Keresés

Részletes keresés

mzsombi Creative Commons License 2020.04.06 0 0 495

Nem AFR-ben hanem IG2-ben jön a Takarékszámláról az utalás, ott hétköznapokon 7:30-kor van az első ciklus, utána óránként, összesen naponta 10. Elvileg 8 óra körül a számládra kellett, hogy érjen a kiutalt pénz.

Előzmény: Techy23- (494)
Techy23- Creative Commons License 2020.04.06 0 0 494

Kérlek segítsetek infóval a Takarékszámláról való kiutalás kapcsán. Ok, hétvégén nem lehet, viszont ma, azaz hétfő éjfél után jött e-mail hogy megindították a kiutalást, viszont a pénz továbbra sincs a folyószámlámon. Csináltam most is egy utalást, e-mail jött, de a cél folyószámlámon továbbra sincs egyik kiutalt összeg sem.

Tudja valaki, hogy hétköznap hánykor, hánytól indulnak el a kiutalások?

Köszönöm

JeeEm Creative Commons License 2020.04.04 0 0 493

https://www.cetelem.hu/segedlet/gyik

Átutalás alatt megtalálod, nem lehet hétvégén.

Előzmény: Techy23- (492)
Techy23- Creative Commons License 2020.04.04 0 0 492

Te is próbáltad már hétvégén és neked sem ment? És utána hétfő reggel sikerült a netbankon? vagy telefonon ?

Előzmény: kridli (491)
kridli Creative Commons License 2020.04.04 0 0 491

Eddigi tapasztalat alapján nem lehet.

Előzmény: Techy23- (490)
Techy23- Creative Commons License 2020.04.04 0 0 490

Bárki, bármi infóval tud szolgálni? Téma: Lehet kiutalni a Cetelem Takarékszámláról hétvégén netbankon keresztül? NEKEM nem sikerült!!!

Techy23- Creative Commons License 2020.04.04 0 0 489

Ez régi még.

Valakinek van tehát tapasztalata a kiutalásról cetelem takarékszámláról? Hétvégén ezekszerint nem lehet?

Előzmény: buksi754 (488)
buksi754 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 488

Ezt találtam. Nem tudom mennyire aktuális, updatelve illene lennie:

https://www.cetelem.hu/faq/atutalas

Előzmény: Techy23- (487)
Techy23- Creative Commons License 2020.04.04 0 0 487

Segítsetek pls, nagyon ideges vagyok. Tudtam volna jóáron EUR-t venni és szerettem volna kiutalni a fő folyószámlámra pénzt a takarékszámláról. Elindítottam a netbankról az utalást, most szombaton, 1 óra után, semmi sem történik.

Beutalás azonnali a nap 24 órájában. Kiutalni hétvégén nem lehet?

Vagy szarakodik az IT rendszerük megint?

MZ/Y Creative Commons License 2020.04.04 0 0 486

Remélem. :)

Előzmény: JeeEm (485)
JeeEm Creative Commons License 2020.04.04 0 0 485

Ok, így már tiszta! Hajrá, meglesz az :-)

Előzmény: MZ/Y (484)
MZ/Y Creative Commons License 2020.04.03 0 0 484

Fix ár van, maximum elállni tud (egyoldalúan árat emelni nem). Csak az nem segít rajtam, ha simán visszaadják a pénzt - a hitel miatt, ami kamatozik közben. Többet meg nekem nem ér meg az autó, új árban sem tudnánk megegyezni.

Kereskedő itt nem játszik, a pénz a lehetőségautóhoz ment, mint írtam, az nemigen lép meg vele, politikailag kínos lenne.

A támogatással sincs gond, meg kellett rendelni (és fizetni) márciusban, azon túl vagyunk.

No de eltértünk a topik tárgyától és amúgy is rendben lesz minden! Kopp-kopp-kopp. :)

Előzmény: JeeEm (483)
JeeEm Creative Commons License 2020.04.03 0 0 483

Kérdés, hogy a szerződésben van-e fix ár. Ha van, akkor annyiért kell adniuk euró árfolyamtól függetlenül, bár néha szoktak olyat rakni bele, hogy az árfolyam extrém elmozdulása esetében mennyiben érvényesíthetik az ár növekedést nálad.

Illetve érdemes megnézni a szerződést, hogy ki és milyen feltételekkel állhat el a szerződéstől. Tehát a kereskedő elállhat-e? Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem hogy mi van leírva, és aláírva.

Ha elállnál és tényleg előleg van a szerződésben, akkor tértivevényes levélben értesítsd a kereskedést, hogy kéred az előleg megtérítését az x folyószámládra 8 munkanapon belül megfizetni. Majd utána mehetsz a közjegyzőhöz fizetési meghagyással behajthatod a kereskedéstől.

Meg nézz utána, hogy a támogatást meddig kell felhasználnod/meddig kell lehívnod, van-e határidő a szállításra, és mit mond a kereskedő, meglesz-e addigra a járgány.

Előzmény: MZ/Y (480)
MZ/Y Creative Commons License 2020.04.03 0 0 482

Ezért írtam, hogy a papíron előleg volt... Mikor döntenem kellett, akkor volt 2 napom - mivel az autó kellene, így nem álltam el és vállaltam egy hosszabb vitát velük.

