Keresés

Részletes keresés

Margit2 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2624

Szia Malena!

 

Most már én is kezdem megszeretni a sós muffinokat, kellemesen csalódtam bennük. Azt hiszem, hogy most már egyre töbet fogok én is sütni. Eddig azt gondoltam, hogy ezek csak fasírt variációk... , pedig ahányféle, annyi íz variáció.

 

Írom a kért receptet:

 

SAJTOS-GOMBÁS-SONKÁS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:180 g szeletelt gomba (1 közepes üveg), 3 db tojás, 90 g sonka vagy bacon csíkokra vágva, 200g liszt, 1 sütőpor, 200 ml tej, 150 g reszelt sajt, só, őrölt bors.
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a muffin forma mélyedéseit kétharmadig töltjük. Előmelegített sütőben 180 C-on (gázsütőben 3-as)kb 25 percig sütjük.
Nekem ebből a mennyiségből 24 db lett.
Tipp: Ezt papir nélkül jobb sütni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2622)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2623
Ezt ismeritek? Nagyon finom!:O)

Sonkás-fűszeres muffin (Csundi) 63868

6 szelet húsos szalonna
3 pohár liszt (1 pohár 2 dl)
6 dkg vaj
1 tk sütőpor
1 ek apróra vágott friss bazsalikom
2 ek friss apróra vágott metélőhagyma (snidling)
2 ek apróra vágott friss oregano
3/4 pohár reszelt parmezán sajt
2 tojás enyhén felverve
1 pohár tej

A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.
A sütöt előmelegítjük 200 C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a fűszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet.
A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Latsia:
1. sonkával csináltam
2. tettem a végén még hozzá egy pici tejet, hogy kevésbé legyen tömör /4-5 evőkanállal/
3. papírkapszli nélkül, csak úgy natur, a formában sütöttem
4. 15 perc alatt lett kész.
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2622
örülök, hogy végre a sósmuffin kultusz kellő hangsúlyt kap a topik életében! :-))) én 4:1 arányban csinálok sós és édest, még így is inkább csak illendőségből van néha édes.... recit kérünk ezekhez az utsókhoz!!
Margit2 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2621

Sziasztok!

 

Sera!

Sütöttem egy másik sós muffint. Ezt is ismered? Ez egy sajtos-gombás-sonkás muffin, de ebben sütőpor is van:

 

 

 

 

Előzmény: sera (2612)
Zitka Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2620
Még nem próbáltam, de elképzelhető, hogy jó. Nem tudom, mennyi levet ereszt...  Zsírt biztosan nem, de esetleg vizes fehérjét... Ami nem túl gusztusos. Persze attól még finom. :-)
Előzmény: Törölt nick (2619)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2619

szégyenszemre be kell vallanom, hogy nem tudom már kitől származik a recept, de ha ráismertél, akkor biztos a tiéd :-) sok jó recipédet lenyúltam már ;-)))

 

MrCic nem panaszkodott ;-))

 

a húsos mufli vajh működik darált pulykamellből is? az is elég száraz...

Előzmény: Zitka (2618)
Zitka Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2618

Csak nem az én recipém alapján csináltad? :-))) Ember nem tartotta túl kevésnek az 1 db virslit benne?  Én mini-ben csináltam, úgy nagyobb volt a virsli-tészta arány. :-)

 

A húsmuffinhoz: én is csináltam már (szintén a miniben), de az a tapasztalatom, hogy kizárólag "száraz" darálthúsból jó, pl. sovány marhahúsból. A hagyományos sertés darálthús nagyon sok zsírt+levet ereszt, és gyakorlatilag csak a lében fő a muffin.  Ugyanígy jártam egyszer az őzgerincben sütött fasírtnál is. Félidőben ki kell venni, és a "talpára" borítani, és úgy továbbsütni. Másképp nem lesz köröskörül ropogós.

Előzmény: Törölt nick (2614)
Mooni Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2617
Köszi a tippeket, megnézem! Bár ha a többség a sima teflonosra esküszik, olyat veszek. Annyira jók a receptek (pláne képpel), legszívesebben már most nekilátnék kipróbálni.
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2616

sera!

