Keresés

Részletes keresés

Bünde Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4252
ittam, és szedem... ennek ellenére... :( remélem ma tudok aludni... kevés volt az a 2 óra, amit sikerült... :(
Előzmény: Allia (4229)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4251
Hajra es kitartast!
(nalunk az altatassal voltak iszonyu cirkuszok ketevesen a valas kovetkezteben, tehat tudom mennyire iszonyatosan nehez, a hisztit elviselni, nyugodtnak es kovetkezetesnek maradni, a gyerek uvolteset hallgatni... De ha kitartasz, megeri az eredmeny.)
Előzmény: kisbabi (4248)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4250
Ügyesek vagytok, hajrá!!! :-)))
Előzmény: kisbabi (4248)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4249
kisbabi, hát, ha már egy éve csinálja és sosem engedtél neki, akkor nem azért csinálja, mert reális esélyt lát arra, hogy ki tudja bulizni a szörpit, hanem más oka is lehet annak, hogy ez így túlél. Sokféleképpen meg lehet közelíteni, de a lényeg az lehet, hogy amikor hisztizik, látja rajtad (vagy a párodon), hogy te sem maradsz nyugodt. Ami persze természetes, hiszen a család miatt is aggódsz, de ez tényleg életben tud tartani egy ilyen hiszti szokást. Én a nagynál mindmáig hajlamos vagyok bepánikolni, ha hisztizni kezd, tökre nem tudok higgadt maradni, és akkor tényleg hónapokig fenn bír maradni egy-egy hisztitípus. A kicsin nem tudok már úgy kétségbe esni, akár okkal, akár ok nélkül hisztizik, legtöbbször képes vagyok őszintén mosolyogva nyugtatgatni, ez nagyon hatékony tud lenni. :-)
Előzmény: kisbabi (4245)
kisbabi Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4248
Na az első szárnycsapásokat egészen jól vette, ebédhez víz volt, ivott is pár kortyok,mert ugye a cica, meg a dinó is vizet iszik. Persze lesz még itt hiszti, de ha a héten jutunk valahová már jó, most itt van férj segítségnek.
Nekem még túl nagy önállóság ugye nem fér bele, mert a nagy 3 és fél a kicsi majdnem kettő..... Bár a naggyal már ritkán van összeütközésünk, ja meg ősszel oviba megy. A kicsivel meg próbálkozunk. Ha nem lesz nehezebb mint az első kettővel (1,5 év korkülönbség) már jó leszek :))
Majd mesélek, hogy hogyan haladunk a vízzel.
Előzmény: franciacsibe (4247)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4247
ezt elhiszem, meg hogy nincs energiad, de inkabb most csinald vegig mint egy kisbabaval, mikor amugy is hulla leszel az ejjeli keleseknel.
Akkor a vedonodnek ugyanugy jar az agya mint nekem :)
Szoval hajra es kitartast es menni fog!
Mondjuk az nem szerencses hogy a nappali cumlileszoktatassal egyidoben.. masreszt most megszabadulsz egy csapasra a ket "problematol" es utana a terhesseg vege fele mar nyugodt lehetsz.

