Keresés

Részletes keresés

paul2 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 131

Akkor jó. Megnyugodtam.

Közben láttam a hintás topicodat, de szerintem a gabonakör-témában több van, mint abban.

Előzmény: Jessica Fan (130)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.02.05 0 0 130

Még nem volt időm...:)))

Hétvégén...

Előzmény: paul2 (129)
paul2 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 129

Ezek szerint nincs kedved.

Kár...

Előzmény: paul2 (128)
paul2 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 128

Sőt csakis a cikktől függetlenül lehetne eredeti, hiszen a cikk szerint nem az, viszont a cikk a kkörre vonatkozóan semmit sem bizonyít logikailag.

A Nemere-cikk viszont magyar, értékelése neked sem okoz nyelvi gondot. Kíváncsi lennék rá, hogy milyen következtetésre jutsz.

Persze csak ha kedved van és időd engedi.

Előzmény: Jessica Fan (126)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126

A cikktől függetlenül még lehet eredeti.

Előzmény: paul2 (124)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.31 0 0 125

Nem vagyok olyan jó angolból, csak azért tettem be mert ezzel az ábrával foglalkozik a cikk...

Itt egy másik cikk Nemere Istvántól, általánosságban szól a gabonakörök rejtélyéről:

http://iqdepo.hu/dimenzio/28/28-07-17.html

Előzmény: paul2 (124)
paul2 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 124

Jó neked.

Mert én téged nem egészen:

Azt mondod, ez az ábra eredeti, ugyanakkor ajánlod azt a cikket, ami - bár teljesen tudománytalanul - de úgy véli, hogy nem eredeti:

"However, I couldn't help 'feeling' that it's an elaborate and well constructed hoax."

Előzmény: Jessica Fan (123)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.30 0 0 123
Értelek...
Előzmény: paul2 (122)
paul2 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 122

A hamisítvány lényege, hogy igyekszik hasonlítani az eredetihez, tehát ha egy hamisító feltételezi, hogy az ufók rakhatnak kódolt üzenetet az ábrába, akkor a hamisító is rak.

Engem ez az egész "Az igazi Mao" című filmre emlékeztet, abban is fokozatosan növelték a hülyeség szintjét, és így az emberek különböző pontokon mondták, hogy ez már sok, nem hiszik el. Itt is az van: a mowing devil már uncsi, akkor fokozzuk, legyen mindenféle absztrakt ábra. Ez is lejárt? Akkor legyen figura, sőt toldjuk meg szöveggel. Az, hogy ettől egyre emberibbé válik a dolog, senkit sem zavar ; - ) Aki nem hiszi, az enélkül sem hinné el, aki meg hiszi, annak csak fokozza az extázisát. A következő változat az lesz, amikor név szerint szólítják meg a farmert, akinek a gabonáját összetapossák.

Az általad ajánlott írást elolvasva, azt tipikus áltudományos írásnak tartom:

- szószátyár, de e lényegről alig szól. Az ilyen írások szokásos jelzői a "hihetetlen", "ámulatba ejtő", "megmagyarázhatatlan", itt konkrétan "impressive".

- aktívan ámuldozik triviális dolgokon, esetünkben azon, hogy hogyan csináltak a 2D (kevésbé tudálékos fordulattal: sík) felületre 3D hatású ábrát. Na hogyan? Az elmúlt 35 ezer évben az ember is bizonyítottan csinált ilyesmit, általában kisebb léptékben. Viszont egy ilyen, már 2D ábrának a felnagyítása attól nem lesz nehezebb, hogy valakiben a kép térérzetet kelt. Attól az még csak vonalak, felületek összessége.

- vagy eleve egyetlen, neki tetsző lehetőséget vizsgál, vagy a beszűkültség vádját kerülendő hajánál fogva előrángatott alternatívákkal jön. Itt az utóbbi jegyében bedobja a zenedobozt, ami triviálisan nem passzol, hiszen ez egyetlen spirált tartalmaz, annak a lemezén meg párhuzamos csatornák (koncentrikus körök) vannak. Hozza még a Chladni-ábrákat, holott ha látott már olyat, akkor tudhatja, hogy azon a foltok más alakúak, elrendeződésűek.  Ugyanilyen alapon hozhatta volna mákostészta elfogysztása utáni lapostányért, vagy a húsdaráló késének kerek lyukacsos fémlapját is. Kerek mindegyik.

