Köszönöm, addig én is eljutottam, hogy mit kell csinálni (a folyamatot, amit leírtál), az érdekelne, hogy ezzel mi és hogyan változik meg?
Köszi! :)
Ugyanez van nekem is, és nem bírtam lefordítani, hogy ez az állítgatás most konkrétan mire jó...
Én ezt úgy fordítottam, hogy az egész modul összes beállítását módosíthatod. Választható az E-TEMPERA vagy a B3-PITCH (módosítja bizonyos hangok frekvenciáját).
Hogy ez jó-e vagy sem, passz, nem tudom, hogy az E-TEMPERA meg a B3-PITCH mit csinál... :(
Segítséget szeretnék kérni. Egy Hammond XB-1-nek a használati utasítására lenne szükségem magyarul, vagy pedig valaki elmagyarázhatná, hogy hogy lehet a hangzást beállítani.
Ha beszkennelem majd a használati útmutató erre vonatkozó oldalát, ha ez segít.
Csakúgy ragyog. A napfény is megcsúszik rajta. Szép munka volt. Jól fog kinézni.
A szerdai koncert nagyon jól sikerült. Szokás szerint jobb, mint bármely megelőző. A számok, bennük az improvizációk még oldottabban, lazábban, ezáltal játékosabban történtek. Ez a közönségre is jó hatással bírt.
A második blokkban ügyes volt a szerkesztés. Az első még kissé cammogós tempóval bírt. A szünet után, egy nagy és egyszerű sláger jött, a Back At The Chicken Shack. Koncertre ilyen lazaság kell. A végén a korábban instrumentális szám -Rákok a mákban- nagyon érdekesen énekkel lett megmákozva. Érdemes volt, még jobb lett.
De az estét a meglepi szám vitte el, a Ghost Busters! Nem kell mindig megváltani a világot, elég ha csak jól lehet szórakozni. Na ezen nagyon jól lehetett. Kíváló átirat született kíváló hanxereléssel. Szerintem a zsűri még 1-2 ilyenre vevő lenne.
Az orgona meg úgy szólt ahogy kellett. Arányosan. Vastag, ízes és precíz basszusmenetek. Tényleg minek ilyen zenébe basszer? Kissé már hosszabb szólók. Pont jó hangzás a tiszta és a torz között. A kihangosításra sem lehetett panasz. Vittem vendégeket, hát leesett az álluk. Mondtam nekik hogy jól figyeljenek. Magyarországon nincs még egy ilyen, ebben a stílusban, de Európában is ritka. Ez már inkább Amerika. (felőlem kihagyhatják a fúvósok a pentaton idézeteket :-)
Ma elvitte Premecz Matyó -remélhetőleg boldog tulajdonosként- a felújított C3-as kasztniját. A képekhez csak annyi fűznék hozzá, hogy nagy cumi volt ebben a hidegben, de megérte, mert szép lett a végén az eredmény. Sok jó bulit, és jó egészséget kívánok hozzá!
Áron alul eladó egy új állapotú, alig használt, Roland FP-5 digitális zongora, hozzátartozó pedállal, Veiger tokkal. 200.000 HUF Igor +36204784916 (17h után)
Hét és fél oktávos, 88 progresszív kalapács-mechanikás billentyűzet, 64 hangszín + 256 GM2 + 13 dob szett, USB MIDI interfész, beépített hangszóró stb...
A siriushoz való hasonlítás elég szeriőz dolog :) Az első dal eleje full free, amolyan felütés, hogy hangulatba kerüljünk, de maga dal létezik, csak nincs rajta az első lemezen, majd a másodikon lesz. A többi dalt is kicsit szabadabban játszottuk, és felhívnám a figyelmeteket az első félórában elhangzó Beatles - Can't Buy Me Love c. dalra, amit Korda György énekel, rémítő angolsággal és time-mal. Vajon ki hammondozott rajta, mert elég komoly az ügymenet?!
Egyébként van nálad a Qualitons vinylekből? van két kislemezünk meg egy LP, és most vesszük fel a harmadikat, a Tramp-nél jelent meg.
