Jaj Istenkém! Nem is tudtam, hogz krókusz a magyar neve. Sajna. Én csak Rom-nul tudtam (brandusa). Koszi a segitséget.
No, ezért érdemes restibe járni! :-)
A kávé a szokásos volt (ez azt jelenti, hogy finom)
Minden reggel reggelizak otthon, már csak a jó példa mutatás okán is. Szeretem, ha reggel egy asztalhoz leül a család. (Dalma persze nem eszik csak esetleg egy Túró Rudit és minden reggel nyávog, de hát lány!!:))
Nyilván azért, mert a János Vitézt - mint az alapvető müveltség részét - mi már régóta ismerjük, ezért nem okozott meglepetést a dolog. Ez a Sekszpír gyerök igen jól megírta ezt a vitézes, kardozós történetet:))))))
Azt hittem, hogy csak a lakáskulcsodat tartod a lábtörlő alatt. A Resti azért komolyabb hely annál, minthogy a kulcsát eűen a lábtörlő alá rejtsük:))
1. csemete Ádám
2. csemete Dalma (ma reggel olvastam, hogy Maradona 17 éves lányát is így hívják:))
Jaj, y-ka!
Hát kulcs a lábtörlő alatt!
Már elfelejtetted? :)
y-ka nagyon aktivizáltad magad
gyereknév-ügyben.
Ha mondtad már, akkor bocs, de mi a másik csemetéd neve?
Ha nem titok.
A "gyerök" egyébként kunsági is.
Én speciel onnan szedtem.
Már megint ilyen finom étkek!!!!
Én meg majszolom a nutellás kenyeret.
Régebben soxor jártam disznóvágásra,
na ott voltak ollan zabák!!!!!!
Hiányzik, telente.
Mallorca? Van é még?
Dehát y-ka, én nem is meséltem neked
semmit M-ról.
Van még egy édes kompos,
de fel kell, hogy ébredjek, na! :)))
A Viktória szép név, egy baj van csak vele, Robi volt feleségének a neve :)) Ehh, ez a névmizéria!! Ha nem zavarna, hogy ugyanaz a neve, mint az enyém, akkor megkaphatná, mert nekem nagyon tetszik, ritka.
Ma az egyetlen természetes legszebb hasadék (közelünkben) a Tordai-hasadék,
Ma az egyetlen természetes hasadóanyag az uránium 235-ös izotópja,
Ki ne ismerné a Tordai-hasadék keletkezésének népmondáját? A kunok elől menekülni kényszerü1ő király fohászkodására széthasadt mögötte a hegy,
Egy nehéz atommag, akár spontán módon, akár neutronbefogás hatására széthasadhat két vagy több könnyebb atommagra és neutronokra.
A Tordai-hasadék úgy keletkezett, hogy a Hesdát-folyó a Petrid-szikla mészkőtömbjeit vágta át 2 kilométeres hosszúságon. Lenyűgöző szépségét, növényzetének és állatvilágának változatosságát már a római korban is értékelték. Függőleges falak, rendszertelenül szerveződött sziklák és barlangok alkotják, utóbbiak közül a legfontosabbak a Calastur -barlang (751 m), a Denevér-barlang és a Cuptorului -barlang. A barlangok többnyire szárazak, ezért régészeti szempontból értékes kőkorszaki bronz-és kőeszközöket őriztek meg, sőt a későbbi időkben is, a tatárok betörésekor, búvóhelyül szolgált a helyi lakosok számára. A Tordai-hasadék közelében menedékház épült a turisták számára, 1385 méteres magasságban.
A hasadás során keletkezett magok és a kibocsátott neutronok együttes tömege kisebb, mint a kiindulási atommag tömege. Einstein tömeg-energia-ekvivalencia elmélete szerint (E=mc2) a tömegkülönbség sugárzási energiává, a keletkezett részecskék mozgási energiájává, végső soron hővé alakul át.
1 kg uránium-235 atommagjainak hasadása annyi energia felszabadulásával jár, mint 2500 tonna szén elégetése. Urániumból energiát az atomerőművek reaktoraiban nyerünk.
Jó reggelt mindenkinek!
A kávéfőzőt nem tudtam bekapcsolni, mert nincs kulcsom a Restihez!!
Remélem a tegnap esti nagy piálás után nem vagytok túl másnaposak:))
Mariska!
Hajnalban gondolkodtam gyermeknéven. Mit szólnál a Nagy Viktóriához?
Gömböc!
A gyerök igaz nem nekem szólt, de olyan szép somogyiasan hangzik.:))
Egyébként a mai töpörtyűhöz hoztam káposztával töltött almapaprikát. Majd mesélek:))
Mostanra vissza is olvastam
az egész mai hóbelebancot:
Ami itt ma történt!!!!!!
Az a sok finom étel.......hmmmmmmm.
Töpi, kolbi, erős, csípős paprika,
malacsült......hmmmmmmm.
BMI-om, így olvastában közelít a 20-hoz!
Kedves Rozoga!
Úúúúúgy sajnálom, hogy nem voltam, amikor
te voltál.
Te ollan rendes gyerök vagy (ugyee nem baj a gyerök?)
mindig visszaolvasol.
Persze a többiek is, de te akkor is, ha sokat kell.
Ez igazán megható.
És azok a dallamok, amiket érces hangodon kiköpsz
oda+vissza vagyok teljesen
Én most csak így adom elő magam, de megértheted
ebben a kései órában.
Y-ka, mégeccer ne haragudj, hogy nem értem idáig
de azért látom így is elvoltál.
Majd vmivel kiengesztellek!
Mariska, azé kajáláskor nem mindent egyedül
megenni ám!
Tessék adni Maszatkának is! :))))
Szép képeket bármikor be lehet ám tenni a REstibe!
Úgyhogy, ha gondolod......
Minden rendben egyébként?
B_B ma nagyon vicces kedvében volt!
Jó volt látni, télleg! :)))
HB-n segítettem egy kicsit
(mmint a portálján, na)
Úgyhogy ez egy kicsit kimerített!
Satinette pedig jött, ment dörömbölt.
Nem tellet ki nagyobb lárma 3 szekér töröktől! :))
(húúúúú, ez fájt)