Szeretném összegyűjteni, hogy milyen publikálási lehetőségek vannak olyan tanulmányok megjelentetésére az új fizikához kapcsolódó cikkek, tanulmányok, könyvek számára.
De természetesen magyarul is kifogom adni. Te világsikerre vársz. Magyarul kellett volna először kiadni. Ha valóban sikeres már leforditották volna és győztél volna.
"Miért nem adtad ki egyenként a készitési sorrendjáben."
Mert még nincsenek lefordítva angolra. Abban bíztam, hogy valaki segíteni fog, de már rájöttem, hogy nem fog senki segíteni, de ha akarna sem tudna.
Esetleg a fordítás helyességének ellenőrzésében tudna valaki segíteni. Erre tett ígéretet Cseik.
Így saját magamnak kell lefordítanom. Gondoltam, gyakorlásnak jó lesz egy rövidebb a csillagászati tanulmány. Ezért vetem elő a 20 éves irományomat.
Egyébként ezt már lefordította egy fiatal lány kb. 3 éve, de annyira sok benne a pontatlanság, hogy nem mertem kiadni. Így nekiálltam én, hogy újra lefordítsam.
De nemsokára készen lesz, már csak egy pár oldal hiányzik, meg néhány ábra.
Egy másik könyvem is le van fordítva, de az nem igazán tudományos írás, hanem csak a tudományhoz kapcsolódó novella.
Utána jön a többi könyv. Abban bízok, hogy egyre gyorsabban tudok majd fordítani és egyre jobb minőségben. Mire sorra kerülnek a fontosabb könyvek, akkorára perfekt leszek.
Eredetileg könyvként akartam kiadni. De drága is, és már alig olvasnak az emberek könyvet.
Utána egy web lapot akartam készíttetni. Egy ismerősöm el is kezdte, de abbahagyta.
Közben a fórumon próbáltam hasonló érdeklődésűeket keresni, de csak olyanok vannak, akik mindenbe belebeszélne, de semmihez sem értenek.
Olyanok, mint te is, akinek egyetlen saját topikja sincs, csak kóvályog a topikok között és mindenbe belebeszél, anélkül, hogy értené miről folyik a vita.
Mostanában határoztam el, hogy mégis kiadom. Legalább a netre felteszem valahová. A lehetőségeket keresem. De nem látom értelmét, hogy csak magyarul tegyem fel, mert kis hazánkban kevés a téma iránt érdeklődő, és azok is mániákusan fújják a magukét.
Talán Japánban, vagy Kínában értékelik majd. De ha nem, akkor sem veszítettem semmit. Én nem ebből élek. Nem kell az előmenetelemhez sem. Semmi nem sürget.
Egyáltalán nem titkos. De csak olyan igényes munkát adok ki a kezemből, amiről látszik, hogy nem bóvli. Az én tanulmányaim tele vannak színes ábrákkal, ami nem a díszítést szolgálja, hanem mert pl. nem mutat jól a fény színekre bomlásának bemutatása fekete-fehérben.
De már megvan a tervem, hogy hogyan terjesszem a könyveimet.
Először a komolyabb helyeken próbálkozom, és ha nem fogadják el, akkor ott, ahol lehet.
Először kisebb tanulmányokat teszek fel, azután a nagyobbakat.
De van még néhány ötletem.
Ha bejön akkor jó, ha pedig nem, akkor megnyugszom, hogy legalább megpróbáltam.