Keresés

Részletes keresés

Peppo vagyok Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9108

Szakember vagy.

Előzmény: bilon21 (9103)
bilon21 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9107

van

Előzmény: oz acosta (9106)
oz acosta Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9106

van csatár a pályán?

Előzmény: bilon21 (9103)
Peppo vagyok Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9104

Vagy az öt játékvezető beáll, kettő ide (A csapat) három oda (B csapat) és csak ők szerezhetnek gólt. Az A csapat csak páratlan, a B pedig csak páros percekben lehet eredményes.

Előzmény: Törölt nick (9096)
bilon21 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9103

http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Final

mi is a különbség a felállásban?

Előzmény: Tompus999 (8734)
bilon21 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9102

megfelelő taktika a tikitaka ellen? ami nem csak megöli a tikitakát, de le is győzi?

miért kell mesterségesen változtatni? mire vannak az edzők? a játékosok?

Simulacrum Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9101

Folymatos cserelehetőség, mint a jégkorongban? Bár gondolom ez meg pénzgondok miatt tenné erősebbé a gazdagabb csapatokat.

Fradista Utazó Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9100

Ez nem jégkorong, vagy kézilabda. A pálya sokkal nagyobb, a létszám sokkal magasabb, a tempó sokkal alacsonyabb. 

Emlékeztetőül: ez az a játék, amelyben a Chelsea a világ talán leghatékonyabb támadójátékát játszó csapata ellen kihúzott 50 percet kapott gól nélkül, emberhátrányban. 

Egy ötperces kiállítás ebben a játékban valószínűleg azt eredményezné, hogy az emberhátrányba kerülő csapat kilenc emberrel hátraállna védekezni, ha megszerzik a labdát, akkor percekig passzolgatnának huszonöt méterre a saját kapujuktól, ha pedig az ellenfélnél van a labda, akkor a legkisebb testi kontaktustól is megsérülnének, és percekig fetrengenének. 

Ettől még az amúgy jó meccsek is tökéletesen nézhetetlenné válnának. 

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9098

Érdekes, hogy a fociban már ezek megemlítése is eretnekség egyesek szemében. Pedig tényleg a XXI. században már nevetséges, hogy egy gól megadása azon múlik, mit látott a bíró.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9097

hokohoz = hokihoz

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9096

Az én ötelteim:

- játékosok számának leszállítása legalább eggyel

- les nem félpályától van, hanem mondjuk csak 16-os vonalán belül, esetleg egy, a hokohoz hasonló felfestett harmadolással (így kicsit szétnyilna a középpálya, nem lenne olyan tömörülés)

- sárga lapok helyett 5 perces kiskiállítás (ami sűrűbb lenne, mint a mostani sárga osztás). 3. kiskiállítás után végleges, csere nélkül (kvázi piros)

- videóbíró

Szinte minden sportág fejlődik, csak a fociban vannak ilyen kisebb tiszetosza dolgok, hogy a tétlen lest hogy kell megítélni. Vagy mondjuk ami komolyabb volt, a hazaadás kérdése, de ez már kevés így 120 év alatt.

Előzmény: Simulacrum (9084)
divaoni01 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9095

Amennyiben összejön az álomdöntő, azon is fog eldőlni ki fogja rékényszeríteni a másikra az akaratát, stílusát.

Ha látunk szép dolgokat és történik valami akkor a németek fog nyerni.

Ha viszont a világon semmmi lényeges nem történik, egy dögunalmas meccsen, akkor a spanyolok.

Előzmény: Green Army (9094)
Green Army Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9094

máskor a világversenyek az elején voltak unalmasak, most meg forditva...talán csak a németek meccsén történik valami.

bilon21 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9093

tegnap konkrétan semmit nem csináltak a spanyolok. xavi sokszor a védővonalban kérte el a labdát. a portugálok meg ennyit tudnak.

ill a meccs végén, és a hosszabbításban már fociztak. miután lekerült a csatár a pályáról...

Előzmény: divaoni01 (9089)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9092

Oda kell menni, és el kell tőlük venni a labdát. A portugálok, amíg bírták kondival, ezt meg is csinálták. Tulajdonképpen a rendes játékidő egészében a portugálok játéka volt a meggyőzőbb, csak éppen gólt rúgni nem tudtak, mert van köztük valami vérszerződés, hogy csak Ronaldo rúghat gólt, ő meg kb. százszor lőtt kapura, de egyszer se találta el. 