Neha megeri szerintem elore gondolkozni, nalunk ugyan mar nagyobbak, de a terhesseg alatt jopar valtoztatast bevezettuk hogy onallobbak legyenek es nekem konnyebb legyen a szules utan (pl egyedul takaritjak a szobajukat, lepakoljak az asztalt etkezes utan, meg ezernyi aprosag). Igy mire a kicsi megerkzik, ezek mar rutinna valtak, nem kell erte szolni vagy veszekedni, nekem meg tobb idom lesz tenyleg a kicsivel foglalkozni.
De mondom nalunk konnyebb, mert mar nagyok, az viszont altalanos szerintem hogy az ember probalja meg elore megkonnyiteni az eletet, az sosem art :))
Előzmény: kisbabi (4245)
kisbabi Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4246
Nálunk a nagy is verte magát a rácsosban, és akkor lett nyugtunk éjjel, mikor kikerült. (muszáj volt jött a kicsi.)
Volt időszak amikor mászkál Mesi, de akkor telihold van. A kicsinek meg a hajnali víz gondja. azt hiszem hosszú hetünk lesz, de jó hogy férj itthon van elkezdjük a nappali víz bulit (bár éjjel mindig mondom Neki hogy nincsen más, meg Mesi is azt issza, de nem hatja meg)
Előzmény: Nemlajos (4242)
kisbabi Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4245
Hát lassan egy éve megy a cirkusz. Sajnos a vizet sosem issza meg. Még a nagyobb csak a vizet issza, gyümölcslevet vagy szörpit csak nagyon ritkán hajlandó. Pedig ugyanúgy szoktattam, csak aztán gyorsan átesett a kicsi a ló túloldalára. Most értünk vissza babaklubból, pont feldobtam a védőnének, mondta hogy hát csak úgy megy ez, ha nappalra is elfogy a szörpi, igaz 2-3 napig egyáltalán nem fog inni, de addig nem szárad ki. Erre már ln sem gondoltam, csak így 23 hetesen nem volt energiám nekikezdeni. Úgy látszik muszáj.
Éjjel amúgy Nálunk sincsen engedékenység, nem kap löttyöt akárhogy hisztizik, csak hát van egy nővére meg egy Férj, aztán már Nekik is sok a majdnem egy éven át tartó éjjeli buli. azt hittem képes lesz arra, hogy ha 1-2 hétig nem engedek megtanulja, na már lassan 1 éve nem engedek és mégsem megy a dolog. Ja és pont a nappali cumileszoktatáson vagyunk.
Előzmény: franciacsibe (4239)
Allia Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4244
OK, nem is azért mondtam, csak tényleg úgy tűnhetett, hogy nálunk az alig egy éves erőltetve volt a rácsmentes ágyra. Fura mód, ő sosem mászkált éjszaka. A legkisebb is csak múlt ősztől próbálkozott (pedig már nyár óta sima ágyban alszik) pár hónapig, de inkább csak felkelés előtt jött át, és azt sem rendszeresen.
Előzmény: Boribon (4237)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4243
nalunk az a baj hogy ha az egyik jonne (ha engednenk), akkor a masik is (mar csak feltekenysegbol is).
Marpedig negyen, nemsokara oten meg egy extra meretu, 2 meter szeles agyban is nehezen fernenk el :)))
neha egyutt sziesztaznak a parommal, na olyankor en mar nem ferek oda :))))
Előzmény: Nemlajos (4242)
Nemlajos Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4242
az én gyerekem meg az ellentéte, a kiságyban össze-vissza veri magát, így rendszeresen jön az éjszaka közepén közénk. Mi meg már tök jól elalszunk az ágy két szélső 40-40cm-én...
Előzmény: franciacsibe (4241)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4241
az en kisebbikem is ilyen, bar o sosem aludt igazan racsos agyban (utalta, kimaszott, a racsok latvanyatol is idegrohamot kapott, minden volt :) es 3 eves kora ota emeletes agyban alsizk, de a kicsi hely megis kell neki, bevackolodik a sarokba es korberakja magat plussallatokkal es nyakig huzza a takarot :)
Előzmény: Boribon (4237)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4240
en is vigasztalni tudok, en masfel orat hanytam egyhuzamban hajnalban.
de nekem mar csak max. ket het, azt mondom, ezt mar fellabon is....
Előzmény: Babola_ (4234)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4239
En nem engednek es nem is foglalkoznek a hisztivel.
Amugy napkozben is csak vizet iszik? Nem adnek neki szorpot napkozben sem, csak kiveteles alkalmakkor (mittudomen hetente egyszer), igy talan eszebe se jutna kovetelni. (ez tenyleg szokas kerdese, az enyeim mar nagyobbak, 8 es 5 evesek, de soha nem jutna eszukbe szorpot kerni, kiskorukban sem, en ajanlom fel neha, de tudjak hogy ez nem mindennapos, hanem alkalmi innivalo, a mindennapokban reggelire tejet iszunk, utana vizet egesz nap, neha gyumolcslevet uzsonnara, es ez igy megy egeszen pici koruk ota. Persez vannak nagymamak, stb, akik tomik oket szorppel, kolaval a kifejezett keresunk ellenere, esetleg picikent meg nem ertik hogy ott lehet, itthon nem, de nalunk ez sem okozott gondot, jol kulonbseget tettek).
Olyan nincs hogy napkozben megissza a vizet, ejjel meg nem.
Es a hisztire kozolnem, hogy ha szomjas vagy, idd ami van, amugy meg hisztizzel es kijonnek a szobajabol. Es nem mennek vissza. Egy het hiabavalo egyedul hisztizes utan tuti abbahagyna. Persze mindig megmagyaraznam neki, hogy azert nem fogok jonni, mert ez hiszti es felesleges mert ugysem engedek.
Előzmény: kisbabi (4231)
franciacsibe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4238
nekem az hasznalt hogy a hideg kovon jarkaltam vagy a hutobol kivett vizesuveget gorgettem a talpam alatt. Ettol "kigorcsolt".
Előzmény: Bünde (4227)
Boribon Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4237
Allia, nem is az volt a lényegi információ, hogy más erőltet-e valamit, vagy sem, inkább magamban méláztam ezen a dolgon, hogy alapvetően szerintem szigorú szülő vagyok, egy rakás dolog van, amiben nem engedek szabad teret a gyerekek elképzelésinek, de van néhány, amiben teljesen rájuk hagytam, hogy mikor lépnek tovább a fejlődésben. Pl. a nagylánynál olyan sokáig engedtük az éjszakai pelenkát (pusztán azért, mert kérte, ki se próbáltuk nélküle), hogy végül egyszerre szoktak le a kicsivel.