A Konyha-trükkökben megvan valahol, majd előkotrom. :-)

 

Az alanti mufli finom lett, de az én ízlésem szerint elbírna valami karakteresebb sajtot is (most Trapp Pista bácsi volt az áldozat), vagy esetleg füstöltet, meg picivel több hagyma is mehetne bele, meg több só (mondjuk sótlan nem volt, mert nyersen megkóstoltam a tésztát és azt már izibe' orvosoltam. :-)

Előzmény: sera (2615)
sera Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2615

Legyszives valahol közöld le a te sajtospogidat :))

Sütöttem am en is sajtospogit mult heten,de masnapra nem volt mar olyan klassz,megettük tejcsikevel,de nem adom fel.

Huuuu,ezer eve kb. voltunk Szentendren  a falumuzeumban es ott keszitettek a szemünk elött naaaaaaaaaaagyon finom leveles pogit,a receptet meg lehetett venni,de edesistenem!!! megcsinaltam es hat,nno....nem is mondom,azota nem csinalok pogit.

Amugy milyen lett az alanto muffin,tehat izre?? klassz?

Előzmény: Törölt nick (2614)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2614

'ggelt! :-)

 

Margithoz hasonlóan én sem csináltam eddig sós muflit (akár hányszor feltettem a kérdést Férjnek, mindig az volt a válasza, hogy sós sütinek csakis énféle sajtos pogácsa jöhet szóba), aztán tegnap nem kérdeztem meg ;-))), csak sütöttem egy hagymás-sajtos-virslis muflit, recipe innen a topikból. :-)

 

sera Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2613

Hello!!

hat nemtom,hogy azonosak-e,de ezt a svajci BettyBossy BackBuch /sütökönyv/-bol keszitettem el.Aha,nagyon.nagyon klassz zaftos süti,jo sokat kenegettem es csak sziiiivta be az öntetet.

Előzmény: mara2 (2611)
sera Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2612

Szep jo reggelt!

hat ne haragudj,de reagalnom kellett erre a husmuffinra,de eletmentöen finom.

Amikor a weight watchers kosztolast csinaltam akkor keszitettem el egy affele szakacskönyvböl es utana nagyon gyakran,aztan feledesbe merült.

Es ahogy a könyv irja:

  • 1 tk. olaj
  • 1 hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 husos pirospaprika
  • 10 dkg gomba
  • 1cs. petrezselyem
  • 10 dkg mozarella
  • 2 tojas
  • 45dkg daralt marhahus
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • so,bors
  • 1 csipet chili /nagyon kis franko pikans lesz töle/
  • 1 tk. mustar

Hagymat,foghagymat aprora vagni,a paprikat, gombat,mozarellat .

kisebb kockakra apritani.

A felütött tojasokhoz hozzaadni a tatart,morzsat,sot,borsot,chilit,mustart petrezselymet.

A fenti kevereket hozzaadni az alantihoz,gombocokat formalni es egy kiolajozott muffinformaba vagy papirkosarkakba rakosgatni.

20-25 percig sütni.

Parolt brokkolit,rizst kinalni hozza.

 

Köszönöm,kedves vagy!

Na ja,kicsit röstellem,hogy elkezdtem epitgetni,aztan mar vagy egy eve nem nyultam hozza,pedig mennyi mindet tudnek meg felrakni,amik ez idö alatt születtek.

Igy is hianyzanak a kepekhez valo receptek,azt mindenfelekeppen szeretnem potolni,met igen finomak es bevalt receptek.

 

Aha,most mar ertem,masok is jeleztek,hogy nem tudnak bejegyezni a könyvbe,de nem tudtam rajönni miert.

Szoval a jobb felsö sarokban az eintragen-re ratikkelsz es mar bent is vagy.

Akkor idötajt ez a nemetnyelvü vendegkönyet lattam szimpatikusnak,majd valahogy jelzem,hogy oda kell ratikkelni vagy valahogy megoldom.Köszi megegyszer.

 

Előzmény: Margit2 (2610)
mara2 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 2611

Sera! Ez nem Nigella Lemon syrup loaf cake-je? Azt is így kell csinálni, de a mennyiségekre nem emlékszem. És eszméletlen citromos és puha!

Margit2 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2610

Szia Sera!