Alapvetően nem is lenne baj, csak a gyenge Ft miatt lehet, hogy hirtelen mégis - a papírnak megfelelően - előlegként kezelik.

Remélem, nem lesz gond, elég szívás az is, hogy a hitelt márciustól törlesztem, a teljes árat is akkor kellett utalni, a május közepére tervezett átadás meg ki tudja mennyit csúszik. Talán nem kell az átvételkor rögtön téli gumit felrakatni. :)

Előzmény: FOMA (481)
FOMA Creative Commons License 2020.04.03 0 0 481

"Nem, kvázi foglalóként értékelik, nem adják vissza."

Jogvita esetén a bíróságot nem az érdekelné, hogy ők hogyan értékelik, hanem az, hogy mi van leírva a papíron.

Előzmény: MZ/Y (480)
MZ/Y Creative Commons License 2020.04.03 0 0 480

off

Mondjuk megszívathatnak... 200 e előleg volt, amikor a teljes fennmaradót kellett befizetni, rákérdeztem, ha a bizonytalan helyzet miatt elállhatok-e, visszajár-e, hiszen nem foglaló. (Akkor kb. 50 e ft bukóval lezárhatom a hitelt.) Nem, kvázi foglalóként értékelik, nem adják vissza.

Ha most (majd) kitalálják, hogy mégsem tudják annyiért adni, elállnak az üzlettől, akkor valószínűleg a leírt előleg lesz belőle mégis, azaz nem duplán jár vissza, visszakapom a befizetett pénzem, csak közben a banki költségem már jóval több lesz.

on

Előzmény: MZ/Y (479)
MZ/Y Creative Commons License 2020.04.03 0 0 479

Nem úgy előtörleszteni. :) Benne van az autóban. Ráadásul februárban vettem fel, 1 részlet ment még le. Előtörlesztést úgy értettem, hogy nem 5 évig húzni, hanem hamarabb letudni. 

Az autó elvileg rendben van. A mozgáskorlátozott verzió, az állam által kiválasztott lehetőségautó-n keresztül megy, ha az állam hagyja elúszni, az nagyon rossz "reklám", ergo az nem fenyeget. Annyi van, hogy az ár fix, ha a ritka erős Ft miatt nem tudják annyiért adni, akkor lehet harc.

Ha kijöttek 5.9 %-os hitelek, akkor van esély, hogy a 3 verzió közül nem a bankoknak legkedvezőbb elszámolás lesz, de ez csak tipp.

Van még 2 napom kitalálni, mi legyen.

Előzmény: JeeEm (478)
JeeEm Creative Commons License 2020.04.03 0 0 478

Szerintem törleszd elő, és ha kell pénz még mindig nekifuthatsz egy úgy 5.9% thmes személyi hitelnek, szerintem a mostani hiteled is magasabb kamatú, de nem írtad.

Annyi, hogy a Cetelemnél úgy látom még nem elérhető, de több bank is kijött már az 5.9-es személyi hitelével.

De azért nézd meg, hogy mennyi időre szól a thm, nehogy év vége után nagyon megemeljék.

Mármint az autó önerőt fizetted hitelből? Mert általában az hitelt az önerő felett szokták kérni, mikor megérkezik az autó. Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de ha már befizettél pénzt akkor futod még azt a kockázatot is, hogy a kereskedő csődbe megy. De ne legyen így.

Előzmény: MZ/Y (477)
MZ/Y Creative Commons License 2020.04.03 0 0 477

Kösz! Ez a cikk "nem volt meg". Amúgy nem kimondottan tőkéből leírás az egyetlen kérdés, mert az is úgy is fel lehet fogni, hogy mivel nem változik a törlesztés, csak rájön 4-5-6 hónap (a 9-en felül), de az 5 év múlva, amikor a pénz már jóval kevesebbet ér. Igaz, én amúgy is előtörlesztést tervezek, ez az előny nem jelentkezne.

De ami a nagyobb baj, nem csak én nem értek ehhez ennyire, de ezek szerint nem is egyértelmű a törvény/szabály.

Az a baj, hogy ha fizetek rendesen és végül mégis a halasztás a jobb, az rosszul esne. Eddig soha, semmilyen mentés nem érintett, mindig a nagas kamatú Ft-hitelt választottam (és hallgattam, milyen hülye vagyok, hogy annyi kamatot fizettem), egyszer jó lenne a f.sz jó oldalán lenni. :) Hab a tortán, hogy új autóba ment a hitel, ami ki tudja, mikor lesz meg. Használtat meg most jól lehetne venni, csak drága lett volna lemondani az újat. De ez már off.

