Azt hiszem, ezt a fajta rím-dolgot kitárgyaltuk, ugorgyunk...:-)
OFF
Hunor!
Érdeklődésedre a válaszom: a "férfi" kitételt túl erősnek érzem magamra nézve, nem érzem úgy, hogy felnőttem volna, maradjunk a "fiatalembernél", egy budapesti rajzfilmstúdióban dolgozom mozdulattervezőként (egyébként CSABEE-val együtt dolgozom, merthogy ő szintén animátor - és elmondhatom, hogy az egyik legjobb a szakmában, de csak azért, mert a másik én vagyok...:-), és nemsokára megütöm a 35-öt. (Te jó ég!:-) Verseket pedig sohasem írtam, mert - és ezért nyugodtan meg lehet köpködni - nem szeretem a verseket. Azt szeretem, ha valami rímel, - pl. kiskoromban imádtam a Sicc könyveket, talán más is emlékszik rájuk - de a Költészet valamiért hidegen hagy. A kecskékről soha nem gondoltam, hogy a vers-kategóriába tartoznának, számomra ez csak jópofa marháskodás.
ON
Gratula a legutóbbi sorodhoz, elsőrangúak! Mondjuk a hígy-et én se fogtam:-)
Meg korábbról a bi smaci is jó!
Ez ciki rám nézve? Vajon az egy közröhej-e,
hogy nem t'om, hol a körző helye?
Már a négyéves kissrácok is észreveszik, milyen jó feneke van az óvónéninek Lázban tart e far ovit
a kicsiknél ő a favorit.
Kissé visszamaradott az, aki húszéves korára is ily módon vécézik A felnőttekkel nem kompatibilis,
sőt, agyilag tompa, ki bilis.
A szöveg lxjs nyelven íródott. Az 1860-as évek derekán tuareg kutatók fedezték fel a tevenyállal nedvesített sivatagi homokba fújt betűket, melyeket fonetikusan pötyögtek be a helyszínen mobiltelefonjukba. (Kedd este aztán lefordították mtganda nyelvre, de ezt most nem ismertetem, mivel ezt azóta senki sem beszéli, ráadásul úgy nem is kecskerímel.) Bár a tuareg kutatók még értették a szöveget, rövid, azonos nyelvű megjegyzésükön (sdnlu) kívül több szövegrészlet nem ismeretes lxjs-sül, ezért jelenleg megfejthetetlen az számunkra. De így is gyönyörködhetünk izgalmas dallamában, gazdag magánhangzó-készletében, és az alkotók nyelvi leleményében.
Azt hittem, szimpla kecskerím-minimalizálásról van szó. De ha az "Á????/Á..." kecskerím, akkor ez is az:
Halak vitája arról, hogy van-e fülük -
-
Gondolkodtam a gondolatjel nélküli változaton is, de úgy nem látszik, hogy két soros az alkotás. Esetleg videón jobban kijönne. :-)
Még valami eszembe jutott. Vagyis kíváncsivá tettetek. Nem tudom, volt-e már ilyesmiről szó, de kíváncsi lennék, hogy a nagy rímgyárosok tulajdonképpen kicsodák is. Mivel foglalkoztok, hány évesek vagytok? Férfiak? Nők? Írtok-e verseket, vagy bármit? Stb. Stb.
Én annyit elmondok magamról, hogy egy budapesti 28 éves programozó vagyok. Írtam ugyan verseket, de csak magamnak, és csak szerelmi bánatból. :-)
Na de hoztam pár kecskét is:
Őserdőt várt, de kiszáradt talaj fogadta (Talán eltévedt?) Mikes panasza:
Szikes Panama.
A vásári komédiás elhallgatott, fáradtan, mozdulatlanul állt Nincsen több geg. Lemerült.
Kalapján gerle megült.
Ne sértegess, mert én a mostohaanyád lánya vagyok! Nem szép jelző: híg hugy.
Kérhetném, így hígy: hug.
Hősünk a programozó floppy-kkal teleszórt udvarán oson épp... Halad át kertén diszkréten.