Előzmény: divaoni01 (9089)
Green Army Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9091

hát nagyon szar.

az első 20 perc után látni lehetett, hogy az ember nyugodtan lefeküdhet aludni, beállitja a vekkert 23 órára és megnézi a tiziket..

spanyoloknak van egy iszonyu jó kapusuk, két fasza középhátvéd, egy csomó jó középpályás akiktől nem lehet elvenni a labdát, ha mégis, akkor úgy futnak vissza, hogy 3-an becsapdáznak egy támadót, viszont csatáruk az nincs.

vagyis lenne (Torres, Llorente) akik vagy nem illenek ebbe a kispályás fociba, vagy nem tudom. persze az ireknek rugtak 4-et, franciáknak is kettőt, és egy magyar csapatnak is rúgnának 3-4-et, mert beleszédülnénk a sok passzba, de mindenesetre ez kurvára unalmas igy.

remélem nem spanyol-olasz döntő lesz, mert megöl az unalom. vagy akkor tényleg a tizenegyesekre kapcsolom be a tévét.

Előzmény: peterszky (9087)
bilon21 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9090

a spanyolok 19 tétmérkőzésen veretlenek maradtak.

mostmár - látom egyetlenként - szurkolok a 20-nak.

pedig én germán fan vagyok :)

amúgy ilyen unott és fásult spanyol csapatot régen láttam. casillas az egyik CR szabadrúgás előtt konkrétan olyan arcot vágott, "hogy a fasznak fújta be a spori, most lehet mozognom is kell". Xavi meg láthatóan szívesebben bícselne az asszonnyal, mint keleteurópában focizgasson.

amúgy, egyetértek azzal, hogy vissza kellene állítani a válogatott foci renoméját. csak hogyan?

divaoni01 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9089

A spanyolok játékát elnézve, ízé többször belealudva..... szóval van a kosárban pár szabály, ami ott bevált....8 másodperc alatt kell átvinni labdát a másik térfélre, utána meg már nem lehet visszavinni mert az visszajátszás. Aztán 24 másodperc a támadó idő, ami azt jelenti hogy ennyi idő alatt gyűrűt kell érnie a lasztinak !

A spanyolok meg tiki-takiznak a saját térfélen jó pár percig, majd kb 179 ezer átadás után átmennek a másik térfélra, ahol ugyanazt megteszik, de mivel nincs igazi csatáruk a pályán, kapura nem is nagyon néznek, inkább visszafordulnak és irány újra a saját térfél, ahol is kezdik előlről az egész hörcsögkereket. Mert a fociban megtehetik. Hát ez tényleg rendkivül szórakoztató.

Az a pár tízezer szurker viszont, aki ennek a nézésébe már beleunt, kapjon bűvös kockát vagy társasjátékokat és kis csoportokban, szépen foglalja el magát mindenki valamivel.

A tévé nézők milliárdjainak meg marad a távkapcsoló gomb és a természetfilmek mondjuk az oroszlánok párzásáról, amint arra tanult, szlovéniai topiktársam is már nem egyszer és nagyon helyesen rámutatott.

Előzmény: bigacsiga2003 (9080)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9088

Egész jó ötlet. Levinnék 8 fősre az EB-döntő mezőnyét, aztán mindenki mindenkivel játszik, minibajnokság azt csók. Nem lenne lazsálás meg tötyögés mert már úgyis továbbjutottunk, minden meccsnek tétje lenne és csak eggyel lenne több, mint most a döntősöknek (összesen meg, ha jól számolom, 28 összecsapás, az is kb. annyi, mint most).

Előzmény: Törölt nick (9086)
peterszky Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9087

A tegnapi elődöntő iszonyúan szar volt :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9086
én olyan szabályt hoznék, hogy a csoportmeccsek után mindenki hazamegy.
Tompus999 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9085

Ööö... nem lehet hazaadni. Olyan szabályt meg nem lehet hozni, hogy van olyan játékos a pályán, akinek nem passzolhatsz.

