Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
"Ha begyűjtötök vad fészkekből madarakat, az nem a természet károsítása??"
Nem, mivel kizárólag nem védett madarakkal tesszük ezt, melyeket erdészetileg irtanak, mérgezik, lövik őket. A macska viszont nem válogat védett és nem védett madár között.
Hogy a te macskád mit csinált és mit nem, az csak téged érdekel. Gondolod, hogy elfogadható bárkitől érvként, hogy "no de erdész úr, tudom, hogy a macskám odakint mászkál, de még sosem fogott védett madarat". Mindenki kiröhögne. Honnan tudod, hogy mit fog, amikor napokig kóborol? Ebben akérdésben amúgy sincs olyan, hogy "én macskám" meg "te macskád", csak macskák vannak, melyek vagy szépen bent maradnak a házban/kertben, vagy ha nem, akkor előbb-utóbb puskavégre kerülnek.
Kedves, én senkit sem sértettem meg, nem személyeskedtem, nem faszoztam. Csak leírtam egy tényt: a kóborló macskákat (és kutyákat) irtani kell. Ezt meg is teszik, jó régóta (Fekete István 1929-ben szorgalmazta ezt a saját területén). Nézz utána a témának.
"És ez szerinted engem érdekel? Haragudj, ha úgy tetszik. Nem én tehetek róla, hogy olyan állatok felé irányul a szereteted, melyek a természetbe kiszabadulva biológiai károkat okoznak, és ezért irtani kell őket"
Asszem erre nem mondot semmit, mert olyan cifrát írnék, hogy hónapokra kitiltanának!!!
Minden esetre azért egy kérdésem lenne: Ha begyűjtötök vad fészkekből madarakat, az nem a természet károsítása?? Evvel beleszóltok a természetbe ugyan úgy, tehát asszem ezen a téren nem igazán van jogod engem minősíteni.
Apropó, ez a macska eddigi élete során nem igazán okozott kárt...Az, hogy elkapott pár egeret, meg nagy ritkán levadászott egy BETEG! madarat, nem hinném, hogy nagy kár lenne!
Nekem??? Nem az én topikom! Spanci nyitotta, nem én! Az ő topikja, mégha nem is ír oda...Ő nyitotta, ő a gazda, az ő feladata a topikot rendben tartani. Igaz, segítek neki, mert ritkán jár oda. Te ettől még nem az enyém!
"És ez szerinted engem érdekel? Haragudj, ha úgy tetszik. Nem én tehetek róla, hogy olyan állatok felé irányul a szereteted, melyek a természetbe kiszabadulva biológiai károkat okoznak, és ezért irtani kell őket."
Nem akartalak ócsárolni, megteszed azt magad. Látod ez vagy te! De tetőleg mindenki kérjen azonnal bocsánatot, akármennyire is igaza van abban, hogy mi vagy te, de soha az istenért se bírod kimondani azt, hogy bocsesz, túllőttem a célon. Nemhogy Crazy-től, de még jópár embertől is bocsánatot kéne kérned a topikon, többek közt tőlem is, engem is megsértettél. De én nem fenyegetőztem azzal, hogy a moderátorral kitiltatlak, mert nem volt más érvem. Lehet, hogy azt kellett volna? Bár végül is tök mindegy, mert így is, úgy is ki lettél tiltva, a kisujjamat se kellett mozdítanom.
Nem vagyok felhatalmazva, hogy kiadjam, de nem ő, hanem egy barátja.
"Én arról beszélek, hogy jogosan lettetek kitiltva, illetőleg arról, hogy folyton odajártok vitát szítani, majd utána "hisztériáztok", hogy ki lettetek tiltva..."
Épp az az, hogy részemről sosem szítottam ott vitát. Az eleve felszított vitákhoz szóltam csak hozzá, és mondtam el a véleményem.
"Ha megkérnek, hogy hagyd abba a vitát, csak azért is hozzá szólsz mégegyet..."
Ez így van. :-) Nem szeretem, amikor a sarokba szorított, érvtelen vitapartner abba akarja hagyatni a vitát (tévedése elismerése nélkül). Nem korrekt, nem sportszerű.
"És a macskás ügy meg a másik fele, amivel nem épp a szívembe loptad be magad! Azért nagyon haragszom!!"
És ez szerinted engem érdekel? Haragudj, ha úgy tetszik. Nem én tehetek róla, hogy olyan állatok felé irányul a szereteted, melyek a természetbe kiszabadulva biológiai károkat okoznak, és ezért irtani kell őket.
Úgy, hogy a te topikod, és ebből az incidensből eredt a vita, ami a teljesen logikálan és felületes utánajárásról tanúskodó kitiltásokhoz vezetett. Ha nekem van egy topikom, nem tűröm el, hogy ilyen dolgok történjenek benne. Neked kellett volna rendre utasítanod azt, aki a másik topikból való képeken háborgott.