Elhűl e kretén diszk-réten.
Öncenzúrát gyakorlok, a lakk-festék már lefoglalva Gr0 által:-(
Jár érte egy lopós:
A zeneszerző a cseh fővárosban az emeleti zeneműboltban próbált lopni, de kimenni már nem tudott, mert az utcát elöntötte a kiáradt Moldva Prágában kottát csent Lehár,
ráfázott: várt rá lent cseh ár.
Sziasztok!!!
Sajnos két percem van összesen, csak belepillantani tudok abba, amit az elmúlt hetekben összeügyeskedtetek :-(
Csókolok mindenkit!
Két percre is jó volt ide beugrani :-)
Én tudok egy rövidebbet, Gr0 írta anno (ma fedeztem fel a korábbi hsz.-ok között, és bizony ez minimal-artosabb a bab-babánál, amit egyébként csak azért írtam be, mert naiv módon megörültem annak, hogy e két betűvel is tudok értelmeset alkotni - és kettős kecskének felfogható - , de aztán láttam, hogy mások még elvetemültebb kísérleteket tettek ez irányban:- ):
Hogy milyen betű ez??? Dehogyis az, te hülyegyerek!!! Á????
Á...
Hát, a topikgazdának majd mondjátok meg, hogy ne nézzen oda! :-) Egyébként ez kecskerím, mert először az utolsó két sort találtam ki. (Ríme gyötör. Melléd mered. Éjszaka-kék. - Rí, megy ő. Törmelék. Meredély. Szakadék.) Aztán ezt csak túl hosszú címmel tudtam volna csak magyarázni, de ha csapok elé pár sort, több értelmet nyerhet.
Klogg, a te négy sorosod is ilyesmi, nem? :-) De jó! A bab-baba meg mitől kecske? És mitől rím?Hiába cserélgetem a betűket, ez nem jön ki. ABBA-baba esetleg. :-) Tudom, most megint kijavítottalak, de pusztán jó szándékból! :-) Egyébként én is elszúrtam a múltkori rímem ritmusát. Egy kis baleset történt "Baleset"-tel, mert a biz szócska benne maradt.
Visszatérve. Ötleteden felbuzdulva kutatást végeztem. (Talán az EU is támogat majd utólag.) Szóval a rímelés kritériuma szerint elvileg 3 betű a minimum egy kecskerímben, ugye? Az első kettő helyet cserél, a harmadik pedig egy magánhangzó. Tehát íme egy minimál-kecske, aki rövidebbet tud, szóljon! :-)
Hadd tippeljek egyet, hogy is hívják a barátnődet! Ida?
Dia.
GroundZero szép nagy adagot csinált ide nekünk! :-) A torta-bibis, vakondos és vokos nagyon jó!
Nem húzom az időt tovább:
Buta Laci végre lediplomázott Hülye, mint egy dilis paci.
Mégis, mégis dipis Laci!
Papolás a bukott tanulónak Apád bizony nem téved.
Ezzel kárba ment éved.
Románc Itt van Csabám, bókol.
Mondja: babám, csókol.
Egy leszbi csaj csúnya mackót kapott ajándékba párjától, nagy rúzsos csókkal a hátulján Fene béna kis maci.
Fenekén a bi smaci.
sok dal szól a főzni nem tudó arákról Megemlíti jópár hősi ének,
Mily nagyok is azok a nősi éhek...
Az összes baromarcú istennek képzeli magát Minden tahó
Mindenható.
Megbocsájtjuk a tagnak az felzabált szülinapi édességet, feltéve, hogy legközelebb ő szállítja az innivalót Feledve a torta-bibi,
Hogyha hoz majd bort a Tibi!
A prágai húskészítményből se hiányzik A cseh sonka
Se csonka.
Tessék, szülém el sem búcsúzik tőlem este lefekvéskor... Nem int apám, lám, pát,
Mikor leoltja a lámpát.
