Ráteszed a 13-as kulcsot balra tekered. Kicseréled a tömítést majd ugyan ezt visszafelé megismétled. Jobbra meghúzod.
A burman gyűrű cseréjéhez lényegében ki kell venni a főtengelyt. Bevállalod? Mert én nem szívesen csínálnám. A szerelők többsége is óckodik tőle. Gyakorlat nélkül nem tudhatod mennyit kell ráhagynod.
Sziasztok! Kupéhoz keresek hátsó szélvédőt.Ha valakinek van eladó,vagy ötlet,hogy honnan lehetne emberi áron rendelni hívjon:06-309332606 Előre is köszönöm a segítséget.
Nekem is volt Volgában dieselmotorom, 86-ban. AMit fontosnak tartok, a motort rakjad annyira hátra, hogy a volgaváltó nyelestengelye belemenjen a főtengely végcsapágyába. ha a bölcsőre teszed a motort, akkor nem ér bele, és szét fogja verni a kuplungtárcsa mindíg a nyelestengelycsapágyat a váltóban.
Ha a hossztartókra teszed a motortartóbakokat, kb 6 centivel kerül hátrébb a motor. Ennek egy kicsi hátránya, hogy ha a szelepdeklit le akarod róla venni, ki kell szerelni a szellőzőlemezt ablaktörlőmechanikával-motorral együtt, csak így jón le a szelepfedél. De még mindíg egyszerűbb ez, mint 20 000-enként váltó le stb.
Multkor a 200D vel igyis akorát ,, gyorsítottam" hogy színte szét tépte a kilométer spirált,hát igy meg asztán nagyon ovatosan kell a gáz pedállal bánni akkor bekerül a 240 D.
Nem kell, pláne ha nem véglegesben gondolkodsz. A 200-as diffije rövidebb, kisebb lesz a végsebesség mint amit a 240-es motor tudna a hozzávaló diffivel.
Szia,tehát ha berakom a 240 es motort akkor a difit is cserélnem kell !!!!??? Csak addig akarom a 240 es motort használni amig a 200 as elkészül gondolom anyit csak ki bir max 500-600 km !!??
1 kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Volgám, most újítom fel, motorterében egy W115-ös 200D motor van, és benne is akarom hagyni, jó lesz akár napi használatra is. A motor jó állapotú, azonnal indul, szépen jár, de mindenfelől folyik az olaj, tömítések amik kívül is látszanak, elöregedtek. Szükségem lenne egy olyan gépkönyvre, ami alapján a motort szét tudom szedni valamennyire, és tömítéscsere meg kis takarítás után összerakni.
ÜDV:Amikor kiemeltük akkor még beinditottam, azóta fedett helyen van letakarva HATVANBAN lakom telszámom:06306517092 MARÓTI ATTILA hivj föl megbeszéljük nekem útban van.
Ez jó ár. Ennél olcsóbban saját garázs hiányában nem nagyon lehet megúszni Bp-n és környékén.
Budapesten még a teremgarázs beállóhely bérlés is drágább ennél, és ugye ott nincs őrzés.
Ami esetleg még lehet: végigkérdezni az ismerősöket Csömörön, nincs-e olyan valaki (mondjuk nyugdíjas néni) akinek a házánál már nem használják a garázst, és berakni oda.