megvagyunk!!! Követem a fórum történéseit, most éppen nagyon kiakadtam C-n, hogy lehet valakit így ijesztgetni, aztán letorkollni valakit, aki tök normálisan írt!!! Na, mindegy, majd jövök még!!! Vigyázzatok magatokra!
Ma meglett a megoldás a vigasztalhatatlan zokogásra!! Mert a szemem előtt történt az eset. Mindenki tanácsát alkalmaztam. :)
Az úgy volt, hogy a gyerek megkarmolta magát. Szoptatni akartam, fáradt volt, hadonászott, ilyenkor az arcához szokott kapdosni. De a szokásos hadonászás most horrorba torkollott: szinte hersent, hallottam, ahogy megsebezte magát a körmével, ráadásul az arca irányából a szemöldöke felé húzta a kezét, úgy, hogy a szeme is ott volt... És utána összeszorított szemmel ordított, egy végtelen percig aggódtam a szeme világáért... De szerencsére "csak" a szeme alatt és fölött karmolta meg magát.
És ekkor jöttek a tanácsok: büfipózban ringattam, énekeltem, zenéltettem a manóját... És mivel én sem voltam kétségbeesve, mert már tudtam, mi történt, gyorsan megnyugodott, utána megszoptattam... És felidéztem az előző két esetet: akkor is volt friss karmolás, de ott a zokogás melléktermékének tekintettem a dolgot, nem az okának... És persze ráugrottam a gyerekre, és levágtam a körmeit.
Hű, mindig csodálattal gondolok az ikresekre, és mivel te gyakran írsz, látom a folyamatos derűt és kiegyensúlyozottságot... Nem tudom, hogy csinálod, engem ez az egy szem gyerek is lefáraszt. És neked ott van még a nagy probléma azon felül, hogy dupla örömöd és gondod van: hogy hogy osztsd meg magad közöttük... Szerintem ha már gondolkodtál ezen, onnantól kezdve hosszú távon jól csinálod az "egyensúlyozást". (Olyanoknál láttam gondot, akikben meg sem fordult az a gondolat, hogy nem biztos, hogy jó elhanyagolni teljesen pl. a magasabb súlyú/egészségesebb ikret...)
csodaszép 5 hónaposod van :-) Az első Prevenart elvileg Zs is megkapja csütörtökön. Mensi :-(
Nikolbaba,
Gréti nagyon szép és vidám kislány :-)
Szisszi,
hatalmas gratula az 5 kg-hoz!!!! A vihar okozta károkat nagyon sajnálom :-(
Guccica,
jók a rucik :-) És szép a fiad :-) Éjszakai alvás, dumálva ébredés tényleg nagy dolog, örülök neki!
Giantstep,
új séróhoz, súlyhoz, új rucikhoz gratula :-) Vigasztalhatatlan zokogás még szerencsére csak egyszer volt, amikor álmában sírt. Általában ahogy felveszem és magamhoz ölelem, meg beszélek hozzá, megnyugszik. De a rövid sírás is nagyon rossz érzés nekem!
Móni,
tornász lesz a gyönyörű jányból, az már tutkó :-))))
Jasbal,
úgy látom, Emma komálja a szőnyeget :-) A súlya gyönyörű! Szerintem ha így hízik, elég neki a tejcsi.
Fozolalu,
Fruzsi nagyon szép leányzó. Gratula a keresztelőhöz!
Btft,
üdv a körünkben! Mesélj a gyerkőcről és kérünk szépen képet is.
Audrey,
gyönyörű méretűek a fiúk, gratulálok! Majd számolj be, mi volt DA-nál. Kíváncsi vagyok, hogyan vizsgál, stb. Sok jót hallottam már róla.
Lujzer,
merre vagy???
