Azt hiszem igen, mert most tudott a lányom szerezni - másodállásban dolgozik egy - Herbaria - magos boltban, és a kedvemért rendelt be, mert nem lehet mindenhol kapni -, és mintha, mint csemegét is lehet nyakalni! Majd ha megnyalom, akkor többet tudok majd írni! :-D
Ez egy műanyag úszó sziget, és a fiú most veszi fel a nadrágját, amit a fóka húzott le! Érthető az alkalmazott használata! A korlát meg éppen ott volt! :-D
Icika, nekünk jó volt ott, de kihúzták a szőnyeget alólunk. Ahogy a Charlie nótában van "Ha ezt a helyet bezárják, majd valahova megyünk tovább, egy pár körre futja még..". Na így voltunk vele, és jöttünk ide. Nem mi akartuk, így alakult.
Hoppá, a madár meg lemaradt, nem figyeltem, hogy beillesztéssel műxik... pedig jópár éve már próbálkoztam itt is.
Amúgy jó ez a fórum, csak egy kissé szokatlan a képbeillesztés... már, hogy a gépemről kell, pedig most szinte mindent csak a képtáramból érek el, meg hogy olyan nagyok a képeitek, hogy nem tudom egyben megnézni az egészet, csak tologatva... de majd megszokom - gondolom. :)
Természetesen Budapesten nincs 20000 férőhelyes színház, sőt, a Papp László Sportaréna - ami koncertekre, és egyéb nagyszabású előadásokra is van - is csak 12000 férőhelyes. 20000 néző a focistadionok némelyikébe fér be.
Budapesten valójában a szabadtéri színházakat nem nagyon ismerem, azt tudom, hogy a Margitszigeten van, de azt, hogy hány fő fér el benne, azt nem tudom. Mondjuk a nagy férőhelyű szabadtéri színházak kialakítását az itteni éghajlat sem nagyon ösztönzi, kb. abban a szezonban működhetnének, amikor a színházi szünet van, illetve a nyaralási szezonban. A kőszínházak szeptemberben kezdenek, és júniusban elvétve van már előadás.
Én nagyjából négy színházat ismerek - manapság - a Müpa Bartók Béla koncertermét és a MÜPA Fesztíválszínházat - ez zömében táncos előadások helyszíne - a Nemzeti Színházat, a Katona József Színházat és a Vígszínházat. Futólag azért a Belvárosi Színházat, a Pesti Színházat is, meg az Örkény Színházat. Ja, meg a volt Táncszínházat.
Szebbnél szebb képeket hoztatok, de nézzétek el, hogy nem reagáltam külön-külön, mert akkor az egész topikot teleírtam volna. :)
Spoli írtad amott a vörösfarkú madarat, hát ha azt nem is, de egy "harkálypetit" találtam az albumomban.
Igaz őt, már réges-régen fotóztam, de attól még madár :)
Nachtstern, örülök, hogy ismét képközelben vagy! :)
Lavi, köszi, hogy ismét láthatom a képeidet!
Én már jártam Krakkóban - még 20 évesen - de sajna szinte semmi nem maradt meg belőlem, mert fotózni még nem tudtam és egyébként is jobban érdekelt a társaság, meg voltunk még valahol a tengerparton is, de foggalmam sincs, merre a nagy lengyel parton... :( Ma már más szemmel nézném az egészet, az tuti!
Zizi, Neked is üdv, és a többi hozzászólónak is! :)
"A Jó Öreg Archimedész! A siracusai legenda alapján kis híján felgyújtottam 12 éves koromban az suliban az ablakot - mármint a keretet. Olvastam Archimedészről, és arról, hogy tükrökkel felgyújtotta Siracusánál a támadó hajókat."
.
Spoli,
.
Akkor itt még egy személyes dolog ami összeköti vele a mai Syracusaiakat, a ma is alló ógörög színház még fiatal épületként állt Arkhimedesz korában. hiszen Arhimedesz idején csak 150-200 éves volt. Ma már lassan 2500. Ezeket a kőpadokat koptatta Archimedesz segge is, amit ma már a kényes seggű látogatók kedvéért deszkákkal lefedtek és párnákat is kaphatnak, hozhatnak magukkal. A színház 20 látogatót képes befogadni és ez támpontot nyújt a korabeli Syracusa nagyságáról. Nem véletlen, hogy Athénnal küzdött a görög birodalomon belüli elsőségért. Budapesten nem tom van-e 20 ezer férőhelyes színház és ha lenne, elbírná-e a kultúrális piac? Érdekessége, hogy a show már 2500 éve folyamatosan megy és a 2015-ös programot itt láthatod: