Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A dvd lejátszót scarttal összeköttöttem a tv-vel és van kép valamint szól a hang az erősítőn keresztül is mondjuk ott a dvd lejátszó van az erősítővel összekötve lehet hogy a műholdas beltéri egységet kellene az erősítővel összekötni ?
Úgy csináltam ahogy tanácsoltad és nem szól az erősítőn keresztül
Piros-fehér RCA az erősítő aux majd tuner bemenetére kötve scart-RCA átalakító a tv-be bedugva és nem szól a tv-n is állítgattam a hangot de sehogy se szól az erősítőn keresztül.
A tévéden BEMENET van. Neked KIMENET, Audio OUT kellene, de nincs a tévéden csak optikai, de neked az nem jó az erősítődhöz, mert nincs digitális bemenete! Ahogy már írtam és linkeltem, egy scart elosztó és egy scart-rca átalakító megoldást nyújt számodra.
Azért az évi kb 20filmért amit a gyerekek megnéznek nem akarok új dvd lejátszót venni ,
A tv hátulján lévő piros -fehér audió RCA-n keresztül akkor az erősítőt nem szabad semmiképpen összedugni mert az bemeneti - IN - és nekem kimeneti kellene vagy a scarton jobb a hangátvitel VAGY VALAMI MÁS EGYÉB OKA VAN?
"a scart már foglalt mert oda bedugtam a dvd lejátszót"
Már nagyon olcsón van olyan DVD-játszó, amin van HDMI és akkor a tévé egyik HDMI aljzatát használod. Ha maradsz annál a DVD-játszónál, akkor veszel egy scart elosztót :
Ezek a csatlakozók vannak az LG plazma hátulján a scart már foglalt mert oda bedugtam a dvd lejátszót a fehér-piros audioba bedugva össza szabad kötni az erősítővel?
Elég gyatra a gyári hangszóró az erősítőn viszont van 4db 50w-os hangfal 2 fadobozos AKAI ÉS 2fadobozos Videoton azok már vagy 20-25 évesek.
Ezek a csatlakozók vannak az LG plazma hátulján a scart már foglalt mert oda bedugtam a dvd lejátszót a fehér-piros audioba bedugva össza szabad kötni az erősítővel?
Elég gyatra a gyári hangszóró az erősítőn viszont van 4db 50w-os hangfal 2 fadobozos AKAI ÉS 2fadobozos Videoton azok már vagy 20-25 évesek.
"A kb 8 hónapos Pana plazmám zúg.... A kérdésem az, hogy ezzel a jelenséggel a szervízek foglalkoznak-e, azaz hibának minősül?"
Ha egy bizonyos zajszintet elér a tápzúgás, cicergés, akkor a szerviz is foglalkozik vele. Van amikor a táp és környéke csavarjainak meghúzása megoldja, van amikor zavarszűrős elosztó használata vezetett eredményre. Nem vagyok híve ennek a megoldásnak, de olyan is akadt, amikor egy megfelelő helyre, megfelelő erővel történő ütés szüntette meg. :))) Tápcsere is elképzelhető.
A fülhallgató kimenete alacsony jelszintű. Középértékre állítva hozza a vonalszintet, plussz lehet csökkenteni vagy erősíteni is. Erre lehet csatlakoztatni, nálam is így műkszik. De most nézem, hogy ezen a tv-n nincs fülkimenet.
Egy optikai van rajta meg egy kétirányú scart. Ha van az erősítőjén optikai bemenet akkor egyszerű egy üvegszálas kábellel. Ha nincs akkor a scartról kell levenni a jelet.
A kb 8 hónapos Pana plazmám zúg. Olvasgattam a fórumokban, hogy ez "normális", de sajnos olyan erejű, hogy normál tv-zés során is hallani, úgy, hogy nem sífutás, hanem meccs megy a tévében. (Azaz nem fehér szín dominál).