Solio,
itt vagyok :-) A kispasid csodaszép :-)
Mindjárt néhány kép is jön. Kapott a fiú egy hintaágyat, amit állvánnyal és az ajtókeretbe akasztva is lehet használni. Tetszik neki :-)
Gyönyörűséges vigyor!! :)) Én is hasonlóképpen gondolom: ha már mászik, másszon szabadon, nem veszünk járókát... Nem lesz egyszerű balesetmentesíteni a lakást.
Szia Audrey, mindig eszembe jutsz, mint hősök hőse. :) Gratula a gyarapodáshoz. Dévény Anna éle tornáról majd számolj be kérlek, ha lesz időd, engem is érdekel.
LETÍCIA ASZCENDENSE A SKORPIO LEGVÉGÉN VAN, TEHÁT DUPLA SKORPIO. ELTÖKÉLTSÉGBEN ÉS BELSŐ ERŐBEN NEM LESZ HIÁNY! VISZONT ANNYIRA A JEGY VÉGÉN VAN, HOGY MIVEL AZ ELSŐ HÁZ SZINTE EGÉSZE, + A PLÚTÓ (AMI A SKORPIO URALKODOJA) ÉS A JUPITER IS A NYILASBAN VAN NÁLA, TEHÁT A NYILAS JEGY IS MEGHATÁROZÓ. EZ KALANDKERESŐBBÉ, LAZÁBBÁ TESZI, AMIRE SZÜKSÉGE IS VAN A SKORPIO ÉS A SZŰZBEN LÉVŐ HOLDJA MIATT. SZÓVAL A SKORPIO, SZŰZ ÉS NYILAS JEGYEK DOMINÁLNAK NÁLA, ÉRZÉSEM SZERINT HARMONIKUS ARÁNYBAN. A JUPITERJE NYILASBAN NAGYON JÓ ÁLLÁS, SZERENCSÉT, JÓLÉTET BIZTOSÍT A SZÜLÖTTNEK. A SZŰZ HOLD PEDIG PRECIZITÁST, OKOSSÁGOT.
A BÉL ÉS EMÉSZTŐ RENDSZERE ÉRZÉKENY LEHET, ERRE ODA KELL FIGYELNI.
A CSALÁD ÉS OTTHON SZERETETE MEGHATÁROZÓ TULAJDONSÁGA LESZ, FŐLEG FELNŐTT KORÁBAN FOG EZ KIJÖNNI NÁLA, AMIKOR Ő MAGA IS SZÜLŐVÉ VÁLIK MAJD.
VAN NAGY TRIGONJA IS, -HÁROMSZÖGBEN BOLYGÓI-, AMIK AZ ÉLETÉBEN SOK POZÍTIV LEHETŐSÉGET TARTOGATNAK A SZÁMÁRA, AMIT A KÉPLETE SZERINT, MEG IS FOG RAGADNI.
És ilyenkor próbáltad már fagyitejjel megpótolni, hogy kiderüljön kér-e még? Sajna nálunk az elégedett leválás csak a szopik felénél van, a többi esetben nyűg van, de már tudom, hogy olyankor a szelek gyötrik, vagy megtelt, de ő még habzsolna. Ilyenkor a vállamra dobom, és két perc múlva elfelejti miért hisztizett, kijön a büfi, és megindul a nyomeszolás. Tényleg amikor úgy érzed enne még, az két cici után van?
Frizura igazából elég szörnyű, abszolút nőietlen, egy hónap múlva már jó lesz. :) Férjem azt mondta, úgy néz ki a fejem, mint egy kamaszfiúé, ez az én koromban már bóknak számít szerinted? Mert ha nem, megyek és megbüntetem. :D
Emmán úgy veszem észre, hogy korábban elégedetten levált a ciciről amikor jól lakott vagy elaludt. 2 hete nincs elégedett leválás, reklamálás van és behergelődés + tényleg látom, érzem, hogy többet enne
Nem mértem eddig, ezért is lepődtem meg ma nagyon.
