z Erste Bank elemzője szerint a forintárfolyam a mostaninál gyengébb szinten fog beállni. Egyetért ezzel a Raiffaisen Bank elemzője is. Török Zoltán szerint ugyan több forgatókönyv is létezik a forint árfolyamának alakulásáról, a legvalószínűbb az, hogy 12 hónap távlatában 270 forinting gyengül az árfolyam. A forint gyengülése valószínűleg folyamatosan történik, kisebb-nagyobb megugrásokkal. Török szerint egyértelmű, hogy gyengülő pályára állt a forint – elsősorban külső piaci hatások miatt. Természetesen nem zárható ki a 250-260 forint közötti árfolyamsáv, ehhez azonban kedvező belső- és külső környezet kellene.
Nyeste Orsolya szerint jegybanki beavatkozás, vagyis kamatemelés csak akkor valószínű, ha a piacot kell megnyugtatni, vagyis ha hirtelen, jelentősen elkezd gyengülni a forint. Rendezett, folyamatos gyengülésre azonban nem valószínű, hogy kamatemeléssel reagálna a jegybank – véli a szakértő.
Intervenció azonban nem elképzelhetetlen, akár jegybanki, akár más szereplők részéről. Pénteken például a Magyar Fejlesztési Bankot látták aktivizálódni a forint védelmében a kereskedők.
Na azért Orbán azt mondta, hogy a KISZ-ek közül a egyetlen normális, na a mai ismeretek alapján képzeld el, milyen a többi, aki most mögötte van.Én valamiféle iróniát is kíhallottam a szövegből, főleg a befejező mondat volt Orbántól, hogy "sajnálom, ez van Kiszes Urak".Ha valaki ezt Gyurcsány dicséretének vesz az nem érti a viták lényegét, és humorát.
ez igaz. csak szetpicsazza a folyfiz merleget mindemellet. gyengebbek kedveert: ekkor az lesz, hogy akadozni fog az allami alkalmazottak es a nyugdijak kifizetese.
akkor meg nem lopott.utana bolondult meg.szellemi kepessegeit rosszul hasznalta fel mert a penz lett az istene.penzfetisizmusban szenved ha ismered ezt a fogalmat a politikai gazdasagtanbol.gyurcsanyrol irtam az elozoket
Az adosságszolgálatot minden bizonnyal jelentősebben emeli meg, mint az exportbővülést. Az már csak hab a tortán, hogy a FED kamatpolitikáját nézve épp átfordul a konjunktúra. Kinek exportálunk gazdasági visszaesés közben?
Igen, ha a világpiaci árváltozások nem ellensúlyozzák a gyengülést, pl. csökken a gáz ára. Viszont, úgy tudom, az oroszoknak nem euróban, hanem dollárban vagy rubelben fizetünk az olajért és a gázért.
Végkiárusítás, senki többet harmadszor. Folytatódik a kiárusítás Ismét eladásra kínálja az állam az egykor pártüdülőként üzemelő Club Aligát. Már nyártól új tulajdonosa lehet a Club Aligának.
Ez nem Valóvilágos sms-szavazás. A "gyengülő" forint nem a gazdaság gyengülésével egyenértékű. Ekkora mértékben még javíthatja is az exportot és a tőkebeáramlást, mint már írtam.
Aki kijelenti, hogy egy 99-es helyzetnek semmi köze nincs az előtte levő két évhez, annak fogalma nincs a gazdasági folyamatokról.
97-ben Bokros már alulról szagolta a világbankot (96 nyarán kirúgták).
A 98-as választási megahiány utáni 1999-es államháztartási nagytakarításnak köze nincs az 1995-ös Bokros csomaghoz (amely alapvetően arról szólt, hogy el kell inflálni az államháztartás kiadási oldalát).
Aki kijelenti, hogy egy 99-es helyzetnek semmi köze nincs az előtte levő két évhez, annak fogalma nincs a gazdasági folyamatokról.
Ugyanúgy nincs annak gőze,aki a tb-járulék 10%-os csökkentéséhez nem tesz hozzá 2 évet a lehetséges pozitív kifutásban, és nem számol azonnal a negatív hatással -államháztartási szempontból.