A Qualitons nevében köszönünk mindent, vidám kis estére sikeredett, sok evéssel és ivással, ahogy azt kell.
Szerdán, 26-án Kéknyúl koncert lesz a Gödörben, 21.00-tól, belépő nincs. Teljes felállás és egy vendég énekes is szinesíti a műsort, és lesz meglepetés szám is.
Gyertek el, ezután bizonytalan ideig nem lesz teljes felállással koncert, csak majd egy hónap mulva trió.
Hát igen. Vannak drága és mégdrágább megoldások. De nem kötelező. Nekem is van B3, C3, 122-es lezlik, ennek ellenére lájtos fellépéseknél a mindenféle gyári megfejtések helyett a saját megoldásomat használom. Esi sampler, A33 billentyűzet, lezli-effekt. És ez olcsó is, ráadásul egyben az összes többi hangra is képes, nem kell más szintetizátor mellé. A drawbarhuzogatásra meg a hammondos irodalom 99%-ában nincs szükség.
Nekem ehhez elég egy EMU0202 (30e) hangkártya, az elfogadható latency-ért, egy Edirol UM3ex USB-MIDI (20e), egy alap notebook + a Studiologic VMK-161 organ plus midi controller (waterfall billentyűzet...9db csúszka...stb.) (100e). Ez sem olcsóbb sokkal... :(
Igen a két manuálos válzozat,közben beszéltem a tulajjal,hát -alig kaptam levegőt olyan árat mondott ,amiért itt afórumon olcsóbban /bőven/kinálnak igazi eredeti hammondot .
Igy hát mai szóhasználattal élve ;oka fogyottá vált az üzlet,az év második felére valószinü összejön egy"igazira" mégha nehéz is szállitani. Addig is egy kérdés mi szükséges ahoz,hogy a B4 es szoftver gond nélkül hasznélható legyen szám-gép+bilentyü.
Szia Tehtube a gyors választ. Egy Wersi Hélios-t használok elég jó hangok keverhetők rajta és van egy Dr Böhm Star Sound is ,az is elmegy, de annyira macerás cipelni ,különösen a Böhm org -át. Ez a Solton sokkal mobilisabbnak tünik .Még nem hallottam a hangját ha jobb mint afen emlitetteké akkor egy jó lezlivel elfogadható lenne.
Szia. Egy ne tévesszen meg. Azért, mert egy hangszerre ráraktak sok fekete-fehér húzóregisztert, attól még nem lesz B3 hangú. Még sok csöves-elektromechanikus Hammondnak sincs B3 hangja. Lezlivel néhány egyszerűbb, vibrátómentes hangzás szépen kikeverhető. Legkönnyebben a 888 vagy 8888, esetleg valami perkával megbolondítva, de még sok fizikai modellezéses is elbukik ha jönnek a magasabb regiszterek. Viszont biztos hogy kellemesebb a hangja mint sok digitálisnak. Fel kell készülni a számtalan kontaktus tisztogatására. Szerencsére elég jól szervizelhetők.
Helló Hammond szerető topiktársak.Szeretnék többet megtudni :Solton B1000S tip orgonáról.Ha tudtok közelebbi használható infót ,osszátok meg mindannyiunk okulására köszi.
Vegighallgattam a Tilosban nyomott elo musorotokat, leestem a szekrol! Az elso szam mintha Syrius egyuttes 1971-es improvizacioja lenne instrumentalban, nem gondoltam volna hogy manapsag meg ilyen hangzassal talalkozok. Ez egy allati jo jamsession-kent jott le nekem. Az album mintha masabb lenne nem de? Ebbol egy keveropultrol valo felvetelre befizetnek:-) Oriasi a banda, ez kell a Magyar fulbe!!!
Ma, azaz vasárnap este 8-tól 10-ig a Qualitons játszik a Tilos rádióban, élőben. Sima rádión is befogható a 90.3Mhz frekvencián, és a neten is hallgatható a tilos.hu oldalon.
Jazzy szett lesz, pörkölt zabálás után közvetlenül, mindenképpen új színben tűntetjük fel a dalainkat :)