Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2014.02.04 0 0 3084

Még egy érv a kétlapátos mellett: könnyebben lehet vele dagasztani:-) De tényleg . . . pl. pizza stb., nálam mindig a kenyérsütőben készül a tésztája. Ha új gépet vásárolnék én speciel egészen biztosan a kétlapátos mellett tenném le a voksot. Most Hausmeister HM1300-asom van (több néven is fut hasonló kinézetű, pl. Clatronic, Hauser stb.), tökéletesen működik, semmi extra, de sok progija van és megbízható és nem mellesleg, egyenletes teljesítményt tud nyújtani, mármint úgy értem, hogy azonos minőségű kenyeret süt.

 

A kenyérsütőgép választásánál nem árt az alkatrészre is rákeresni a neten (pl. keverőlapát, üst, esetleg melyik másik termék alkatrészével kompatibilis stb.), adott szituációban ez is fontos lehet, ha már letelt a garancia:-)

 

http://bolthely.hu/orczy/oldal/kereso

 

Ha még nem vettél, talán ezen az oldalon is kutakodhatsz, némelyik gépnél van vásárlói vélemény is.

 

http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/

Előzmény: Garfield007 (3074)
blaze73 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 3083

SHG BB1350

 

 

Előzmény: blaze73 (3082)
blaze73 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 3082

Ilyen van nekünk ALDI-ban vásárolt más néven , SBH 1350 néven asszem'

 

Teljesen jó, évek óta teszi a dolgát :) 

Előzmény: Dorkás02 (3080)
CSVili Creative Commons License 2014.02.04 0 0 3081

Az Aldis gépekről, még csak jókat olvastam, ellentétben a Lidls SilverCrest ről semmit.

Dorkás02 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 3080

Én is ezeket nézegettem, mert ugye elromlott a kenyérsütő és nem volt házi kenyerünk. Közben az Aldiban voltunk és megláttam most kapható  Kitchenware-t, a 3 év garancia megfogott és az ára is :)

 

http://www.aldi.hu/hu/html/offers/2867_42221.htm

 

 

Már 2 kenyeret sütöttem benne, szerintem jó gép, bár az üvegbablak miatt ennek is célszerű letakarni az üvegét méretre hajtogatott több rétegű fóliával.

Előzmény: Garfield007 (3070)
Dorkás02 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 3079

Köszönöm a segítséget, a fiam szétszedte, és valóban a szimering ment tönkre és a tengely is nagyon leharcolt, abból is új kell bele. A gépet eltettük, ha lesz idő meg fogjuk javítani, mert nagyon jó kis gép, nagyon szeretem, sütni is jól süt.

Előzmény: janijani (3069)
blaze73 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 3078

szvsz Ez egy kicsit felül van árazva, az Auchan most akciós ilyen 2 lapátosat Orion brutto 12ért, garival stb... 

Előzmény: Törölt nick (3076)
janijani Creative Commons License 2014.02.01 0 0 3077

Ma nagyon finom kenyeret sütöttem:

 

2 ek étolaj

2 tk cukor

1/4 élesztő

1 tojás

4 dl sör

70 dkg liszt

2 tk só

 

Gépbeállítás: program: fehérkenyér, szín: sötét, méret:nagy

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.31 0 0 3076

Sziasztok!

 

Még mindig eladó az ismerősöm kenyérsütő gépe : http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_kisgep/kenyersuto/elado_hasznalt_clatronic_bba_2865_kenyersuto_1857370079.html

 

Ez egy CLATRONIC BBA 2865, keveset használt, jó állapotú.

Garfield007 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 3075

Ezt is köszönöm! Nekünk a 75 deka elég lenne, még négyünknek is majdnem egy hétre, itt a kísérletezés lenne inkább a lényeges.

Előzmény: Epsilon (3073)
Garfield007 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 3074

Köszönöm a választ!

Első körben, mint a rossz vásárlók nagy része az árat lőttem be...

Pont ilyesmire voltam kíváncsi, hogy az olcsó két lapátos bevállalható, esetleg a konkrét típussal van-e tapasztalat. (igen, közben szorgalmasan vissza is olvasok)

Vagy inkább maradjak a kisebb, egy lapátos verziónál és talán valamivel nevesebb gyártónál? Ez is elég egy kezdőnek és majd jönnek az igények.