"Úgy látom, hogy ez a remek kis állatfaj sok embernek csípi a szemét."
Ez butaság. Semmi bajunk a patkányokkal. Nektek csípi a szemeteket, hogy a patkányt nem csak házibálványként, hanem más, "szerényebb" célokra is alkalmazzák egyesek.
Crazy? Nem kéne elgondolkodni azon, hogy klub-topikká nyilvánítsuk a patkányost. Úgy látom, hogy ez a remek kis állatfaj sok embernek csípi a szemét. Már engem tudod, hogy nem érint, hiszen nem lehet állatom, de bánt, hogy ilyen harcok színtere lehet egy jobb sorsra érdemes topik.
Akkor ki az a MasterTZs?? Ki az, aki TZs nevében irogat? Sőt, E/1-ben ír??
Egyébként nem kell, hogy legyen netje, remek netkávézók nyíltak az elmúlt pár évben...
És itt is mondom, semmi közöm a kotorékos témához!! Attól függetlenül, hogy maga a tény, hogy ilyen van, zavar. De nem szóltam épp semmit hozzá, hagyjál már ki ebből.
Én arról beszélek, hogy jogosan lettetek kitiltva, illetőleg arról, hogy folyton odajártok vitát szítani, majd utána "hisztériáztok", hogy ki lettetek tiltva...
Ahogy Dé is említette, túl makacs vagy, nem engedsz egy szemernyit sem! Ha megkérnek, hogy hagyd abba a vitát, csak azért is hozzá szólsz mégegyet...
És a macskás ügy meg a másik fele, amivel nem épp a szívembe loptad be magad! Azért nagyon haragszom!!
Te mi a nyavajáért beszélsz folyton többesszámban erről az egész kotorékozásról?? Nézz már vissza, ha még nem törölték az egészet...egy mukkot nem szóltam az egészhez!!!
Zsemada felhozta, és jópáran reagáltak, Zsemada erőltette, hogy írjanak már minél többen, és Ő!!! akarta töröltetni a képeket. Hogy jövök én most ide??
Elfelejtetted megemlíteni, hogy az egész vitát ti indítottátok el a kotorékos hisztériátokkal. A reklám miatti kitiltás ürügy, nem a reklám miatt történt.
Egyébként jó, ha tudod, hogy a T.Zs. monogramú ember nem ír ide, nincs is internete.
"Miért kell folyton ödajönnöd Neked is, meg Lemmusnak is?"
Már leírtam. Ez egy fórum. Nem blog és nem patkányfanklub. Itt az emberek véleményt írnak. Ha neked a jó hangulat a fontos, akkor nyiss blogot vagy zárt klubfórumot.
"A kotorékozás asszem nem a Te területed, akkor mit érdekel?"
Nem érdekel. Az érdekelt, hogy töröltetni akartatok egy nektek nem tetsző ontopik képet valaki más topikjából.
"...hiszen Neked egy rágcsáló élete nem jelent annyit, mint nekünk."
Az biztos, hiszen nektek a világ minden kincséta rágcsálók jelentik, ahogy elnézem.
"A patkányokkal kapcsolatosan meg eleve nem tudom, minek kell egyáltalán véleményt alkotnod a patkányos fórumban, hisz tudomásom szerint nincs is patkányod..."
Te csak arról alkotsz véleményt, ami van neked? Mellesleg sehol nem írtam véleményt konkrétan a patkányokról, mivel nincs róluk külön véleményem.
Nekem kell. És nemigen érdekel, hogyan érzi magát benne egy egér, arra a kis időre mindegy. Különben pedig nincs igazad, az egér jól érzi magát egy ilyenben, hiszen szaporodik is benne. Én nem tudnék olyan helyen szaporodni, ahol rosszul érzem magam. :-)
Én is szólni fogok majd, ha a kioktatásodra lesz szükségem. Úgy tűnik, mást se csinálsz, csak kiosztod a jónépet, és mindig mindenkinél mindent jobban tudsz. Ki kérte, hogy odagyere vitázni? Úgy tűnik te és Lemmus árgus szemekkel figyelitek a patkányos fórumot, mikor mibe lehetne beleszólni/belekötni. Engem abszolút nem zavar, gyertek csak. Csak aztán ne csodálkozzatok, ha kitiltanak onnan titeket a provokatív stílusotokért. Aztán meg teszitek az ártatlant, hogy ti nem is. Ha nem törölték volna a hsz-eket, megkérnélek, olvasd végig még egyszer, mert úgy tűnik, nem igazán láttad, mit műveltél. De nem baj. Én is ritkán veszem észre, ha elvetem a sulykot. Már mindenki ötször mondta, hogy hanyagoljuk a témát, te minduntalan felhoztad. Valszeg ezért is lettél kitéve onnan, mert nem bírtad elengedni a rongyot.