Előzmény: Simulacrum (9084)
Simulacrum Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9084

Én azzal kezedeném, hogy ne lehessen hazaadni. Szabadrúgás járna érte. Már szerintem ezen kis változtatás miatt lenne pár érdekes gól.

Édesapám ötlete, hogy kötelező legyen áthozni a félpályán a labdát, különben szintén szabadrúgás az ellenfélnek.

Ezt a tegnapi meccset én nem tudtam végignézni annyira unalmas volt sajnos.

Előzmény: bigacsiga2003 (9080)
Ljungberg Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9083

Fabregasnak, Xabi Alonsónak és Torresnek kettő van.

Előzmény: Marci14 (9074)
Mágnás_Miska Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9082

Áááúú,annyira fáradt voltam,hogy a 2. Eb lemaradt...:) Igen,úgy ahogy kérdezted a németek!

Előzmény: Marci14 (9066)
gugugaga Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9081

A futballtörténelem valaha volt egyik legszarabb elődöntőjét láttuk nagy tornán. A topik mottóját nem hazudtolta meg, a foci továbbra is halott. Az ellenszer már több csapatban is megvan a spanyolok legyőzésére, most már csak azt az egy gólt kéne bavarázoslni 90 (120) perc alatt. Sose kedveltem őket, ezen az EB-n az utálat legfelsőbb határát is elérték. Szerencsétlen Llorente, kezdek örülni hogy ebben a csapatban nem játszhat, legalább megmarad szimpatikus embernek. A msáik ágról leveri a döntőben őket, akármelyikük nyer holnap.

bigacsiga2003 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9080

a sok szar meccs miatt majd az uefa es a fifasz elkezd agyalni milyen szabalyokat valtoztassanak a játékban, ami röhejes lesz. hat pedig semmit nem kellene, mert a problema el van baszva. gyakorlatilag a vegso harmasba azok jutottak, akiknek a jatekosaik 90%-ban otthon  jatszanak, olasz, nemet, spanyol. de mondjuk nem ez a lényeg, de érdekes. a lényeg az h a játékosokat nem érdekli ez az egész. örülnek ha nyernek persze, az jó, de megfeszülni nem fognak. a fizetést nem innen kapják, a csapattársaik nagyrészét jó ha 15 nap látják egy évben, megésrülni meg nem akarnak mert az szopás.

mi lenne a megoldás? vagy 20 évente rendezni EB-t, vagy VB-t, akkor talán érdekelné jobban őket, vagy egész más rendszerben az egészet. nagy nagy segítség lenne a légiósok számánk ismételt korlátozása a bajnokságokban, evvel nőne az EB-k, VB-k érdekessége, hiszen a hazai játékosok töbebt játszanánanak, jobban ismernék egymást, és ami fontos jóval kevésbé ismernék az ellenfelet. vagy valami olyasmi lehetne, hogy 4 évente egy év szünet a bajnokságban, és helyette egy 20 csapatos bajnokság, csupa válogatottal :) a fizetésüket meg a szövetség adná. na nemtudom énse, de ez így szar, a bosman szabály, a globalizáció mostanra, a 32 csapatos BL, a szuper klubcsapatok amik egyben világválogatottak is teljesen kinyírták ezt az egészet,

gugugaga Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9079

Nem volt.

Előzmény: Marci14 (9063)
Posy96 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9078

hát összegezve szerintem ez egy szhar meccs volt :DD

semmi élvezhető nen volt benne. Spanyol drukkerként, azt vallom hogy Xabi A. és Busi nak együtt nem szabadba játszania! 

Egyik helyett kéne egy igazi támadó ...véleményem szerint Llorente,vagy a ki sem vitt Soldado.

Puyol és Villa hiánya nagyon érződik.

Valamint nagyon remélek hogy VDB az EB után elküldik . Jön a döntő és azt sem tudja mit játszasson a csapatával.

M63 010 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9077

Malaca volt a spanyoloknak :( , de remélem a németek legyilkolják ezt a túlhízott sertést...

Ha rajtam múlna, akkor 0:0-nál mindkét csapat kiesne...

A focit gólta játsszák, az meg nem volt.

Az első félidőt néztem, a második elején telefonáltam, de utána már nem volt kedvem nézni. Utálom a 0:0-s meccseket! :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!