Egy friss fotó Álmosról. Kicsit kinőtte a játszószőnyegét, de végül úgy döntöttünk, hogy nem ruházunk be nagyobbra, hanem kapott egy ikeás takarót, és leköltöztünk a földre. Megpróbáljuk megúszni a járókát, mert asszem fölösleges lenne, ugyanis a gyermek hátrafelé simán "kukacol", és össze-vissza fordulgat, és úgy itéltem meg, hogy a legnagyobb biztonságban a földön van.
Eloin: Volt egy hét, amikor nem tudtam olvasni, így lehet, hogy lemaradtam: foglalkozol képletelemzéssel? És lehet tőled ilyet kérni? Persze tudom, hogy ez nagy munka, de cserébe tudok ajánlani logopédiai vizsgálatot, ha itt lesz az ideje.:-)
jasbal: miből gondolod, hogy szopi után kérne még Emma tejet? Mert heti 200 g hízás az tényleg nem kevés, aszerint rendben vagytok.
Szerintem most Capuccinora nem kéne haragudni, mert az ő sajátos stílusában, de jót akart. Mert valóban lehet probléma amögött, hogy ha egy baba ilyen keveset alszik. Megkonzultálnám gyermekorvossal mindenképpen, mert jobb félni mint megijedni.
tire merre van? Jó rég nem írt már, remélem nem érte őket is valami szélkár! Hiányoznak a Zsomboros fotók. Sőt dusica Nándija is hiányzik!
tegnap este csak olvasni volt erőm, de azt is feladtam, így nem írtam. Nehezen is tudtam elaludni :-)
Nálunk minden OK, a gyerkőc rengeteget dumál és nevet és igen erős érdekérvényesítő képességgel rendelkezik már most. Előre félek, hogy eljön az idő, amikor megpróbál majd fakockákkal érvényt szerezni az akaratának....
Lekopogom, most a kaja is rendben van, csak egyik nap a Humanat, másik nap a Milupat favorizálja és akkor a másikat nem eszi meg.
Ma úgy felpörgette magát fürdés előtt a pelenkázón a tanuló kutyussal, hogy alig bírt elaludni, nagy sírás volt.
Móni,
a pohárból iváshoz nagy gratula! Az enyém fiú kanállal eszik csodaszépen :-)
Jasbal,
mostanában Zs is felkel éjjel 2 és 3 között. Szerintem összebeszéltek a csmeték :-)
Guccica,
Tomi kajálásához gratula! 200 ml az nagyon szép teljesítmény. A súlya pedig gyönyörű!
Strawberry,
nálunk soha nem sikerült még 60%-os páratartalmat összehozni. Igaz, mi éjjelre nem kapcsoljuk be, mert zúg nagyon. Új frizurához gratula.
Giantstep,
a hétvégi sírást és nyűgösködést nagyon sajnálom :-( Még nem olvastam tovább: milyen lett a frizurád?
Packages,
forduláshoz gratula! A hízás miatt ne izgulj, természetes, hogy lelassul, sőt, ideig-óráig meg is állhat. Nekem a doki mondta, így elhiszem :-)
Ammandina,
Dalma súlyához gratulálok!
Éloin,
nagyon köszi a mailt! Nekem is ezt hozta ki korábban, illetve a Halak és a Vízöntő határán vagyok, így van, amelyik az egyiket, van, amelyik a másikat. Szerinted ennek lehet jobban hinni?
