Keresés

Részletes keresés

tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.11 -2 0 2524

OFF: tudnál dobni egy publikus e-mailcímet? (lehet egyszerhasználatos is, csak majd olvasd el.. .:) )

Előzmény: Cabron01 (2523)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2523

:D

És ettől már hazugság is az egész. 

Előzmény: tékozló angyal (2522)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2522

Úgy tesz, mintha valami jogi szakértői értekezleten / konferencián lenne....

Egy fórumon a hétköznapi nyelvet használjuk, a köznapi értelemben véve a szavakat.

Lehet lapozni. :)

Előzmény: Cabron01 (2520)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.11 -2 2 2521

Pedig a kép jó, amit hozott az olvtárs. Ha utálom a főnököm, aki megjegyzi, hogy csinos vagyok, akkor az sértő számomra, tehát erőszak, ha egy kolléga jegyzi meg, akibe bele vagyok zúgva, akkor az bók, és a lelki szemeim előtt már az anyakönyv vezetőnél állunk?

Azér' nehogymár attól minősüljön valami erőszaknak, hogy én sértve érzem magam a megjegyzéstől vagy sem, ugyanis az tök szubjektív. Van szám, ki tudom nyitni, és elmondani a delikvensnek, hogy ezentúl ne ne tegyen megjegyzést a kinézetemre, mert zavar. Ha azok után, hogy ezt elmondtam neki, ő továbbra is folyamatosan csinálja, mert zavarba akar hozni, szívat, mittudomén, akkor beszélhetünk zaklatásról.

Előzmény: macmester (2506)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.11 -2 2 2520

Nem szándékos, de emberölés/gyilkosság. A kettő ugyanaz püfi, de megmagyarázhatod, hogy miért nem.

Előzmény: püfffneki (2518)
Ősi Női Bölcsesség Creative Commons License 2019.12.11 -5 1 2519

Mi a különbség a szándékos emberölés és a gyilkosság között?

Előzmény: püfffneki (2518)
püfffneki Creative Commons License 2019.12.11 0 2 2518

Természetesen Ez nem volt szándékos emberölés, pláne nem gyilkosság, 

Előzmény: tékozló angyal (2466)
püfffneki Creative Commons License 2019.12.11 0 2 2517

Azelőtt a mondás szerint ....az asszony verve jó , meg az hogy ameddig vér nem folyik.

Vagyis ennyit jelent ha szövegelés folyik róla.

püfffneki Creative Commons License 2019.12.11 0 2 2516

Ez kb  annak köszönhető , hogy azóta téma nálunk a családon belüli erőszak.

Előzmény: HalleLuisa (2511)
Ősi Női Bölcsesség Creative Commons License 2019.12.11 -5 2 2515

Ahogy a magyar 'zaklatás' (rendszeres, ismétlődő háborgatás) sem azonos az angolszász 'harassment' (bármiféle kellemetlen cselekvés) fogalmával.

Előzmény: tékozló angyal (2513)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2514

neglect rape!

Előzmény: Ősi Női Bölcsesség (2505)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2513

a magyar nyelvben a megerőszakolás egyértelműen nemi erőszakot jelent.

Előzmény: macmester (2497)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.11 -2 0 2512

Mindjárt nézem... :)

Előzmény: Ősi Női Bölcsesség (2491)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2511

A csbe adatok itt vannak: https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152641878&t=9241826

2016: 23 női áldozat, meredeken zuhanó tendencia.

Előzmény: robopassmeet (2509)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.11 -2 2 2510

"ill. becslések alapján, erőszakról "

Ja, abban a hasraütés általában nagy segítség tud lenni, a látencia sokféle számsort elbír...