A cseh rajzflim (Kisvakond a föld körül) kezdőepizódja Korán indul a vakond el,
Akkor, mikor a vadon kel.
Egy előkelőség megbotránkozva fogadja a sok napozással töltött nyaralásból hazatérő Rowan Atkinsint Mi ez a bőrszín,
Sir Bean?
Mosogatósegéd unja a munkát Mindig pohár, tál, vok...
Esküszöm, hogy váltok!
_Nézeteltérés után az arab téli olimpiai küldöttség edzőtáborában Sebbel teli Hasszán veje:
A vörös folt a vasszán helye...
A bíróság büntetést fontolgat a balatonparti szotyikartell ellen Sajnos túl magas a magár zánkán,
Elgondolkozunk a magánzárkán.
Hogy úgy van! Oda a hétvéged,
Ha elcsap a hév téged...
Végül három Gr0-féle, párcserés:
Az állatkertben Darnyi ért tetten egy sokgyerekes anyával "aközben" Míg nézték a kicsik, ahogy harcolnak majmok a banánért
A bokorban a sokszoros olimpiai bajnok a mamán ért
Nem baj, ha a csaj nem tud rendet tartani, és szakadt a perzsa, csak jól nézzen ki az édes! Nem zavar a sok szennyes, a szőnyeg léke,
Csak szép legyen a nőci, s a lényeg: szőke!
A volt szökött fehgyencet akármivel fel lehet dobni, ha végre megkapta gyógyírét a patikában Izgatólag hat Valjeanra bármi,
Csak ne kelljen már a balzsamra várni!
Hunor, én elnézem neked a pofonos verset, de ha a topikgazda erre jár, Ő nem tudom, mit szól hozzá...bár a végén csak megbújik egy kis kecske:-) Viszont talibán és lótag király!:-)
Najsebva, karhatalom+mágnás:-)
Most én is egy kissé formabontóval kezdek:
Tudom, hogy jobban érdekelnek a whiskeykészítés rejtelmei, drága komikusom, de mi most egy aukción vagyunk, ahol épp a zenész sérelmezi, hogy az árverést vezető bíró az egyik vevőnek kedvez ajánlatával Ez itt nem egy párlat-tan,
árverés ez, s tárlat, Pan!
Ám fel ekkor Laár pattan:
" Az ülnök nem pártatlan!"
Tálib származásának köszönhetően hatalmas üzletet kötött egy orosz Jól járt bizony ezen bóttal Iván.
Nem ártott az sem, hogy vót talibán.
Baleset Eltörött biz a ló tagja.
Zsokénk orrát lógatja.
A honfoglalók egyik törzse a Duna-Tisza közén szeretett volna megtelepedni, de azt már korábbi törzsek benépesítették Aztán Kér népe közeledett.
A közt kérné, de köze lepett.
Mondd hip, hip, mondd, hip, hogy puszi Azt hadarja Hip-hop Gyuszi:
Mondd csak, mondd csak, mondd, hogy puszi.
Klogg, Dokigen! Megintbocs, és neharag!
Najsebva, az az énekkaros nagyon tetszett. Először mindig a két sort olvasom el, és csak utána a címet. Elolvastam ezt, és gondoltam, na, ezt vajon hogy magyarázza meg! És megmagyarázta. :-)
Klogg, a mosolygós, a fajzatos és a túszos első osztályú!
Most viszont hoztam is valamit, meg nem is. Egy kicsit rendhagyó darabbal jelentkezem, remélem, még ezt is megbocsátjátok nekem! :-))
A legnagyobb pofon
Egy levélke várt rám. Komoran ült szekrényemen.
Még bontottam én, ám szívem már átvert mellényemen.
Piroslott arcom, pofonja rémlett fel.
Egy utolsó csatt, mert párom így hagyott el.
Egy szomorú vers szólt egy könnyes papíron.
Hold kék fénye áradt, lett úrrá a píron.
Szaladtam, merre a szakadék, mit említ.
Reméltem, nem érhet neki ez ennyit.
