A Newstar a Chaweng és Lamai beach között fekszik félúton,Chaweng Noi-n motorral, kb. 5 perc a központi sétálós utcától.
Kb 20-25 bungijuk van, vegyesen, szipla 2 személyes, és deluxe változatban is. Gondolom van több férőhelyes is.
Van egy minibárja, és egy félig nyitott étterem. Van uszómedence, és ingyenes napozó ágyak is.
A tengerpartja saját, nem lépnek az emberek egymás szájába, mivel mellette azt hiszem pont egy üres telek áll. ( Tavaly még úgy volt.) A tulaj a bungisor felett lakik egy lélegzetellállító házban, és a főútról egy kb 50, méteres is betonút vezet a bejáratig, ahol a recepció is van.
Akit érdekelnek Samuiról 1 éve készült képek, (különösen Zita figyelmébe ajánlom) az itt megtekintheti: http://bertalan.uw.hu/
Zita!
Samuin, a Newstar Resotelben voltunk. Csillagos ötöst adnék rá, nagyon szép a partja, jó a fekvése, szép bungik, jó kaja, pia, ( nem drága), gyönyörű virágos kert, sövénnyel övezett utak között kellett a bungiba menni, rengeteg pálmafa a kertben, és közvetlen a tengerparton.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, a személyzet is nagyon kedves, és segítőkész volt.
Ja, a csoport: A helyi utazási iroda a Myanmar Tourex, a mi idegenvezetőnk George volt, szimpatikus, jó idegenvezető. Az aerovivás idegenvezető, Tímea tényleg nagyon jó, segítőkész. A csoport csak magyar, aerovivás vendégekből áll, mi kb 34-en voltunk. Ti 40 feletti létszámmal mentek, előfordulhat, hogy 2 busz lesz nektek. (vagy kerítenek egy nagyobbat, mert a miénk 40 személyes volt) A legelső turnus 25 fő körüli létszámmal ment az idén.
Sok repülőzés lesz, rövid, fél órás utazási idővel is, mert nincs rendes autópálya vagy autóút, amin lehetne gyorsan haladni. Jók a yangon airways, air mandalay gépei, a gázos myanma airways vén, nem túl jól karbantartott fokkereivel nem fogtok utazni.
Tudom, hogy már harmadszorra írom, de tényleg érdemes meleg pulcsit, akár pulcsikat vinni a hajnali Inle-tavi motorcsónakos transzfer miatt. (5-8 C fok, erős menetszél!)
Szállás: az ország legelegánsabb szállodái. Yangonban Grand Plaza Park Royal Hotel. Nem új, de magas színvonalú. Első és utolsó éjszaka itt lesz. Nyaung U (Bagan): Thande Hotel Old Bagan, bungalószerű épületekből áll, az Irrawady partján közvetlenül. Csodálatos kilátás van a reggelizőhelyről. Ez is színvonalas. Mandalay: Swan Hotel, elég rég épült központi elhelyezkedésű szálloda, a mi szobánkban nem volt széf, más hiba nem volt, itt 2 éjszaka. Inle-tó: a neve nem jut eszembe, a személyzet itt a legkedvesebb. A szálloda bungalókból áll, egy bungaló=egy szoba. A teljes szálloda cölöpökön van, a főépület is. Van meleg takaró tartalékban is, ezekre szükség is van hajnaltájt. Itt nincs TV, de van rendes fürdőszoba, egyszerű berendezéssel. Itt volt áramszünetünk is, van gyertya is kikészítve. Nagyon romantikus itt.
Bangkokban az Imperial Queens Park Hotel a szállás. Hatalmas szálloda, és színvonalas. Samuin meg amit választottatok.
Lenne még néhány kérdésem. A szállások Burmában milyenek, és kb. hány fős csoportban utaztatok, valamint a csoportban voltak külföldiek is? Előre is köszi.
Szia! Tényleg ritkán vagyok itt, mert a hetet intenzív munkával töltöm. Már mi is izgatottak vagyunk és a nappali már tele van cuccokkal nehogy itthon hagyjunk valamit. Az időjárás miatt zerintem nem kell aggódni, jó idő lesz
Mi pár napja jöttünk haza, bár Samuit már 4-én elhagytuk. Előtte, mikor néztük az időjárás-előrejelzést, végig felhőt, meg esőt jelzett. Ezzel szemben az ottlétünk alatt kétszer esett, egy-egy órát. Ezen kívűl egyik délelőtt volt néhány sötétebb felhő. Az összes többi napon végig szikrázó napsütés.
