A tér megújulásának lépései. Tervek, elképzelések, és azok megvalósulása. Ha marad a nemzeti kormány, akkor jó esély mutatkozik, hogy a tervek nemcsak tervek maradnak, hanem lesz is belőle valami.
Ez a kormány legalább elkezdte a felújítást. És eljutott vele valameddig. Legalább nekiláttak, és halad a dolog, ha nem is az optimális ütemben. Ahogy a Várkert bazár, a 4-es metró ügye, és most úgy néz ki, hogy a 3-as metró felújítás is elkezdődik. Ezeket a problémákat évtizedek óta csak görgette maga előtt a főváros, és nem sikerült érdemi haladást elérni egyikben sem 2010-ig.
biztos én tehetek róla..........viccet félretéve, már évekkel ezelött amikor elkezdték a felújítást már megjósolta valaki itt a fórumon azt amit én tapasztaltam és leírtam...
vasárnap délután jártam arra.A frissen ültetett gyepen egy szefós cigány házaspár horkolt éppen,őket a Spar üzlet mellől kergették el miután leamortizálták a felújított üzlet portálját.A gomba árkádja alatt pedig a környék hírhedt alkesz társasága 7-8 fő tartott éppen ankétot........hát igen ezért érdemes volt várni és csilliókért helyreállítani a Körteret.....
Az a hülye fizika... Nem képes felfogni, hogy kétharmad!... A villamosvonalak áramellátását biztosító trafó és kapcsolódó szerelvényei a tér alatt vannak és nem képesek felfogni, hogy össze kell zsugorodni ötödére, mert ez a parancs... Tavaly augusztus elején egy cég felkínált egy egészen kultúrált megoldás, de leszavazták...
"De még így is, birtokba vétel és berendezkedés előtt is, sokkal jobban néz ki, mint a lepukkant régi rom volt."
Viszont, ha papundekliből, vagy hungarocellből faragták volna ki, sokkal olcsóbban kijött volna belőle az adózó állampolgár és - mint látjuk - a célt elérte volna.
Mielőtt birtokba veszik és berendezik, már jöhet egy jó közbeszerzéses felújítás megint csak sokért.
Való igaz, ha már elkészült, akkor működhetne. Nem tudjuk, mi az oka, hogy ez késik... talán pereskedés áll a háttérben, vagy valami más ok. De még így is, birtokba vétel és berendezkedés előtt is, sokkal jobban néz ki, mint a lepukkant régi rom volt.
Újbudai találós kérdés: hogyan lehet egy épületet, két kampányban, kétszer úgy átadni, hogy az végig zárva marad?
Különös évfordulót ünnepelhetünk Újbudán. A kerületvezetés egyik nagy ígéret lufiját, a hányatott sorsú körtéri Gombát ma egy éve kellet volna[...] Bővebben!Tovább »
A Várkert bazár is csak pusztult, omlott romlott, évtizedekig. A nemzeti kormány végre hozzálátott a megmentéséhez, felújításához. Lehet, kicsit keményebb dió, mint gondolták, lehet, csúszni fog a projekt, de legalább már jó úton halad.
A Várbazár is meg fog nyílni, a 2. ütem átadását augusztusra tervezték eredetileg is. Sajnálom, hogy a kiállítás része sincs nyitva, szívesen megnéztem volna, de ami késik, nem múlik.
Lehet, hogy a Körtéren az üzletek megnyitása lassabban megy, de legalább már van miről tárgyalni, a helyiségek megvannak, a környezet szép, rendezett. Majd berendezkednek ott a kereskedők, nem fog üresen maradni, attól nem tartok. :)
Ha a bérleti díjról vita van, huzavona megy, majd megegyeznek. Kicsit tovább tart, de majd beindul.
Végre én is eljutottam oda, megnéztem. Persze siettem, mint rendesen... nem tudtam körbejárni, csak a 4-es metróból feljőve vetettem rá egy pillantást. Nagyon takaros lett, állványokat, létrákat akkor én nem láttam (délután 4 után jártam arra), de mivel az üzletek még nem nyitottak ki, eléggé kihalt volt az építmény. Rendben volt, de még nem élt úgy igazán. Ha megnyílnak az üzletek, akkor majd élet költözik oda is, reméljük, mielőbb. :)
Kell oda még hét milliárd (most már euró), hogy rendesen árvízmentesített legyen az a vidék.
Valamit elqrtak I.Orbániában, vagy akkor még nem formálódott ki a nagy agyban a stadion terve. Vacak egyenkapubejárókra elpocsékolta valaki a nagy mű még le nem fektetett alapjait.
Mindegy!
Visszamenőleg ezt is be lehet törvényezni abba a prodzsektbe.
Meg már a kapubejárók is megkoptak, olyan snasszul mutathatnak egy ilyen stadion mellett.
Maaria, rossz hírem van: A Móriczon a Gomba még közel sincs kész. Ma délelőtt jártam arra, a középső rész még több helyen fel van állványozva, a körbe futó üveges rész pedig a bent látható létráktól és állványoktól eltekintve üres...