Program leírásokat is elkezdem túrni, ezt az ötletet is köszi.

Előzmény: janijani (3071)
Epsilon Creative Commons License 2014.01.27 0 0 3073
Igen, a Moulinex egylapatos. 75 dekas valamint 1 kilos kenyer sutesehez vannak benne programok. En egyszemelyes haztartasban 75 dekas kenyeret szoktam sutni vele. A 3-as szamu programja ajanlott teljes kiorlesu kenyerhez. Ez a kovetkezot csinalja: azonnal kever, dagaszt, pihentet, megint dagaszt, keleszt es sut. 3 es fel ora. A 10-es szamu "kalacs" program csak 1ora 50 perces.
Előzmény: janijani (3071)
Epsilon Creative Commons License 2014.01.27 0 0 3072
En a "b)" opcioban szereplo Moulinex suto buszke tulajdonosa vagyok. Nagyon szeretem. Teljes kiorlesu kenyeret es kalacsokat szoktam benne sutni. Tudom ajanlani.
Előzmény: Garfield007 (3070)
janijani Creative Commons License 2014.01.27 0 0 3071

Az egyik kétlapátos, nagyobb, hosszabb kenyeret süt, a másik nem írja de valószínűleg 1 lapátos és kisebb tömzsibb kenyeret süt. Neked kell eldönteni mik az igényeid.

Érdemes belenézni még a prospektusába, egy táblázatban szokott lenni a programok leírása. Van amelyik 20 percig csak előmelegít, ez ha hideg kamrából hozzuk be a lisztet hasznos lehet, de meleg lakásban csak felesleges bosszantó várakozás. Van amelyik dagasztással kezd és kétszer dagaszt, van amelyik csak egyszer dagaszt és hosszan keleszt. Nagyjából ennyi.

 

Előzmény: Garfield007 (3070)
Garfield007 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 3070

Kérnék szépen egy gyors segítséget a tapasztalt sütőktől:

a, http://www.aqua.hu/bomann-cb-594-kenyersuto-221873.html

b, http://www.aqua.hu/moulinex-ow110131-kenyersuto-192075.html

c, bármi mást csak ezeket ne

 

Melyik a jó választás?

janijani Creative Commons License 2014.01.25 0 0 3069

Mi ment tönkre a régi Severin kenyérsütőben? Ha a lapát tengelye lötyög, egy csapágy és egy szimmering kell bele és újra használható.

Nekünk 20 évig egy egylapátos Hauser Bredmaster volt, nekem is a csapágy kopott ki. Gondoltam nem javítom hanem vettem egy kétlapátosat, azt hittem mekkora királyság lesz, de csak több helyet foglal a kamrában. A régi egylapátos is ugyanolyan jól megkeverte a tésztát, megsütötte a kenyeret, annyi hogy annak 2,5 literes volt a keverőtálja az újnak meg 3 literes.

Előzmény: Dorkás02 (3068)
Dorkás02 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 3068

Sziasztok!

 

Tönkrement a tíz évnél idősebb Severin kenyérsütőm amiben rengeteget dagasztottan és viszonylag keveset sütöttem, és most szükségem van valamire helyette. Nem igazán ismerem a mai készülékeket, nem tudom melyiknek mik a hátrányai, az úgyis mindegyiknek van :)

 

Szeretném megtudni, hogy kinek mi vált be az utóbbi évek márkái közül. Nagyobb kapacitású kellene min. 1 kg vagy nagyobb. Dagasztani és sütni is szeretnék benne, viszonylag gyakran használnám, akár naponta is, ha kell.

 

 

Amit eddig hallottam: Panasonic - szuper- de a kenyér teteje nem valami jól sül ( nincs  jó ropogós héja) és nem enged keményebb tésztát dagasztani.

 

Valaki ilyet is ajánlott: Unold 68415 Backmeister Top Edition, de sehol semmi tapasztalatot nem találok róla.

 

De akármilyen olcsó gép is jó lenne, bár az Orionról azt mondják a tartály nagyon hamar tönkremegy, ami  amúgy is a gyenge pontja ezeknek a készülékeknek.

 

Előre is megköszönöm azoknak a véleményét és tanácsát akik segítenek a választásban!

janijani Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3067

A FIF kenyérsütőgép a 2-es Backpulver (sütőpor) programon elindítva egyből dagaszt 18 percen át.