hu lányok szép termés:)))) először is csodálatosak a gyerköcök:)
cuni nevében köszönöm a bokokat,továbbitotam nagy mosoly volt a válasza:)
hasfájás: kopp-kopp-kopp cunit csak ritkán és csak pár pukig:) de Lacó nagyon ott volt a topon belőle:(( se szécső,se cseppek,se kúp nem segitet rajta,volt hogy egész este sétáltam vele és simogatam,és akkor is keservesen sirt:( hála az égnek 6 hónapos lett,és már ritkultak,erre fogzani kezdet:) szoval becses 2 év északa 6 hóig szinte 2-3 ora volt amit aludtam,6-9 hó-ig havonta 7 napot szintén igy,aztán esténként már csak 2x keltet:) aztán mint akit elvágtak,mitne mondjak nem bántam,persze emellet nappal volt másik 2-ő,aki enni kért,oviba vittem,mire lettetem aludni,vártak a joszágok,és a ház tartás,szoval hétvégén jött apa,és le léptete a családott,fél napokra hogy piheni is tudjak,azota is imádom érte:)) volt hogy rajtam aludt,10-15 perceket,ülve aludtam a kezembe a gyerekkel,baba kocsit tologatva az udvaron hogy a család legalább aludni tudjon:( szoval minden részvétem,és remélem hamar kinövik.
Nanchy: az ablak nyitva volt,de eltévedt a süti:(((
Pettya apu: kérésed tejesedik:)
Andrey: örülök hogy jol vagytok:) és néha jeleket adsz:) puszi a fiúknak:) igazán szépen gyarapodnak:)
Strawberry: ha néha,lennék csak fáradt:)) kibukni ritkán szoktam,ahoz soknak kell össze jönnie:) egy jó zene,egy lopott ora távol a családtól,egy baráti kukázás egymás életében,és ismét erőre kapok,apa ilyenkor fog becucol a kocsiba és leszállit barátnőmhöz,és a családott pátyolásába veszi,mi meg jol kibeszélünk mindent magunkból,már esedékes lesz:) mert kissé kezdek ki kakukolni,valahogy ez feltölt:))
Nagyon ritkán tudok mostanában jönni, de egyszerűen felháborít Cappucino az, hogy már megint miattad nincs is kedvem visszaolvasni!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Móni, beírnád a táblába az alábbi adatokat ha szépen megkérnélek rá?:))
A fiúk 7-én lesznek 4 hónaposak, és a súlyaik az alábbiak:
Lackó 5340 gr és 60 cm,
Csabi 5590 gr és 60 cm,
Zsombor 4530 gr és 58 cm!
Mindenki nagyon szuperul van, a két nagyobb már simán a 62-es rucikat hordja, Zsomborra még kicsit nagy, de neki meg az 56 már kezd kicsi lenni:))
Holnap megyünk először a Dévény Anna féle tornára, most nézik meg a fiúkat, kíváncsi vagyok milyen fejlesztő tornát fognak ajánlani! Közületek jár valaki esetleg a babával?
Eddig a gyerekorvosunk csak akkor volt nálunk, mikor a szurikat kaptuk, és nagyon remélem hogy ez sokáig így is marad:))
Most megyek, kicsit pihenek az éjszakai etetés előtt:))
Ja, Csabi 2 napja most megint átalussza az éjszakát, másik két fiam pedig egyszer, kb. 2-3 óra körül ébred, utána durmolnak reggel 6-7-ig, de volt már rá eset, hogy 9-ig:)))
Miből gondolod, hogy kevesebbet eszik? (Mivel eddig nem mérted, azért kérdem.)
Szóval mert rövidebb ideig szopizik az azt jelenti, hogy hatékonyabban szív, nem biztos, hogy keveset eszik.
Ha hízik, szerintem felesleges pótolni. Azt nem tudom, hogy sír-e, azért mondod, hogy kellene még Emmának kajcsi. De biztosat majd az orvos:)
Ki is próbálhatod, hogy adsz neki többletet, csak fennáll a veszélye, hogy Emma annyit eszik, amennyit felkínálsz neki:) Marci nem ilyen, ha elég, akkor nem issza meg a cumisüvegből sem.
Hahaha, akkor összeereszthetjük majd a fiainkat! Marci sem az a nagy alvó napközben: ma például reggel 3/4 9-től este 8ig cca. másfél órát aludt két részletben (de inkább kevesebbet).