33. Mert eljött Keresztelő János, aki kenyeret sem eszik, bort sem iszik, és ezt mondjátok: Ördög van benne.34Eljött az embernek Fia, aki eszik és iszik, és ezt mondjátok: Ímé a falánk és borivó ember, a vámszedők és bűnösök barátja.
34. És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé néki.
Lukács 10
Akkor biztos alkoholistává akarta csinálni a sebet, nem?
Vagy szivességet akart kérni a sebtől és azért itatta le
Te legalább annyira okos vagy, troll, mint az a JT, akivel tebnap beszélgettem: szerénte nem ittak vizet, csak bort, szerénted meg borban mostak, nem vízben...
Mikeás próféta könyve 6:13Pedig én már elkezdtelek verni téged, és pusztítani vétkeid miatt. Mikeás próféta könyve 6:13 Pedig én már elkezdtelek verni téged, és pusztítani vétkeid miatt. Mikeás próféta könyve 6:13 Mikeás próféta könyve 6:14Eszel majd, de nem laksz jól, hanem éhen maradsz. Ha félreraksz is, nem mented meg, mert amit meg akarsz menteni, fegyver martalékává teszem. Mikeás próféta könyve 6:14 Eszel majd, de nem laksz jól, hanem éhen maradsz. Ha félreraksz is, nem mented meg, mert amit meg akarsz menteni, fegyver martalékává teszem. Mikeás próféta könyve 6:14 Mikeás próféta könyve 6:15Vetni fogsz, de nem aratsz, sajtolsz olajbogyót, de nem kened magad olajjal, mustot is préselsz, de nem iszol bort.
Jól van ha akarod legyen igazad, de én eladtam az okosságom szépségért cserébe és nem sejtettem, hogy átb@sznak. Igen a google szerint majdnem 100%os alkohol kell, de akkor miért az szerepel hogy borral mosnak és nem vízzel szappannal? Vörösre akarták festeni a gönceiket?
Azzal kéne foglalkoznod suvikám, hogy a világban lévő értékeken kívül, az "Ígéd" hordoz-e valami plusszt!
Régi és repedt tömlőd van, amiben már csak szaga van az akkori "új bornak".
"Ha a hit egyszerű elemeken nyugszik, könnyen átlátható és megfogalmazható, akkor megérti a hülye is. Azaz a csoportunk mentálisan legegyszerűbb tagjai is képesek lesznek felfogni, és előírásai szerint cselekedni. Nagyon fontos dolog ez, mert annyi, de annyi a hülye, hogy ha ez nem lenne, akkor talán választásokat se lehetne nyerni."
"Az ember a saját csoportja hiedelmeit minden különösebb logikai, racionális analízis nélkül könnyen elfogadja. Elfogadja még a lehető legegyszerűbb változatban is. Ez teszi lehetővé, hogy egy csoportban a mentálisan kevésbé fejlett tagok is képesek legyenek a csoportelképzelésekkel azonosulni."
Éngem az Íge kultúrája érdekel, nem az, mit a világ tart "értéknek" az Ígével szemben, troll. Az irgalmatos samaritániusnak mije volt: új bor új tömlőben, suvikám...?