quilla, a kisebbik lányom (4,5 éves) tavaly nyáron költözött át az utazóágyból egy szivacsra, de az is úgy ment, hogy költözéskor elhitettem vele, hogy a másik lakásban nem lesz hely az utazóágynak, amit mellesleg úgy imád, hogy a mai napig néha odamegy, és megsimogatja. Ez egy ilyen gyerek. Szeret szűk helyen aludni. A szivacson is annyi állatot tesz maga köré, hogy moccanni se lehessen tőlük :)

Babola_, én fogom a fejem, hogy mennyit küzdöttem a kicsivel a hálózsák miatt. Jómagam fázós vagyok, a nagylány is az. Persze hálózsákban altattam, és a kicsit is abban akartam (na ebben pl. nem akartam engedni, nehogy megfázzon), de a kis hisztis csak ordított állandóan, míg én adtam fel, és levettem róla a zsákot, hogy végre csend legyen. Azóta kitakarózva alszik, amitől mindig frászt kapok, ha járok feléjük éjjel, pedig már tudom, hogy ezt a gyereket belülről fűti valami. Sose fázik, télen nem hord kesztyűt, éjjel a legnagyobb hidegbe se kell neki zokni.

Jó a sokgyerekes anyáknak, ők tán kevesebbet aggódnak mindenfélén, mert tudják, hogy a gyerekek ezerfélék. Erről jut eszembe, anyabanyáról tudunk valamit?

Bünde, kitartás! Minden éjszaka csak nem lesz ilyen.