 

Én az alábbi recept szerint készítettem a muffint:

 

HOZZÁVALÓK: 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 1 cs. Petrezselyem, 125 g mozzarella, 500 g darált hús, 50 g liszt, só, bors, őrölt kömény, 2 tojás.

A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A mozzarellát (trappista is jó), paprikát (vastag húsú, piros, zöld) és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, petrezselymet szintén apróra. A húst, lisztet, sót, borsot, köményt, tojást és a petrezselymet összekeverjük. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és a mozzarellát hozzáadjuk és jól összekeverjük.

Előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük.

Tipp: ezt jobb papír nélkül sütni.

Megjegyzés: A várakozással ellentétben nem fasírt jellegű étel lett. A paprika és a sajt dominál az ízekben, ezért ne sajnáljuk a vastag húsú kaliforniai paprikát használni!

Ebből a mennyiségből nekem 24 db lett.

 

Te milyen recept alapján készítetted?

 

OFF:

Jártam az oldaladon. Olyan gazdag, és olyan tartalmas, hogy 1 nap is kevés lenne az átnézéséhez. Holnap feltétlenül alaposabban áttanulmányozom! A vendégkönyvedben csak olvasni tudtam, írni hogy lehet benne?

 

latsia1 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2609
Valakitől azt hallottam, hogy az Ázsia boltban kapható már...de én nem tudom.
Előzmény: t3v3d3s (2606)
sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2608

Elnezest a rakontraert,de talaltam meg a husmuffinrol regebbröl kepeket,söt meg kirandulni is azt vittük.

Igaza van Margitnak,nagyon-nagyon klassz kaja,ha Margit nem irna be a receptet,beirom.

 

 

Előzmény: sera (2605)
ribizli Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2607
Mikulásnak köszönjük a muflireceptet! :))

A csokit én úgy szoktam aprítani, hogy deszkára teszem, recés késsel a sarkától kezdve fokozatosan nyomom rá a kést, hogy finoman repedjen-törjön. Egyszer kell ráérezni a technikára, utána már megy könnyen és röpködés nélkül. A reszelő nem jó, maszatol, viszont állítólag az aprítógép beválik.
Lehetne még egy próbát tenni fagyasztott csokival, hátha.
ribizli
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2606
A helyi pékboltban van ilyesmi, de nem csokicsipsz, hanem csokilapkák, sztem a tuti elolvad, mint az egérszar, és nem marad ragacsos. Amíg itthon nem kapni rendes csokicsipszet, én recés késsel vagdalom, nem röpül szanaszét, ha leszorítja az ember. Néha a turmixba is bedobom a fél húszdekás táblát, de csak, ha utána rögtön másra is használom, nehogy már ezért kelljen elmosnom :)

Ha érdekel vkit, majd megnézem közelebbről a csokilapkákat (remélem, ét), az árát is, és mivel én úgy is használnék, utánvéttel elküldöm bárkinek (a postások csak nem eszik meg).
sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2605

bizony!!!! Isssssteni finom!!! magam is csak ajanlani tudom,söt...nagyon klassz,hogy eszembe juttattad,van itthon minden hozza eppen azon töprengtem,hogy mit is kene csinalni :)

http://sera.bravehost.com/html/sos_-_salzig.html

Előzmény: Margit2 (2604)
Margit2 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2604

Sziasztok!

 

Eddig idegenkedtem a sós muffinoktól, most viszont nagyon kedvet kaptam hozzá.

Egy darálthúsos muffint készítetem. Azt hittem, hogy fasírt jellegű lesz, de sokkal finomabb.  A lényeg az, hogy egyszerű, és gyors az elkészítése.  A benne lévő sajt és a vastag húsú paprika dominál az ízében!

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2603
én késsel vágom, ha nem egyenesen, hanem ferdén ereszted bele a kést szép fokozatosan, akkor nem lövi fel őket a plafonra! :-) én minden kockát 4-be vágok, az pont jó méret. ha elég hosszan sütöd, megolvad. nekem pl. a startpiskótában gyönyörűen megolvad, a muflonban néha kemény marad.
Előzmény: ametiszt (2595)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2602
Szia Ametiszt!:O)

Ez jó kis story volt, de ha legközelebb csinálnád, mindenképpen vegyél hozzá pizzafűszert, vagy ha nem találsz, tegyél bele keveréket kakukkfűből, oreganóból, bazsalikomból.
Vehetsz olcsóbb szalámit, mint a Téliszalámi, csak ízes legyen. Azt viszont csodálom, hogy belefért 12 lyukba, de lehet, nagyobbak a Te formáid.

