Van néhány növény, amit szeretnék beszerezni csere vagy vásárlás útján. Elsősorban csemete érdekelne, de persze mag is jöhet. Az alábbiakról lenne szó:
Murraya paniculata
Annona squamosa vagy A. purpurea
Coffea fajok, leginkább C. kona
Psidium friedrichsthalianum
Impatiens niamniamensis
Duranta erecta
Adni tudnék cserébe:
Passiflora mollissima 2 éves magoncok
P. edulis magoncok
P. caerulea 2 éves magoncok
Acca sellowiana 2 éves magoncok
Poncirus trifoliata 2 éves magoncok (rengeteg van)
Agapanthus magonc
Solanum jasminoides és encián dugványvesszők
Annona cherimola tavalyi magoncok
Spathodea campanulata 2 éves magonc
sokféle kaktusz és még egy csomó minden, menták, citromfű stb.
Ha valaki tud adni a fentiekből az alábbiakért, írjon rám bátran!
Igaz. Viszont vannak olyanok amiket oltani kell, vagy jobb ha oltva van, és ezeket jobb oltványként megrendelni, mint magról ültetni. És persze hamarabb termőre fordul egy oltott növény. Csak hát sokkal drágább, és rizikós.
Ezért szoktam figyelni, hogy idénynek megfelelő időben, mikor jelenik meg az adott tropi mag a kertészetnél..
Láttam sok helyen, hogy hónapokon keresztül árusítottak fahéj, tea stb. magokat. Ebben biztos vagyok, hogy szemétre való.
Nekem azért nagyon fontos, hogy ne növény, hanem mag legyen, mert óriási az esélye, hogy rövid időn belül az egy növény elpusztuljon. Magról egy időben több növényt próbálok életben tartani.
(a növényből nem többet rendelne az ember, csak egyet.)
Lehet nekem vannak rossz észrevételeim, de sokszor azt látom, hogy hónapokig árulják és általában a szezon rég lecsenget. Ha jól csomagolják a növényt az is ideér épen. Ha ismerős küldi onnan akkor 100%, hogy friss, de egy rendelős helyről ki tudja, lehet ő is úgy szerezte be(ami persze megint plusz idő). Nekem ez a véleményem, de Neked legyen igazad.
(Nálam a Rappaiéktól vett olasz oltvány még csak alig nőtt, de örülök, hogy egyáltalán erősödik, nem gyengül. Továbboltásra még nem is gondolok, és sajnos fajtát sem tudtak mondani.)
Az anyanövények az oltványokkal szemeznek a teleltetőmben:)))
Több fajta van, mind virágzott, csak még a megkötés nem sikerül tökéletesen, de rajta vagyok. Pici kezdődő termés már volt. Viszont a N adagolást visszafogom idén, mert múlt tavasszal az egyik növény már nem is virágzott, de levelet dögivel hozott.:(
Tavaly is így kezdődött, leszáradtak a levelei, sajnos azt nem tudom, h mitől, a kevés víztől?! Nem hiszem, h annyira vízigényes lenne. Tavaly több tövem volt, most csak egy van már meg.
Régi képek, és szeretném kérdezni h a mirtuszgyümit milyen körülmények között teleltetted át? Nekem 0-5 °C között nem érzi jól magát. :/ Meleget szeretne? :O