Keresés

Részletes keresés

alminar Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4972
Köszi szépen a linkeket :))
Előzmény: ColinCrazy (4971)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4971

hogy ne csak a reklámot lásd:

Nyugat 100 - Nyugat mesék

http://www.mtv.hu/videotar/?id=17325

Előzmény: alminar (4962)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4970

örülök, hogy láthatom-hallhatom verset mondani.

Ady Endre: Őrizem a szemed

Már vénülő kezemmel

Fogom meg a kezedet,

Már vénülő szememmel

Őrizem a szemedet.

Világok pusztulásán

Ősi vad, kit rettenet

Űz, érkeztem meg hozzád

S várok riadtan veled.

Már vénülő kezemmel

Fogom meg a kezedet,

Már vénülő szememmel

Őrizem a szemedet.

Nem tudom, miért, meddig

Maradok meg még neked,

De a kezedet fogom

S őrizem a szemedet.

Előzmény: ColinCrazy (4969)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4969

ismét Ady Endrét. nem maradtál le róla, itt megnézheted:

A Nyugat szerelmes asszonyai

http://www.mtv.hu/videotar/?id=18594

Előzmény: alminar (4968)
alminar Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4968
Kit játszik ebben a Nyugat-ban? eddig mindig lemaradtam róla..
Előzmény: ColinCrazy (4967)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4967

a mai részben újra láthatjuk SzT-t:

22:45, Hétfő (február 25.), m1

Nyugat 100

A Nyugat szerelmes asszonyai

vincere Creative Commons License 2008.02.04 0 0 4966

úgy értettem, ilyen a sors, h. egy ilyen napon pont színházjegyünk volt... én azért nem járok olyan gyakran (nem minden nap), h. ez ne tűnjön fel.

egyébként én is annak örültem a legjobban a darabot nézve, h. végre ismét igazi főszerepet játszik a Radnótiban!

Előzmény: ColinCrazy (4965)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4965

egy ilyen napon mi mást is tehetne az ember, mint hogy színházba megy...

hát, nekem még 10 perccel 7 előtt is az járt a fejemben, hogy szívesebben mennék haza, vagy bárhová, ahol Selmeczi Rolira gondolhatok.

Sz.T. el tudta érni, hogy nevessünk.

el ám! pedig nem sok esélyt láttam erre...

jó volt látni, hogy rá épül egy újabb előadás.

mikor arról beszélt, h. egy pillanat alatt mindent elveszíthetünk, kilépünk az utcára, elüt egy autó, elüt egy kamion...

engem különösen azért ütött szíven a szövege, mert a helyünkön ülve Te is éppen ugyanezeket a szavakat használtad előadás előtt: bárki bármikor meghalhat. kilépsz az utcára és elüt egy autó. még mindig nem fogtam fel a történteket...

Előzmény: vincere (4958)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4964

nem is onnan derült ki számunkra, hanem a színház előtt kitett óriási reklámból. :)

http://www.radnotiszinhaz.hu/index.php?id=597&cid=29952

Előzmény: vincere (4959)
vincere Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4963
én is azért kerestem meg mindezt, mert láttam a reklámot
Előzmény: alminar (4962)
alminar Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4962
Ígéretesen hangzik, épp ma láttam a reklámját...:)
Előzmény: vincere (4960)
vincere Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4961
Előzmény: vincere (4960)
vincere Creative Commons License 2008.02.02 0 0 4960
Sztárszínészek a Nyugat mesékben2008. február 1.

Életre kel a Nyugat kora - Nyugat mesék hétfőnként az m1-en

Folyóiratok naponta születnek, és naponta szűnnek meg. Mi a titka annak, hogy a Nyugat 33 évet élt meg? Hogyan forgathatta fel néhány elszánt fiatalember a 20. század magyar irodalmát? Hétfő esténként minden kiderül a Nyugat mesék epizódjaiból.

A közszolgálati televízió egyik feladata a nemzeti kultúra megőrzése és bemutatása. A Nyugat alapításának századik évfordulója alkalmából ezért a Magyar Televízió január közepe óta mutatja be a folyóirat hagyományát, szellemiségét megelevenítő produkcióit. A Magyar Kultúra Napján egy 1932-es ünnepséget idézett meg a köztelevízió, legutóbb, a Petőfi Irodalmi Múzeumból közvetített beszélgetésen pedig Ady Endrét fogadta örökbe jelképesen két mai szerző.

Hétfőn, február 4-én este mutatkozik be a "Nyugat 100" évad egy újabb

műsorsorozata, a Nyugat mesék. A 25 perces epizódok könnyed stílusban, dramatizált formában, sztárszínészek szerepeltetésével mutatják be a legendás folyóirat szerzőit. Részben úgy, ahogy a kortársak láthatták, részben úgy, ahogy ma csodáljuk őket.