(Kis kitérő: az emlegetett Chladni csak azért német, mert családját elüldözték Körmöcbányáról...)

- triviális dolgokat túlmagyaráz: bináris jelek, ASCII kód, és környéke. Végülis kinek szó ez a cikk?

- logikai bakikat követ el: "Again, crop circles have taught us about things we may have had no previous knowledge of, ..." mondja, holott csupa előzetesen ismert dologhoz köti ő maga is.

Azon agyal, hogy miért ASCII-t használ, mikor az nem általános. Az nem jut eszébe, hogy bármilyen más kódolással legalább ennyire jogos ez a kifogás, kódolás nélkül meg hogyan hagyjon szegény ufó kódolt üzenetet???

Később azt állítja, hogy ha az ábra hamis, akkor a középső 11 bites rész sima hiba. Az ufónak nem tudom hány lába van, de azért az is megbotolhat gabonatiprás közben.
- a téma jelentőségét túlbecsüli: azt állítja, hogy amennyiben ez az ábra igazi, akkor ez az ET kapcsolat legjelentősebb indikátora, ha hamis, akkor a kutatást évtizeddel vetheti vissza.  Na neee...

Szóval szerintem ez nudli. Ezért persze a szerzőnek nem teszek szemrehányást, hiszen ő már az elején figyelmeztetett:

"This is an entirely subjective viewpoint, but I'm sure people who have been into crop circles and witnessed particular designs get an immediate 'hunch' or 'knowing' about certain formations - difficult to describe, but I'm sure you know what I mean."

Ez ugyanis a 100 %-os tudománytalanság deklarációja. Jogában áll.

Előzmény: Jessica Fan (119)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.29 0 0 121

100% hogy hamísítvány!

Igen, jól elbeszéltünk egymás mellett.:-DDD

Előzmény: Jessica Fan (120)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.29 0 0 120

Na, igen, a 76-osban lévő első ábrának a hitelességét még én is megkérdőjelezem.:))

Előzmény: paul2 (118)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.29 0 0 119

A gabonakör hamísítók nem rejtegetnek kódólt üzeneteket a gabonaköreikbe, az ember nem olyan intelligens. Csak sok ember azt hiszi, mi vagyunk a legintelligensebb élőlények a világmindenségben.

Előzmény: paul2 (118)
paul2 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 118

Elláttál olvasnivalóval, azt köszönöm.

Kicsit elbeszéltünk egymás mellett, mert én a (76)-beli első ábráról írtam, ami szerintem egy erősen stilizált, de igen jól eltalált ufópofa, te pedig erre a (115)-ben belinkeltre. Így már érthető lesz, hogy milyen traktornyom, és éni is értem, hogy te eddig miért nem ; - )

"...elképzelhető... " írod.

A képzeletnek nem sok minden szab határt, ezért sok minden elképzelhető.

Ha nem akarunk a képzelgés csapdájába esni, akkor azonban inkább egy másik kérdést kell megvizsgálni, hogy van-e ok feltételezni az "idegen"kezűséget, illetve van-e olyan jel, mely primitív manipulációra utal, esetleg valami túlságosan "földhozragadt" utalás, mint pl a winchesterre emlékeztető kódsor.

