Akár kocsival is lehet menni, nincs jelentős árkülönbség a repülőhöz képest.
De megfontolandó a római beszállás a hajóra. Így akkor lehetőségetek nyílik az út előtt és/vagy után pár napot Rómában eltölteni. Róma kikötője Civitavecchia igen messze (~1 óra) van Rómától, ha az út során akartok Rómába menni, nem lesz rá sok időtök.
Keress vissza, februárban írtam egy hosszabb beszámolót róla (Seaside), remélem mire mentek addigra sokat javul a helyzet....Mostani lehet, férjemnek egy inget és egy pólót tettek tönkre. Van mosatási csomag, az jóval kedvezőbb, mintha egyébként.
Sziasztok! Augusztusban megyünk 3 éves kisfiúnkkal együtt MSC Seaside ra .Karibtérséget fogjuk megnézni 15 napos lesz az utazás. Érdekelnének beszámolók , látnivalók tapasztalatok a hajóútról kisgyerekkel, mivel készüljek, tudok e mosatni $$? Stb. Köszönöm!
A hajóval különösebb problémánk nem volt, bár szerintem pl az MSC színvonalát nem érte el. Persze kinek mi a fontos. Én például nem igénylem annyira az animátorok munkáját, feltalálom magam a hajón. A kapitány nevét nem tudom, a fotózkodást is kihagytam. Egy-két előadást láttam, azok nem voltak rosszak. Ami bosszantott, hogy a 3. naptól az étteremben elfogyott a kedvenc sörünk :) Tetszett az önkiszolgáló fagyigép, jó sokat megettem.
Az útvonallal nagyon elégedett voltam, minden kikötési hely nagyon tetszett. Ázsia egyébként is kedvenc.
Van még egy kisfilmem, ami csak Szingapúrról szól, ha érdekel, itt megnézheted:
Köszönöm, hogy megosztottad a videót, nagyon tettszik kár, hogy az út szervezésekor nem láthattam, de tényleg sok helyszín ismerős.
Neked hogy tetszett a hajó? Ott jobban produkálták magukat az animátorok?
Milyenek voltak az esti előadások?
Ki volt akkor a kapitány?
Úgy gondolom, hogy kapitány és animátor függő is, hogy milyen a színvonal a hajókon és a mi hajónk most várt felújításra, lehet, hogy ez is közre játszott, hogy lejjebb esett a színvonal.
Szingapúrban összetalálkoztunk egy magyarral a Marina szálloda tetején, ahonnét jól látható volt a mi kis hajónk és ez az úriember mondta, hogy ő most készül erre a hajóra menni két hétre dolgozni, ő az informatikát fogja újítani, de gondolom mást is csinálnak rajta.
Új vagyok itt. Segítséget szeretnék kérni! Augusztusban szeretnénk Costa Diademával utazni. Foglalt már valaki gyerehajora.com oldalon keresztül hajóutat.
Októberben voltunk Royal Caribbien hajóval, ott közvetlenül foglaltunk. De itt 7 fő esetén a costacruise nem engedi a kabinválasztást, ezért bíznám erre az utazási irodára. Az ügyintéző nagyon kedves, de hátha valakinek van valami tapasztalata.
Usa dollár. Pláne abban a térségben. Váltani más egyébre szerintem is teljesen felesleges. Illetve próbálj kp-t használni, a bankkártyás fizetésen akár meg is lepődhetsz, mikor hazaérsz. Némely bank nagyon durván számolja a dupla konverziót.
Jûliusban megyünk egy két hetes karibi ùtra, ùtba ejtve Jamaikàt,Kajmn szigeteteket, Hondurast, Mexikôt, Belizt ês Kubàt. A gépünk este 10kor landol Havannàban. Ott a reptéren fogok még tudni eurôt vàltani vagy inkàbb màsnap valahol a vàrosban? Ha inkàbb a vàrosban, akkor hol?
A màsik kérdésem, hogy a többi helyre milyen pénzt vigyünk, mivel jàrunk a legjobban? Amerikai dollàr, eurô, vàltsak mindenhol sajàt pénzt? Nem szàmolok nagy összeggel, mivel mindehol 1-2 napot vagyunk. Kicsit problémàsnak tartanàm 6 féle pénznemmel utazni. Ti hogy szoktàtok?
"Ami ugye a te megnyilvánulásodról annyira nem mondható el... "... borzasztó volt, tényleg, nebáncsvirág. A drágád meg nem vagyok, csak szeretnéd.....:)