Én a csokireszeléket 2 féleképp módon állítom elő, de csak ha nincs ottthon csokicsepp.
Vagy a nagylyukú reszelőn reszelem le, vagy beleteszem az aprítógépbe.
Előzmény: ametiszt (2592)
sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2601

Pihe es akit erdekel!

ITT olvashato a citromcake receptje,nagyon-nagyon finom!

Ma keszitettem el kenyersütöben ujbol,joval szebb lett,habar nem hiszem,hogy az en kenyersütömre szabtak,vigyazni kell igy is,nehogy megegjen,de ISTENI a belseje,plane jo sok citromlevel.

Előzmény: 4Hópihe (2563)
medvemacs Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2600

Almareszelő pl.? Úgy, hogy előtte kicsit fagyasztod a tábla csokit.

Én 100 g-os keserűcsokit szoktam maflásba aprítani a jó széles pengéjű univerzális böllérszerszámmal: nyomom-gördítem, nem hagyom, hogy nagyot pattanjon - így viszonylag kevés szórással megvan az aprítás (keresztben és hosszában is). Hm?

Előzmény: ametiszt (2595)
mara2 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2599
Jó erős recés késsel fel lehet kockázni, bár elég babra munka. Ezen az oldalon www.triton-vital.atw.hu  lehet csokichipset rendelni, azok nagyon jók erre a célra. Bár a postaköltség drága (1400 körül), de ha ismerősökkel összefogsz és több dolgot rendeltek, akkor okés. Én már próbáltam ezzel a termékükkel a muffint és nagyon fini.  
Előzmény: ametiszt (2595)
sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2598

hat nem is tudom,van olyan,hogy nagyluku?? igen,gondoltam,hogy a kicsi nem optimalis,de amin esetleg a kaposztat reszeled??

jomagam eleve darabokban veszem,ha pl. mufinba szorom,de nem tudok tippet adni,hogy Maon kaphato-e ilyen,persze praktikusabb lenne a tablat valahogy aprora darabolni,valoszinü olcsobb is lenne,de amugy egy erdekes kerdes

Előzmény: ametiszt (2595)
mara2 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2597

A Mikulás ezt válaszolta :))))))

 

Narancsos reggeli muffin

 

(Nigella Lawson)

 

Hozzávalók:

 

7,5 dkg vaj (vagy fél deci olaj)

25 dkg liszt

2,5 dkg darált mandula

fél teáskanál szódabikarbóna

fél csomag (6g) + 1 teáskanál sütőpor

7,5 dkg kristálycukor

1 narancs reszelt héja

1 dl frissen facsart narancslé

1 dl tej

1 tojás

 

Olvasszuk meg a vajat. A száraz anyagokat (liszt, mandula, szódabikarbóna, sütőpor, cukor, narancshéj) keverjük össze egy tálban. A narancslevet és tejet öntsük egy tálba, keverjük hozzá a tojást és a lehűlt olvasztott vajat. Keverjük össze a száraz anyagokat a nedves anyagokkal, és adagoljuk a muffin tepsibe. 200C-os előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.

 

12 darab lesz belőle.

 

Előzmény: ribizli (2594)
BONNIE Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2596
reces kes? tegnap lattam a piacon 2centis mazsolakat :-) ha ehhez viszokyitunk, akkor csak felbe kell torni a csokikockakat ;-)
Előzmény: ametiszt (2595)
ametiszt Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2595

Melyik fajtát próbáljam?Nem túl széles a választékom otthon egyelőre.

A sajtreszelőbe valahogy belekenődött (pedig nem olvasztott csokival próbálkoztam:)

Olan méretű darabok előállítására gondoltam, ami nem szórni való, hanem ami tésztában "szigeteket" képez, mintha pl mazsola lenne.

Előzmény: sera (2593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!