Találtam is egy ilyet az apródon:

http://aprod.hu/hirdetes/kenyer-suto-fif-kenyersuto-olcson-ID1891D.html

Előzmény: jucus17 (3064)
jucus17 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3066

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3065

Kezelési utasításban is olvastam, a kétlapátos Clatronic és klónjainál szokott ilyen lenni, hogy előmelegít.

 

Az egylapátos Clatronic klónoknál ilyen nincs, ahogy bekapcsolom, rögtön teker. Amellett persze enyhén melegít is, amennyire a kelesztéshez szükséges. Lehet, méretre kevés, de ezek így néznek ki:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=115584199&t=9111604

 

A leírás szerint a töltési térfogat 2 liter, ami kb. 1 kg kész kenyérnek felel meg.

Előzmény: jucus17 (3064)
jucus17 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3064

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni. Tudnátok olyan géptípust ajánlani, ami a dagasztó, kelesztő programot nem melegítéssel kezd, hanem rögtön kever?Ja, és minél több lisztet lehessen beletenni. Én elsősorban dagasztásra, kelesztésre használnám a gépet, utána sütőben sütném a kenyeret.

Van dagasztó gépem, ezt csak akkor használnám, ha nincs időm és mással kell foglalkoznom.

Gondoltam jó lenne egy olcsóbb kenyérsütőgép erre. Volt nekem régebben egy két lapátos, de az félóráig melegítette a hozzávalókat, ezzel jól meghosszabbította az időt. Sajnos tönkrement már.

 

Előre is köszönöm a segítséget.

Andreas Creative Commons License 2014.01.17 0 0 3063

Szia!

Ezen a modellen nincs kémlelőablak, csak egy kis szellőzőnyílás. Azt nem merném letakarni, de lehet hogy többi részét megpróbálom körbetekerni fóliával. Köszi! A helységben amúgy 21-22 fok van és nem szoktam kinyitni sem kelesztés, sem sütés közben.

Előzmény: .ETNA. (3062)
.ETNA. Creative Commons License 2014.01.16 0 0 3062

Szia!

Rémlik, hogy valaki ajánlotta korábban, hogy letakarja a "kémlelőnyílást", vagy alufóliát tesz rá ... hogy ne illanjon el a hő, talán így sikerül valamit javítani a színén . . .  egy próbát megér:-)

Előzmény: Andreas (3061)
Andreas Creative Commons License 2014.01.16 0 0 3061

Sziasztok!

Karácsonykor én is csatlakoztam a kenyérsütő tulajdonosok táborához egy Panasonic SD-2500WXE modellel. Eddig nagyon finom, egyenletes minőségű kenyereket sikerült sütni. Egy apró probléma van csak vele: a kenyér tetején a héja a legsötétebb beállítás mellett is elég világos és puha marad. Körülbelül 15 percre be kell tennem 200 fokos sütőbe, hogy kellően sötét és ropogós héjat kapjak. A leírásban levő recepteket grammra követtem.

 

Gondolkodtam hogy hogy lehetne "meghackelni" a sütőt, de sajnos minden nagyon le van korlátozva. A "csak sütés" program nem indítható el rögtön a kenyérsütés után, mert a hővédelem nem enged 40 fok felett semmilyen műveletet. Arra is gondoltam, hogy a behelyezett alapanyag mennyiségnél esetleg eggyel nagyobb programot indítanék (pl. "L-nyi" alapanyag, XL program), de az időzítőn láttam, hogy a sütési idő nem változik.

 

Akinek ilyen sütője van, tud valami praktikát esetleg?

BaGira-79 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 3060

Kedves Sörö...Borostyán!

 

Mérőpoharat és -kanalat adtak a géphez?

Az én receptem még a legelső gépem leírásából való, de jó:

Kisebb kenyérhez alulra 1 pohár víz, bele 1 nagy kanál olaj és tej, rá 3 pohár liszt. A liszt tetejének a szélére 1 kiskanál só, ill 1 nagykanál cukor. Középre pedig 1 kis lyukba 1 kiskanál száraz élesztő.

Normál élesztőt kicsit futtatni kell, ilyenkor a cukrot is a langyos folyadékokba teszem az élesztő mellé.

Fontos, hogy a só ne találkozzon az élesztővel.

Nagyobb kenyérhez az előbb leírt mennyiség 1,5-szeresét pakolom bele.

