Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Íme, miről is beszélek: mára már több fajta ilyen sziromhullott stádiumban van, mint ez a szép fehér szirmú. Csak vártam, vártam, hogy valaki rajtam kívül még előrukkol valami szép peóniával, mígnem "rámsziromhullottak".
Egyedül a legárnyékosabb oldalán van még néhány értékelhető virág, de azok is a végüket járják.
Mindkét fényképezett bokor a ház északi oldalán van, a második közvetlenül a fal mellett. Pillanatnyilag azért világítja meg a Nap egy kicsit, mert a kép naplemente környékén készült. Sajnos, itt a környéken a napon lévők már erős sziromhullásban vannak.
És én is nagyon szívesen töltögetném már fel a képeket, ha lenne mit töltögetni!
A világos rózsaszínből láttam már félig kinyíltakat a környéken, de még semmi egyéb.
Nálam talán a mollis ma kinyílik, ha napos lesz az idő, meg talán az emodi, de a fásakra még egy ideig bizony várni kell.
Ráadásul én érnyákos helyre raktam őket, mert azt olvastam, hogy a fás szárúak nem szeretik a teljes napot. Gondolom ez is jócskán késlelteti a virágzást.
Rengeteg gyönyörűbbnél gyönyörűbb peóniát láttam az elmúlt napokban és a korábbiaknál már megindult a sziromhullás. Azt mondtam magamnak, hogy addig várok, amíg valaki máshonnan tesz be valami szépet a fórumba, nem akarván kisajátítani magamnak. Egy kicsit restellem, hogy gyakran hosszú időn keresztül én "árválkodom" csak itt képekkel. Ma megszegem a fogadalmamat, mert ha még várok egy-két napot, minden elvirágzik. Így elnézést kérek mindenkitől...