hát igen, én se kacsingatok már, csak a Napoca kápia maradt az a héten érkezik és már több mag nem kell, ha a neten még találok egy.két különlegességet azt megrendelem, az már csak hab a tortán
Be van szerezve az összes zöldségmag, és hősiesen megálltam, hogy az e-mailben folyamatosan érkező egyéb növénymag listákat el se olvassam. Még a tavalyiak nagy részét sem tudtam elvetni, majd idén.
Most a karórépákat kellene intenzívebben enni, de jobban esik a galambbegy saláta. Az enyhe télnek köszönhetően annyit ehetünk, amennyi csak jól esik. Kellene főzni a répából levest.
A veteményesben Judit a coleslaw (amerikai káposztasaláta) kiejtését kérdezte, arra találtam ezt a linket. De látom, rengeteg saláta meg egyéb finomság van benne, sőt knédlit, sztrapacskát is találtam, úgyhogy én ezt rendesen végigböngészem - amíg tanulmányozom, addig sem kacsintgatok a vetőmagok felé idejekorán:)
Nem kifejezetten kertből, bár a gyümölcsök miatt mégis... Több topikban is találkoztam már azzal, hogy a torták gyakorlati kivitelezése nem hozza mindig a várva-várt sikerélményt. Ezért szeretnék ajánlani egy jó oldalt, amely nekem nagyon sokat segít, hátha másnak is... Receptekkel és videokkal, de úgy, hogy pl. az Eszterházy tortát, sőt annak bevonatát is simán be mertem vállalni, vagy pl. a macaron, moszkauer vagy a Pavlova, ami addig számomra elég neccesnek tűnt, ennek segítségével gyerekjáték volt (szinte).
Azért elég érdekes, hogy ifjú lokátor mérnök tanoncként a az orosz radar "fantasztron" csövét titkosított tanteremben tanulmányoztuk .... most meg a mikrusütőben az dolgozik kicsiben .
Igazad van, jól tájékozott vagy. :) Valóban vannak gyógyszerek melyek bevétele és a Grapefruit mag kivonat bevétele között 4 óra szünetet kell tartani.
Én évek óta nem szedek már gyógyszert, és feltételezem ha valaki alternatív megoldást választ egészsége megőrzésére, azt nem vaktában teszi hanem körültekintően.
Ha ezt a készítményt tartósításra használjuk annyira minimális adag kerül belőle a szervezetünkbe 1 étkezés alkalmával, hogy az csak arra lehet hatással aki allergiás rá.
Felbontottam a 15 csepp Grapefruit mag kivonatos kovi ubit is, semmi baja, friss, ropogós mint nyáron, mellékíz semmi. A jövőben nem is tárolgatom hűtőben, leszűrés és kisebb üvegekbe rakás után mehetnek a polcra.
Polcra rakáskor 3-4 napig volt egy minimális pezsgés az üvegekben. Azt gondoltam, keresztet vethetek rájuk, de aztán letisztultak. A napokban felbontottam a 6 cseppeset. Ropogós volt, az íze mint nyáron, de a levét kortyolgatva mintha egy picit szénsavasnak éreztem volna. Fiam szerint csak képzelődtem, ő telesen a nyári ízt érezte mást nem. Viszont felbontáskor felkavarodott az alja, és zavaros lett a lé. Lehet hogy teljesen vissza ülepedett volna nem tudom, mert hamar elfogyott.
A 15 cseppes felbontása után akartam tapasztalatot írni, de annál már csak az érdekel majd, hogy érzik-e a grapefruit mg kivonat íze az uborkán. 3 dl lében van a 15 csepp, én pedig 2 dl vízben szoktam meginni 14 cseppet és egy picit kesernyés az íze. De csak mintha egy kellemes üdítőt innék.
Megfordult a fejemben, hogy nyáron kipróbálnám ezt a szert növényvédelemre is. :)
Raktam el 1 üveg kovászos ubit borkénnel is. Polcra téve ugyanúgy pezsgett kicsit mint a kivonatosak, de ennek lehet hogy nem lesz jó íze mert utólag úgy gondoltam sok borként tettem bele. Ha mindet felbontottam, még írok róla.