Ezeken a helyeken, ha ki van írva, hogy vihar, vagy eső stb. nem azt jelenti, mint nálunk. Lehet, hogy csak öt percig esik, de az előrejelzésbe ki kell rakni, mert esett, vagy esni fog. Én már rég nem nézem:-)))
Olvasgatom egy ideje a fórumot, 24-én utazunk Phuketre. Az időjárásról én is rosszat hallottam eddig (Phuketen is eső, vihar, stb. az előrejelzés)....DE! Tavaly áprilisban a brazil utunk előtt is teljesen el voltam keseredve, mert végig rossz időt olvastam a neten, ennek ellenére a két hét alatt kb. kétszer esett az eső, egyszer éjszaka, egyszer pedig napközben kb. 10 percig, miközben a medencében fürödtünk... egyszóval nagyon-nagyon szép időnk volt! Megfogadtam, h nem fogok időjárás előrejelzéseket nézni, mert nem biztos, h valós! Utazunk, jó időnk lesz, ha meg néha esik egy picit, nem érdekel.
Már csomagoltok, hogy ilyen ritkán vagy a forumon? Engem még mindig aggaszt, hogy az időjárás előrejelzés folyamatosan vihart mutat. Van erröl valakinek ellenkezö informácioja? Valaki, aki pár napja jött haza Samuiról?
Ja, itthonról vigyetek nedvesített antibakteriális törlőkendőt. Talptörlésre (bár naponta 1-2 darabot adnak) és kézmosás helyett, amikor nincs lehetőség kézmosásra.
És ne lepődjetek meg az U Bein hídnál, ott szokott lenni néhány szárazleprás.
Ha a mezitlábaskodástól nem tartasz, csodálatos élmény lesz. Arra számíts még, hogy rengeteg pagodát, sztúpát néztek majd meg, a végén már nehéz lesz visszaemlékezni, hogy hol is jártatok, hacsak nem rámondod a videókamera-felvételre.
A burmai ételek hasonlatosak a thaiföldiekhez, bár kicsit más fűszereket használnak. Ízletesek, bár a magyar konyha ízvilágától eltérnek. Minden alkalommal és helyen, ahol étkezés szerepel a programban, fogsz találni olyat ami, ízlik. Ha nem bírod ki kaja nélkül monjuk reggel 6-7 órától este 6-7-ig, akkor még Thaiföldön vásároljatok csipszet, kekszet vagy hasonló dolgokat, mert Burmában általában nem lesz rá lehetőség, egyrészt azért, mert nincs idő a sok program miatt, másrészt ha idő lenne is, bolt, büfé akkor sincs áltálában.
A Popa-hegyi majmokat nem érdemes megsimogatni, nem túl szelídek, néha agresszívek (néha elveszik a fejen lévő napszemüveget, vagy a kézben hordott szendvicset), esetleg bolhásak, tetvesek vagy rühesek is. Ha nem bántod őket, ők sem bántanak, az ott kapható majomeleséggel etetheted őket, örülnek neki.
Mi Hepatitis A oltást adattunk be itthon, ezen kívül érdemes még Tetanust kérni, pláne ha Burmában az utcán akarsz pl sült hernyót vásárolni, és enni.
Amire figyelni kell, hogy legyen nálatok meleg ruha az Inle-tónál, nem vicc, tényleg szükség lesz rá.
A helyiek nagyon-nagyon szegények, mérhetetlen szegénység van az országban. Mi a szállodákból mindig elhoztuk a kis tusfürdőket, kis samponokat, és azt adtuk oda a majdnem mindenütt előforduló kisgyerekeknek. Nagyon örülnek neki, nagy örömet okoz. Egyébként nem fürdéshez használják, hanem ruhamosásra, mert a mosóport sem tudják megfizetni.
Ja, ivóvizet minden nap adnak a buszon is, abból nem sokat kell vásárolnod.
Nagyon köszönöm. Most már igen türelmetlen vagyok. A mezitlábas dolgoktól nem parázom. A majmok közel jönnek, vagy nem lehet őket simogatni? Burmában jók az ételek? Kell valamire figyelni? Én nem adattam magamnak oltást.
Gondolom, ti is BKK-Samui-Burma útra fizettetek be.
Bangkokban az idegenvezetők jók, elsősorban Timi. Ő lesz Burmában is.
Samuin az idegenvezető Pap András, ő elég gyenge, de ott egyébként is csak pihenni érdemes.
Burma csodaszép, feltéve ha nem írtózol olyasmitől mint a mezitlábas járkálás (akár majompisiben). Talpfertőtlenítő kendőt mindig adnak. Timi, az idegenvezető Burmában nagyon jó. Tehetséges és sokat is tud, mindenben segít.
BKK-URT repülőút után 1,5 óra busz, 30 perc várakozás a kompra Don Sakban, 1,5 óra komp, és szállodától függően 20-50 perc transzfer kisbusszal vagy nagybusszal.
Rangoonba Bangkokon keresztül, USM reptérről Bangkok Airwayszel mentek, nagyon jópofa a repülőtér, és max 40 perc alatt értek ki. BKK átszállás, itt csatlakoznak a BKK-Burma programot választók és az idegenvezető.
Burmában a belső repülőjáratok mind korszerű ATR42/ATR72 típusokkal. Az Inle-tónál (utolsó előtti éjszaka) nagyon hideg van hajnalban, különösen a csónakokban. Feltétlenül vigyetek pulóvert!
