Egy egész országot (sőt kettőt) háborít fel az eltűnt francia diáklány ügyében tanúsított hatósági magatartás. Az apa, Francis Bretnacher azonban besokallt: emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt december 30-án tett feljelentést a budapesti, majd 31-én a párizsi ügyészségen. Hajrá Párizs!
Szerintem sem fog kiderülni semmi (most). Ha tényleg nem egyszerű öngyilkosság volt, akkor még évek múlva is elképzelhető új részletek felbukkanása. Ha például lent a Duna parton valaki veszekedés közben "besegítette" a vízbe, lehet, hogy évek múlva nem bírja tovább a titok súlyát, és feladja magát. Ha pedig, (ahogy szerintem te gondolod) valami komolyabb emberrablásos sztori volt, akkor sosem fog semmi kiderülni, mert a körülmények (ti. nem maradtak nyomok) abszolút profi munkára utalnak.
Egyébként nagyon tisztellek, mert neked erős érzelmeid vannak az üggyel kapcsolatban és őszintén fel is vállalod őket!
lenn a rakparton semmit nem lát a kamera, ha oda ment le, vagy odacsalták, vagy ha épp ott akart vele ismerkedni egy-két gyökér...amelyekből van elég ...
egyébként nem vagyok egyedűl a véleményemmel, meg utolsó mohikán..
néztem a hozzászólásokat, az indexen meg a blikk-en van többségben csak az enyémével ellentétes vélemény
(e hangsúlyozom, én nem azt mondom, hogy nem lehetett öngyilkosság, nehem azt, hogy bőven-bőven lehetett más is)
lehet, hogy én vagyok a hülye, de olyan egyöntetűen hangoztatják, hogy nyudodjunk bele, nem kell vizsgálódni, ennyit nem is magyar, kidobott pénz, mivel nincs tanú stb akkor öngyilkos lett stb...
szóval, inkább ezzel a hozzáállással vitázok...
az eshetőségek meg még ezek után ugyanakkora valószínűségűek...
Tragédiának tragédia, de fogadjátok már el: Vagy beugrott, vagy beesett, vagy bedobták a Dunába. De azé' előtte letette a táskáját, amiből semmi nem tűnt el.
szerencsetlen lanyt mar a franciak is a szo szerint izekre szedtek.
nem kellene lemondanod errol az utolso japan katona a dzsungelben szerepkorrol? ha mar az edesapja is belenyugszik az eredmenybe akkor te is belefogsz?
"A baleset lehetőségét a francia hírügynökség szerint viszont az teszi "rendkívül valószínűtlenné", hogy a Lánchídon magas korlát védi a járókelőket"
Nos, nemcsak a francia hírügynökség szerint valószínűtlen, hanem minden épeszű ember esetében, aki ismeri a Lánchidat. Hacsak nem kezd el mutatványokat csinálni a korláton rajta saját maga szórakoztatására, igen nehéz beleesni a vízbe. De ha besegítik, annál könnyebb.
Rosszul fogalmaztam az előbb. Nem vonták kétségbe, a cikk írja, hogy még korábban kétségbe vonta az eredményt az ügyvéd. Szerintem nem az eredményt vonta kétségbe akkor sem. Azt ők is tudták, hogy fulladás volt. De Dunába kerülni sokféleképp lehet.
"A franciaországi boncolás ily módon megerősítette a magyar igazságügyi orvosszakértői véleményt. Ez utóbbit a diáklány családjának egyik ügyvédje, Francis Chouraqui korábban kétségbe vonta."
"A Párizs környékén szerdán elvégzett újabb boncolás pedig a forrás szerint megerősítette, hogy a lány halálát vízbefúlás okozta, s a testén nem láthatóak ütésnyomok."
A cikk szerint kétségbe vonták a korábbi magyar szakértői eredményt. Ha jól tudom, nem azt vonták kétségbe eddig sem a franciák. Hogy fulladás okozta a halált, az tény, de az nem derült ki, hogyan került a vízbe, és ez a lényeg.
nagyon szivesen, de sajnos nincs az a lehetetlen helyzet, történés, amire ne tudna valaki példát előhúzni - emiatt szerintem túl sok jelentősége nincs a dolognak
( bajaiak nagyon jól ismerik ennek a "kanyarnak" a sodrását, pár évvel ezelőtt volt is a kanyar fölött valamivel egy vizitúrás baleset, arról nem is beszélek már, hogy ott sodorta be a testvéremet ladikostól egy álló uszály alá a víz, amit nagy mázlival élve "megúszott" - szóval a víz az úr és tisztelni kell:))
OK, érthető. Köszönöm, mamicska! Ez alapján ha O. konkrét esete nincs is megmagyarázva, de precedens-értékű példa mindenesetre létezik a Dunára, nagyon hasonló öbölbe bevándorló vízihullára.
a kék vonalak valami felbontáshoz készülhettek - semmi köze a sodorvonalhoz a Sugovicából normális esetben itt nem folyik a víz a Duna felé, a vÍznek szinte semmi sodrása nincs
( biztos, hogy a Duna hozta be, mert a szemlézők tudták hogy hol került vízbe az a szerencsétlen nő)
A Duna oldalvonalán húzott kék vonal a sodorvonal lenne? A Sugovica beömlése valamennyi ellenirányú sodrással is jár? Mit jelent a Sugvica felett a kék vonal? Az említett esetben biztosan a Duna felől érkezett a vízihulla?
ez egy elég furcsa hely, de magam láttam, amikor kb. a csücsöktöl számÍott ötödik négyzetecske magasságában emeltek ki egy hullát - akkoriban még volt uszályforgalom a Sugovicán.
amugy a problemadat megertem es aterzem. de hidd el hogy en egy termeszetfilmet nem tudok vegignezni ahogy a tigris elejti es elfogyasztja az antilopot!