Vettem fel egy újabb részletet, remélem sikerült fejlődnöm a legutóbbihoz képest. Próbáltam megfogadni a tanácsod, azonban ha nem Django-t kísérem, akkor általában felgyorsul a tempóm. MinorSwing Rhythm
van valakinek elfekvőben eladó gitártok? Gondolkodtam keménytokban is, de nem zárkózom el a szivacsosabb puhatoktól sem. Esetleg ötlet hol lehet olcsón beszerezni? A Harley-Benton 500-asomhoz kéne, ami egyesek szerint a Dell'Arte Hommage másolata és a gitár teste talán egy picit szélesebb az átlagosnál.
Azt meghallgattam volna, amikor Biréli olyan szar passzban van, hogy Didier Lockwood is lezenéli! :D Hallotam már részegen és nagyon rossz volt önmagához képest, bár én zenélnék olyan jól! :)
Voltam Bireli-koncerten (külföldön). Az est nagy részében lemuzsikálta Didier Lockwood, ami számomra nagyon meglepő volt az ő addigi (középszar) felvételei ismeretében.
Viszont az All the Things You Are-t Bach négyszólamú invencióként nyomták el, ami erősen pályázik az év zenei katarzisa díjra nálam eddig.
Minden akkordváltás előtt egy kicsit változik a ritmusod az addigi egyenleteshez képest. Próbálj először tök egyforma ritmust játszani minden akkordra. Illetve kicsit fogd rövidebben az 1, 3-kat! A 2,4 meg lehet kicsit perkusszívabb még (mintha egy seprűs pergőt utánoznál).
Van benne egy oda nem való akkord a dal végén lévő Am előtti (annak E7-nek kell lennie, az oldódik az Am-ra). A szép felmeneted jó lenne, csak az akkor szól igazán jól, ha a Dm előtt teszed be, mert oda vezet, oldódik.
dobtam fel egy rövid részletet. Elnézést kérek a hangminőségért, de sajnos a rendelkezésre álló eszközökből (laptop+gagyi mikrofon) ezt tudtam kihozni.
Igen, a magasműveltségű főnökúr szerint az egy snassz név, hogy Hot Club of Hungary, mert milyen gáz már, hogy benne van, hogy Hungary. Szegénykémet se az nem zavarja, hogy ez a név egy rang, hogy a műfaj hagyományos művelőinek zenekarát hívják így világszerte, hogy Hot Club de...., vagy Hot Club of ..., és bárki ilyen zenét keres, az ezt a fajta nevet keresi először, sem az, hogy a Hot Club of Hungary Európa-szerte ismert művelője e műfajnak már hetedik éve. A pénz nem jár együtt a műveltséggel, viszont akkora pofátlansággal már igen, hogy önhatalmúlag átnevezzen egy zenekart, csak azért, mert az ő kocsmájában játszik.:(
A bőgőt nehezen tudják beazonosítani, pláne, ha elektromos.:)
Az énekes számainkat mindig énekkel játsszuk, kivéve, mikor egészségügyi, vagy hiányzási okból nincs ének. :)
Tegnap meghallgattalak a Dérynében csak sajnos nem tudtam maradni végig. Nagyon tetszett amit játszottatok, az ének és harmonika jól kiegészíti a basszust és a gitárt. Amikor foglaltam asztalt a telefonban a kislány azt mondta, hogy a Le Club de France fog játszani, kétszer is viszakérdeztem, hogy nem a Hot Club Of Hungary? De azt mondta nem. Amikor rákérdeztem, hogy miből áll a formáció, gitár, ilyesmi, akkor azt mondta, hogy még csellista is van :D Már vettem fel magamnak néhány kíséretet (Minor Swing), de még nem a legtisztább. Ha ma este sikerül pihentebben felvenni, elküldöm véleményezésre. Szerintem lassabb és gyorsabb verziót is veszek fel, hogy a szólót is rá tudjam majd rakni (még nem megy rendes tempóban). Amúgy a Bei mir bist du schönt játszátok ének nélkül is?
Vasárnap, kedden zenélünk mindig a Déryné Caféban. I. Krisztina tér 3. Nem olcsó hely! Vedd fel a kíséreted és ha feszes, akkor játszhatsz is rá. A szólók jó dolgok, de inkább szedegess ki neked tetsző motívumokat és nézd meg milyen aakordra, fokra játszották. Ha kigyakoroltad, akkor tudatosan is rárakhatod más dalokba is. Szőlj, ha raktál fel valamit. Akár a megtanult szólókat is. ( Kíséretet is vegyél fel hozzá)
Rendben, köszi. Azt hiszem akkor ezidáig rossz sorrendben álltam neki a gyakorlásnak. Eddig szinte csak a rest-stroke-ot gyakoroltam egy-két szólót is megtanulva. Mivel klasszikus gitár alapjaim vannak, ezért nemigen fektettem nagy hangsúlyt a kíséretre, mindigis jobban vonzott a szólótechnika és virtuozitás. Majd dobok fel hanganyagot, ha valamit összeszedettebben is el tudok játszani. Érdekel a véleményetek a gitár hangjával kapcsolatban is, mert "low price" kategóriás és még nem tudtam eldönteni, hogy megérte-e. A zenehallgatással nincs gond, mást már szinte nem is hallgatok, csak manouche-t. HCOH koncert mikor lesz?