Biztos jól válogattál, nekem ma jött meg tőlük a második rendelésem. Úgyhogy nem tudok még sokat ezekről a rózsákról. Négy egyezik a Tieiddel. :) Az első rendelésből valók nőnek, elégedett vagyok velük. Szombaton rendeltem, ma meghozták, nemsokára ültetek. Hurrá!!!
(Bár lány vagyok, a cuppppp-ról lemondok. :D)))))))))
Két éve vettem egy Red Edent, előtte nem olvastam róla semmit. Nem volt a legjobb választás, most már látom. Vannak jó tulajdonságai - erős növésű, sokat virágzik-, de van egy rossz, ami mindent visz - túl tömöttek (teltek) a virágai, többnyire nem tud kinyílni.
A Palais Royal viszont a kedvencem lett a kétévesek közül.
Igen! ....mivel nem vagyok jártas "rózsaügyben" a szememre hagyatkozva az alábbiakat rendelem:
The Pilgrin
Reine des Violettes
Evelyn Sárgabarack
Fraz Klarl Druschki
Leonard Dudly
Gödöllői Kertészettől!
Evelyn Sárgabarack keverék romantikus - angol rózsa (Evelyn Sárgabarack keverék romantikus - angol rózsa)850 Ft1 db850 FtFrau Karl Druschki, Fehér - hibrid perpetual - történelmi rózsa850 Ft1 db850 FtLeonard Dudley Braithwaite Sötétpiros romantikus - angol rózsa850 Ft1 db850 FtReine des Violettes Lila perpetual hibrid - történelmi rózsa850 Ft1 db850 FtThe Pilgrim - Sárga, világosabb külső szirmokkal romantikus - angol rózsa850 Ft1 db850 Ft
A rózsák gondozásával kapcsolatban: persze nem annyira vészes, mint amennyire az ember tart tőle. De figyelni kell rájuk. Igénylik a jó táplálékot (táp és trágya), betegségek támadják meg őket, gondoskodni kell a téli védelmükről, metszeni kell őket. Szóval azért több törődést igényelnek, mint egy átlag cserje. Aztán lehet gyönyörködni, mint itt a topictársak képein látszik.
Nekem nagyon bejött, hogy elkezdtem elölről olvasni a topicot. Sokat tanultam belőle - ezért vettem a bátorságot, hogy Neked tanácsokat adjak, pedig még magam is kezdő vagyok :))))) - miket érdemes rendelni, hogy gondozzam a rózsákat, stb.
A rózsa pont nagyon hamar megmutatja magát.Sajnos,én kicsit beleszaladtam a rendelésbe,nem túl jó minőségű töveket kaptam. És miután elültettem őket,csak utána tudtam meg,hogy vannak angol rózsák.
Hát engem biztosan érdekel.. Még csak most kezdtem el nézegetni s a tavaszi képek látványától már várom is a tavaszt! Sok kép visszaköszön a fórumról, de így egyben látni ennyi gyönyörűséget! Pszichiátrián kellene mutogatni, mindjárt kevesebb depressziós lenne.
Köszönöm! A tövek jórészt 4-5 évesek. A telkünk 1000 m2, de kb. fele beépített. Tolna megyében lakunk. A kertem, ha szükséges kapja a folyamatos locsolást.
Köszi. Érdekes a logikája G+-nak, de ha rájössz a logikájára akkor pofon egyszerű a kezelése. Ebben az esetben egy gyűjteményt kellett létrehozni, s így lehet az abban lévő albumokat megosztani.
29.-én 5 db "konténeres" rózsát ültetek el ! (most rendeltem....)
Remélem megmaradnak!
Most a rózsákra kattantam rá, mindig féltem a "gondozásától" , de látva a szomszéd rózsáit és hogy különösebb gond nélkül is gyönyörűek, így megpróbálkozom velük!
Hány évesek ezek az óriási futók, bokrok? Mekkora a kerted? Az ország melyik sarkában élsz, hogy ilyen szép zöld minden? Nálunk (nyugati vég) nem volt egész nyáron szinte semmi esö sem, minket mindig kikerült. Idén még jég sem volt, nem mint ha hiányzott volna, de még ilyen jellegü csapadék sem volt, csak szárasság.
UH, ah, oh, láttam. A billentyűzetre csöpögött a nyálam. :D Megmutogattam a képeket a családnak, nem tudták azt mondani, hogy nem kellene ilyen a kertbe. Úgyhogy útban van egy újabb szállítmány rózsa Gödöllőről. Teljesen romlásba viszel. :)))))
Ha a régi Picasa album címét a Google fotókban másolod ki, nem fog megnyílni. Ezeket az albumarchívumban kell megnyitni és ott kimásolni, akkor működnek. A G.f-ban készült nyilvános albumok címét meg a G.f-ban lehet kimásolni.