Előzmény: Allia (4229)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4236
:-) Ezek szerint mégsem vagyunk annyira extrémek. :-)
Előzmény: quilla (4233)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4235
Jaj, ti szegények! :-( Mióta csinálja? Az egyetlen dolog, ami nálunk ilyenkor működni szokott, hogy (miután sok-sok éjszakát átszenvedtem és nagyon megelégeltem és elszántam magam :-)), egyszer megmondom, nagyon határozottan, még lefekvéskor, meg ha felébred, hogy mi a helyzet, és utána nem foglalkozom a hisztivel, de nem is tárgyalok vele, megyek vissza aludni. No, ez néhány nap alatt hatni szokott az enyémeknél. Legutóbb a hálózsák körül volt ilyen cirkusz, nem akarta felvenni, de hajnalban rendere ébresztett, hogy takarjam be, mert fázott. Hát, sokáig csináltam, de aztán elegem lett, és így megértette, hogy amíg nem tud egyedül betakarózni és éjjel hideg van, muszáj a hálózsák, mert én nem fogom takargatni, és most már maga kéri, hogy adjam rá.
Előzmény: kisbabi (4231)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4234
Részvétem és jobbulást, meg amit Allia mond; ha vigasztal, én sem aludtam ma éjjel, bár én munka miatt, csak hajnalban 3 órát.
Előzmény: Bünde (4227)
quilla Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4233

Viszerek: nalunk reflexbol felirja a doki (mar ugy ertem egyetemesen szinte minden doki) a terhesseg elejen meg a gumirozott harisnyat. Nem gumis faslit, rendesen olyan mint egy nejlonharisnya csak megis gyogyaszati izes, mert presszios :) (jol megaszontam ezt igy magyarul, elnezest erte :)) Letezik terdzokniban is ilyen, perce a combon levoket a teljessel elozik meg gondolom. Mondjuk ha kimelegszik az ido akkor ez iszonyu is tud lenni, de igy az egesz labat tartja es megelozi a visyerek kialakulasat. Legalabbis nalam eddig total jo az eredmeny, pedig indittatasom genetikailag nem kicsi es a labfajasom is idonkent elovesz.

En vagyok lehet a legszelsosegesebb eset a racsos agyat illetoen :) Nalam sosem volt kicsi meg pici, szal erre sem lehet fogni, de a legnagyobb 3 evesen kapott csak rendes agyat addig volt a racsos, es sosem reklamalt (mondjuk nem is volt egy kimaszos fajta, ez eszebe sem jutott soha) a kozepso meg - na ez a szelsoseg - volt vagy 5 eves mikor rendes agyat kapott, o sem reklamalt soha es o sem akart kimaszni. Egy kimaszos gyerekkel azert tuti mas lett volna (es meg lehet is harmaskaval :D) Igy legalabb nem volt ejszakai vandorlas sem soha :))) (persze tudom, van akit nem zavar ha a gyerek ejjel atkoltozik hozza a nagy agyba)

Előzmény: Boribon (4226)
Babola_ Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4232
Folyamatosan bólogatok. :-)
Kiságy: az én kisebbikem most, 3.5 évesen is rácsos ágyban alszik. :-) A nagy is majdnem 4 volt, amikor gyerekágyat kapott, persze volt/van a babaágyon kijárat. Nekünk ez valahogy nem gond, amíg elférnek benne és szeretik. Csak amiatt szedném le néha a rácsot, hogy úgy alkalmanként jobban oda tudnék bújni a kicsihez, de tulképp így is megoldom, bemászok én a rácsos ágyba is. :-D

Visszér: tudom, hogy ez nem lényegi segítség :-), de én mindenképpen megmutatnám a nőgyógyásznak, ill. ha ő nem ért hozzá annyira, bőrgyógyásznak, aki erre is szakosodott. Én még próbálkozás előtt elmentem bőrdokihoz, hogy kell-e majd erre harisnya, akkor megnyugtatott, hogy nem lesz ezzel gond. De azért figyelem. A trombózisveszély komoly dolog, két hónapja a 28 éves unokatesóm kapott tüdőembóliát, pedig nem is szed fogigátlót meg semmi, ilyenkor meg eleve hajlamosabbak vagyunk rá...
kisbabi Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4231
Nem próbáltam, most hogy talán jön az jó idő, kiütős kint szaladgálóson vagyunk.
A nagyobb gondom, a vízhiszti éjjel/hajnalban. Ez úgy néz ki, hogy V nem issza meg a vizet. Na most kb 1 éves kora óta ő is kap kulacsot éjjelre természetesen vízzel, hiszen fogmosás után víz van. És minden egyes hajnalban 5-6 körül jön a hiszti, hogy az Neki nem jó felkelt mindenkit, hisztizik, pedig soha nem kap szörpi a hiszti ellenére.... Kiborít. JA és persze nem akar visszaaludni, így meg 10-délig is hiszti mert álmos. De ha leteszem, nem alszik ebéd után, és akkor 5- fürdetésig (eddig 7, mostmár 8ig hiszti) Bár ez nem ebbe a topokba tartozik ötlet?
Előzmény: Allia (4230)
Allia Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4230
Lehet, hogy akkor neki tényleg nem való még a heverő. Esetleg valami korláttal próbálkoztatok? Lehet, hogy ő olyan kuckózós fajta gyerek. Artúr akkor keleget, ha fázik.
Előzmény: kisbabi (4228)
Allia Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4229
Boribon, nálunk nem volt semmi erőltetés se a babakocsi, se a babaágy elhagyására, egyszerűen nem ültek bele a kocsiba. :-)

