagyhercegek síremlékét.
A régi sekrestyéről találtam, itt a reliefeket és a bronzkapukat szintén Donatello készítette, az alsó képen pedig Piero és Giovanni de' Medici sírja látható. A régi sekrestye bejáratánál rögtön balra. Ez Andrea del Verocchio munkája. (és ez saját fotó)
A Santa Crocéról olvasottakban is egy helyen írva volt, hogy ott van Donatello, de kérdőjelet is tettem utána, mert gyanús volt a dolog. Általában csak olyat szoktam komolyan venni, amit legalább két helyen olvasok.