A sorozat első, február 4-én, 22.45-től vetített epizódjában a lap születését, a Nyugat alapítóit és első szerzőit ismerhetik meg a nézők többek közt Kamarás Iván, Hámori Gabriella, Fenyő Iván és Szervét Tibor alakításában. A századelőt idéző, ám kortárs ritmusú és képi világú tévéjátékból kiderül, hogyan élt és alkotott Osvát, Ady, Fenyő Miksa vagy éppen Szabolcska Mihály. Milyen emberek voltak valójában, és milyen viszonyt alakítottak ki egymással? Az első adásból megtudhatják a nézők, miért tartotta a korabeli közönség Adyt a Nyugat alapítójának, és hogyan gyűjtötte a kéziratokat Osvát Ernő, a lap valódi alapító-szerkesztője. Életre kelnek a századelős, megsárgult fotók, mai sztárszínészek próbálnak fogást találni a Nyugat táborának különös figuráin.

Februárban, hétfő esténként sugározza a Magyar Televízió a Nyugat mesék további epizódjait. A 11-ei adásban irodalmi férfiideálokat keresnek a Nyugat mesék alkotói, 18-án este a szerzők konyhájába lesnek be, 25-én pedig a szívükbe. Mit jelentett a "kis irodalmi felvágott", és kik voltak a Nyugat szerelmes asszonyai? Hétfő esténként minden kiderül a Nyugat mesékből.

Nyugat mesék 1.: A Nyugat születése

Rendező: Seres Tamás
Szerkesztő: Magyar Ágnes
Szereplők: Fenyő Iván, Gyuriska János, Hámori Gabriella, Juhász István, Kamarás Iván, Kocsis Gergely, Szervét Tibor
Narrátor: Máté Gábor

Adásidőpont: 2008. február 4., 22.45, M1

MTV

vincere Creative Commons License 2008.01.31 0 0 4959

valamint, a februári Szín-lapból kiderül, h. Sz.T. új bemutatóra készül:

Ingmar Bergman: Rítus

Hans - Szervét Tibor

Thea - Kováts Adél

Sebastian - Schneider Zoltán

Bíró - Bálint András

rendező: Lukáts Andor

olvasópróba február 18., bemutató április 6.

majd egyszer begépelem azt is, mit írnak a darabról...

vincere Creative Commons License 2008.01.31 0 0 4958

most már mi is :-)

egy ilyen napon mi mást is tehetne az ember, mint hogy színházba megy... biztos nehéz lehetett a színészeknek is belelendülniük egy komédiba. nekem is az volt... De Sz.T. el tudta érni, hogy nevessünk.

meg azt is, h. hozzá hasonlóan nekünk is elszoruljon a torkunk. mikor arról beszélt, h. egy pillanat alatt mindent elveszíthetünk, kilépünk az utcára, elüt egy autó, elüt egy kamion...

más kontextusban nem biztos, de ma nekem ilyen édes-bús történet lett a darabból...

kedves, szórakoztató darab, Sz.T. egy új oldalát mutatta meg nekem.

Pilu, köszönjük a lehetőséget!!!!

Sz.T. pedig nagyon vigyázzon magára!!!!! vigyázni kell az utakon, mindenhol vigyázni kell....

Előzmény: ColinCrazy (4957)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.01.30 0 0 4957
Oldadore már látta :)
Előzmény: alminar (4954)
alminar Creative Commons License 2008.01.22 0 0 4956
De jó nektek! Biztos jó lesz :)
Előzmény: vincere (4955)
vincere Creative Commons License 2008.01.22 0 0 4955

CC-vel 31-én nézzük!

Előzmény: alminar (4954)
alminar Creative Commons License 2008.01.21 0 0 4954
A Nápolyi kísérteteket látta már vki innen? :))
vincere Creative Commons License 2008.01.21 0 0 4953

a film honlapja: http://szupermodern.hu/ 

hatalmas képgaléria, kimerítő sajtóválogatás - Oldadore, érdemes belenézned!! persze ha még nem tetted meg...

az imdb szerint áprilisban mutatják be

Előzmény: vincere (4952)
vincere Creative Commons License 2008.01.21 0 0 4952

nem tudom, ilyen részletességgel láttuke már a Para szereposztását, de ezt találtam most a port.hu-n:

Para

színes magyar vígjáték, 2008

rendező: Fazakas Péter
forgatókönyvíró: Fazakas Péter, Csurgó Csaba
operatőr: Lajos Tamás

szereplő(k):
Csuja Imre (Lajos)
Scherer Péter (Feri)
Fellinger Domonkos (Tibi)
Bánsági Ildikó (Etus)
Für Anikó (Évike)
Szervét Tibor (Faragó úr)
Pálmai Anna (Nikki)
Kamarás Iván (Viktor)
Vajdai Vilmos (Ervin)
Thúróczi Szabolcs (Iván)
Halász Judit (nagymama)
Juhász István (kopasz)
Elek Ferenc (Lajos 25 évesen)
Spáh Dávid (Feri 25 évesen)

A négytagú baráti társaságot az ezotériához és a spiritizmushoz való vonzalom tartja össze. Lajos, a halál torkából visszatért ex-rendőr; régi barátja az állandóan rossz előérzetekkel küszködő Feri; Feri felesége, Etus, aki a szeretet mindenhatóságában és a túlvilágban hisz. Valamint itt van még a csapat fiatalja, a huszonéves Tibi, aki igazi megszállottja a paranormális jelenségeknek és a különféle összeesküvés-elméleteknek. Ő egy gömbvillámnak köszönhetően elvesztette a szüleit, így a középkorú házaspárt és Lajost már-már a családjának tekinti. Hozzájuk csatlakozik a frissen megözvegyült Évike, Etus húga, aki a szellemekben nem, de a szerelemben annál inkább hisz. Ugyanis aggódó nővére, Etus egy kis házimágia segítségével elintézte, hogy reménytelenül beleszeressen a szintén magányos Lajosba. Mert Etus csak jót akar.
Tibi segítségével webkamerát szerelnek fel egy elhagyatott, állítólag kísértetek által látogatott vidéki iskola pincéjében, hogy aztán otthonról, az interneten keresztül figyelhessék a szellemeket. De szellemek helyett egy emberrablás tanúi lesznek. Lajos rábeszéli őket, szöktessék meg a túszt, és közben szerezzék meg a váltságdíjat. Lajosnak ugyanis égető szüksége van a pénzre: két nap haladékot kapott az alvilági kapcsolatokkal rendelkező műkincskereskedőtől, FARAGÓ úrtól, egy véletlen baleset során keletkezett adósságai rendezésére. Lajos úgy dönt, elég volt abból, hogy mindig pancsernek érzi magát. Egyszer az életben végre győzni akar.
Az egyszerűnek és biztosnak látszó terv aztán súlyosan félresiklik...

oe Creative Commons License 2008.01.10 0 0 4951

A 2008. januári Családi Lapon kép és belül cikk jelent meg.

ColinCrazy Creative Commons License 2007.12.22 0 0 4950

Nápolyi kísértetek

a port.hu ajánlója (Pilu és Perjéssy Gábor fotóival):

http://www.port.hu/pls/w/theatre.directing?i_direct_id=11473&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44

Fairy5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 4949
Nagyon, nagyon sok sikert a szombati premierhez! :)
Fairy5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 4948

Békés, Boldog, Áldott Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok Szervét Tibornak és Mindannyiótoknak, Családotoknak.

vincere Creative Commons License 2007.12.12 0 0 4947
köszi, nekem tegnap már vissza is jelzett, h. vette az adást :-))
Előzmény: ColinCrazy (4946)
ColinCrazy Creative Commons License 2007.12.12 0 0 4946
e-mail-ben segítséget kértem Oldadore-tól. "csak hogy tudjad" :)
Előzmény: vincere (4945)
vincere Creative Commons License 2007.12.10 0 0 4945

oké!

remélem, addig nem kavar be semmi...

Oldadore, segítesz nekünk a jegyhez-jutásban? köszi!!

Előzmény: ColinCrazy (4943)
ColinCrazy Creative Commons License 2007.12.10 0 0 4944

hátha ez még nem volt itt:

http://www.radnotiszinhaz.hu/index.php?id=398&cid=29628

London - Nápoly - Budapest

Beszélgetés Szervét Tiborral a Nápolyi kísértetek kapcsán

A Radnóti Színház december 22-én mutatja be Eduardo de Filippo: Nápolyi kísértetek című darabját Stefano de Luca rendezésében. A főszereplő Pasquale Lojacono, aki hűtlen feleségével új házba költözik, amelyet a legendák szerint szellemek laknak. A boldogságáért küzdő olasz kisember szerepét Szervét Tibor alakítja.

ColinCrazy Creative Commons License 2007.12.10 0 0 4943
megvan a szigorlati időpont, 19-e (a két alkalomból a 2., természetesen). javasolhatom 31-ét?
Előzmény: vincere (4941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!