Ha az AV-n átrakom erre a gépre (sok fehér), akkor meg már ijesztő. MOndjuk ilyet nyilván nem csinál az ember. A sötét tónusú sorozataimon kevésbé hallom.
A kérdésem az, hogy ezzel a jelenséggel a szervízek foglalkoznak-e, azaz hibának minősül?
Persze.....nem is úgy kell elképzelni mint egy sima ablaküveget. Egyébként teljesen mindegy, hogy milyen anyagból készítik a plazma képernyő utolsó előtti rétegeit hisz a legutolsó réteg műanyagból lesz. Erre rakódik a por és az ujjlenyomat stb.
És mivel ez biztos nem Gorilla Glass3 a legkülső réteg így fimomabb bánásmódot igényel. Mondjuk én életemben nem mostam még le plazma képernyőt. Alapból nem tapogattuk sosem, ezért ilyen irányú szennyeződést nem kellett semilyen tisztítószerrel sem kezelni. Az esetleges finom porlerakódást lefújtam róla, és max erre a célra való sztatikus porkefével finoman végigsimítottam.
Véglegesen eldönteni, hogy milyen anyagból készítik a külső védőfelület alatti képernyőt csak törésteszttel lehetne vagy egyenesen rákérdezni a gyárra, hogy ugyanmá mondják meg milyen anyagból csinálják mert itten nagy viták vannak belőle.
Fizikálisan a kocogtatás az ami hallásra is megkülönböztetést ad a valódi üveg és a legkeményebb műanyag közt. De az is csak akkor ha az üveg nem rendelkezik felületi biztonsági ragasztóréteggel. A Samsung Galaxi S4 kijelzőjét a fogzománchoz koccintva egyszerű műanyag hangot hallat pedig gorilla 3-as.
A Sony Z1 Compactom szintén valami kemény kijelzős de erre ráhúztak egy erősen karcálló műanyag fóliát így a fogamhoz kocogtatva műanyag érzet van.
Az üvegpohár egészen másként szól ha nekikoccan a fognak.
Nem értem vajon miért van a PlazmaTV-nek fehér háttérvilágítása..?? (videó utolsó harmad). LCD-nél még érthető lenne...
.
Egyébként üveg esetén is NEM ilyen törékeny üvegre kell gondolni ami egyből szétesik....
..hanem vannak (szinte) törhetetlen üvegek is. pl bizonyos zuhanyzókabinok, épületekben üvegkorlát, üvegpadló, stb. Sőt az egyszerű üveg esetén is ha lefóliázzák (biztonsági fóliával, pl autókon, épületeken).
.
Üveg alatt nem kizárólag sörös- vagy templomablak- üveget kell érteni. :DD
Ez egy kísérlet amelyben a hajszál egyhuszad részénél kisebb pontra akkora energiát sugároztak ami egy teljes várost el tudna látni elektromos árammal és ekkor az pici pont a nanoszekundum egymilliomod része ideig láthatatlanná vált. Én erre nem mondanám azt, hogy manapság tényleg van.
Egy PH-s fórumtárs mesélte, volt nála bontásra egy plazma, beleborult a létra! :) Írta, hogy a külső műanyag réteg tartotta össze az egészet, alatta csillag alakban berepedezett az üveg! :)
Ha neked több kell, járj utána magad. Nem az én dolgom, hogy a te hitedet erősítsem vagy gyengítsem, nagy ívben nem érdekel. Essél neki üvegtisztítóval, meg vegyszerekkel. Ha nehéz megérteni, elfogadni, hogy az üvegre még más, fényes műanyag bevonatok is kerülnek, akkor tapasztald ki magad. Aki elhiszi, hogy a plazmapanel tisztításánál nem az üvegnél szokásos eljárást kell alkalmazni az elhiszi, aki nem az nem. Az én küldetésem ezzel véget ért, óvatosságra intettem a tulajokat ezzel kapcsolatban. Hittérítő viszont nem vagyok.