Sitthegyen állva, zokogva nézett rám ő.
Már elmúlt a múlt. Mind emléked egyszerre jő.
Ríme gyötör. Melléd mered. Éjszaka-kék.
Látod, hogy rí.
Ahogy megy ő.
Törmelék. Meredély. Szakadék.
A neves tévés segít a csapatnak a statisztikák elkészítésében Idén a huszadik! kiált a gólvágó,
És azonnal mindet kiátlagol Vágó.
A palesztin vezér vicces hangokkal serkent munkára a családi gazdaságban Arafat iával
arat a fiával.
Fellélegzett a kórus: rendőri segítséggel távolítottak el a hatalmas trágyadombot a Zeneakadémia nagyterméből Takarta a kart a halom,
Vakarta a karhatalom.
A belsőségektől betegesen ódzkodó medikus a mesterséges preparátumokat is csak rejtekhelyen meri felbontani Bár az üveg ál-gyat takar,
boncolni csak ágy alatt akar.
A konyakmogul előbb szó nélkül elveri rosszul dolgozó alkalazottait, aztán személyesen áll az üst mellé Botot ragad s már náspágol,
Majd maga a mágnás párol.
Kedves Hunor, lehet, hogy igazad van, és így jobb!
Asszem, bennem is felmerült ez a verzió, de elvetettem, mert valamiért nem volt szimpatikus az "ottan"...Írnok és brumm jók!:-))
Az uraság nem talál fogára valót a menüben, dühében alattvalóival feldúlja a konyhát Nem tud választani a lajstromból
hát szolgákért szalajt s rombol.
Fogd fel vidáman a dolgokat! Nevess csak, ha ruhád molyos, oké?
Legyen ez a nap csakis a mosolyoké!
Téli séta a Duna partján A befagyott jég alatt sóderes homok,
a parton zúzmara, hó, deres somok...
Gyilkosság áldozatának eltüntetése az erdőben, vihar idején Kitört egy nagy égi zivatar
mikor elfedte a Gizit avar.
Vadászlesen ülünk apámmal, aki majd szívrohamot kap, mikor hangosan elcsörtet előttünk egy vaddisznó Frászt hoz ez a zaj faterre
ha elcaplat e fajzat erre.
A nagyvállalat támogatói dumálnak folyton Hajtogatjátok makacsul ti:
nem jó más, csak a multi!
Amíg az emberrablók fenyegetik, arcizma se rezdül, de ha az injekció közeledik... Igazán meg csak akkor retten a túsz,
ha végetér a dráma, s jön a tetanusz.
Ez igen, Igen! A farshow és a fan-os szupi. Az első is az lenne, csak a ritmusa nem tetszik. Remélem, nem haragszol, de jobb lenne pl., ha így szólna: Elég lesz a hasis mára./Ettől ilyen hamis Sára.
Klogg, a Zánkásod tetszik, csak itt is jobb lenne mondjuk így: Milyen szép volt Zánka rég,/Ottan szakadt ránk az ég. Vagy ne szóljak bele? Bocsánat, bocsánat! :-)
Sziasztok, grat az utóbbi napok alkotóinak, jövök én is egy (szerintem) gyenge eresztéssel:
Hadakozó görög törzsek Kiált a dór hajadon:
"Felénk tart a had, a jón!"
Nem örülök, ha kétbalkezes barátom felajánlja a szolgálatait Azt mondja, jön ide, segít,
de engem nagyon idegesít!
A ministráns védekezik a pappal szemben, aki meggyanúsítja azzal, hogy dézsmálja a "szent alkoholt" Ha kell, megesküszöm szentatyámra,
a misebor csak kissé löttyent a számra!
Az úttörőtáborban volt egy iszonyú nagy zivatar, emlékszel? Milyen szép is volt Zánka rég!
Ott szakadt egyszer ránk az ég...
Ejnye, vérszomjas rágcsáló garázdálkodik az olajfinomító környékén? Rettegésben tartja egy degu Battát?
A mindenit! Sőt, az ebugattát!