Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 392

Mivel politikai vonzatai is vannak három ember halálának (esetlegesen a "reformok" miatt megspórolt nem megfelelő védőfelszerelés), így nem kegyeletsértés megemlíteni ezeket a dolgokat.

tehát nem volt megfelelő a védőfelszerelésük ?

ezt honnan tudod ?

Előzmény: még csak az kéne (387)
Gogolák Creative Commons License 2006.08.09 0 0 391

szörnyű hely az a pince, ha fejből fújod a térképét 5 perc után már akkor se tudod hogy melyik sarok melyik és merre van mi...

No igen, de itt azért profi tűzoltókról kellene beszélnünk.

Előzmény: EarendilBK (376)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 390

Azt mondják a rádióban, hogy 25 percre elég a légzőkészülék amivel bementek, kihozták a négy embert meg még valamiket és visszamentek más mentendő embereket keresni és innen nem tudtak időben visszatérni.

Akkor elvileg már egyszer kitaláltak... Nem?

Előzmény: Törölt nick (218)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.09 0 0 389

Felségsértés volna?

nem.

Előzmény: tocccata (388)
tocccata Creative Commons License 2006.08.09 0 0 388
Felségsértés volna? Már eltörölték. Nincs olyan büncselekmény!!!
Előzmény: A falu Bikája (362)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.08.09 0 0 387

Mivel politikai vonzatai is vannak három ember halálának (esetlegesen a "reformok" miatt megspórolt nem megfelelő védőfelszerelés), így nem kegyeletsértés megemlíteni ezeket a dolgokat.

Rendkívül erkölcstelen magatartás részedről és a többi ballib részéről a kegyelet mögé bújva szőnyeg alá söpörni a felelősség kérdését.

Előzmény: mamicska (367)
Kagakusha Creative Commons License 2006.08.09 0 0 386

" Ha esetleg mégis hallgatók/tanárok lövöldöztek, akkor a szórakozásukat - mert nem egy augusztusi este 10kor fognak labormérést végezni, ez tuti - remélem nem állami finanszírozásból ment a termhasználat meg a vilany meg a ki tudja mi. "

Szvsz. előbb ütött ki a tűz, mint 10 h. Egyébként jobb helyeken a kutatólaborokban szoktak kísérleteket  végezni augusztusi éjszakákon is.

Mondjuk a BME most éppen "be van zárva" ...

Előzmény: szám egy képleten? (372)
bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 385
A honvédségnél alapkiképzés része volt a vaksötét helyiségben való ténykedés. Tapogatni kell a falat, ha vannak irányjelző táblák, akkor a tömény füst sem gátolja a 10 cm-ről világító zseblámpát a megvilágításban. Mellesleg azt sem árt tudni, hogy hova megy be az ember, hiszen ha történetesen bentrekedt embereket is talátak volna a tűzoltók, akkor azokat nem tudták volna kihozni. Mentőegység, ami nem tud menteni, sőt odavész - rossz ómen.
Előzmény: crossbone (378)
Makarov Creative Commons License 2006.08.09 0 0 384
Szerimtem sem volt AK, viszont sorozatlövésre képtelen, csak egyeslövéses (ha úgy tetszik félautómata) csökkentett tárkapacitású polgári változat az előfordulhat.
GyöBzs Creative Commons License 2006.08.09 0 0 383
Elsőként részvétem szeretném kifejezni az elhunytak hozzátartozóinak. Mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek.

Próbáljuk meg józanul végiggondolni:

Működik egy létesítmény, amelyre valaki engedélyt adott tűzvédelmi szempontból. Nyilván vannak szakmai szabályok, szabványok, valamint az engedélyben rögzített előírások. Ha ezek hibásak, akkor az ezt megadó, alkotó szervezet vagy személy hibázott, mármint ha...

A létesítményt működtették, nyilván az előírásoknak megfelelően. Ha a használati szabályok nem voltak megfelelőek, akkor valaki az ezért felelősök közül is hibáztatható, ha...

A létesítményt valaki használta, ugye természetesen betartotta az összes előírást. Ha nem, akkor felelőssége számonkérhető a tűz keletkezésében, ha...

A létesítményben természetesen minden olyan berendezés szabályosan működött és rendeltetésének megfelelően volt használva, amely nem kifejezetten a lövészethez kapcsolódik (szellőzés, világítás, stb.). Ha nem, akkor az ezeket karbantartó/üzemeltető személyek is hibáztak.

Nyilván ezek a dolgok nem egymástól elkülönülten jelentkeznek és valószínűleg most is többesen fordultak elő. Az, hogy milyen kapcsoalt van a jelenségek és a tűz között, majd a tűzvizsgálat eldönti. Nem hiszem, hogy ilyen közfeltűnést keltő esetben ne lenne igen alapos vizsgálódás.