Senki nem ócsárolt téged. Ha meg igen, azt kiérdemelted magadnak. Az nem lehet, hogy majdnem a teljes fórumos társaság összebeszéljen a hátad mögött, és megpróbáljanak kiutálni. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek bicskanyitogató volt a téma is, meg a hangnem is.
Én el tudom viselni, ha valakinek más a véleménye, feltéve, ha kultúráltan tálalja. De te annyira provokatív stílusban adtad elő a dolgokat, hogy egy pár embernek fennakadt a szeme. Főleg az a hsz sikerült egy kissé erősre, amit Crazynek írtál a macskájával kapcsolatban. Ha tudod, hogy szerette az állatot (márpedig ez tisztán kiderült a téma alapján), akkor minek kell ennyire bántó dolgokat írni róla? Mi ez, ha nem provokálás?
"Ami itt folyik, nem vita, és sajnos megfelelő vitapartner híján nem is lesz az soha."
"hiszen Neked egy rágcsáló élete nem jelent annyit, mint nekünk. Vagy tévedek? :S"
Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy látom, megveszed azokat a dobozokat...Tudod milyen x@rul érzi magát abban egy egér? Hát még egy patkány! De van egy tippem, kinek kell!! :(
Miért is? Írd már le akkor, hogy hogyan történt! Nem TZs volt az első, aki felháborodott, hogy kitiltották? És nem jöttél Te is meg Lemmus is oda panaszkodni? Nem értem, mi a ferdítés...
Azt hiszem, ezzel többen is így vagyunk Veled kapcsolatban. Miért kell folyton ödajönnöd Neked is, meg Lemmusnak is? Olyan jó a hangulat nélkületek. Állandóan odajöttök, és szítjátok a népet.
Nem mindegy az Neked, hogy mit szúrt be Zsemada (ha jól emlékszem, ő volt)? A kotorékozás asszem nem a Te területed, akkor mit érdekel?
Rágcsáló téren sem hiszem, hogy nagyon megérintene, hiszen Neked egy rágcsáló élete nem jelent annyit, mint nekünk. Vagy tévedek? :S
A patkányokkal kapcsolatosan meg eleve nem tudom, minek kell egyáltalán véleményt alkotnod a patkányos fórumban, hisz tudomásom szerint nincs is patkányod... :S
A nickemet azért megtanulhatnád rendesen leírni, ha már hozzászólásokat pazarolsz rám.
Majd ha a kioktatásodra lesz szükségem, szólok. Az eset körülményeit csak igen halványan ismered, de azonnal jobban tudsz mindent mindenkinél.
Nem emlékszem rá, hogy ócsároltalak volna. Inkább engem ócsároltatok többen összefogva. És itt is ezt kívánod folytatni, úgy tűnik.
"Hát hogy mit mondjak, tök jogosan lettetek kipenderítve onnan."
Valaki (nem mi) felhozott egy témát, a kotorékebek rágcsálókkal való trenírozását. Mi arra reagáltunk. Nem mi vetettük fel az off témát, és a vitát sem mi provokáltuk, hanem ti, akik nem bírjátok elviselni, ha valakinek más a véleménye. Ezért aztán nem tartom jogosnak a történteket.
Akarsz még erről beszélni?
Ami itt folyik, nem vita, és sajnos megfelelő vitapartner híján nem is lesz az soha.
Én nem szoktam moderátorokhoz rohanni, ahogy ti teszitek. Soha nem töröltettem hsz-t, és soha nem tiltattam ki sehonnan senkit. Ha mégis megtettem volna, kérlek titeket, másoljátok ide azt a hszt! Tudom, hogy mindketten engem ócsároltatok. Tudom továbbá azt is, hogy nyomja a bögyötöket, hogy titeket kitiltottak a topikról, engem meg nem. Hát hogy mit mondjak, tök jogosan lettetek kipenderítve onnan. Kedves Lemmus! Te mindig is csak feszültséget kelteni jártál oda. Kedves Tick! Te se vagy egy könnyű eset. Egy kissé erőszakos vagy, és hajlamos vagy a határt is átlépni. Ezért fenyegetett a moderátor kitiltással a modis topikon, mert nem voltál hajlandó felfogni, hogy ne feszegesd a témát.
Továbbá szeretném közölni azt is, hogy nekem vannak patkányaim, és általában abban a témában szólok hozzá. Persze bele lehet kötni, hogy hogyan etetem, itatom a patkányaimat, de ez persze vitát generál, és abszolút azt se tudom milyen alapon köttök bele ilyesmibe, amikor ez a téma titőletek abszolút messze áll. Szal lehet, hogy ezért is nem lettem kitiltva, mert én általában a topik témájában szólok hozzá, ti pedig abszolút nem.
