Ma végre megjött a Scheppach hasogató. :) - megint vettem munkát...
Természetesen made in china. :) De ettől függetlenül jó össze van rakva, van benne anyag.
Egy nagyon zavaró dolog van rajta: A motor indító nyomógombot folyamatosan nyomni kell (ez még nem lenne gond), elégé nehéz benyomni, és folyamatosan nyomva tartani.
Az azért enyhe túlzás, hogy korlátozzák az áramát.
Nagy a feszültségesés, de ez nem csak indításkor, hanem üzem közben is, ergó kisebb a motor teljesítménye, induláskor meg rohadt nagy igénybevételnek van kitéve.
Valamelyik videón kifejezetten korlátozták a motor áramát egy hosszú hosszabbitóval. Szép lassan pörgött fel, de amikor ment, akkor hasitott, mint állat :-)
Ezeknél a motorteljesitmény másodlagos. Ha gyenge, akkor több idő kell, mig felpörög. Izomból nem tud hasitani.
Hát abban talán igen. De úgy látom ezt inkább kuglira építették. Annak viszont remek. De van egy nagyobb verziója is. Azzal már "csúnya" dolgokat művelnek. Ebben a sárgában az még a szimpatikus, hogy elég neki a 220 és a 16 A.
Amíg fel nem pörög a motor eléggé izzadhatnak a tekercsek.... meg ha mondjuk valami megfogná. A motor csapágyai is eléggé terhelve vannak, esetleg, ha ékszíjjal lenne összekötve 2 tárcsa,
Nézegettem a yótyúkon a hasonló videókat, elég elterjedt megoldásnak tűnik az elvtársaknál, az egyik figuránál porszívómotor hajtotta meg a szerkezetet, nem gyengén szikrított a kommutátor....
Az alábbi linken egy nagyon magas fordulatú, talán lendkerekes szerkezet van. A szakikat kérdezném, hogy mi a véleményük a gépről? Hátrányok? Az előny nyilvánvaló: nagyon gyorsan dolgozik. Csak azért érdeklődöm, mert eddig mindenhol azt olvastam, hogy 500 körüli fordulat, és nagy nyomaték kell. Itt pedig szó sincs ilyen paraméterekről.
Az a gond a gyárival, hogy kínai aluházas fogaskerekes szivattyú, javíthatatlan.
A munkahenger szétment, elfolyt az olaj, megcsináltuk, 1 tömítés ment ki, de ezt az olajelfolyást nem bírta ki a szivattyú.
50 barnal jobban nem megy fel a nyomás.
Most van rajta egy másik, de úgy érzem az se stabíl, így még ha többe is kerülne, tennék rá egy megbízható szivattyút. Gondoltam kicsit nagyobbra, hátha gyorsabb lenne a gép.