Normál vagy francia programra, de nem teljes kiőrlésűsre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Előzmény: borostyan37 (3053)
petike23 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 3059

Bocs, de hidegen sajtolt olajban tényleg nem jó (nem egészséges) sütni.

 

Előzmény: forgione1 (3056)
W_B Creative Commons License 2013.12.11 0 0 3058

"2011 februártól recept köteles!"

 

Mármint a fejedben.

Nem vényköteles. Itt van előttem a vényköteles gyógyszerek listája. :-)

 

Az más kérdés, hgoy kilós mennyiségben nem mindenhol adnak ki alapanyagot; pl. aszkorbinsavat sem.

Mondjuk a te nívódat elnézve teljesen megértem.

 

Szűz olaj, amit csak mechanikus módon nyernek ki az alapanyagból, itt megengedett az enyhe(!) melegítés.

(Korántsem pirítás vagy pörkölés, mert attól totál más íze lenne!)

Előzmény: forgione1 (3056)
forgione1 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 3057

közben ne felejts el ÉLNI!

 

 

Nehogy azt hidd, hogy csak ezzel foglalkozok:-)

 

Élek és nyilván nem lehet mindent kikerülni, de a minőségi élethez legalább annyit tegyünk meg, hogy szándékosan nem rohanunk bele, ami kikerülhető.

A házi kenyérsütés is egy ilyen lehetőség...... ha megfelelően élünk vele.

 

 

Előzmény: .ETNA. (3049)
forgione1 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 3056

só Nem vényköteles ! Már megint tévedsz.

 

2011 februártól recept köteles!

 

Hogy ki téved, már számomra kínos. Sajnos eddig csak egy dolgot mondtál helyesen, amit örömmel meg is jegyeztem a 3036-ban.

 

3035 alatt írod:

 

Az extra szűz a hidegen sajtolt. Nem tünt fel ?

 Mindig megdöbbent, hogy mekkora egyesek fejében a sötétség.

 

 

A sötétség egyben sajnos személyeskedéssel is jár, de lássuk mit mond erről  a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) étolajokra vonatkozó 2-4211 sz.

"3. §
1. Az étolajok az előállítási technológia szerint lehetnek:
a) Szűz étolaj
Az alapanyagokból (2. pont) tisztítás (idegen anyagok eltávolítása) és bizonyos magvak esetében hajalás és aprítás után mechanikus úton, préseléssel állítják elő az olajat.
Az olajkinyerés elősegítése érdekében a hőkezelés (kondicionálás) megengedett.
Az olaj kizárólag vizes mosással, ülepítéssel, szűréssel, centrifugálással tisztítható.

 

b) Hidegen sajtolt étolaj
Az alapanyagokból (2. pont) tisztítás (idegen anyagok eltávolítása) és bizonyos magvak esetén hajalás és aprítás után, mechanikus úton sajtolással állítják elő az olajat, hőkezelés nélkül. A hidegen sajtolt olaj kizárólag vizes mosással,
ülepítéssel, szűréssel és centrifugálással tisztítható.

 

c) Finomított étolaj
Az alapanyagokból (2. pont) tisztítással, sajtolással és/vagy extrahálással és finomítással állítják elő az olajat."

 

Az étolajgyártási irányelvek szerint a szűz és extra szűz olajoknál az olaj kinyerése érdekében hőkezelés megengedett. Így készül a stájer vagy őrségi tökmagolaj is. Értelemszerűen ezeknél az olajoknál a hatóanyagok nagy része "kiég" az olajból a mag pirítása közben. Maradjunk annyiban: kíméletes pirítás nincs! Vagy van pirítás, vagy nincs, de ha van, az az olaj már nem hidegen sajtolt:-)

 

Az extrahálást meg mindenki keresse ki magának és akinek tetszik, hát egye és igya az így készült csillógó olaját:-)

Előzmény: W_B (3046)
.ETNA. Creative Commons License 2013.12.09 0 0 3055

Szia!

 

Azt googleztam:

 

http://www.clatronic.pl/instrukcje/Instrukcje/Clatronic/BBA%202864_2866_IM_NEW.pdf

 

Ez egy 73 oldalas pdf fájl, némettel indít, majd angol és a 32. oldaltól kezdődik a magyar nyelvű használati, receptekkel stb.

 

Előzmény: borostyan37 (3053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!