Képeket csak később tudok, majd otthonról felrakni, mert a mh-n nem jó a cd olvasóm. Full moon party-n nem voltunk, mert nekünk a hazaút előtt 1 nappal volt pont a telihold, és nem lett volna az igazi úgy bulizni, hogy másnap reggel cuccolunk haza. :(
A környező szigetekre, mindenképpen menjetek el, Tao-ra például, mert álomszép illetve a ne hagyjátok ki a speedboat-s vizi nemzeti parkos túrát sem, mert olyan gyönyörű helyere visznek el, hogy le fog esni az állatok. A túrát általában rasták vezetik, de nagyon rendesen, jól beszélnek angolul. Mi megálltunk egy kis szigeten is, nem tudom sajna a nevét, de természetvédelmi terület, és olyan fehér, és puha volta homok, hogy tényleg az volt az érzésem, hogy púderban sétálok. Ha akartok a túra alatt kajakozni is, akkor készüljetek, hogy nagyon tempós, mi a párommal, folyton lemaradtunk, mert életünkben először ültünk kajakban.
A szigeten feltétlenül egyénileg, motort bérelve menjetek el a két vízeséshez, kirándulni, és ott a helyszínen fizessetek be elefánttrekkingre, mert jóval olcsóbb, mintha a főutcán, vagy a szálláson fizetnétek be, és azért fölösleges, egy rakás pénzt kifizetni, hogy kb 10 km-t menjetek kisbusszal, mikor motorbérléssel, a negyedéből megoldható, és érdekesebb is.
Lehet elefántot etetni, tavaly 20 BHT volt egy fürt banán, amivel etetni lehet őket. Mintkét vizesésnél van elefánt túra, és szabadon lehet az elefántokat etetni, és simogatni. Tavaly volt kiselefánt is!!!!
Ha béreltek motort, akkor nézzétek meg a nagypapa, nagymama sziklákat is egyénileg, ha valamelyik főutcván lévő kis irodába betértek, mindehol van kirakva, jól eligazító Samui térkép, azzal könnyen odataláltok bárhová. (Akár vízesések, akár a sziklák a Lamai beachen) EGyébként, minden jól ki van táblázva angolul is, eltévedni lehetetlenség.
Kérdezz nyugodtan, ha eszedbe jut valami. üdv: Timcsi
Tovább próbálkozom, mert most már el kéne adni a jegyeinket.
Szóval: 2 db jegy, BP-BKK márc. 5-18, Aeroviva charter. Az ára 109.900+28.900 illeték/db volt. A kettőt odaadjuk 260.000 Ft-ért. Nem túl nyerő üzlet nekünk, mert az átírás is 20.000/db, de természetesen azt is álljuk.
látom nem nagyon kaptál választ eddig kérdésedre. én inkább a másik topikban szoktam forgolódni, de szívesen elmondom véleményemet és tapasztalataimat itt is.
Chang:
Az észak-keleti Thai öbölben, Trat tartományhoz tartozó gyönyörű sziget, mely Thaiföld viszonylatában Phuket után a második legnagyobb. valóban egy nemzeti park része és 70%-a lakatlan, tele esőerdőkkel és meredek domboldalakkal. a meredek terep és az állandó vízfolyások együtt több csodálatos vízesést hoztak létre. a szigetet egy kiépített útvonal veszi körül, ami azonban nincs összekötve. a nyugati oldal homokos partjai tették lehetővé, az elmult években, a szálláshelyek elterjedését. a keleti parton inkább csak halászfaluk és mangrove mocsarak találhatók. a délebbre fekvő szigetekhez képest számomra az volt a legfeltűnőbb, h az itt élő és tartózkodó emberek, mind teljesen le vannak lassulva, ide pihenni jön mindenki. persze azért vannak nyüzsis részek is, de össze nem lehet hasonlítani egy Patong-gal, Pattayával, v. Samuival. Chang partvonalát sok kis öböl és homokpart tagolja, melyek közelében kis falvak fekszenek. legfelkapottabb rész, White Sand Beach, mely a Had Sai Kao öbölben található. a legigényesebbtől a legnomádabb szállást fel lehet itt fedezni. ezen homokos tengerparti resortok egy része elé, este, a környező éttermek kitelepülnek. ezáltal igen hangulatos vacsorázási és időtöltési lehetőséget kínálnak az ide érkezőknek.
Bangkokból kisbusszal, v repülővel, majd komppal közelíthető meg, pénztárca függvényében.
Nagyon koszi a biztatast, igazabol azota mar mashol is megerositettek, hogy tenyleg monszun van epp akkor, de megsem esos idoszak es nem is a nagy hoseg.
Gyonyoru idonk lesz es kesz!
Nincs kedved esetleg kepeket mutatni? Voltatok a full moon partyn? Allitolag nagy event, es nekunk epp beleesne. Amugy erdemes atmenni a kornyezo szigetekre?