Hűtőgép vásárlás előtt állok. 1 szobás, kicsi (36nm) lakásban élünk. A meglévő konyhából gyerekszobát szeretnénk, így amerikai konyhás lesz a szobánk. Mivel ott fogunk aludni a párommal, a lehető leghalkabb hűtőtszekrényt venném. Alulfagyasztós legyen, árban max 100e-ig, színe mindegy. Melyiket ajánlanátok? Köszi előre is!
A német szakirodalom nem ajánlja, mert rövid idő alatt mellékízü lesz a víz. Mindenütt az ivóvízbekötést javasolják. Nem nagy "ügy" egy 1/2"-os tömlővel "leosztani" a konyha valamelyik vízvételi helyéről.
Olyan hűtőszekrényt keresek, ami vízdagolós, de nem tartálya van, hanem egy ásványvizes palackot tudok bele állítani fejjel lefelé, és ezt kell cserélni.
Köszi az infót! A konyha is klasszul néz ki. :) Azt megkérdezhetem, hogy milyen fantázianéven fut a front/korpusz színe? Mi is valami hasonlóban gondolkodunk az alsó részben, a felső elemek viszont valamilyen fehérek lennének.
Nekem ugye a nagyobbik van, de alig melegebb a kéznél. Szerintem egyáltalán nem durva és az előbbi postomban láthatod is, hogy körbe van építve, megérintve az oldalát aggodalomra egyáltalán nem okot adó, amit érzek. 2-2 cm rés van a hűtő körül, ez a képen nem jól látszik.
Íme a megígért kép a konyháról és a Samsung RB31FSRNDSA hűtőről. A három lelógó lámpába épp tegnap érkeztek meg a ledek, így ezen a pár napja készült képen még nincsenek rajta. A hűtő továbbra is üzemel, nagyon szépen teszi a dolgát. A mellette lévő vitrines rész alján látható egy szellőző nyílás: az hátul egy légtérbe vezet a hűtővel, így a hűtő mellől távozó meleg levegő akadálytalanabbul tudja alul beszippantani a frissebb hűst. (a rést majd még egy sötétbarna harisnyával behúzom, hogy ne legyen ilyen ormótlan. :) )
Köszi mindenkinek a tapasztalatokat! A pakolhatósága egyébként milyen, mert úgy emlékszem, ennél a típusnál nem variálhatóak a polcmagasságok... ezt mondjuk nem is értem, miért hagyták ki belőle.
Ficere50-hez csatlakozom, ez sokkal jobb hűtéstechnikai konstrukció, klima tök fölösleges, ezt sem érzed mindig, és nem annyira meleg, valahol le kell adnia a hőt. Nekem is sarokban van, hangja alig, én nagyon szeretem:) A fehér jóval olcsóbb, a szürke csak design.
Értem, ez azért nem hangzik olyan drasztikusnak, mint ahogy olvastam. Ez a melegedés amúgy mindkét oldalára igaz? Egy sarokba pl. nyugodtan be lehet állítani, ~5cm -re a faltól? A "mai" hűtők többségére egyébként jellemző az oldalt lévő hőcserélő (ezáltal a melegedés)?
Az oldalában található a hőcserélő (külső). Ezért nincs a hátulján az a frankó por/pókháló fogó rácsozat...a klíma szükségessége nagy túlzás. Kissé melegebb a kezünknél, ennyi.
Sziasztok! SAMSUNG RB29FSRNDWW/EF tulajoktól érdeklődnék, hogy valóban melegszik oldalt a hűtő? Néhány vásárlói vélemény erről számol be... többen klímát javasolnak mellé. :)
Esetleg van egyéb negatívuma/hiányossága, amiről az üzletben nem fognak felvilágosítani? Design tekintetében tettszik, bár korábban az Inox (drágább, bár nem értem miért) mellett tettem le a voksom, de most valahogy bejött ez a hófehér szín is. Köszi, Üdv!
Hát bízom benne, hogy nem az a sípoló hangja van a tiédnek, ami a mi majdnem új zanussinknak :-/
Ott a fagyasztóban lévő rács vagy mi fene nem engedte jól áramolni a folyadékot és kegyetlenül nyekergett, vonyított. Ha ez a helyzet, akkor szerintem szervíz.
Nem olvastam végig a kommenteket, de mi nemrég vettünk egy SAMSUNG RB29FSRNDSA EF NO FROST hűtőszekrényt és nagyon meg vagyunk vele elégedve! Kevés energiát nyel és nagyon halkan muzsikál, teljesen környezetbarát ,a szó minden értelmében. A Media Marktban áruházban vettük meg, de most már online webshopjuk is van. Érdemes körülnézni!
nekem amikor majd 30volt körülötte akkor is 40w körül volt a fogyi csak többet ment,a gluggyogos moka meg nekem minden nap van,de volt már,hogy kétszert is.
29 -esem van. 2 hónapja vettük, így még 26 foknál nemigen volt hűvösebb körülötte. Gondolom ezért van, hogy többnyire 70-75w -on megy. Ezt a "gluggyok,kattok,sistereg" hangot nagyon-nagyon ritkán hallom. Kellemesen csalódtam is benne, mert korábban azt olvastam, hogy ezek a no frost hűtők zajosak és mindenféle hangot adnak ki magukból. Kb. 4-5 m -re alszok tőle és abszolút nem zavaró, mondjuk a jóval hangosabb elődje mellett is kibírtam 10 évig.