Előzmény: Jessica Fan (115)
duále Creative Commons License 2008.01.28 0 0 117

Ugyancsak 2006 juliusában Angliában ugyanezen mondanivalót másként is elénk rajzolták : http://www.lucypringle.co.uk/photos/2006/uk2006bc.shtml

A nappálya körébe egy ladikot,csónakot helyeztek,középütt nyolc bigyóval,azok a többi planéta.Hátul az iránylapát lefelé a PLUTÓ,elöl egy előre és felfele mutató a CHARON.A mitológia csónakosa Charon átviszi a halott lelkét az alvilági Stix folyón a tulpartra.Amig az egyik a vég,befejezés és halál jelképe,addig a  holdja/felesége/másodszerepese/altisztje tulviszi uj kezdet felé a lelket, mert az embernek nem élete van,hanem életsorozata lásd reinkarnáció.Minden kijárat a tuloldalán bejárat...erről van itt szó.Ezért van az indiai PUSZTITÓ Istennek,Shivának felesége /párvati/,mert  a kerék forog tovább a vég sohasem abszolut.

duále Creative Commons License 2008.01.28 0 0 116

http://www.lucypringle.co.uk/photos/2006/uk2006bp.shtml#pic2

Nahát ezt sem emberek csinálták ám !

És nem annyira a  rajzolat bonyolultsága miatt,hanem mert az üzenete,a mondanivalója egyáltalán nem közismert !

A csillagbölcselet ugye a Napon és a Holdon tulmenően kilenc bolygóval dolgozik hagyományosan : Merkur,Vénusz,Föld,Mars,Jupiter,Szaturn,Urán,Neptun és Plutó.

Nos itt kilenc kör van kivül,ennek a számnak a hangsulya megmarad azáltal hogy középpontba,figyelmünk középpontjába kerül egy tizedik.Vagyishát a kilences poláris,dialektikus,duális.És a  lerajzolt számsor vége is 99.Nem száz.

KILENCVENKILENC !

Bizony csak némi csillagászati ismeret kell,hogy megértsük a PLUTÓ-CHÁRON kettős kis/bolygóról van szó. Érdekes és bonyolult,mert a kisebbik égitest forog a nagyobb körül és ezért a holdja,ugyanakkor  arányában tulságosan nagy és közeli ,emiatt egyetlen rendszer : KÖLCSÖNÖSEN KÖTÖTT KERINGÉSÜEK, nincsen több  a Naprendszerben !Mindkettő mindig ugyanazt az oldalát,arcát mutatja a másik felé,mintha az örökszerelem jelképezése lenne ez !

Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.27 0 0 115

A kódról sajna nem sok mindent tudok!

Igazad van abban hogy az érveim nem tekinthetők igazi bizonyítékoknak de amíg nem születnek újabbak addig nekem ezek is megfelelnek ahhoz hogy feltételezzem nem emberek csinálják a gabonakörök többségét hanem a földönkívüliek próbálnak meg minket tesztelni azzal hogy pl: visszatérve az ufopofában rejlő állítólagos kódsorra-amit még nem sikerült megfejteni-az ufók üzenetét hordozza...

Elképzelhető, szerintem!

Belinkelek egy angol nyelvű tanulmányt erről az ufópofáról amelyben a benne lévő kódról is írnak.ű

http://www.cropcircleresearch.com/articles/alienface.html

Előzmény: paul2 (114)
paul2 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 114

A gabonaszárak egy része akkor törik el, ha a már száraz gabonában taposnak. A zöld vetés éppúgy nem törik le, mint a fű, de mivel annál dúsabb, ha letapossák, nem áll fel. Tehát az ilyen gabonakörnek az ufó-eredet mellett van legalább egy másik lehetséges magyarázata: parasztgyerek csinálta, aki tudja ezt.

Ami az elektromágneses anomáliákat illeti, az ufók földönkívüliek, de nem természetfelettiek, azaz a fizika törvényei rájuk is érvényesek. (azok is, amiket mi még nem ismerünk, de azok is, amiket már igen) Az elektromágneses térnek valamiféle forrása kell hogy legyen, és ez nem az ufó, mert az már elment. Aki elektromágneses térről beszél, az legyen szíves, jellemezze ezt a teret,  elektromos és mágneses térerő nagysága, iránya, frekvencia, ilyesmi. Ha ez megvan, akkor meg lehet keresni a forrását, és akkor még az is lehet, hogy megtaláljuk az ufók jeladóját. Az pedig már valami lenne, minél szkeptikusabb valaki, annál jobban tátaná a száját. (Legalábbis addig, míg az alján meg nem találja a Made in Tajvan feliratot)

Természetesen nem rajtad követelem ezeket az adatokat, csak azt mondom, hogy aki ilyen észlelésről beszámol, ezek nélkül lényegében fecseg. Ha megmérte, akkor közzétenni semmiből sem állna, ha nem mérte meg, és mégis elektromágneses térről beszél, az halandzsa.