El tudod olvasni az előzményeket, azok még ott vannak a modis fórumban. Csak ezt, az utolsó hsz-t törölték!
Először TZs 'háborodott fel' a kitiltása miatt, majd Thick és Lemmus is csatlakozott a "felkelőkhöz". Ebből indult ki egy vita ott, amit a modik nem néztek jó szemmel. Csak mikor T61 szólt, hogy hagyjuk abba, még odakerült ez a hsz, mivel pont fogalmaztam hosszú percekig, mikor ő írt. Így csak elküldés után olvastam el azt. Ezért kértem, hogy kitiltás helyett inkább törölje ki, mert nem lett volna igazságos, ha kitilt...mert ugye nem láthattam, hogy ő írt...szal most ezt jól megfogalmaztam, de remélem, érthető volt...
Tyűűű! Na erről lemaradtam. De akkor ezek szerint már nem is tudom elolvasni, ha a modik kitörölték. Egészségükre. Mindenesetre így ezt olvasva eléggé Crazy pártjára állnék. Tök igaza van.
Valamint most indítanám a fórumot. Első témám máris a napokban felmerült probléma lenne, amit a moderátori topicban kezdtünk boncolgatni, onnan "kikergettek" minket - jegyzem meg, jogosan.
Tehát Lemmus ottani hozzászólására a következőt válaszoltam, melyet még mielőtt a moderátorok töröltek volna, leleményesen elmentettem. Most bemásolnám, és várom rá a reakciókat!
LEMMUSNAK:
"Neked pedig sok sikert és tanulj angolul, még fiatal vagy, könnyebb ! :-)"
Ezt mire véljem? Miből gondolod, hogy nem tanulok angolul? Mellesleg épp a német nyelvvizsgámra készülök, valamint épp a jelentkezési lapomat töltögettm a múlt hónapban Gödöllőre, tenyésztői szakra...Adja isten, hogy felvegyenek!
"topictársad "baromnak" nevezett,"
Semmi közöm ahhoz, hogy Ő kit kinek/minek nevez. Szinte nem is beszélgettünk az elmúlt időben, még azt sem tudom, hogy van!
"Minden tiszteletem az elszántságodért, hogy már már tudománnyá emeled a hobbidat, a rágcsálótenyésztést, hogy elbűvölő, de butuska lányokat harcias amazonokká változtatsz, megtéveszted a moderátort, aki azt hiszi, hogy itt véres harc folyik és (kérésedre) "kitilt" hozzászólókat."
1) A tenyélsztés mindig is tudományos dolog volt...
2) Én aztán nem változtatok senkit semmivé, mindenki maga formálja a saját életét. TŐLEM FÜGGETLENÜL!
3) Nem tévesztek meg senkit, ha a moderátor úgy ítéli meg, hogy rklámozok, hát állok elébe, kitilthat engem is. Én nem tartom reklámnak, hogy MELLESLEG odaírok egy bemutatásra szánt kép mellé, hogy még gazdit keres... Véres harc eddig talán gyszer folyt ott a részemről, de nem kívánom felemlegetni a dolgot.
Elég ritkán kértem meg eddig a t. moderátorokat, hogy TÖRÖLJENEK EGY HSZ-T, és SOHA nem kértem meg őket, hogy töröljenek valakit. És ezután sem fogok ilyesmit kérni.
"Csak hadjad, hogy más, szerencsétlen, patkánytenyésztők is érvényesülhessenek az oldalon."
Miért ne hagynám? Tőlem érvényesüljön, de ne az én káromra. Abba biztos lehetsz, hogy azt nem fogom hagyni.
Ráadásul olyan "tenyésztők", akik csupán tenyésztőnek nevezik magukat, ne akarjanak melelttem érvényesülni, mert elvből elutasítom őket. Az, aki még azt se tudja, milyen színeket 'tenyészt', és azt a nyílvánvaló - jelzem nem bűnös, kezelhető - dolgot nem ismeri be, hogy tetvesek az állatai, a szememben nem tenyésztő! Egy szuri lenne az egész, megszűnik a baj pikkpakk, de nem, ő inkább védekezik tök feleslegesen, evvel még ellenszenvesebbé téve magát.
Apropó, ha megnézed, rajtam kívül van még egy ember - jobban mondva egy pár - , akik szintén patikat (is) tenyésztenek, és semmi bajom velük, nem okoznak kárt az üzletemnek, és ráadásul még cserélgetünk is példányokat vérfrissítésként... Hoppá...