(Javaslom, egy kicsit hamarabb kelj fel, ha azt szeretnéd, hogy itt komolyan vegyenek. :P) 

Előzmény: macmester (2504)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2509

Hogy is van az, h a nane szerint minden héten meghal egy nő családierőszak következtében? Aztán ha kicsit 'bogarászol' ügyészségi statokban, akkó kiderül, h éves szinten összesen van 80-90 körül az emberölések száma mo on, és ezek 2/3 a ffi. Azaz, nemhogy családon belül, de összesen se ölnek meg annyi nőt:-)

Előzmény: macmester (2504)
macmester Creative Commons License 2019.12.11 0 2 2508

https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/fvs02.pdf

sajnos az újat nem találtam meg, de igen érdekes... csak hogy on legyen.

LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.11 -2 2 2507

az bantalmazas (peldaul penzugyi korlatozas cimszo alatt megtalalod a nane-nal)

Előzmény: Ősi Női Bölcsesség (2505)
macmester Creative Commons License 2019.12.11 0 3 2506

remélem saját életedben is ilyen felvilágosultan állsz hozzá lujza ;)

még inkább remélem nem volt/van és lesz részed ilyenbe...

ps. aki kétségbe vonja a pszichológiai erőszak / szexuális zaklatás tényét, ill. ilyen olyan céllal relativizálja az gáz szerintem...

de ízlések és pofonok, oszt ez polidili

Előzmény: HalleLuisa (2503)
Ősi Női Bölcsesség Creative Commons License 2019.12.11 -6 2 2505

Hja, lassan már az is erőszaknak fog számítani, ha egy férfi ellent mer mondani egy nőnek :-/

Előzmény: HalleLuisa (2503)
macmester Creative Commons License 2019.12.11 -2 2 2504

nem igazán 

csak az az "ááááá az kizárt, ennyi nem lehet"-re próbálom kibontani a számokat

belinkeltem lenetbb 3 adatsort, egy KSHs rendőrségi adatsor elemzést, egy EUs felmérést (nők ellenit)

ill. egy usa elemzést adatsorok, ill. becslések alapján, erőszakról stb. (gondosan kerültem a női feminista oldalakat 😊)

és tele a net velük aki akar keressen 

mindenki szabadon bogarászhatja van ott sok érdekes adat...

persze tudom az "ááá kizárt" az könnyebb...

persze a jó kérdés az lenne, mennyi ami még elfogadható? 30% kizárt? 20% elmegy? 10% megesik ilyen? 1% na ez belefér?

a nagy százalék kényelmetlen, zavaró?

vagy hihetetlen...

Előzmény: Ősi Női Bölcsesség (2498)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.11 -3 2 2503

"megéri bogarászni..."

Bizony-bizony, kedves mekkmester, ugyanis a feministák kedvenc statisztikahamisítási eljárása a moving the goalposts, azaz olyasmi is bekerül a kérdések közé, aminek nagyon nem ott a helye. Szemezgessünk csak ebből a dezinformációs brosúrából:

"Mit kérdeztek a felmérésben – pszichológiai erőszak

Milyen gyakran fordul elő, hogy a jelenlegi partnere/Előfordult-e, hogy egy korábbi partnere...

....• mindig tudni akarta, hogy Ön hol jár, úgy, hogy az már túllépett az általános törődésen?

• dühös lett, ha Ön egy másik férfival beszélt? (vagy másik nővel, ha nő a partner)

• gyanakodni kezdett, hogy Ön megcsalta?"

"Mit kérdeztek a felmérésben – szexuális zaklatás

Néhány kérdés a nők esetleges tapasztalataira vonatkozik. Előfordulhat, hogy időnként úgy találta, hogy az emberek úgy viselkednek Önnel, amit nemkívánatosnak vagy akár támadónak érez. Milyen gyakran tapasztalta az alábbiak bármelyikét? Az elmúlt 12 hónapban milyen gyakran történt meg Önnel ez?

.....• Nem helyénvaló randevúmeghívások?

• A magánéletére vonatkozó tolakodó kérdések, amelyeket sértőnek érzett?

• A külső megjelenésére vonatkozó tolakodó megjegyzések, amelyeket sértőnek érzett?