A körben megálló karóráról is többször olvastam beszámolót. Érdekes módon senkinek nem  volt fontos megjegyezni, hogy milyen óráról volt szó, mechanikusról, elektromechanikusról vagy kvarcóráról? Teljesen mástól állhat meg az egyik vagy a másik! És itt van még egy kérdés: honnan tudja egy sugárzás, hogy az útjába kerülő szerkezet óra, azaz meg kell állítania, vagy mondjuk szívritmusszabályozó, amit megállítani gyilkosság lenne.

Az állatok furcsa viselkedésénél megint az a kérdés, hogy végülis mit éreznek? Az elektromágneses sugárzáshoz nem kell kutya, azt műszerrel is meg lehet mérni (már ha az ember akarja, nem csak mesélni szándékozik róla)

Ha eltekintünk a szagoktól és hangoktól (beleértve az infrahangot és ultrahangot is) a kutya még egy dologra érzékeny: az emberek hangulatára. Ha egy gabonakörben az extázis határán sertepertélő csomó "szakértőt" meglátja, még egy repülőtéri kábítószerkereső kutyát is elfog az idegesség, pedig az szoktatva van a tömeghez. Viszont ez az emberek miatt van, vagyis semmit nem bizonyít.

Írod: "Az ufopofára visszatérve én megvagyok győződve arról hogy azt nem emberek csinálták."

Ezzel nincs bajom, csak arra lennék kíváncsi, hogy ez a meggyőződés min alapszik, addig még azt sem mondom, hogy "szerintem pedig emberek csinálták"

"A traktornyomokat én nem fedeztem fel rajta," Hát pontosan ez az én bajom is, az összes többi ábrán a traktornyomok folyamatosak és áthaladnak a "körön", vagyis az ábrán, de ezen az egyen nem. Itt valószínűleg maga a fotó hamis - viszont ha ezt kétségtelenül valódiként tálalják nekem, akkor a többiben is kételkedni kezdek.

A "valamilyen ismeretlen kód" hogy néz ki, mi hordozza?

Előzmény: Jessica Fan (113)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.23 0 0 113

Meg kell figyelni a gabonaszárakat. Az emberek által készített ábrák esetében a gabonaszárak nagy része eltörik, amelyiknél viszont nem, ott bizony valami más a magyarázat-pl: földönkívüli.

Az ufopofára visszatérve én megvagyok győződve arról hogy azt nem emberek csinálták. A földönkívüli lény miatt olyan...hogy mondjam...szerintem az egyik legrejtélyesebb ábra. A traktornyomokat én nem fedeztem fel rajta, pedig sokszor láttam már kinagyított fotókon...

Nemtom pontosan, de nem régiben olvastam erről az ábráról egy igen hihető cikket amelyet egy gabonakör kutató írt, hogy a körben spirálisan befelé haladva valamilyen ismeretlen kódra bukkant kutatócsapatával. A kód még megfejtésre vár.

A másik dolog amiatt egy ábra földönkívüli eredetű lehet:

A kutatók sokszor tapasztalták hogy amikor a gabonakörbe léptek  magas elektromágneses sugárzást mutattak ki a műszereik. Általában megkergülnek az iránytűk is, vagy pl: megáll a karórád, aztán mikor kilépsz a körből újra elindul.

A kutatók megfigyelték az állatok viselkedését is a körökön belül.

Legtöbb esetben kutyákat visznek a gabonakörökhöz. Furán szoktak viselkedni.

Folymatosan ugatnak, nyűszítenek. De olyat is olvastam hogy némelyik kutya még a gabonakörbe sem mert belépni, valami miatt nagyon fél néhány kutyafajta...