Bünde, erre jó a magnézium, vagy a kalcium. Esténként igyál meg egy pezsgőtablettányit, vagy szedjél esténként egy magnéziumot.
kisbabi Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4228
Nekünk szerencsére simán ment minden, nem kellett erőltetni. Ami talán nehezebb, hogy Vince azóta keleget éjjel mióta nagyágyon alszik, most év elején elvitték az ágyát, mert nem lett tökéletes,( asztalos elvitte csinált másikat), 2 napig visszakényszerült a rácsosba, akkor bezzeg mukkanás nélkül aludt reggelig. Védőnő azt mondta, azért kelti magát éjjel ha nem rácsosban van, mert tudja, hogy szabadsága van....
Bünde Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4227
na ez az az éjszaka, amikor úgy tűnik egy szemhunyásnyit se alszok... hihetetlen, hogy mennyi különféle izom van a lábamban és hogy mennyire be tudnak görcsölni... :(
Boribon Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4226
Nálunk 21 hónap volt és tesóbabakocsi. Az elsőről kézben levinni (benne a kicsivel) rémálom volt, se sétálni vele nagyon szerettem. Nina nem szeretett sokat gyalogolni, én meg nem szerettem, ha nyafog, így volt vagy 2,5 éves, mire el lehetett adni a tesókocsit. A kicsi születésekor kapott leesésgátlós ágyat, de nem szerette, én meg nem erőltettem a dolgot, inkább kértem kölcsön egy másik rácsosat pár hónapra.
Olvasom itt, hogy mások gyerekei milyen hamar mentek a saját lábukon, meg nagyágyon aludtak, és tkp. irigykedem, nyilván egyszerűbb volt, de nekem valahogy nem mentek ezek az erőltetős dolgok. No mindegy is.
Még azt akartam írni, hogy az eleje úgyis nehéz lesz egy darabig az egy kicsi - egy pici felállásban, de aztán meg irtó jó, nem győzök örülni neki, hogy bevállaltuk anno a kis korkülönbséget. Tkp. hármaskának is kéne majd egy kistesó :)

Még azt akartam kérdezni, hogy visszérre használt-e valaha valaki kenőcsöt, meg ilyen gumírozott fáslit. Egyszer csak ijesztő kinézetű visszerek lettek a combom belső részén, és a védőnő ijesztget, hogy esélyem sincs, hogy elmúljon, ha nem használom a fáslit. Mit gondoltok erről?
Előzmény: Vaszon Vaszonovna (4205)
Trollka74 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4225
Köszi :))
Előzmény: Nemlajos (4224)
Nemlajos Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4224
gratula a fiúhoz:)))
Te szonográfus!:)
Előzmény: Trollka74 (4223)
Trollka74 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4223
Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. 100 %, hogy fiú :) Egyből kiszúrtam, a doki meg se szólalt még, amikor mondtam, hogy "látom fiú", meg is lepődött.

Kérek szépen kék csíkot :) és a Bendegúz maradhat. Már tuti nem lesz csaj, a dokim a diplomáját tette fel rá :)).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!