• Nem helyénvaló bámulás vagy fixírozás, ami miatt fenyegetve érezte magát?

• Valaki olyan, nyíltan szexuális tartalmú képeket, fotókat vagy ajándékokat küldött vagy mutatott Önnek, amelyeket sértőnek érzett?

• Sértőnek érzett, helytelen közeledés a közösségi hálózatépítő weboldalakon, például a Facebookon vagy az internetes chatszobákban? "

LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.11 -2 1 2502

a férfiak sokkal jobban szórnak IQban mint a nők, így a marginális zónákba több jut, le és fel is?

latod, tudod te ezt.

Előzmény: macmester (2499)
Ősi Női Bölcsesség Creative Commons License 2019.12.11 -6 1 2501

"a férfiak sokkal jobban szórnak IQban mint a nők, így a marginális zónákba több jut, le és fel is"

Na látod. Ezért van az, hogy szignifikánsan kevesebb a kiemelkedően magas IQ-jú nő, mint a férfi.

Vagyis nem valamiféle patriarchális elnyomás eredménye, hogy több a férfi tudós, feltaláló, stb., és ha kvótákkal egyenlősítenének, akkor az a színvonal esésével járna együtt.

Előzmény: macmester (2499)
macmester Creative Commons License 2019.12.11 0 4 2500

egészségedre, szép böfi volt, remélem megkönnyebbültél.

Előzmény: robopassmeet (2495)
macmester Creative Commons License 2019.12.11 0 3 2499

g faktor? szociometrikus faktor? kognitív előny? spatiális képességek nemek között? a férfiak sokkal jobban szórnak IQban mint a nők, így a marginális zónákba több jut, le és fel is?

kb. a szakirodalom egy része azonos* IQt, más része némi férfi előnyt**, de van aki női előnyt*** hoz ki

*Plotnik R., Kouyoumdjian H., Hunt E., 

**Irwing P., Lynn, Richard, Mackintosh N., Chrisler JC

***McCreary D

nem szakterületem, de érdekel...

és csak magamon látom, hogy szórnak az eredményeim teszt függvényében (a feladatok összetétele aránya alapján) ((132-138 között))

Előzmény: Ősi Női Bölcsesség (2493)
Ősi Női Bölcsesség Creative Commons License 2019.12.11 -4 1 2498

Kezdesz egyre jobban belezavarodni...

macmester Creative Commons License 2019.12.11 0 3 2497

mea culpa ha nem voltam érthető amit írtam

"gyereke olyan 30% van kitéve csal. belüli erőszaknak*, abúzusnak (nők kb. 30% gyermekként megerőszakolják**)"

*ez mindenféle erőszak, nem csak nemi...

EUs adat:

A nők nagyjából 27%-a szenvedett el gyermekkorában (15 éves kora előtt) valamilyen fizikai bántalmazást egy felnőtt részéről.... és a fiúk?

** a megerőszakolt/szexuálisan bántalmazott nőkre vonatkozó statisztikai adat, azon belül értendő (részcsoport, ált. 15 éves kor előttit értik rajta)

EUs adat:

15  éves koráig a nők több mint egytizede (12%) tapasztalt valamilyen szexuális bántalmazást vagy incidenst egy felnőtt részéről.

megéri bogarászni...

https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-vaw-survey-at-a-glance-oct14_hu.pdf

Előzmény: tékozló angyal (2467)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.11 -2 0 2496

Brittudósok. :)

Előzmény: robopassmeet (2495)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.11 -3 2 2495

Nekem meg az "ensz" adataid:-) Szted egy cedaw nevű libsi gittegylet, aki direkt azért kapja a pénzt, h kimutassa, létezik szignifikáns nők elleni erőszak, mennyire megbízható? Mintha hitler statisztikáira hivatkoznál zsidóbűnözés kérdésben:-) Inkább az a kérdés, h ilyen faszkalap szervezetek miért is vannak, ugye.

Előzmény: macmester (2492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!