Hogy mitől, azt nem tudom!

Előzmény: paul2 (112)
paul2 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 112

Gabonát lelapítani mindenki tud, ezt az ufóktól sem vitatom el.

Nem is ez az érdekes a képen, hanem az, hogy az ábra területén belül a keréknyomban kinőtt a gabona, ami előzőleg a traktor súlya miatt kipusztult vagy legalábbis növekedésében visszamaradt.

Ha az ufók ilyet tudnak, akkor akár a sivatagban is csinálhatnának gabonakört.

Csakhogy ilyen tudásról még sehol sem láttam beszámolót, pedig ez lenne az igazi kunszt.

Ha viszont nem tudnak, akkor a gabonakör valódisága továbbra is kétséges, a fénykép azonban bizonyosan hamisítvány.

Ettől függetlenül érdekelne, hogy miért <b>biztosan</b> földönkívüli egyik vagy másik ábra.

Előzmény: Jessica Fan (111)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.21 0 0 111
Az ufopofára visszatérve az biztosan földönkívüli eredetű...
Előzmény: paul2 (110)
paul2 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 110

Az egész gabonakörös dolog nem hoz lázba, de az első képen van valami igen érdekes.

Gabonatábla keréknyomokkal - eddig rendben. Megjegyzem, ezen a keréknyomon feltűnés nélkül lehet közlekedni, ha valaki segíteni akar az ufóknak ábrát taposni a vetésbe.

Ott van az ufópofa mint gabonakör, nem egy igazán bonyolult ábra.

Viszont eddig senki nem mondta, hogy az ufók nem csak lenyomni képesek a gabonát, hanem kinöveszteni is! Itt pedig ez történt, a jobb szemen (nekünk baloldalt) a keréknyom nem megy át, holott eredetileg nyilván ott volt, mert a növényvédő traktor még pótkocsi nélkül sem tud ugrani, permetezni meg pótkocsival szokás. (lásd az összes többi ábrát)

... vagy ez a gabonakör Photoshoppal készült.

Előzmény: Jessica Fan (76)
23 negedi Creative Commons License 2008.01.21 0 0 109

Szalay Iván: Egyesitett teremtéstörténet

http://ujgenezis.uw.hu/7/7_01.htm

Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.03 0 0 108
Teljesen egyetértek!:)
Előzmény: proftudos (107)
proftudos Creative Commons License 2008.01.03 0 0 107
Nem olvastam elég figyelmesen a topic inditó szöveget, és nem láttam hogy itt arról van szó hogy vannak emberek akik ebben hisznek. Ezt igy el lehet fogadni és nem is érdemes vitatkozni vele. Csak olvasgattam ufókutatók weboldalait, akik nemcsak hisznek, hanem tudományosan bebizonyitják (a saját tudományaikkal) hogy idegen jelenség. Akik csak simán hisznek benne, megérzés alapon, azokkal semmi gond, a hittel nem kell vitatkozni és nem is lehet.
Előzmény: Jessica Fan (106)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.03 0 0 106

Na ugye!:))

Előzmény: proftudos (102)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.03 0 0 105

"Ezért sokszor nem értem, amikor kételekedik valaki az alienekben."

Én sem értem...

Előzmény: kinek (98)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.03 0 0 104

Igenis hiszem hogy a gabonakörökre nem elfogadhatóak a természetes magyarázatok. És hiszem hogy idegen tevékenység áll(nem mindről beszélek) mögöttük.

A vitánk csak feszültebbé teszi a levegőt.

Elmondtad a véleményedet, többször nem kell....Megértettem.

Előzmény: proftudos (97)
Jessica Fan Creative Commons License 2008.01.03 0 0 103

Ügyesen megcáfoltuk egymást!:)))

Gratulálok!

Ezt folytathatjuk a végtelenségig!

Előzmény: proftudos (94)
proftudos Creative Commons License 2008.01.02 0 0 102
Ja nem, mégiscsak befejezték:)

Crop Circle
Előzmény: kinek (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!