Ez nyilván az egyedi esetre vonatkozó probléma. Felmerülhetnek még az oltási módszereket illető különböző felelősségi körök, amelyek közvetlenül kapcsolatba hophatók az esettel. Sőt, sajnálatos, de akár felmerülhet a sérültek/elhunytak egyéni felelőssége is.

És végül mindezeket követően lehet csak beszélni azokról a közvetett dolgokról, amelyek az egyetem vezetése, a finanszírozás, az oktatási tárca, belügyminisztérium, kormány és ellenzék, munkásőrök és békaemberek körébe tartoznak. De ezzel vagdalkozni jelenleg talán nem kellene.

Ez olyan dolog, hogy az árvíz által elöntött falu lakóinak sem segít túlságosan sokat, ha az ellenzéki képviselő elkezd kiabálni a csónakból, hogy ugye megmondtam....

Higgadtság és türelem. Nem minden az valószínűleg, ami első blikkre látszik.

MuzX Creative Commons License 2006.08.09 0 0 382
"magnum parabellum"
Erre én is kiváncsi lennék, milyen lehet... :)))))))
Előzmény: EarendilBK (376)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.09 0 0 381

londoni metrórobbantás ügye topik volt.

Mesélj a körülményekről!!

hehe, betojtál?

Előzmény: tocccata (368)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 380

Drága Vad! Te olyan okosnak tartod itt magadat, hogy ihajjj, aztán olyan faszságokat hordasz itt össze, hogy az ember agya ketté robban! 44 mp az R épület...? Hmmm! Lehet. Mondjuk az E-ből...

De ez csak egy a sok közül! A helyszínt lehet ismered, de pontatlanul...

Meg hogyan hallhattad te a tűzoltókat rádión!? Ezt tudom, hogy lehetséges, de azért kíváncsi vagyok rá...

Meg vki írta itt, nem te, hogy ott van a Gellért hegynél vmi víz meg forrás meg mittudomén.. Komolyan gondolja azt vki, hogy egy tűz a Kból odáig elterjed???? Jó hogy nem már az egész rakpart lángokban! Ugyan már!

Hihetetlen ez a topic...

Ez az első és utolsó topic amit elolvasok a polifaszságban... Ennek sem itt lenne a helye, mert ez spec. érdekelne, de nem ilyen körítésekkel... :(((

Előzmény: Vad (51)
MuzX Creative Commons License 2006.08.09 0 0 379
Egy másik fórumon ezt írta valaki:
"Sziasztok, én ismerem a lövészetvezetőt, aki tegnap ott volt, pont hívta a férjemet, hogy menjen le, mert AK 47-esezni fognak... szerencsére nem ért rá, ki tudja, most mi lenne..."

Ez persze megint csak egy hallomáson alapuló közlés... :(
crossbone Creative Commons License 2006.08.09 0 0 378
A vészjelzők lehet működtek, lehet, nem. Kurvára nem lehetett látni szerintem, bármi is világított ott, előírások ide vagy oda. Égő gumi füstje volt a terepen... Kicsit sűrű és kicsit fekete a cumó.
Előzmény: bloki (369)
szám egy képleten? Creative Commons License 2006.08.09 0 0 377

Ha esetleg mégis hallgatók/tanárok lövöldöztek, akkor a szórakozásukhoz - mert nem egy augusztusi este 10kor fognak labormérést végezni, ez tuti - a termhasználatot meg a villanyt meg a ki tudja még mit remélem nem az állam finanszírozza.

Előzmény: szám egy képleten? (372)
EarendilBK Creative Commons License 2006.08.09 0 0 376
Sose gondoltam volna, hogy ennyi ember van akinek mindenről csak "az" jut eszébe... MONNYONLE!

Tisztázzunk egy pár dolgot, én is a BME-re jártam és lőni is jártam arra a lőtérre. Olvassatok kicsit vissza, a lőtér 100 éves, az egyetemen sportként lehet választani a lövészetet, és járni oda sportlőni.

Ezt a légfegyveres baromságot nem tudom ki találta ki, abban a teremben soha senki sem lőtt légfegyverrel, ahoz nem is kell gumifal meg hangtompító burkolat. A terem sportlőfegyverekre valamint maroklőfegyver és kispuska kiképzésre szolgált, ha fegyvert akartál tartani itt elvégezhettél egy tanfolyamot a fegyverekről, majd maroklőfegyverekkel éles tölténnyel gyakorolhattál.

A legnagyobb fegyver amit lenn láttam egy magnum parabellum volt, na az olyat szólt a sportpisztolyok puffogása mellett hogy fülvédőben is belefájdult az ember füle. Ennél nagyobb tűzerejű fegyvert viszont nem életszerű hogy oda valaki levitt, ráadásul AK-47-ese nem is lehet senkinek sehogy átalakítva, csak az erőszakszervezeteknek, és ugyan azok közül jártak ide, de az AK-47-eseikhez megvan a saját lőterük... Szóval ezt a részét a történetnek nem értem.