Előzmény: JeeEm (476)
JeeEm Creative Commons License 2020.04.03 0 0 476

Bár nem tudom mekkora kamatot fizetsz, szerintem nem éri meg, előtörlesztésnél először a kamatot és költségeket törleszted, nem te választod meg, hogy kamatot, vagy tőkét fizetsz.

https://www.portfolio.hu/bank/20200401/elkepeszto-trukkok-a-torlesztesi-moratoriummal-olvasoink-kerdeseire-valaszolunk-423298

Előzmény: MZ/Y (475)
MZ/Y Creative Commons License 2020.04.03 0 0 475

Valaki ki tudta számolni, megéri-e élni a moratóriummal és decemberben egyben befizetni előtörlesztésként, ha megy? (Személyi kölcsön.) A kamat nyilván gyűlne a 9 hónap alatt, de lehet, hogy az előtörlesztés a tőkéből menne, így mégis jobban járnék. De én semmiben sem vagyok biztos. :)

ambushka Creative Commons License 2020.03.25 0 0 474

Na érdekesség: kaptam egy postai levelet tőlük és az e-mailemre hivatkozva, amit 15-én küldtem nekik kiküldtek egy csekket a fennálló összegről amit egyben befizethetek.

Ez a megoldás tetszik, pozitív, mert szerencsémre sárgacsekk, úgyhogy ki se kell mozdulnom itthonról :)

Előzmény: JeeEm (472)
Amália Nagymama Creative Commons License 2020.03.25 0 0 473

2 évvel ezelőtt végtörlesztettem egy személyi kölcsönt itt. Semmit mást nem csináltam, minthogy a még fennmaradó tőketartozás összegét átultaltam nekik, amikor meglett a pénz, majd felhívtam őket, hogy ott van és zárják le. Asszem ennyi volt, nem írtam senkinek semmilyen ajánlott levelet, az biztos. A helyzet az, hogy ez a lenti a segédletben azért így van, mert hivatalosan így kellene, de a gyakorlatban ez akkoriban nem volt fontos. A Cetelem azért jó bank, mert pont annyira trehány, mint amennyire megengedő, ha ezek nem jutnak az MNB fülébe.

Előzmény: JeeEm (472)
JeeEm Creative Commons License 2020.03.25 0 0 472

Itt leírják hogy tudsz előtörleszteni, hát nem egyszerű:

https://www.cetelem.hu/segedlet/gyik

Előtörlesztési szándékáról ajánlott levélben kell értesítenie a Bank ügyfélszolgálati osztályát. (Az átfutási idő alatt esedékes törlesztő részletet még ki kell fizetni.) Ezt követően levélben fogjuk értesíteni a fennálló tartozásáról, és kipostázunk Önnek egy egyösszegű befizetésre szóló csekket is. Ha mégsem kíván élni az előtörlesztés lehetőségével, a szerződés az eredeti tartalommal marad érvényben.

Ha sehogy sem sikerült utolérned őket, az ajánló szelvény igazolhatja mikor akartad törleszteni.

Előzmény: ambushka (471)
ambushka Creative Commons License 2020.03.25 0 0 471

Sajna áruhitellel kapcsolatban konkrétan SEMMI információt nem lehet kinyerni a netbankon keresztül. Annyit látok, hogy hány százalékát fizettem ki eddig és mennyi a törlesztő.

Nyilván az lenne a legegyszerűbb, ha ott lenne egy előtörlesztés/végtörlesztés almenü, de olyan horror sztorikat hallottam ezzel kapcsolatban tőlük, hogy nagyon félek semmit nem tudok majd elintézni ezzel kapcsolatban.

Nekem már ez gyanús, hogy egész nap nem lehet elérni őket. E-mailre elvileg 15 napon belül válaszoltak, ma volt a 14. munkanap, semmi.

Előzmény: JeeEm (469)
JeeEm Creative Commons License 2020.03.25 0 0 470

Még a weboldaluk sem bírja a terhelést. Gondolhatjátok, hogy a sok ezer ügyfél minde azért hívja, hogy mi lesz a moratóriummal, ez egy ilyen helyzet... :(

Előzmény: buksi754 (468)
JeeEm Creative Commons License 2020.03.25 0 0 469

Bár sosem volt ilyenem, szerintem próbálj meg itt regisztrálni netbankba:

https://netbank.cetelem.hu/netbank/register

ott a hitelek menüpontból lehet könnyebben célba érsz.

Előzmény: ambushka (467)
buksi754 Creative Commons License 2020.03.25 0 0 468

"Mintha félre rakták volna... "

Nektek sikerült csekket kérni a befizetendő összegről? Tényleg nem veszik fel... 

ambushka Creative Commons License 2020.03.25 0 0 467

Sziasztok,

Van egy cetelemes áruhitelünk, amit áprilisban szerettem volna végtörleszteni, de sajnos hetek óta nem kapok választ se e-mailen, se telefonon, a telefont mintha félrerakták volna...

Valakinek van tapasztalata, hogy hogyan működik a végtörlesztés? Milyen adatokkal készülhetek előre esetleg?

Sajna nem csekken fizettünk eddig, hanem csoportos beszedéssel és még egy számlaszámot se látok ahol befizethetném :/

FOMA Creative Commons License 2020.03.25 0 0 466

Múlt hónapban volt egy keretnél nagyobb összegű vásárlásom, előtte feltöltöttem a szükséges összegre, majd nagy meglepetésemre a teljes költésre jött a visszatérítés.

Előzmény: mzsombi (465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!