A tűzoltók hozzátartozóinak pedig őszinte részvétem, szörnyű hely az a pince, ha fejből fújod a térképét 5 perc után már akkor se tudod hogy melyik sarok melyik és merre van mi... Én is sokszor eltévedtem amíg nem memorizáltam a fordulókat valamint mentem a lövések hangja után....
Vokálpatrióta Creative Commons License 2006.08.09 0 0 375

Nem tudom, miről volt szó eddig, ha valaki írt hasonlót, bocs.

A lőtér vezetője nyilvánvalóan azt fogja állítani, hogy minden szabályos volt. Van viszont egy jó ismerősöm, sportlövész ő is, és bizony szokott azzal dicsekedni, hogy milyen extra fegyvereket próbáltak ki éppen a szintén zárt, gumifalas lőtéren, aminek elvileg csak kispuska-  és sportpisztoly használatra van engedélye.

Úgyhogy ha mégis kiderülne, hogy voltak AK-k a lőtéren, én nem lepödnék meg...

bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 374
A helyszínt nem ismerem, de olvastam itt, hogy légfegyfegyveres lőtér. Tehát olyan nagy nem lehet, hogy gépkarabéllyal úgy lehetne ott lővöldözni, hogy ön- és közveszélyes ne legyen a ténykedés. Azt már tudni, hogy kik voltak?
Előzmény: MuzX (363)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 373

mert arról nagy kuss van, hogy mi is történt ott.

Még csak néhány órája, hogy kigyulladt....

Előzmény: Törölt nick (356)
szám egy képleten? Creative Commons License 2006.08.09 0 0 372

Ha esetleg mégis hallgatók/tanárok lövöldöztek, akkor a szórakozásukat - mert nem egy augusztusi este 10kor fognak labormérést végezni, ez tuti - remélem nem állami finanszírozásból ment a termhasználat meg a vilany meg a ki tudja mi.

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 371
Áhhh! Csak poénból mondta ezt a kart, ti meg haraptok rá....!
Előzmény: fi-fica (206)
bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 369

Épületgépészeti előírás egyébként, hogy vészvilágítás, irányfények, útmutató nyilak, tűzoltókészülékek szükségeltetnek a helyiségekben. Sőt még az elsősegélyhely helyét mutató külön nyilazás is előírható. Egy nagy, labirintus-jellegű, lőteret is magába foglaló pinceépítménynél ez evidenciaként jelenik meg. Senkinek sem szabadna eltévednie, ha munkavédelmi, tűzvédelmi ellenőrzés ott alapos és rendszeres lett volna, akkor senkinek sem tartana hetekig a helyes "csapásirányt" magtanulnia. A nyilazás, irányfények léte mellett a túzoltóknak sem lett volna szabad eltévednie, főleg, ha sűrű füsthöz méretezett hordozható, félaktív fotonraddarral* is fel vannak szerelve.

--------------

*a köztudatban zseblámpaként ismeretes

Előzmény: crossbone (354)
tocccata Creative Commons License 2006.08.09 0 0 368
Az IS kegyelet sértés? Mesélj a körülményekről!!
Előzmény: A falu Bikája (362)
mamicska Creative Commons License 2006.08.09 0 0 367

csak arra kértelek, hogy hagyd már a politikát akkor, ha három ember meghalt - ennyi tapintat lehetne benned, de reménytelen vagy, sajnálom.
Előzmény: még csak az kéne (360)
Piri Creative Commons License 2006.08.09 0 0 366
Az Eötvös gimnázium ban is volt lőtér Oda jártunk lőni a 80 as években
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.09 0 0 365

A hozzátartozóknak pedig őszinte részvétem....

14-69 páncélvonat Creative Commons License 2006.08.09 0 0 364

Valaki azt írja hogy nem a Műegyetem sara. Volt ennek nyitavatartása vagy ahasználati rendje szabályozva volt, vagy csak a klubtagok jöttek mentek és úgy behozták hegedűtokban a fegyvereket ?

A Műegyetemnek igeis van felelőssége, szerintem.

MuzX Creative Commons License 2006.08.09 0 0 363
Nem emlékszem, nagyon régen jártam ott.
De pl. a BKV lőtéren, ami szintén pincelőtér gumi golyófogóval, 50 m-es lövészetet is lehetett rendezni.
Előzmény: bloki (357)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.08.09 0 0 362

USABarát kapott egy nap gondoklkodási időt.

osztán az Orbán felelősségét firtatók mit kapnak?

én ilyenért kaptam már egy hetet, pedig az nyilvánvalóan irónia volt.

Előzmény: Operator (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!